Kako ugostiti više web stranica na vašem hosting računu?

host-više-web-jedan-hosting-račun


Već posjedujete web mjesto, ali planirate proširiti polje svog rada s novim? Ili imate više web lokacija, ali se svi šire na različitim hosting planovima ili u različitim tvrtkama? Tada ste stigli do pravog članka. Kao što možete reći iz naslova, raspravljat ćemo o tome kako na svom hosting računu možete ugostiti više od jedne web stranice.

Ali imajte na umu jednu važnu stvar: razgovarat ćemo o načinu na koji možete ugostiti više web lokacija, na 1 jedinstvenom otvorenom računu. Dakle, ideja je da ne morate kupiti više hosting paketa da biste mogli ugostiti više web lokacija. Kako se to radi, vidjet ćemo uskoro.

Za i protiv hostinga na više web stranica na jednom hosting računu

Možda se pitate, zašto je dobro ugostiti više web lokacija u jednom računu? Pa, postoji više razloga zašto je to učinkovito.

prozodija

Prvo je jeftinije. To je zapravo možda najvažniji aspekt koji puno ljudi uzima u obzir. Samo razmisli o ovome. Recimo da želite ugostiti 3 web stranice u 3 odvojena hosting paketa. Ako bi hosting program koštao 5 USD mjesečno, morat ćete platiti 15 USD mjesečno za ukupno 3 web stranice. U čemu je pozitivno?

Umjesto toga, najbolje je ako tražite plan hostinga, koji nudi mogućnost od samog početka, ugostiti 3 web stranice koje ga koriste. U našem primjeru platit ćete samo 5 USD mjesečno za sve 3 web stranice. To je još važnije kada tek započinjete s novom web mjestom. Uostalom, od toga ne možete puno zaraditi u početku. Morate ga rasti do te točke.

Sljedeća korist koja dolazi od hostinga više web lokacija u jednom otvorenom računu jest ta što možete upravljati svim svojim web stranicama jednostavnije. Uostalom, sve će biti na jednom mjestu. Moći ćete se lako prebacivati ​​s imena domena i raditi u određeno vrijeme.

kontra

Sada nabrojimo i jedan negativan. Ako na jednom računu nalazite više web lokacija, resursi dostupni za hosting bit će podijeljeni na sve vaše web stranice. U početku kada imate web stranice s manje posjetitelja, to možda neće predstavljati problem.

Ali kasnije, kako sve vaše web stranice rastu u prometu, trebat će vam više resursa da biste mogli podnijeti broj dnevnih posjetitelja. U tom slučaju, ako i dalje želite ugostiti više od jedne web stranice na jednom računu, bilo bi najbolje prijaviti se na uslugu koja vam nudi barem virtualni privatni poslužitelj (VPS) ili posvećeni poslužitelj svima za vas..

Kako na jednom računu možete ugostiti više web lokacija?

Sada ćemo razgovarati o tome kako je moguće ugostiti više od jedne web stranice sa samo 1 otvorenim hosting računom. Najvažniji aspekt na koji trebate paziti je odabir domaćinskog paketa koji omogućuje hostiranje više web lokacija. Ako to ne učinite, to nećete moći učiniti. Kasnije ću vam dati 3 najbolje tvrtke koje nude planove s mogućnošću da ugostite više web stranica.

Ali sada bismo trebali vidjeti kako na jednom računu možete ugostiti više od 1 web mjesta. Ovo je lakše nego što možda mislite. Ako imate više od jedne web stranice ili to jednostavno planirate, znači da ćete imati i više imena domena, u redu?

Dakle, prvo što biste trebali dodati dodatnu web stranicu uz svoju prvu jest dodati novu domenu na svoj račun. To se može učiniti na najmanje 2 načina:

 1. Ako već imate registrirano ime domene nekom drugom (drugoj hosting tvrtki), tu domenu morate prenijeti svom novom hostu. Metoda koja se koristi u ovom procesu može se razlikovati od tvrtke do kompanije. Ali poanta je u tome što možete prenijeti tu domenu i na njoj izgraditi novu web stranicu u svom novom hosting računu.
 2. Druga se metoda koristi ako želite kreirati novu web stranicu ispočetka, bez već postojećeg imena domene. Proces je malo sličan, ali ovaj put morate kupiti ime domene od svoje hosting tvrtke. Nakon što to učinite, možete izgraditi sekundarnu web stranicu pomoću kupljenog naziva domene. Ovaj se postupak može izvesti više puta, dodavati još mnogo novih web stranica.

Sada, kada je nova domena dodana na račun za hosting, sve što trebate učiniti je prebaciti se na tu. Kad ste tamo, možete započeti s izradom web lokacije osim one koja već imate.

Ali ako svoju domenu prenesete od drugog pružatelja usluga hostinga, možete prenijeti i cijelu web stranicu (ako je imate izgrađenu) i dodati je kao sekundarnu web lokaciju na svoj račun. Na ovaj način, dvije web stranice koristit će jedan račun.

Najbolji pružatelji usluga za hosting za više web stranica

Sada kada znate kako je to napravljeno, nastavit ćemo i razgovarati o 3 najbolja kandidata koji nude hosting za više web lokacija u jedinstvenom računu. Na kraju nije važno koji ste odabrali. Bilo koja od tri pruža vrhunske usluge. Da budemo jasni, razgovarat ćemo o zajedničkom hostingu za sve 3 tvrtke.

InMotion hosting

Inmotion hosting-više-webInMotion je američka tvrtka osnovana prije mnogo godina. Tijekom godina stekli su veliku popularnost i to je s dobrim razlogom: InMotion nudi učinkovite usluge hostinga za prilično niske cijene. To se posebno odnosi na usluge poput VPS hostinga i namjenskih poslužitelja koji koštaju mnogo više kod drugih pružatelja usluga.

Dijeljeni hosting je, međutim, najpopularnija usluga na InMotionu. Možete ga kupiti u 3 odvojena plana. Sva 3 podržavaju hosting za više web stranica na jednom računu:

 1. Pokretanje: mjesečno košta 6,39 USD i podržava 2 web stranice s hostom.
 2. Snaga: košta 8,49 USD mjesečno, podržavajući 6 web stranica za hosting.
 3. Pro: dolazi mjesečno 14,71 USD s mogućnošću da ugostite neograničen broj web stranica.

Najpopularniji plan je drugi, a preporučuje ga i InMotion. Kupujući ga, dobivate sve sljedeće značajke uključene u cijenu: besplatnu domenu tijekom cijele godine (ako plaćate unaprijed 1 godinu), 6 web stranica, neograničeno SSD skladište i propusnost, graditelj web mjesta, marketinške alate i sigurnosne značajke (SSL certifikat ) i neograničen broj računa e-pošte.

Bluehost

BlueHost-više-web-hostingBluehost je naš drugi odabranik na ovom popisu, ali to ne znači da je tek drugi po pitanju hosting paketa. Dobijate jednu od najboljih usluga za hosting više web stranica. Kao i InMotion hosting, Bluehost je također vrlo popularan zbog svojih usluga zajedničkog hostinga.

Prvi plan koji nude nudi samo 1 web lokaciju, pa ću spomenuti samo ostale pakete:

 • Plus: 5,95 dolara mjesečno. Domaćin neograničeno web mjesta na 1 računu.
 • Izbor plus: 5,95 USD mjesečno. Također podržava neograničene web stranice.
 • Pro: 13,95 USD mjesečno. Neograničeno i web mjesta.

Kao što možete primijetiti, planovi Plus i Choice Plus koštaju isti iznos. Ipak, postoji razlika između njih. Uz plan Choice Plus, dobivate i značajku privatnosti domene i sigurnosnu kopiju web mjesta. Sve ostalo, kao što su SSD pohrana i značajke e-pošte, su uključene. Najpopularniji plan je ovaj. Ako nastavite s tim, nećete biti razočarani.

No, ako vam je ugodnije s nižim nivoom plana, samo krenite s jednostavnim Plus paketom. Imate priliku ugostiti neograničeno web mjesto koristeći ga.

Hostgator

Hostgator-više-domena-hostingHostGator je treći i posljednji izbor koji zaista vrijedi provjeriti na više web stranica. Dolaze s 3 različita zajednička hosting plana, ali samo drugi i treći vam omogućavaju da ugostite više web lokacija. Dakle, razgovarat ćemo o tome:

 1. Plan za bebe: košta 3,95 dolara mjesečno. Za tako nisku cijenu dobivate uključenu podršku za neograničene web stranice, mnoge instalacije u 1 kliku (WordPress i druge), nesmjernu propusnost, besplatni SSL certifikat i SSD pohranu za velike brzine učitavanja web mjesta..
 2. Poslovni plan: košta 5,95 dolara mjesečno. Ovo je preporučeni plan HostGator-a. Dobivate sve gore navedene perks (Baby plan), kao i neke dodatke: besplatna nadogradnja na pozitivni SSL, besplatna namjenska IP adresa i besplatni SEO alati koji vam pomažu da brže napredujete.

HostGator također nudi besplatnu platformu za izgradnju web mjesta sa stotinama besplatnih tema. Pomoću ovog alata možete s lakoćom izgraditi novu web stranicu. Vrijedno je napomenuti da su svi predloške odgovaraju, tako da će izgledati dobro na svim uređajima.

Zaključak

Sve u svemu, hostiranje više od jedne web stranice na jednom računu nije tako komplicirano. Kao što vidite odozgo, postoje mnogi planovi hostinga koji omogućuju više web stranica na jednom računu. Sada je na vama da odaberete plan koji podržava više web lokacija i odgovara vašim potrebama.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map