Kako postaviti internetsku trgovinu u Australiji?

online-trgovina-Australija


Statista planira da će australski prihod od e-trgovine dostići 21.224 milijuna dolara u 2019. Predviđa se da će taj prihod pokazati godišnju stopu rasta od 6,2%, da bi 2023. dostigao 26,993 milijuna dolara. Prodor korisnika procjenjuje se na 80,8% u 2019. godini, a dostići će 89,2% 2023. Australci kupuju niz proizvoda na mreži, uključujući hardver i alate, modu, alate za zabavu i kućanske uređaje. Internetskom potrošnjom u zemlji dominiraju potrošači u dobi od 35 do 44 godine.

Većina mrežnih kupaca u Australiji vjeruje domaćim prodavačima, što pruža mogućnosti lokalnim trgovinama e-trgovine. Internetska potrošnja odražava se svake godine, što internetsku prodaju maloprodaje budućnosti trgovine. Istočne države Australije imaju najveći iznos internetske potrošnje. Poduzeće e-trgovine trebalo bi istražiti države koje projiciraju najviše mrežne potrošnje i usredotočiti se na njih. Većina Australaca kupuje na svojim telefonima, tako da vaša web lokacija treba biti optimizirana za mobitel.

Odaberite pravu platformu

Odabir platforme ključan je za uspjeh vaše internetske trgovine. Ne postoji rješenje za sve primjere u pogledu e-trgovine, jer svaka ima vlastitu privlačnost, ovisno o proračunu i ciljevima. Cilj je stoga potražiti rješenje koje odgovara vašem poslovanju. Platforma za e-trgovinu općenito ima nekoliko poslovnih značajki poput košarice za kupnju, stranica za prikaz proizvoda, odjava i pristupnik plaćanja.

Internetska trgovina treba kupce, a izgradnja korisničke baze je izazovna. Možete se odlučiti za utjecaj na sljedbenike na vašim društvenim mrežama i u tom slučaju platforma koju odaberete treba omogućiti integraciju drugih aplikacija. Ova je značajka korisna kada želite dodati neke funkcionalnosti na vašoj web lokaciji koje nisu dostupne na vašoj platformi.

Također možete pregledavati internetske stranice svojih konkurenata. Zabilježite sve funkcionalne značajke koje možete dodati u svoju trgovinu. Ova će vam vježba također pomoći da razmislite o jedinstvenim funkcionalnostima. Upravljanje prodavaonicom e-trgovine može se pokazati skupo. Veliki posao stoji kako bi iskoristio maksimalne prednosti premijskih značajki. Manja tvrtka, s druge strane, može uspjeti jednako dobro s jeftinijom opcijom. Na primjer, prodaja digitalnih proizvoda lako se može obaviti putem jednostavnih platformi.

Neke popularne platforme za e-trgovinu uključuju Shopify, Magento, OpenCart, WooCommerce + WordPress, MotoCMS i Spree.

Razvoj WooCommerce dodatka u 2011. revolucionirao je način na koji WordPress web stranice mogu prodavati. Dodatak je osmišljen za rad s WordPressom, koji je rangiran kao najpopularnija platforma za pisanje blogova na svijetu. Očuva glavne temeljne funkcije WordPress web mjesta i dodaje prilagođavanje, mogućnost i konfiguraciju e-trgovine. Oko 2,3 milijuna web-mjesta koristi dodatak.

WooCommerce je besplatan i otvoren izvor i možete mu dodati proširenja kako biste dodatno poboljšali upotrebljivost. Jedan od tih dodataka je pretplata na WooCommerce, idealna za ponavljajuća plaćanja i upravljanje pretplatama. Jedna od popularnih privlačnosti WooCommercea je njegova fleksibilnost. Možete ga koristiti za prodaju bilo čega, poput pretplata, termina, digitalnih predmeta i fizičke robe. Dodatak ima snažnu analitiku i možete integrirati vanjsku analitiku koristeći proširenja. Ima više od 100 pristupnika za plaćanje koje lako integrirate sa svojom web stranicom.

Pronađite pouzdanu tvrtku za web hosting

Industrija mrežne trgovine obuhvaćena je različitim hosting rješenjima. Tržište na mreži ima svoj identitet robne marke i nudi pogodnost prodaje za treće prodavače. Amazon i eBay odlični su primjeri ovog scenarija. Rješenja koja se nalaze u domaćinstvu idealna su za ljude koji imaju veliku količinu resursa i žele uložiti u brendiranje. Vaš izbor pružatelja usluga hostinga ne bi trebao zadovoljavati samo vaše trenutne potrebe, već bi trebao prilagoditi rast u skladu s vašim poslovnim ljestvicama. Hosting e-trgovine nije stvoreno jednako, a trebali biste procijeniti sitni tisak. Neki od čimbenika na koje treba paziti su:

 • Učinkovitost – Vaše rješenje za hosting treba biti u toku s potrošačkim prometom i narudžbama u sadašnjosti i kako vaša trgovina raste. Brzina web mjesta je od vitalne važnosti. Bilo bi nepoželjno rušiti se na vašoj web stranici ako se nekoliko korisnika prijavi. Kupci također nisu poznati po svom strpljenju zbog čega se vaša web stranica mora učitati u najkraćem mogućem roku. Treba paziti na raspodjelu CPU-a i namjensko pohranjivanje vašeg plana.
 • Sigurnost – Bolje vam ide s planom koji uključuje potvrde zaštićenog sloja (SSL). Napredniji HTTPS nudi veću hermetičku sigurnost od HTTP-a. Web mjesto za e-trgovinu zahtijeva različite informacije od kupaca, uključujući imena, adrese i podatke o kreditnoj kartici. Sigurnost je stoga najvažnija, tako da se vaši kupci osjećaju samouvjereno dok pregledavaju vašu trgovinu.
 • Pouzdana baza podataka – Kupci više ne žele gubiti vrijeme pregledavajući sve stranice u trgovini e-trgovine. Umjesto toga, oni koriste traku za pretraživanje da filtriraju svoje postavke. Vaša baza podataka pohranjuje podatke o vašem proizvodu što olakšava odabir korisnika. Idealno će biti svjesni datoteka s proizvodima prije nego što odaberete rješenje, ali tvrtke imaju tendenciju razmjera brzog nego što se očekivalo. Prilagodljiva širina pojasa bila bi jedna od značajki na koje treba paziti.
 • Vrijeme rada – vrijeme produživanja web stranice označava razdoblje u kojem je pokrenuto. Iako sve web stranice zahtijevaju visoku uporabu, kritičnije je za trgovine putem e-trgovine. Bilo koji prekid rada može izravno utjecati na prodaju web stranice i utjecati na zadovoljstvo korisnika. Idealan pružatelj usluga web hostinga ponudit će 24/7 nadgledanje rada vaše web stranice. Podrška tvrtke trebala bi biti dostupna i dostupna za rješavanje nastalih nedoumica.
 • Cijena – Startup bi se obično privukao pristupačnim paketima. Dijeljeni hosting uobičajeno je najjeftinija ponuda jer može koštati samo 3 dolara mjesečno. Premium značajke koštat će vas, a ove su značajke često one koje vašoj web lokaciji najviše trebaju. Bilo bi korisno izdvojiti najvažnije značajke vaše internetske trgovine i procijeniti rješenja za web hosting.

wphosting-woocommerce-Australija

WP hosting

Većina australskih blogera i web administratora gravitira kvaliteti hostinga koju pruža WP hosting. WP hosting ima tri paketa optimizirana za performanse. Planovi za pokretanje, poslovanje i tvrtku nude pristup australskom podatkovnom centru i pružaju uvijek pokrenutu DDoS zaštitu. Iako možete ugostiti web mjesto na ovoj platformi, funkcije davatelja besprijekorno rade s WordPress platformama. Programeri i inženjeri tvrtke učinili su svoj posao razumijevanjem WordPress-a do srži, što znači da su sve značajke dizajnirane kako bi vaša web lokacija postigla najbolje..

Postavite svoju internetsku trgovinu

Ako već imate hosting, velike su šanse da ste odabrali ime domene. Sljedeći je korak podešavanje vaše WordPress stranice uz WooCommerce. Taj je postupak opisan u nastavku:

Instalirajte WordPress – WordPress ima besplatnu softversku platformu za potencijalne vlasnike web stranica. WP hosting, kao i većina ostalih hosting usluga na tržištu, nudi instalaciju WordPressa jednim klikom. Ova će opcija obično biti prisutna na korisničkoj ploči glavnog računala. Posljednji korak postupka otkrit će praznu WordPress web stranicu koja ide uz vaše ime domene. Ovo prazno web mjesto sada se može pretvoriti u funkcionalno web mjesto za e-trgovinu.

Integrirajte WooCommerce dodatak – idite na nadzornu ploču na vašem WordPress-u do opcije Plugin, a potom k odabiru Add New. Upišite WooCommerce na traci za pretraživanje i odlučite se za izbor od strane WooThemes. Naredite naredbu “Install Now” pored dodatka nakon koje ćete kliknuti “Activate”. Možete nastaviti konfigurirati dodatak koji ima četiri osnovne stranice, a to su trgovina, košarica, blagajna i moj račun. Postavljanje lokala jedna je od osnovnih postavki za vašu web lokaciju. Vi ćete odabrati svoje mjesto kao i valutu koju namjeravate odabrati. Instalacija također uključuje jedinice koje će se koristiti kao mjerenje i dimenzije za vaše proizvode.

Konfigurirajte svoju internetsku trgovinu

Vaša će internetska trgovina trebati nekoliko funkcija za optimalno funkcioniranje, uključujući:

 • Slanje i porez – Ovisno o vašim proizvodima, morat ćete aktivirati značajke za dostavu i porez na promet. Fizički predmeti, za razliku od digitalnih proizvoda, trebaju dostavu. Stranica za postavljanje omogućuje osnovno rješenje za kupovinu, gdje možete unijeti cijene za lokalnu i globalnu dostavu. Možda će vam trebati porez na promet, ovisno o vašoj nadležnosti, zbog čega se trebate obratiti lokalnom poreznom tijelu ili ovlaštenom računovođi. WooCommerce nudi modul poreza koji procjenjuje porezne stope na temelju lokacije u vašoj trgovini.
 • Odjava – možete konfigurirati kupca za kupnju i aplikaciju za kupon. WooCommerce omogućuje administratorima izradu kupona na svojim web mjestima. Kupci će ovu opciju vidjeti na stranici za naplatu. Dodatak možete narediti i za izračunavanje popusta na kupone u sekcijama kada se za pojedinačnu kupnju koristi više kupona. Druga je mogućnost odjava gostiju koja ako je aktivirana omogućuje kupcima da dovrše prodaju čak i ako nisu otvorili račun. Stranica s uvjetima i odredbama nije obvezna. U odjeljku sa sadržajem možete izraditi vlastite smjernice, a kupci će tražiti da pročitaju i kliknu prije oduzimanja.
 • Mogućnosti plaćanja – WooCommerce omogućuje brojne mogućnosti bijega od plaćanja, ovisno o vašim željama. Zadane opcije su PayPal, BACS, Gotovina uz dostavu i Ček plaćanja. BACS rješenje omogućuje vlasniku trgovine konfiguriranje izravnog bankovnog prijenosa u kojem ćete ispuniti podatke o računu. PayPal je najpopularnija opcija, a zahtijeva nekoliko zahtjeva vašeg pružatelja usluga hostinga. Možete odlučiti da imate dva gateway-a za plaćanje jer se jedan može susresti s stankama. Ostali načini plaćanja uključuju Amazon Pay, Square, Stripe i Authorize.net.

Učitajte proizvode & Optimizirajte za tražilice

Da bi vaša web stranica bila operativna, trebat će vam proizvodi u vašoj bazi podataka. Dođite do nadzorne ploče, a zatim do Proizvoda. Stranica za uređivanje sadrži:

 • ime proizvoda
 • Opis proizvoda – ovo je polje dovoljno veliko da primi onoliko informacija koliko vam je potrebno. Možete koristiti ne samo tekst, već i slike, naslove, videozapise i stupce.
 • Centralni odjeljak s podacima – ovaj odjeljak dijeli vaše proizvode na kategorije poput fizičkih, virtualnih ili za preuzimanje. Uz to dobivate kartice za niz parametara za svoje proizvode. Povezani proizvodi odlična je kartica za prodaju gdje kupci vide proizvode koje su kupili drugi kupci sa sličnim interesima. Druga korisna kartica su “Atributi” na kojima možete postaviti alternativne boje za modne predmete. Dimenzije, težinu i cijenu otpreme možete postaviti karticom “Otprema” i također upravljati zalihama pomoću “Inventara”.
 • Kratak opis – Ovo je sažeta verzija opisa proizvoda koja se prikazuje kupcima.
 • Kategorije proizvoda – Ova opcija grupira slične ponude zajedno, a djeluje poput uobičajenih WordPress kategorija.
 • Oznake proizvoda – ovo je dodatna opcija za organizaciju vaših proizvoda.

Nakon što se vaši proizvodi prikazuju na vašoj web stranici, vrijeme je da se primijenite nekoliko strategija optimizacije za povećanje vidljivosti vaše web stranice. WooCommerce je SEO prijateljski iako nema puno SEO značajki. Uvijek koristite opise proizvoda koje treba poškropiti relevantnim ključnim riječima. Opisi bi trebali biti dodatno zanimljivi. Upotreba opisa proizvodnje je jednostavna, ali tražilice nisu uvijek točne pri odabiru teksta koji je izvornik.

Također biste trebali optimizirati naslove stranica. Stranice kategorija mogu se koristiti za široke izraze, ali imaju za cilj da budu što je moguće specifičnije sa stranicama proizvoda. Za dodatnu optimizaciju omogućite krušne mrvice na svojoj web lokaciji. Te se veze prikazuju na vrhu stranica proizvoda kako bi pomogli kupcima da prijeđu na prethodne i odredišne ​​stranice. Tražilice koriste krušne mrvice kako bi odredile strukturu vaše web stranice i kako će ona biti prikazana u rezultatima pretraživanja. Čista i jednostavna navigacija ne privlači samo posjetitelje, već i tražilice. Postoje brojni SEO dodaci koji bez problema rade s WooCommerce.

Oglasite svoju web stranicu i ostvarite prihod

Iskoristite platformu društvenih medija za oglašavanje svoje web stranice. Ti putevi uključuju Pinterest, Instagram i Twitter. Uspjeh na bilo kojoj od ovih web stranica ovisit će o tome što prodajete. Možete se odlučiti za ciljanje nišnih platformi društvenih medija usredotočenih na zajednički interes. Radi efikasnosti možete zakazati svoj sadržaj pomoću aplikacija. Većina web-lokacija društvenih medija nudi promotivne pakete koji variraju u različitim rasponima proračuna.

Pokretanje promocije jedan je od popularnih načina za pokretanje prodaje. Osim što dajete kupone, na vašem web mjestu možete organizirati i natjecanje uz pomoć dodataka. Pokloni povećavaju interes kupaca i poboljšavaju vidljivost robne marke. Druga taktika prodaje je uporaba biltena koji kupce informira o izdanjima proizvoda i posebnim promocijama.

Up-sell i cross-sell ponude prilično su isplativ ako se dobro koriste. Ukrštena prodaja sadrži pakirane proizvode koji se obično koriste zajedno. Prilikom prodaje, ponudite veću količinu proizvoda po sniženoj cijeni.

Zaključak

Budućnost maloprodaje je na mreži. Ako ste planirali web mjesto za e-trgovinu, sada je vrijeme da se pokrene i pokrene. Kupce neprekidno privlači pogodnost mrežnog kupovine. Većina ljudi pretpostavlja da je pokretanje trgovine putem e-trgovine teško zbog brojnih uključenih značajki kao što su politike kupnje, otpreme, poreza, plaćanja i povrata. Platforme poput WooCommerce i WordPress-a znatno su pojednostavile ovaj postupak.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map