WPEngine vs Flywheel – Koji je najbolji upravljani WordPress domaćin?

wpengine-zamašnjak


Bez obzira jeste li samo hobista koji započinje s njegovom prvom web stranicom, ili poduzetnik koji se povećava za svoju tisuću, odabir web domaćina može biti glavna odluka. Ako se odlučite da domaćin koji odaberete ima snagu i podršku koja vam je potrebna za pravu cijenu, olakšava cjelokupni postupak.

Ali kako ćemo pokušati proći kroz sve marketinške žargone i posebne ponude razasute po internetu? Stalno se pojavljuju novi domaćini koji daju obećanja o njihovom produženju i hardveru poslužitelja, a novi domaćini neprestano nam se obraćaju za našu pažnju.

Ono što trebamo učiniti jest dobro i usredotočeno pogledati što naše web mjesto treba i kako razne hosting usluge na tržištu mogu ispuniti te potrebe. Jedan od najboljih načina da se to postigne je usredotočiti se na dvije određene tvrtke i usporediti njihove različite značajke i cijene kako biste odredili koja je od njih najbolja opcija.

Danas smo pogledali dvije WordPress orijentirane hosting usluge; WPEngine i zamašnjak. Ova dva domaćina nude specijalizirani hosting dizajniran za upotrebu s WordPressom. Iako su obje ove web stranice dizajnirane da nude najbolje brzine na tržištu, s raznolikim cjenovnim strukturama dizajniranim da zadovolje vaše potrebe, postoji nekoliko ključnih razlika između njih dvije koje mogu donijeti ili pokvariti vašu odluku o hostingu.

Da bi nas započeli, pogledajte WPEngine, tko su i o čemu se radi.

Što je WPEngine?

WordPress je moćan alat za web dizajnere. Omogućuje im da lako stvaraju i upravljaju web-lokacijama koje mogu ugostiti i posluživati ​​širok raspon sadržaja. WPEngine je jedan od vodećih WordPress-ovih domaćina dostupnih na hosting tržištu danas.

Prema vlastitoj web stranici WPEngine, 30% svih web stranica izgrađeno je pomoću WordPressa, a 27% od prvih 10 000 web lokacija prometa prometuje i WordPress. To stvarno pokazuje kako WordPress može biti vrlo učinkovit alat za širok raspon web stranica.

WPEngineovi različiti planovi nude raznoliku lepezu usluga optimiziranih za WordPress, a nude i stručnu razinu korisničke podrške. Njihovo jednostavno sučelje i knjižnica dostupnog znanja čine da vježbanje učinkovito koristiti platformu lagano.

Da biste dobili dobru predstavu o tome što WPEngine može ponuditi, pogledajte nekoliko prednosti i nedostataka.

Pros za WPEngine

 • WordPress optimizacija. WordPress je moćan alat koji može izgraditi vrlo uspješne web stranice s puno mogućnosti i mogućnosti hostinga sadržaja. Kako bi vaše WordPress web mjesto postiglo vrhunsku učinkovitost, WPEngine hardver i skup značajki poslužitelja dizajnirani su tako da pokrenu čak i najteže instalirane WordPress instalacije. Dobro je imati na umu i njihove mogućnosti planova zasnovanih na VPS-u i na VPS-u, jer to dodaje veliku količinu svestranosti strukturi cijena i mogućnosti skaliranja WPEngine-a..
 • Teme StudioPressa. Preko StudioPressa dostupan je niz vrhunskih tema, uključujući i teme koje odgovaraju mobilnim uređajima. Korištenje ovih tema s web mjesta dobit će vam funkcionalnu i estetsku prednost koju je jednostavno primijeniti u odnosu na ostale dizajnere koji moraju kreirati vlastite teme ili doplaćivati ​​premium za druge usluge. Mnoge od tih tema StudioPress dolaze s ugrađenim SEO i sigurnosnim značajkama.
 • Procjene spremnosti. WPEngine ima na raspolaganju tim stručnjaka koji je spreman obaviti procjene na vašoj web stranici kako bi se uvjerio u oblik broda prije nego što počnemo s radom. Ovo može biti velika atrakcija za ljude koji tek počinju ili koji imaju tendenciju da mnogo eksperimentiraju sa svojim dizajnom i značajkama web stranice. Sami testovi provode se testiranjem kompatibilnosti s kodom i postavljanjem mjesta.
 • WPEngine ima mnoštvo sadržajnih značajki koje su usmjerene prema određenim geografskim područjima. To vam omogućuje da prilagodite način na koji se ljudi iz različitih dijelova svijeta bave vašim sadržajem, omogućujući vam da lako dosegnete zadivljujuću količinu čitatelja pomoću vaše web stranice.
 • Korisnička podrška. WPEngine podrška ima sjajne kritike kupaca i dostupna je putem 24/7 podrške putem telefona i live chat-a. Također nude veliku biblioteku resursa za učenje dizajnirane za dobivanje novih web dizajnera i iskusnih veterana koji su se navikli na doprinose i usluge.
 • Globalna prisutnost. Sa poslužiteljima sa sjedištem u SAD-u, Europi, Bliskom Istoku, Aziji i Africi, WPEngine može ponuditi nevjerojatne brzine i pristupačnost poslužitelja bez obzira na to gdje se nalazite u svijetu. Imati takvu globalnu prisutnost znači da će vam WPEngine uvijek biti u mogućnosti pružiti najbolje performanse na tržištu na kojem ste prisutni i aktivni.
 • Širok spektar partnerstava. WPEngine je udružen s širokim spektrom drugih usluga i nudi bezbroj inovacija kao rezultat. Njihovi različiti partneri uključuju Amazon Web Services, Google Cloud i druge. Sav njihov sadržaj koji se pruža putem partnerstva optimiziran je za upotrebu s WordPressom i pruža mnoštvo dodatnih funkcija s kojima se mnogi konkurenti ne mogu porediti.

Funkcionalnost i podrška WPEngine-a zaista su dobra opcija za novajlije i iskusne web dizajnere. Njihova globalna prisutnost i resursi za učenje čine njihovu platformu vrlo svestranom i jednostavnom za upotrebu. Oni također imaju puno mogućnosti za ljude koji žele povećati svoju internetsku prisutnost.

Bez osvrtanja na cijenu, teško je dobiti dobru predodžbu o tome kako se ove značajke stoje protiv konkurencije, ali to možemo u trenu prevladati. Definitivno postoje neke suprotnosti s tim prednostima i uvijek je dobra ideja zaokružiti istraživanje prije nego što se odlučimo.

Sljedeće ćemo fotografije gledati kako WPEngine ima tendenciju da zaostaje u odnosu na konkurenciju.

Protiv WPEngine

 • Manje svestran od nekih konkurenata. WPEngine nudi širok spektar planova specijaliziranih za upotrebu s WordPressom. Iako ih ovo čini vrlo svestranim i skalabilnim za web stranice sa sustavom WordPress, njihova funkcionalnost nije toliko privlačna za web stranice koje neće koristiti WordPress platformu. Budući da su obje web stranice koje danas gledamo usredotočene na optimizaciju WordPress-a, to nije malo, ali još uvijek je dobro imati na umu da idete naprijed.
 • Budući da WPEngine nudi tako širok spektar funkcija, ponekad se kroz partnerstvo s drugim servisima može malo teško naviknuti. Iako je sustav dizajniran tako da je jednostavan za korištenje, još uvijek postoje njegovi aspekti koji će potrajati malo vremena da naučimo kako učinkovito koristiti.
 • Neka ograničenja. Kako bi na tržištu ponudili najbolje brzine i produženje rada, WPEngine postavlja mala ograničenja na različite instalacije i dodatke koje možete koristiti za svoju WordPress stranicu. Iako je ovo prilično standardno i omogućava WPEngine-u da nudi onu vrhunsku WordPress optimizaciju po kojoj su poznati, još uvijek je nekako razočaravajuće kad radite s tako potencijalno svestranom platformom.

Kao što vidite, ovdje nema ništa značajno što bi uistinu moglo odvratiti pravog kupca. Bilo bi nekoliko stvari na koje biste trebali imati na umu ako idete sa WPEngine-om, ali bez da pogledate što druge tvrtke mogu ponuditi, teško je dobiti dobru ideju o tome kako se WPEngine slaže.

WPEngine se čini dobrom opcijom za manje web stranice i novorođenče, jer nude stvari poput zajedničkih planova i baze znanja za početak. Kako je rečeno, oni još uvijek imaju mnogo mogućnosti za skaliranje u koje možemo ući nakon što pogledamo cijenu.

Za sada ćemo uključiti brzine i pogledati Zamašnjak.

Što je zamašnjak?

Flywheel nudi uspijeni WordPress hosting “izgrađen za svakoga tko stvara prekrasne stranice”. Njihova moćna WordPress platforma obećava uklanjanje mnogih problema sa hostingom pojednostavljivanjem vaših procesa. Započeli su 2012. godine s misijom da poboljšaju živote web dizajnera svuda koji koriste WordPress.

Oni nude širok izbor planova dizajniranih za pojednostavljeno i upravljano WordPress hosting. Oni također imaju neke mogućnosti dizajnirane za prodavače na web stranicama, što je lijep dodir. Imaju gomilu besplatnih demo i značajki postavljanja koje vam omogućuju da provjerite radi li vaša web stranica prije nego što počne s radom, što je ujedno i još jedan lijepi sitniš koji ide uz cijeli paket.

Budući da se Flywheel više fokusira na upravljanom WordPress hostingu, koji pojednostavljuje mnoge značajke i zadatke koji se odnose na održavanje WordPress stranice, malo se razlikuje od WPEngine-a. Da bismo dobili dobru predstavu o tome kako se razlikuju dvije tvrtke, prijeđimo na neke od prednosti i nedostataka Flywheel-a.

Pros-volane

 • Infrastruktura utemeljena na oblaku. Flywheel ima hosting infrastrukturu na bazi oblaka koju pokreće Google Cloud. To vam daje vrlo moćnu sposobnost hostinga u upravljanom paketu, pojednostavljuje puno procesa, istovremeno pružajući svu snagu vaše web stranice treba.
 • Svjetska prisutnost. Flywheel ima poslužitelje u Aziji, Sjevernoj Americi i Europi, osiguravajući da vam mogu ponuditi usluge brzog hostinga na temelju mjesta u kojem živite. Njihova prisutnost u svijetu nije toliko razvijena kao WPEngine, a nedostaju im razne značajke za geo-ciljanje zbog kojih je zaista posebna, ali to je još uvijek atraktivna opcija.
 • 30-dnevna garancija povrata novca. Kao i svi dobri domaćini, Flywheel nudi povrat sredstava za kupljene usluge ako otkažete u roku od 30 dana zbog godišnjih planova. Ovo je također prilično standardna značajka, ali lijepo je ako ste zainteresirani za minimiziranje rizika koji vam pomaže da Flywheel pokuša. Uvijek je dobra ideja provjeriti i njihovu politiku povrata na njihovoj web stranici.
 • Baza znanja. Iako biblioteka znanja nije toliko raznolika kao što WPEngine može ponuditi, Flywheel ima redovne članke i postove na blogovima koji govore o različitim značajkama i savjetima vezanim za njihovu platformu. Uopće se ne uspoređuje sa stvarnom bibliotekom znanja koja je stvorena da privuče nove korisnike na platformu, ali lijepo je imati literaturu koja se odnosi na značajke hostinga, svejedno.
 • Motor lakiranja predmemoriranja. Hostovanje zamašnjaka pokreće Varšava predmemorirajući poslužitelj, koji omogućuje brzo HTTP ubrzanje na temelju memorije, prilagođeno za sjajan rad s WordPressom. Mašina za predmemoriranje lakova dobro je poznato i pouzdano rješenje za predmemoriranje koje obećava ubrzanje web stranica do 1000% tako da učinkovito i učinkovito cache web stranice..
 • 9% produžetka. Flywheel jamči produženje 99,9%, što je lijepo za web stranice koje su osjetljive na prekid rada, ili bilo kakav hosting hosting općenito. Vrijeme je novac. Neke recenzije tvrde da su imale 100% produženu uslugu nakon 9 mjeseci usluge.
 • Demo web stranice besplatno i plaćajte kada se uživo pojave. Demo značajka web-mjesta Flywheel omogućava demonstraciju vaše web stranice kako biste bili sigurni da ispravno radi prije nego što počne s radom. Također imate mogućnost plaćanja nakon što web stranica postane aktivna, omogućujući vam da besplatno demonstrirate web mjesto. Ovo je lijepo za korisnike koji puno eksperimentiraju sa svojim sadržajem.
 • Kloniranje web stranica. Flywheel vam omogućuje kloniranje čitavih web mjesta, umjesto da kreirate nove ispočetka svaki put kad se želite proširiti. Ova značajka ima širok raspon korištenja, a posebno je atraktivna za preprodaju web stranica ili dizajnere koji prodaju svoje web stranice nakon dizajniranja.
 • Besplatna migracija. Kao i svaki dobar web domaćin, Flywheel nudi besplatnu migraciju na svojoj hosting platformi. To je sjajno ako imate web lokaciju spremnu na prelazak s domaćina sa kojim niste zadovoljni, ali to nije tako velika stvar ako tek počinjete. Još je uvijek dobra opcija da postoji bilo koji način.
 • Izvođenje internetskih stranica. Flywheel pruža usluge postavljanja web mjesta osmišljene za rješavanje problema s vašom web stranicom i svim njezinim značajkama prije nego što počnete s radom. Ovo je lijepa značajka koja ide uz gore navedene demo značajke. Općenito, ove značajke mogu učiniti Flywheel vrlo prijateljskim web mjestom za nove korisnike i ljude koji puno eksperimentiraju sa svojim dizajnom web stranica.

Kao i kod WPEngine-a, ima puno toga za voljeti. Njihova infrastruktura utemeljena na oblaku čini njihovo gostovanje vrlo moćnim po vrlo konkurentnoj cijeni, što ćemo prijeći u trenu. Za sada idemo dalje i pogledajte nekoliko načina na koje Zamašnjak ima tendenciju da zaostaje u odnosu na konkurenciju.

Slabosti zamašnjaka

 • Nema telefonske podrške. Flywheel nudi 24/7 podršku putem live chat i sustav ulaznica, ali nema mogućnost telefonske podrške. To može biti malo frustrirajuće, posebno za novije korisnike koji će možda trebati više koristiti značajke podrške nego drugi korisnici.
 • Relativni nedostatak prozirnosti hardvera. Riječ je o nepristojnoj pritužbi, ali nije lako dobiti predstavu o hardveru koji napaja infrastrukturu koja stoji iza usluga hostinga kompanije Flywheel. No, budući da infrastrukturu pokreće Google cloud, vrlo je vjerojatno da je riječ o najboljem hardveru u industriji.
 • Nedostatak zajedničkih, VPS i namjenskih planova. Flywheel je usluga utemeljena na oblaku i nemaju zajednički hosting planove, planove koji koriste VPS ili planove koji nude namjenske poslužitelje. To je u redu za web stranice i poslovne modele koji se grade oko usluga temeljenih na oblaku, ali može biti ograničenje za web lokacije manjeg opsega ili korisnike koji žele koristiti VPS.

Kao i kod WPEngine-a, nedostaci nisu svi toliko važni, a zapravo ovise o tome kakvu web lokaciju želite izgraditi želite li ići s Flywheel-om ili ne. Međutim, nedostatak telefonske podrške prilično je uništavajući, a služi za to da Flywheel postane manje privlačna opcija za nove korisnike ili manje tvrtke.

U kombinaciji s nedostatkom zajedničkih planova, to čini Flywheel vrlo ograničenim u pogledu razmjera u odnosu na WPEngine. Kad se to kaže, nećemo stvarno dobiti dobru ideju o načinu na koji se ove dvije stranice slažu dok ne pogledamo kako se sve ove značajke uspoređuju..

Zatim ćemo obje tvrtke ispitati u smislu tri kategorije: funkcionalnost, podrška, i cijena.

Usporedba funkcionalnosti

Iako Flywheel očito ima na raspolaganju Googleove usluge u oblaku, WPEngine ima globalnu prisutnost koja nadmašuje Flywheel i bazu znanja za privlačenje novih korisnika koji su se navikli na njihove usluge. Također je važno imati na umu da Flywheel ne nudi zajedničke, VPS ili namjenske planove.

To ćemo postati lakše suditi kada pogledamo cijenu, ali čini se da WPEngine vjerojatno pobjeđuje Flywheel s obzirom na funkcionalnost i mogućnosti manjih razmjera. Flywheel i dalje ima širok spektar zanimljivih alata i opcija i ostaje snažna opcija za web dizajnere koji znaju što rade.

Na kraju, ovisi o tome što je potrebno vašem web mjestu. Zatim ćemo pogledati podršku.

Usporedba podrške

WPEngine ima vrlo dobre preglede kupaca koji govore o njegovoj korisničkoj podršci. Oni također pružaju svoju podršku putem 24/7 live chat i preko telefona. Uvijek postoje neke recenzije na mreži koje pokazuju neko nezadovoljstvo uslugom korisnika, ali WPEngine ima vrlo lijep uspjeh.

Slon u sobi je da muhator ne nudi telefonsku podršku. Ovo može biti vrlo frustrirajuće za novije korisnike ili korisnike koji su navikli izravno komunicirati telefonom. Očiti pobjednik u smislu podrške u ovoj usporedbi je WPEngine, zbog nedostatka telefonske podrške Flywheela i relativno dobre reputacije WPEngine za korisničku podršku.

Prije donošenja konačne odluke, konačno ćemo pogledati cijenu.

Usporedba cijena

To je faktor iskorištavanja ili prekida za mnoge korisnike. Nema smisla plaćati najbolje usluge vani ako ne odgovaraju potrebama i proračunu vaše web lokacije. Obje tvrtke imaju vrlo različite planove plaćanja i dostupne su opcije na temelju karakteristika koje će vam trebati.

 • WPEngine onudi planove za pokretanje od 35 USD mjesečno, planove rasta od 115 USD mjesečno, planove za skaliranje od 290 USD mjesečno i prilagođene planove za ljude kojima je potrebna još veća razina i pouzdanost.
  • Cijene se mogu činiti pomalo strme u usporedbi s Bluehostovim, ali funkcionalnost je mnogo svestranija. “Startup” plan daje vam 25.000 posjeta, 10GB pohrane, 50GB mjesečne propusnosti i 1 web mjesto. Također sadrži okvir Genesis Framework, teme StudioPress i opcije podrške koje sam ranije spomenuo.
  • Plan “rasta” ovo izdvaja do 100 000 posjeta, 20 GB prostora za pohranu, 200 GB mjesečne propusnosti i 5 mjesta.
  • Plan “ljestvice” ogromnih je 290 dolara mjesečno i uključuje 400 000 posjeta, 30 GB prostora za pohranu, 400 GB propusne širine i 15 web stranica.
  • Oni također imaju „prilagođeni“ plan za ljude koji zahtijevaju mnogo moćnije web stranice. To povećava posjete u milijunima, pohranu u prostor od 1 TB, propusnost iznad 400 GB mjesečno i do 25 web stranica.
 • Zamašnjak nudi širok raspon planova za širok raspon ljestvica. Njihovi najjeftiniji planovi počinju od 14 dolara mjesečno, a najskuplji počinju od 229 dolara mjesečno. Oni također imaju mogućnosti prilagođenih planova ako vam treba više snage od onoga što mogu ponuditi njihovi unaprijed pripremljeni planovi.
  • Njihov maleni plan omogućuje vam instaliranje WordPressa, 5000 mjesečnih posjeta, 5 GB prostora na disku i 250 GB propusne širine. Osobni plan ovo opterećuje do 25.000 mjesečnih posjeta, 10 GB prostora na disku i 500 GB propusnosti. Profesionalni plan ide za 69 USD mjesečno i više, a uključuje 100.000 mjesečnih posjeta, 20 GB prostora na disku i 1 TB propusnosti..
  • Za planove s malo više snage imaju samostalni plan. Počevši od 92 USD mjesečno, što uključuje 10 instalacija, 150.000 posjeta, 40 GB prostora i 4TB propusnosti. Agencija planira ovo povećati na 30 instalacija, 600.000 posjeta, 120 GB prostora i 8TB propusnosti, za 229 USD mjesečno.
  • Prilagođeni planovi nude 30+ instalacija, milijune posjeta mjesečno, prilagođeni prostor na disku i propusnost te sve ostale značajke uključene u njihove druge planove..

Ovdje su cjenovne cijene vrlo usporedive, a obje web stranice nude moćan i raznolik skup značajki koje mogu udovoljiti potrebama širokog spektra web stranica. Općenito, WPEngine ostaje vodeća pozicija za manje web stranice, unatoč višim cijenama na manjim mjerilima. To je zbog podrške i baze znanja dostupnih putem WPEngine-a koji Flywheel ne nudi.

Kao i uvijek, ako imate neke svoje vlastite misli i osjećate se kao da smo nešto propustili, javite nam!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map