WPEngine vs Cloudways – Koji je upravljani WordPress domaćin najbolji?

wpengine-vs-cloudways


Pri traženju web domaćina često možemo biti pretrpani svim uslugama koje su vani. Pogotovo kad smo prvi put započeli s povećanjem ili skaliranjem, smišljanje kompanije s kojom bi mogli gostovati na vašem web hostingu može biti noćna mora.

Važno je da se riješite svih burnih marketinga i usredotočite se na ono što je potrebno vašem web mjestu i kako vam razne kompanije mogu pomoći u ispunjavanju tih potreba. U tu svrhu trebat će nam dobar način da razbijemo osnove i prilagodimo se problemu u komadima veličine ugriza.

Da bismo dobili ovakav oblik veličine zalogaja na što se moramo usredotočiti, danas ćemo pogledati dvije hosting kompanije i kako se slažu jedan pored drugog. Prolazak kroz ovaj postupak s različitih web stranica izvrstan je način da se upoznate s industrijom i stvarno vidite što svaka tvrtka može ponuditi.

Za danas ćemo gledati dvije usluge hostinga usmjerene na WordPress; WPEngine i Cloudways. Ove dvije stranice nude vrlo dobro prihvaćene i poznate usluge, obje s jedinstvenim pristupom ovoj niši. Iako obje ove web stranice imaju mnogo toga za ponuditi, posebno u pogledu WordPress funkcionalnosti, definitivno obojica imaju i neka područja kojima je potrebno poboljšanje..

Da biste započeli, prijeći ćemo od WPEnginea, tko su i o čemu se radi.

Što je WPEngine?

Danas softver WordPress pokreće mnoštvo web stranica. U skladu s tim, mnogi domaćini odlučili su se usredotočiti svoje usluge na pružanje optimiziranih WordPress hosting usluga, dizajniranih tako da savršeno rade s instalacijama i dodacima WordPressa. WPEngine je jedan od vodećih domaćina usmjerenih na WordPress.

Prema web stranici WPEngine, 30% svih web stranica na cijelom internetu izgrađeno je korištenjem WordPressa. Povrh toga, 27% od najboljih 10k web mjesta prometa također pokreće WordPress. Ovi brojevi dovode zapravo stvarnost održivosti WordPress-a kao platforme sadržaja, a dobro posjećene WordPress web-lokacije mogu biti velika prednost na određenim tipovima web stranica.

WPEngine različiti planovi nude širok izbor statistika i usluga orijentiranih na WordPress, a oni pružaju stručnu razinu korisničke podrške i jednostavnosti uporabe, što ih čini vrlo atraktivnom opcijom za novorođenče, a pritom još uvijek imaju snagu potrebnu za ispunjavanje potreba većih web stranica.

Pogledajmo neke od različitih prednosti koje WPEngine može ponuditi.

Pros za WPEngine

 • WordPress optimizacija. WordPress je moćan alat koji može izgraditi vrlo uspješne web stranice s puno mogućnosti i mogućnosti hostinga sadržaja. Kako bi vaše WordPress web mjesto postiglo vrhunsku učinkovitost, WPEngine hardver i skup značajki poslužitelja dizajnirani su tako da pokrenu čak i najteže instalirane WordPress instalacije. Dobro je imati na umu i njihove mogućnosti planova zasnovanih na VPS-u i na VPS-u, jer to dodaje veliku količinu svestranosti strukturi cijena i mogućnosti skaliranja WPEngine-a..
 • Teme StudioPressa. Preko StudioPressa dostupan je niz vrhunskih tema, uključujući i teme koje odgovaraju mobilnim uređajima. Korištenje ovih tema s web mjesta pružit će vam funkcionalnu i estetsku prednost koju je jednostavno primijeniti u odnosu na ostale dizajnere koji moraju kreirati vlastite teme ili doplaćivati ​​premium za druge usluge. Mnoge od tih tema StudioPress dolaze s ugrađenim SEO i sigurnosnim značajkama.
 • Procjene spremnosti. WPEngine ima na raspolaganju tim stručnjaka koji je spreman obaviti procjene na vašoj web stranici kako bi se uvjerio u oblik broda prije nego što počnemo s radom. Ovo može biti velika atrakcija za ljude koji tek počinju ili koji imaju tendenciju da mnogo eksperimentiraju sa svojim dizajnom i značajkama web stranice. Sami testovi provode se testiranjem kompatibilnosti s kodom i postavljanjem mjesta.
 • WPEngine ima mnoštvo sadržajnih značajki koje su usmjerene prema određenim geografskim područjima. To vam omogućuje da prilagodite način na koji se ljudi iz različitih dijelova svijeta bave vašim sadržajem, omogućujući vam da lako dosegnete zadivljujuću količinu čitatelja pomoću vaše web stranice.
 • Korisnička podrška. WPEngine podrška ima sjajne kritike kupaca i dostupna je putem 24/7 podrške putem telefona i live chat-a. Također nude veliku biblioteku resursa za učenje dizajnirane za dobivanje novih web dizajnera i iskusnih veterana koji su se navikli na doprinose i usluge.
 • Globalna prisutnost. Sa poslužiteljima sa sjedištem u SAD-u, Europi, Bliskom Istoku, Aziji i Africi, WPEngine može ponuditi nevjerojatne brzine i pristupačnost poslužitelja bez obzira na to gdje se nalazite u svijetu. Imati takvu globalnu prisutnost znači da će vam WPEngine uvijek biti u mogućnosti pružiti najbolje performanse na tržištu na kojem ste prisutni i aktivni.
 • Širok spektar partnerstava. WPEngine je udružen s širokim spektrom drugih usluga i nudi bezbroj inovacija kao rezultat. Njihovi različiti partneri uključuju Amazon Web Services, Google Cloud i druge. Sav njihov sadržaj koji se pruža putem partnerstva optimiziran je za upotrebu s WordPressom i pruža mnoštvo dodatnih funkcija s kojima se mnogi konkurenti ne mogu porediti.

Očigledno se puno može svidjeti WPEngineovim uslugama. Imaju izvrsnu korisničku podršku, ukrcavanje resursa i globalnu prisutnost koja u osnovi jamči dobre performanse i imaju smisla za vaše zemljopisno tržište.

Njihova struktura cijena također je prilično svestrana, ali doći ćemo do toga u trenu. Očito postoje neki drugi načini na koji se WPEngine ne povoljno odnosi na konkurenciju i ne bi bilo dobro donositi odluke bez zaokruživanja našeg istraživanja.

U tom cilju, pogledajmo načine na koji WPEngine ima tendenciju da propada.

Protiv WPEngine

 • Manje svestran od nekih konkurenata. WPEngine nudi širok spektar planova specijaliziranih za upotrebu s WordPressom. Iako ih ovo čini vrlo svestranim i skalabilnim za web stranice sa sustavom WordPress, njihova funkcionalnost nije toliko privlačna za web stranice koje neće koristiti WordPress platformu. Budući da su obje web stranice koje danas gledamo usredotočene na optimizaciju WordPress-a, to nije malo, ali još uvijek je dobro imati na umu da idete naprijed.
 • Budući da WPEngine nudi tako širok spektar funkcija, ponekad se kroz partnerstvo s drugim servisima može malo teško naviknuti. Iako je sustav dizajniran tako da je jednostavan za korištenje, još uvijek postoje njegovi aspekti koji će potrajati malo vremena da naučimo kako učinkovito koristiti.
 • Neka ograničenja. Kako bi na tržištu ponudili najbolje brzine i produženje rada, WPEngine postavlja mala ograničenja na različite instalacije i dodatke koje možete koristiti za svoju WordPress stranicu. Iako je ovo prilično standardno i omogućava WPEngine-u da nudi onu vrhunsku WordPress optimizaciju po kojoj su poznati, još uvijek je nekako razočaravajuće kad radite s tako potencijalno svestranom platformom.

Za snažan WordPress hosting s globalnom prisutnošću i povoljnim cijenama, WPEngine je vrlo konkurentna opcija. Bez obzira jeste li novi i želite započeti s njihovim zajedničkim planovima ili veteran koji želi povećati svoju internetsku prisutnost, WPEngine ima puno resursa i značajki koje će vam trebati da vam pomognu na putu.

Ni njihovi nedostaci nisu previše prokleti. Većina njih je prilično standardna kada je u pitanju WordPress hosting usluge. Kad se to kaže, nećemo stvarno razumjeti kako se ove prednosti i nedostaci slažu s konkurencijom dok ne pogledamo sljedeću kompaniju na popisu.

Za svoj sljedeći pogled ući ćemo u Cloudways i razlikuju li se od ostalih usluga na hosting tržištu.

Što je Cloudways?

Cloudways je upravljana platforma za hosting u oblaku koja se jednostavno koristi. Pružaju upravljanu konzolu za hosting web stranica na cloud poslužiteljima. Iako pružaju širok spektar usluga, imaju veliku usredotočenost na WordPress hosting. Njihov jedinstveni model također im daje i nekoliko drugih prednosti.

Njihovu stvarnu oblačnu infrastrukturu pružaju treće strane poput DigitalOcean, Vultr, Amazon i Google. Također nude besplatnu migraciju na svoju platformu kako bi dobili svoj tim stručnjaka koji se bave vašim poslužiteljem i upravljanjem sigurnošću, dok se fokusirate na dijelove vaše web stranice koji su važni za vašu konačnu liniju.

Još jedna jedinstvena značajka Cloudways-a je njihova isplativost. Oni zapravo imaju ugovore po satu koji vam omogućuju plaćanje njihovih usluga do sat vremena, tako da nikad ne plaćate usluge koje ne završite sa korištenjem. Postoje i neke druge zanimljive cjenovne značajke, ali do njih možemo doći u trenu.

Za sada, započnimo s razgledanjem različitih prednosti koje nam Cloudways može pružiti.

Prednosti Cloudways-a

 • 5 različitih usluga hostinga u oblaku. Cloudways je hosting zapravo osiguran odabirom jedne od pet trećih tvrtki. Tvrtke uključuju DigitalOcean, Linode, Vultr, Amazon Web Services i Google Cloud Platform. Nudeći usluge raznih pružatelja usluga Cloudwaysu pruža sjajne sigurnosne značajke i značajke upravljanja poslužiteljem, jednostavna sučelja i izvrsnu korisničku podršku na temelju koje usluge oblaka odlučite ići.
 • Jednostavan za korištenje. Pored opsežne baze znanja i bloga s detaljnim detaljima o uslugama, Cloudways posjeduje i intuitivno i jednostavno korisničko sučelje koje je lako odabrati čak i za neiskusne web dizajnere. Ovo je lijep dodir ako ste novi ili manje iskusni kada je riječ o uslugama hostinga.
 • Korisnička podrška. Cloudways pruža dobro pregledanu korisničku uslugu putem 24/7 live telefona ili chata. Iako su ove opcije prilično standardne za većinu hosting usluga koje vrijede sol, ipak je uvjerljivo znati da ćete imati pristup kompetentnoj korisničkoj podršci putem koji odaberete.
 • Brzi poslužitelji. Budući da stvarne usluge hostinga u oblaku Cloudways-a pružaju neki od vodećih trećih pružatelja usluga hostinga oblaka, za njihovu platformu su na raspolaganju vrlo moćni poslužitelji. Budući da se mogu usredotočiti na upravljačku i korisničku sučelje svoje usluge, ugovoreni oblak hosting djeluje munjevito i obavlja izvrstan posao ažurnosti i konkurentnosti.
 • Besplatni SSL certifikati. Kao prilično standardna sigurnosna značajka Cloudways nudi besplatne SSL certifikate za web stranice koje se nalaze na njihovoj platformi. To je lijep dodir, čak i ako je prilično standardna značajka. SSL certifikati ključni su za sigurnost vaše web lokacije i uvijek je lijepo sve te stvari staviti na jedno mjesto, umjesto da prolazite kroz treće strane.
 • Besplatan WordPress dodatak za predmemoriju. Cloudways ima ugrađeni dodatak za predmemoriranje koji prolazi Lak i pruža mogućnosti predmemoriranja preglednika. To vam omogućuje predmemoriranje vaše web stranice bez odlaska trećoj strani za vaše usluge keširanja. Također možete upravljati opcijama keširanja na ploči postavki WordPressa.
 • Planovi koji se isplaćuju. Cloudways nudi plati za plaćanje računa koji naplaćuje na satu poslužitelja. To djeluje malo drugačije od satnog naplate u stvarnom vremenu, a web stranice koje koriste više resursa koštat će više po satu nego na planu duljeg obvezivanja. Ovo je još uvijek dobra opcija za manje web stranice, a sustav je iznenađujuće održiv za web stranice još većeg razmjera koje ne koriste puno teških dodataka.
 • Besplatno probno razdoblje. Cloudways nudi besplatno 30-dnevno probno razdoblje svojih usluga. Ovo se malo razlikuje od tipičnih garancija povrata novca od 30 dana koje nudi većina tvrtki po tome što ne morate odlagati novac i nema šanse da vam se naplati za nepovratne usluge. Neće vam trebati ni kreditna kartica za prijavu.
 • Provizija za preporuku kupca. Cloudways nudi partnerski program koji korisnicima omogućuje prikupljanje provizija za upućivanje novih kupaca na uslugu. Vjerojatno ćete bolje potrošiti vrijeme na dizajniranje ili upravljanje web stranicama i tvrtkom, ali ovo je mali zgodan trik koji se ističe.
 • Jednostavno automatsko ažuriranje. Cloudways vam omogućava da lako zakažete automatsko ažuriranje softvera WordPress. Ovo je dobra značajka kao dio njihove “upravljane” naljepnice za hosting u oblaku i olakšava ažuriranje vaše web stranice.
 • Neograničene prijave na bilo kojem planu. Svi planovi koje nudi Cloudways nude neograničene aplikacije zajedno s instaliranjem WordPress-a. Ovo je sjajno za ljude koji žele pokrenuti web stranice s velikim brojem mogućnosti temeljenih na aplikacijama. Dodatne aplikacije koristit će dodatne resurse, a ovo je važno imati na umu ako razmišljate o njihovoj strukturi plaćanja.
 • Besplatna migracija. Kao i svaki dobar web domaćin, Cloudways nudi besplatnu migraciju vaše web stranice na njihovu hosting platformu. Ovo je još jedna značajka koja se poprilično standardno koristi s bilo kojim uglednim hosting hosting planom i više je marketinški trik nego stvarna značajka. Ipak, lijepo je izbjeći plaćanje iz vlastitog džepa za migraciju web mjesta ako ne morate.

Cloudways-u se puno sviđa, a oni imaju jedinstven pristup pružanju izvrsnih usluga temeljenih na oblaku. Njihove usluge izvrsno funkcioniraju za web stranice sa sjedištem u WordPressu, ali nisu toliko ograničene u toj niši kao specijalizirana usluga poput WPEngine.

Očito je da pametni web dizajner može izvrsno iskoristiti Cloudwaysove usluge, no ipak je važno prijeći na neke njihove nedostatke prije nego što nastavimo s našim razmatranjima. Dalje ćemo pogledati neke od nedostataka koji dolaze zajedno s Cloudways-om.

Protiv Cloudways-a

 • Nema registracije domene. Iako Cloudways pruža izvrsne usluge upravljanja hostingom u oblaku putem raznih kompanija za hosting u oblaku trećih strana, one ne pružaju registraciju za nazive vaših domena. Morat ćete registrirati svoju domenu preko druge tvrtke, što može biti povučeno ako ste navikli da ovu uslugu dobivate od svoje hosting tvrtke.
 • Nema hostinga putem e-pošte. Pored nedostatka registracije domena, Cloudways također ne pruža adrese e-pošte i usluge hostinga. Sve ove vrste imaju smisla kada razmišljate o načinu na koji se upravlja njihovim oblakom, ali još uvijek može biti razočaravajuće ako ste navikli sve ove usluge dobivati ​​na jednom mjestu.
 • Podrška je teško dostupna. Iako je Cloudways dobro pregledao korisničku podršku s različitim načinima, postoje izvješća o sporim vremenima odziva putem telefona ili putem live chat-a. To je nesretno, ali prilično je čest nedostatak, čak i među tvrtkama s izvrsnom reputacijom za korisničku uslugu.

Baš kao kod WPEnginea, ni ovi nedostaci nisu ništa preveliki. Međutim, još uvijek im je važno imati na umu, pogotovo dok krećemo naprijed u posljednje faze naše odluke.

Dalje ćemo razbiti te dvije tvrtke i pogledati kako se posebno uspoređuju u tri različite kategorije. Pogledat ćemo kako funkcioniraju ove dvije tvrtke funkcionalnost, podrška, i cijena.

Usporedba funkcionalnosti

I WPEngine i Cloudways pružaju izvrsnu podršku web lokacijama temeljenim na WordPressu, a dovoljno su i svestrane za male i velike web stranice. WPEngine funkcionalnost je malo ograničenija, po tome što je mnogo više orijentirana na web stranice sa sjedištem u WordPressu. Cloudways je hosting također je malo jedinstven, s hostingom u oblaku treće strane.

Ukupno gledajući, obje web stranice imaju globalnu prisutnost i usporedivu funkcionalnost ako se gledaju isključivo njihove WordPress mogućnosti. Cloudways ima nekoliko dodatnih zanimljivih besplatnih sadržaja poput njihovog pokusnog programa i dodatka za predmemoriranje. Iako možda nemaju istu biblioteku sredstava za učenje kao WPEngine, čini se da Cloudways ostaje vrlo jaka opcija za nove i manje klijente.

Sama funkcionalnost pomalo je nejasna bez gledanja na cijenu, pa ćemo se vratiti na sve to i pogledajte sada kako ove dvije tvrtke rješavaju podršku.

Usporedba podrške

Obje su tvrtke vrlo dobro pregledale korisničku podršku. Budući da Cloudways pruža svoje usluge upravljanja hostingom putem trećih strana, to može biti malo komplicirano i češće možete koristiti korisničku podršku. Kao što je rečeno, njihov upravljani model hostinga pojednostavljuje puno tehničkih aspekata upravljanja i sigurnosti poslužitelja.

WPEngine s druge strane nudi korisničku podršku kroz iste putove i ima vrlo usporedivu reputaciju u pogledu učinkovitosti njihovog tima za podršku. To je još malo teško prosuditi, jer su obje tvrtke izvrsno primile timove podrške, ali malu reputaciju za sporo vrijeme reagiranja.

Usporedba cijena

Za mnoge kupce ovo je trenutak izvođenja ili prekida. Bez gledanja cijene, nemoguće je stvarno procijeniti koliko je određena hosting usluga učinkovita. Cloudwaysova struktura cijena prilično je složena, jer nude svoje usluge oblaka putem različitih kompanija trećih strana, ali ipak ćemo usporediti cjeloviti sažetak cijena bodova obje kompanije..

 • WPEngine onudi planove za pokretanje od 35 USD mjesečno, planove rasta od 115 USD mjesečno, planove za skaliranje od 290 USD mjesečno i prilagođene planove za ljude kojima je potrebna još veća razina i pouzdanost.
  • Cijene se mogu činiti pomalo strme u usporedbi s Bluehostovim, ali funkcionalnost je mnogo svestranija. “Startup” plan daje vam 25.000 posjeta, 10GB pohrane, 50GB mjesečne propusnosti i 1 web mjesto. Također sadrži okvir Genesis Framework, teme StudioPress i opcije podrške koje sam ranije spomenuo.
  • Plan “rasta” ovo izdvaja do 100 000 posjeta, 20 GB prostora za pohranu, 200 GB mjesečne propusnosti i 5 mjesta.
  • Plan “ljestvice” ogromnih je 290 dolara mjesečno i uključuje 400 000 posjeta, 30 GB prostora za pohranu, 400 GB propusne širine i 15 web stranica.
  • Oni također imaju „prilagođeni“ plan za ljude koji zahtijevaju mnogo moćnije web stranice. To povećava posjete u milijunima, pohranu u prostor od 1 TB, propusnost iznad 400 GB mjesečno i do 25 web stranica.
 • Cloudways djeluje malo drugačije i ima različite strukture cijena temeljene na usluzi hostinga treće strane koju na kraju odaberete. Tvrtke koje nude Cloud hosting tijekom Cloudways-a uključuju DigitalOcean, Linode, Vultr, Amazon Web Services i Google Cloud Platform.
  • Raspon cijena i mogućnosti ovih različitih usluga variraju. Najjeftiniji je DigitalOcean, a najskuplji Amazon Web Services.
  • Za DigitalOcean planovi počinju od 10 USD mjesečno (0,0139 $ po satu), a uključuju 1 GB RAM-a, 1 jezgrani procesor, 25 GB prostora za pohranu i 1 TB propusne širine..
  • Ti se planovi kreću sve do 1035 USD mjesečno (1,44375 sata na sat), što vam kupuje 192 GB Rama, 32 jezgrenog procesora, 3840 GB prostora za pohranu i 12 TB propusnosti..

Za Amazon planovi počinju od 34,91 USD mjesečno (0,0485 na sat), čime dobivate 1,75 GB RAM-a, 1vCPU procesor, 4 GB prostora za pohranu i 2 GB propusne širine..

 • Ti se planovi kreću sve do 3058,26 dolara mjesečno (2,2246 dolara na sat), što uključuje 256 GB RAM-a, 64vCPU procesor, 4 GB prostora za pohranu i 2 GB propusne širine..

Općenito, rasponi cijena mnogo su raznolikiji od Cloudways-a, a ima i zanimljivih sitnica. Vjerojatno ste primijetili da DigitalOcean planovi nude daleko superiornu pohranu i propusnost, no važno je napomenuti da su ovo početne cijene za te planove, a dodatni prostor ili propusni opseg mogu se kupiti.

Završavanje

Na kraju, čini se da je WPEngine vjerojatno bolja opcija za početnike i manje web stranice, zbog njihovih cijena i lakoće uporabe. Ako imate veće razmjere, Cloudways ima bezumnu količinu opcija u svim svojim planovima i puno dobrih funkcija podrške koje će vam pomoći da smanjite i upravljate web resursima.

Kao i uvijek, ako imate komentare ili želite istaknuti nešto što smo propustili, javite nam se!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map