HostGator vs InMotion Hosting – Koji je pružatelj hosting usluga najbolji?

Hostgator-vs-INMOTION-hosting


InMotion Hosting i HostGator trenutno su jedno od glavnih imena u industriji web hostinga, što je glavni razlog zašto ih želimo usporediti u ovom članku. Uostalom, morate biti u mogućnosti odlučiti koji je bolji za potrebe vaše web lokacije. Puno je snažnih pružatelja usluga, ali to ne znači da je svaki od njih savršen.

Zapravo, svaki davatelj usluga ima svoje nalete i nedostatke. Ovdje smo da ih otkrijemo za vas i na taj način vam pružimo uvid u to kako je koristiti njihove usluge kao klijenta. Postoji razlog zašto te tvrtke vladaju mnogim top listama na Internetu. Oni znaju dobro opslužiti svoju glavnu publiku pružajući im točne alate i značajke potrebne za njihove web stranice.

Koliko su pouzdani? Odgovaraju li njihove cijene vašem proračunu? Koje su uobičajene povratne informacije njihovih klijenata? Odgovorit ćemo na ta pitanja za vas i još mnoge druge. Prvo ćemo proći kroz glavne prednosti i nedostatke InMotion Hostinga, a zatim idemo nastaviti s HostGatorom.

Jednom kada dođete do kraja našeg članka, moći ćete odlučiti koji od njih djeluje bolje. Ono što vam možemo odmah reći je da je InMotion pohvaljen zbog svoje ljubazne i korisne korisničke podrške, dok je HostGator najbolja tvrtka ako želite osigurati širok spektar korisnih značajki za vaše poslovanje. Pogledajmo što još ovi pružatelji mogu ponuditi svojim klijentima!

InMotion Hosting – ugledna web hosting tvrtka

Prema njihovim dostignućima, ova je tvrtka zasigurno postavila neke stroge ciljeve. Imaju izuzetan broj korisnika koji već godinama koriste njihove usluge i još uvijek pišu pozitivne kritike o davatelju usluga. S druge strane, i novopridošli su vrlo zadovoljni. Prema svojoj korisničkoj bazi, ova tvrtka teško može učiniti nešto pogrešno.

Govorimo o kompaniji koja ima dugu povijest. InMotion Hosting započeo je svoje putovanje još 2001. godine, kada su dva dečka uključila svoj jedini poslužitelj u malom uredu. U početku su njih dvoje bili rukovoditelji, služba za korisnike i osoblje za održavanje u tvrtki. Tko bi pomislio da će se pretvoriti u tako veliku stvar?

Dugo su godinama unajmljivali servere, neprestano poboljšavajući svoje usluge i još uvijek ih se smatra brzo rastućom tvrtkom. Omogućuju zajednički hosting za blogere, namjenske poslužitelje za poduzeća i VPS za srednja poduzeća. Sve u svemu, oni nude širok spektar web hosting paketa. Pogledajmo njihove glavne prednosti!

prozodija & Slabosti InMotion hostinga

Pros za InMotion hosting

 • Bez pritiska – Uz njihovu velikodušnu garanciju povrata novca od 90 dana, na vas neće biti vršen pritisak. Možete otkazati pretplatu kad god želite i InMotion će vam vratiti puni povrat, bez ikakvih pitanja. Ovo je jedno od najdužih razdoblja povrata sredstava na tržištu trenutno, a većina tvrtki nudi jamstva od 15, 30 ili 60 dana. Toliko dugo samo pokazuje da je pružatelj pouzdan u kvalitetu vlastitih usluga.
 • Najbolje neograničene mogućnosti – Uobičajena praksa pružatelja usluga hostinga je da u svoje pakete uvrstite nekoliko neograničenih značajki, a zatim ponudite još neke značajke za koje morate platiti. InMotion hosting nije iznimka. Pravo je pitanje možete li zaista iskoristiti te neograničene značajke. InMotion je odlučio da odabere prijenos podataka i prostor na disku kao svoje neograničene mogućnosti. Ne morate čak ni plaćati dodatnu cijenu da biste ih uključili u paket jer ih možete dobiti čak i najosnovniji plan. Ako želite pokrenuti vrstu web stranice koja visoko zahtijeva prostor na disku i prijenos podataka, tada se definitivno prijavite za jedan od njihovih planova. U suprotnom nećete dobiti toliku vrijednost za svoj novac.
 • Besplatna domena, promocija i sigurnosna kopija – S InMotion-om nema potrebe brinuti se o registraciji imena domene. Nećete trebati pronaći registratora domena jer vam dozvoljavaju da ga registrirate na njihovoj web lokaciji. Također, ako ste pridošlica u InMotionu, domenu dobijate besplatno. Nakon što se prijavite, daju vam mogućnost izbora jednog za vaše web mjesto. Moći ćete odmah početi promovirati svoju web stranicu zahvaljujući besplatnim kreditima koji ste dobili uz svaki plan. Platforme na kojima se možete oglašavati uključuju Google AdWords, Yahoo i Bing. Tri stranice koje su zaista važne za one koji žele promovirati. I na kraju, ali ne najmanje bitno, InMotion će automatski stvoriti besplatne sigurnosne kopije podataka na vašim web stranicama. To može biti vrlo korisno u slučaju da naiđete na probleme i želite da vaši podaci budu u dobrom stanju.
 • Sveobuhvatna korisnička podrška – Ovo je jedna od prvih stvari koje biste trebali potražiti kod pružatelja usluga hostinga. Bez dobre korisničke podrške tko zna što će se dogoditi ako na vašoj web stranici stvari pođu po zlu. Zadaća pružatelja usluga je da bude tehničar i da riješi probleme što je brže moguće. Podrška korisnicima jedno je od jakih rješenja InMotion hostinga. Uvijek su spremni dati vam savjet i riješiti svaki problem koji se pojavi. Možete vidjeti tvrtke koje navode da je njihov tim za podršku dostupan 24 sata dnevno, ali to nije uvijek istina. Prema pregledima, osoblje u InMotion-u je doista dostupno svakodnevno putem chata uživo, e-mailova, internetskih foruma i telefona. Imajte na umu da govorimo o relativno maloj tvrtki. Kad ga usporedite s ostalim velikim imenima na tržištu, ispada da ovaj nije ni približno tako velik. Zbog toga je tako velika stvar da oni stalno rade dobar rad i pružaju profesionalnu podršku. Za one koji se ne žele obratiti timu za podršku, na raspolaganju je baza znanja s mnoštvom vodiča, video tutorijala, FAQ-a i članaka. Tamo je dokumentirano većina najčešćih problema kako bi korisnici mogli brzo pronaći rješenje.
 • 2 visokotehnološka podatkovna centra – Jedan od razloga zašto InMotion ljudi nazivaju malim poduzećem je taj što ima samo 2 podatkovna centra, oba u SAD-u. Njihovi poslužitelji opremljeni su najnovijim hardverom, što jamči visoke performanse. Ako niste previše udaljeni od SAD-a, vaša će se web stranica zasigurno učitati munjevitom brzinom. Iako se tvrtka nije proširila na više od dva datacentra, definitivno se ne boje uložiti u najnoviju tehnologiju. Žele osigurati vrhunsko korisničko iskustvo za sve koji koriste njihove usluge.
 • Poslužitelji rade 99% vremena – Osim korisničke podrške, produženje rada je druga stvar koju trebate provjeriti prije nego što odaberete davatelja usluge. Očito, što je manje vremena zastoja određenog pružatelja usluga hostinga, to je bolje za vaše poslovanje. Zapravo je dobro za svaku vrstu web mjesta, jer gledatelji mrze kad ne mogu pristupiti web lokaciji koju žele. Na InMotion-u se poslužitelji pokreću i pokreću 99% vremena. Njihovo osoblje ih neprestano nadgleda, pazeći da svaki poslužitelj pruža maksimalne performanse i sprečava probleme. Maksimalno povećavaju produženje rada upotrebom najtrajnijih Cisco komponenti, Linux operativnog sustava i Dell poslužitelja. Ta imena govore sama za sebe, jer imaju dugu povijest proizvodnje vrhunskih strojeva i komponenata.
 • Zaštita od neželjene pošte i zlonamjernog softvera – Uz InMotion više neće biti neželjene e-pošte. Zahvaljujući besplatnom softveru filtra neželjene pošte, lako ćete pronaći važne poruke. Osim toga, u svoje pakete uključuju dobro poznati sigurnosni softver: Patchman i Sucuri. Patchman pronalazi i ukloni zlonamjerni softver, a također osigurava da je sve uredno ažurirano na poslužitelju. Sucuri je, s druge strane, odgovoran za sigurnosna upozorenja, sigurnosne kopije, brzinu web stranice i DDoS napade.
 • Hosting sa zelenom energijom – Data centrima treba puno energije, pogotovo ako želite da se vrhunski hardver izvodi s maksimalnim performansama. To obično znači puno zagađenja za okoliš. Međutim, ova kompanija svoju energiju proizvodi iz obnovljivih izvora, osiguravajući da ne ostavi ugljični trag kao većina konkurencije. Hostiranjem vaše web stranice u InMotionu možete umanjiti štetu nanesenu okolišu.

Slabosti InMotion hostinga

 • Skupi hosting – Ako posjetite službenu stranicu InMotion hostinga, možete vidjeti razne cijene. Čini se da postoje jeftini planovi i skuplji, baš kao i kod bilo kojeg drugog davatelja usluga. Međutim, ako usporedite cijene na tržištu, ispada da InMotion uopće nije jeftin. Njihove cijene su očigledno iznad prosjeka i ne omogućuju vam plaćanje iz mjeseca u mjesec. Jedina pozitivna stvar u tome je što vam daju 90 dana da otkažete pretplatu. Započnete plan, isprobate sve značajke, testirate korisničku podršku itd. Ako vam se čini da ne dobijate dovoljno za svoj novac, jednostavno se možete pozdraviti i dobiti sav svoj novac; jednostavno kao to. Nažalost, njihove su cijene već loš marketing za gledatelje na njihovim stranicama jer ih većina odlazi odmah nakon što ih vide.
 • Velike razlike u cijenama – Njihov plan pokretanja toliko je ograničen da vas nakon kratkog vremena prisiljava na nadogradnju na sljedeći plan. Ako želite rasti na mreži, neće vam dugo služiti. Njegove su značajke možda moćne, ali plan je ograničen na najviše 2 web stranice i 2 baze podataka. U ovom bi slučaju nadogradnja bila prikladna ako bi koštala samo nešto više od vašeg trenutnog plana. Nažalost, postoji prilično velik jaz između cijena. Da biste nadogradili, morate računati znatno veći proračun nego prije. Ostali pružatelji usluga pružaju vam mnogo više slobode čak i sa svojim najosnovnijim planovima.
 • Za početak je potrebno dugo – InMotion je prilično temeljit kada je u pitanju sigurnost. Možda je razlog zašto treba toliko vremena da se uspostavi novi račun i, na kraju, web stranica. Trebate proći kroz bezbroj stranica i obrazaca dok ne dođete do točke kad konačno možete brzo započeti svoju web stranicu. Ako se odlučite prijaviti, pripremite se za dugi postupak ručne aktivacije.
 • Nedostaci sigurnosne kopije – Besplatna izrada sigurnosnih kopija na InMotionu izvrsna je besplatna značajka i korisnici s malih web stranica u potpunosti su zadovoljni njome. Problem je u tome što s porastom vaše web stranice možete doseći ograničenje u kojem trebate platiti ako želite da nastave sigurnosno kopirati vaše web mjesto. Ako želite besplatnu sigurnosnu kopiju, zadržite veličinu vaše web stranice ispod 10 GB. Inače se smatra premium uslugom. Isto tako, nemojte očekivati ​​da ćete vratiti podatke starije od 4 mjeseca. InMotion automatski briše sigurnosne kopije starije od toga.

HostGator – Snažan poslovni hosting

HostGator je pružatelj usluga koji nudi jedan od najraznovrsnijih repertoara hosting planova. Njihovi paketi nisu samo raznoliki, već su vrlo moćni i jeftini. Oni jamče da ćete dobiti ogromnu vrijednost za cijenu, čineći njihove usluge apsolutno vrijednim svima.

Oni dosljedno rade sjajan posao u održavanju i pokretanju svojih poslužitelja u 99% vremena. Što je taj broj veći, to je manja šansa da internetske tvrtke izgube potencijalne kupce. Oni se smatraju stručnjacima za razne vrste hosting paketa, uključujući zajednički, cloud, VPS i namjenski hosting.

Dijeljeni hosting često koriste male web stranice. Temelji se na poslužiteljima koji su podijeljeni u mnogo manjih dijelova. Svaki je dio račun na kojem korisnik može ugostiti svoju web stranicu. S dijeljenim hostingom račun je vezan za jedan poslužitelj, dok hosting u oblaku omogućuje vam proširenje pomoću dijelova više od jednog poslužitelja.

Ovi dijelovi su praktički zalijepljeni, što znači da se podaci vaše web stranice pohranjuju na više poslužitelja istovremeno. HostGator pruža izvanredne alternative hostinga za internetske tvrtke. To je uglavnom zbog toga što uključuju u svoja paketa posebna rješenja koja ih vode ispred konkurencije. Pogledajmo što su ove posebne ponude!

prozodija & Protiv HostGator-a

Pros za HostGator

 • Jeftini, cjeloviti planovi – HostGator trenutno ima veliku reputaciju kao jeftin hosting hosting. Svaki njihov plan u potpunosti vrijedi novca. Ne žele vas prisiljavati da odaberete najskuplji plan. Pogledajte samo jedan od njihovih najosnovnijih planova, plan za bebe. S ovim jeftinim planom već dobivate nesmjerenu propusnost, neograničene domene i dosta instalacija jednim klikom. Ovo je više nego dovoljno ako želite pokrenuti web mjesto i uspostaviti solidnu internetsku prisutnost. Ako idete korak dalje, ispada da njihov poslovni plan sadrži neke premijske planove koje drugi davatelji prodaju po mnogo većoj cijeni. Također, morate paziti na popuste jer redovito nude neke prilično velike. Cijene su već privlačne, ali ovdje je stvar: pridošlice dobivaju svoj paket za nižu cijenu za prvu godinu pretplate. HostGator vam daje slobodu plaćanja, što znači da ćete plaćati mjesečno, umjesto godišnje.
 • Korisna korisnička podrška – Postavljanje web stranice na novi hosting račun možda nije tako jednostavno kao što mislite; pogotovo ako to radite prvi put. Međutim, možete biti sigurni da HostGator neće dopustiti da to zabrljate. Oni su spremni voditi vas kroz cijeli proces pružanjem stručne podrške. Naravno, možete to i sami, ali nema potrebe. Oni su više nego željni pomoći u brzim vremenima odziva. Možete im vjerovati čak i vjerodajnicama za prijavu. Jednom kada ga pošaljete, oni odmah započinju s radom i postavljaju vam cijelu stvar. Ne želite uključiti korisničku podršku? Nema problema. Ako to želite učiniti sami, na njihovoj web stranici nalaze se korisni video tutorijali. Samo ih morate slijediti korak po korak, a svoje ćete zadatke dovršiti ni u kojem trenutku.
 • Pouzdan produžetak – Kao što smo već spomenuli, produženje rada servera jedno je od jačih poduhvata HostGatora. Uptime je jedan od najvažnijih aspekata web hostinga, ali mnogi se veliki davatelji trude održati svoje produženje rada iznad željenih 99%. Nadgledanje i infrastruktura poslužitelja toliko su dobri u HostGatoru da je prilično lako udovoljiti svojim klijentima dobrim podacima o produženom vremenu. Oni minimiziraju šansu da njihovi serveri propadnu sprečavanjem problema prije nego što čak i učine utjecaj na svoje poslužitelje. Uz 99% produženog vremena, procijenjeni ispadi za vaše web stranice će biti oko 6 sati godišnje, što zapravo nije ništa. Povrh toga, čak je smanjen iznos prijavljenih prekida rada poslužitelja u posljednjih nekoliko godina.
 • cPanel spreman – Hosting davatelji usluga ne mogu poreći da je cPanel trenutno najpopularnija upravljačka ploča. Jednostavan je i prikladan za korisnike koji prelaze s jednog pružatelja usluga na drugog. Ne moraju učiti novu platformu, već mogu raditi u istom okruženju i to je velika prednost. cPanel osigurava da možete lako upravljati pozadinom vaše web stranice. Zahvaljujući popularnosti, iz dana u dan izlaze na Internetu brojni korisni vodiči koji pružaju pomoć onima koji nemaju iskustva s njime. HostGator je uvijek spreman za novopridošle korisnike koji žele prenijeti podatke svojih web stranica od prethodnog davatelja usluga. Jednom kada se prijavite, čeka vas FTP.
 • Zaštita okoliša – Zelena energija trenutno je popularna stvar pružatelja usluga hostinga, ali to ni malo ne smanjuje njenu važnost. Uvijek je poželjnije prijaviti se davatelju koji svoje servere napaja zelenom energijom. HostGator jedan je od igrača koji cijene ovu ideju. Oni daju veliki doprinos u zaštiti okoliša od zagađenja. Korištenjem njihovih usluga također možete pridonijeti boljem i čistijem okruženju. Umjesto tradicionalnih podatkovnih centara, HostGator posjeduje obilje prirodnih elektrana koje proizvode obnovljivu energiju. Beskrajno je bolje stvarati energiju koristeći vjetroelektrane umjesto elektrana na ugljen.
 • Ogromna baza znanja – Tvrtka pozdravlja neiskusne korisnike i pruža im priliku da se educiraju. Imaju ogromnu bazu znanja u kojoj možete pronaći vodiče o različitim stvarima vezanim za izgradnju web stranica, hosting i mrežno poslovanje. Dobijate visokokvalitetni materijal koji druge tvrtke obično prodaju za mnogo novca. Sve što trebate je stvoriti HostGator račun i možete početi besplatno učiti nove stvari.

Protiv HostGator-a

 • Zbunjujuće postavljanje – Postupak prijave na HostGatoru prilično je jednostavan, ali mnogo je teže postaviti web mjesto. Prilično je zbunjujuće doći do točke kada su svi podaci vaše web lokacije na njihovom poslužitelju, spremni za prikaz. Teško će vam biti čak i ako koristan materijal iskoristite na njihovoj bazi znanja.
 • Nedostatak sigurnosti – Da, HostGator vam pruža veliku potporu ako vam je potrebna pomoć pri migraciji web mjesta ili bilo što drugo tijekom postavljanja. Međutim, to ne znači da nećete imati problema. Činjenica je da ćete se često susretati s problemima ove tvrtke što će izgubiti dosta vremena. Iako njihovo osoblje rješava većinu problema, mnogi od njih će se ponavljati iznova i iznova. S druge strane, dobivate samo sigurnosne kopije umjesto uobičajene dnevne rutine koju nude drugi pružatelji usluga. Oni rijetko pretražuju zlonamjerne uređaje, tako da vaši podaci neće biti zaštićeni kao što biste mislili. Ako virus napadne vašu web stranicu u pravo vrijeme, to će neizbježno nanijeti štetu.
 • Najmanji broj besplatnih – Oni uključuju neke dodatke u svoje hosting pakete, ali postoje i mnoge druge tvrtke koje vam daju puno više. HostGator se fokusira na pružanju pouzdanog servera i vrhunskog doživljaja hostinga, ali ne toliko na pružanju dodatne pomoći. Razlog tome vjerojatno su njihove jeftine cijene. Ako želite pristupačan hosting, ne dobivate toliko vrijednih besplatnih. Barem vam daju nekoliko jednostavnih alata koji mogu malo povećati vašu internetsku prisutnost. Uključuju kredite za Google AdWords koji možete koristiti za promociju svoje web stranice na tražilici. Oni su izdašniji uz jamstvo povrata novca od uobičajenog pružatelja usluga hostinga, omogućavajući vam povrat novca ako otkažete pretplatu u roku od 45 dana.

HostGator ili InMotion – što biste trebali odabrati?

Možemo zaključiti da je HostGator pružatelj usluga na koje se definitivno možete osloniti ako želite dosljedno produženje rada, kvalitetnu podršku i visoke performanse. Oni nude povoljne planove za blogere i druge pojedince koji žele pokrenuti male web stranice, dok postoje i dobro prilagođeni paketi za tvrtke svih veličina. Prilično svi mogu pronaći plan koji odgovara njihovim potrebama.

Razlog zašto bismo preporučili njihove planove za tvrtke je taj što postoje neke snažne značajke koje su dostupne u njihovim planovima s višim proračunom. Ovo su značajke koje vam mogu pomoći da rastete na mreži i privučete više posjetitelja na vaše web mjesto u kratkom vremenu. Dovoljno je pogledati popis značajki na njihovoj web stranici i vidljivo je zašto se ovaj davatelj tako preporučuje tvrtkama.

Mnogo je starijih korisnika koji su i dalje zadovoljni uslugom nakon što je godinama koriste, a na raznim mrežnim forumima objavljuju pozitivne kritike. Sada, za usporedbu razgovarajmo o InMotion Hostingu. Preporučujemo InMotion za one koji trebaju brzorastući, pouzdani pružatelj usluga hostinga koji stalno ulaže u poboljšanje svojih usluga. To je neovisna tvrtka koja se tijekom niza godina gradila od nule, neprestano stječući ugled.

Bez obzira što druge tvrtke rade, imaju drugačiji pristup i stvari shvataju ozbiljnije. To možete primijetiti pogledanjem njihovog popisa značajki. Nude brojne besplatne brojeve koji vam pomažu u rješavanju složenih problema na jednostavan način. Uostalom, InMotion ne želi da se zaglavite i gubite vrijeme. Umjesto toga, možete se usredotočiti na vaše internetsko poslovanje, dok njihovi alati vode računa o ostatku.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map