Bluehost vs HostGator – Koji je web hosting najbolji?

Hostgator-vs-BlueHost


Svijet web hostinga za neke može biti težak, a nove su mogućnosti dostupne svakog dana. Usporedba svih različitih tvrtki i svih različitih usluga koje nude mogu biti prilično zastrašujući zadatak.

Da biste bili u korak s onim što je najbolje za vašu web lokaciju, dobro je usporediti različite tvrtke zajedno, kako biste stekli više usredotočene ideje o tome što vam njihove usluge mogu ponuditi.

Danas ćemo pogledati BlueHost i HostGator, dvije tvrtke s dugogodišnjim pouzdanim uslugama. Usporedit ćemo neke od njihovih prednosti, kao i usporediti njihove nedostatke i donijeti neke prosudbe o tome koji je najbolji.

Pa krenimo s BlueHostom.

O BlueHostu

BlueHost pouzdano nudi web hosting usluge s povoljnim cijenama od svog osnivanja, Matt Heaton 2003. Od kada ih je kupio Endurance International Group, BlueHost se učvrstio kao veliko ime u hosting industriji.

Sve u svemu, BlueHost ima na raspolaganju mnogo resursa, te je usredotočen na korisničku uslugu i jednostavnost upotrebe. Njihovi su planovi jasni, a izvedba koju nude je konkurentna.

Da bismo sebi nešto olakšali, razdvojimo je na prednosti i nedostatke:

Pros za BlueHost

 • Ugled marke. BlueHost nudi pouzdan web hosting već 15 godina. O njihovim se službama široko izvještava, a na raspolaganju je velika količina informacija o tome kako je njihov servis radio za ostale u prošlosti. A da i ne spominjem resurse kojima raspolažu.
 • Izvrsni resursi na brodu. BlueHost posjeduje veliko znanje za početnike koji uče koristiti njihovu uslugu. Također koriste cPanel, koji je industrijski standard, a omogućava vam da se upoznate s alatima koji bi mogli biti korisni za buduće projekte web dizajna.
 • Popusti i posebne ponude. BlueHost uvijek nudi bezbroj posebnih ponuda paketa sa svojim hosting uslugama, što može biti veliki plus za korisnike koji žele uštedjeti nešto novca ili pristupati širokom rasponu funkcija za nižu cijenu..
 • Korisnička podrška. BlueHost nudi korisničku podršku putem telefona 24/7, kao i putem chata uživo, omogućavajući vam da dobijete potrebnu podršku kada vam je potrebna..
 • Povrat novca zagarantovan. Uvijek je lijepo dobiti povrat novca kad nešto ne ide kako treba. BlueHost nudi garanciju povrata novca ako otkažete uslugu hostinga u roku od 30 dana. Pojedinosti jamstva možete provjeriti na njihovoj web stranici.
 • BlueHost je tvrtka velikog imena što znači da imaju resurse da posvete pažnju zadovoljstvu svojih klijenata. Reputacija koju je BlueHost izgradio kao jednostavna i pristupačna platforma s pouzdanom uslugom govori sama za sebe.
 • Jednostavnost korištenja. Industrijsko sučelje za cPanel koje napaja BlueHost upravljačke alate jednostavno je za upotrebu, s puno informacija na raspolaganju. U kombinaciji s mogućnostima ukrcavanja koji su dostupni putem BlueHosta, ovaj čimbenik može biti vrlo atraktivan za novorođenče tek od samog početka.
 • Izvrsna usluga. Iako je BlueHost imao neke iste štucanje tipične za druge tvrtke, raspon njihovih usluga i razumne cijene više nego što to čine. Statistike performansi na njihovom gostovanju nisu ni s čime se rugaju. Ovi čimbenici čine BlueHost vrlo konkurentnim kada je u pitanju trošak za sposobnost.
 • Fleksibilni planovi naplate. BlueHost nudi godišnje i mjesečne planove, s popustima na duže planove na raspolaganju. To kupcima daje poticaj da budu s tvrtkom za duži razvoj dobrog odnosa s uslugom hostinga i izgradnju povjerenja u pouzdanost njihove web stranice.
 • Posebne ponude. BlueHost često nudi posebne popuste i ponude na svoje pakete, tako da je dobro paziti i vidjeti možete li uštedjeti nešto novca. To može biti atraktivna opcija za ljude koji žele potrošiti manje ili za novorođenče koji žele umanjiti svoj faktor rizika.

Protiv BlueHost-a

Nijedna usluga nije bez svojih grešaka, a BlueHost se, nažalost, ne razlikuje. Postoji nekoliko područja na kojima BlueHost teže zaostaje za konkurencijom:

 • BlueHost ima i pouzdane i konkurentne usluge, ali postoje neke koje su bolje. Iako BlueHost možda nema najveće brzine u gradu, unaprijed su upoznati s tom činjenicom, postavljajući specifikacije za svoje poslužitelje i značajke.
 • BlueHost struktura cijena može biti vrlo razumna s posebnim ponudama i ponudama, ali u cjelini, njihove su cijene pomalo neugodne u usporedbi s konkurencijom. To se uvelike odražava na činjenicu da su mnogi planovi BlueHosta vrlo ograničeni u pogledu skladištenja i određenih drugih značajki.
 • Ograničenja skladištenja. Jedna od najzanimljivijih karakteristika koju će mnogi korisnici primijetiti u vezi s BlueHostovim planovima usluga je ograničenje koje mnogi planovi imaju na stvari poput skladišta i parkiranih domena. Iako su stvarne cijene i usluge BlueHosta vrlo konkurentne, dobra je ideja pripaziti i znati što točno dobivate, i odgovara li zaista planu vašeg web mjesta ili ne..
 • Velika tvrtka. Iako resursi BlueHost-a i prepoznatljivost branda na mnogo načina čine atraktivnom, postoji mnogo načina da i veća tvrtka može propasti. S velikim fokusom na informiranje i servisiranje korisnika, neka nišna tržišta mogu se izostaviti, a neke se usluge mogu zanemariti ili zaboraviti. Budući da je velika tvrtka, BlueHost također postaje meta cyber napada, što je važno pitanje.
 • Nema BBB akreditacije. BlueHost nije akreditiran od Better Business Bureau-a, iako je tvrtka s velikim imenom u industriji već više od 15 godina. Ovo bi mogla biti crvena zastava za neke koji su navikli da ih organizacije poput BBB-a uvjeravaju.

Neki od ovih nedostataka mogu se činiti poprilično velikim, ali zapravo je pitanje kako BlueHost ispunjava konkurenciju. Mnogo je prednosti koje nudi BlueHost koje lako otklanjaju mnoge nedostatke koje smo ovdje spomenuli.

Dakle, sada kad smo dobro pogledali BlueHost, pogledajmo HostGator.

O HostGatoru

HostGator je pružatelj usluga web hostinga sa sjedištem u Houstonu u Teksasu koji se malo proširio i u Austin, Texas. Osnovao ih je u listopadu 2002. tadašnji student Brent Oxley.

Tvrtka je 2006. prešla 200.000 registriranih domena i uvrštena je na listu najbrže rastućih tvrtki u 2008. Magazine. Poput BlueHosta, oni imaju priznatu reputaciju za kvalitetnu uslugu koju su izgradili tijekom dugog razdoblja..

Dakle, koji su različiti prednosti i nedostaci HostGatora?

Pros za HostGator

 • Hostgator nudi zajamčeno 99,9% produženog vremena i ima reputaciju održavanja tog jamstva. Pouzdan domaćin je nevjerojatno važan, a za neke web stranice nekoliko minuta može značiti ogroman gubitak prometa i prihoda. Znajući da vam hosting usluga ima leđa ogroman je plus.
 • Povrat novca zagarantovan. HostGator nudi 45-dnevno jamstvo povrata novca za svoje usluge. Ako niste zadovoljni i otkažete u roku od 45 dana, dobit ćete puni povrat novca. Vrijedi napomenuti da ovo jamstvo pokriva duže vremensko razdoblje od 30-dnevnog jamstva BlueHosta.
 • Jednostavnost korištenja. Hostgator temelji se na industrijskom standardnom cPanelu, koji je poznat po lako dostupnom sučelju, kao i na Plesk sučelju. Usluga zasnovana na oblaku i udoban cPanel čine HostGator vrlo prijateljskim za nove i napredne korisnike..
 • Linux & Windows Planovi. HostGator nudi i Linux i Windows temeljene planove za svoje zajedničke i namjenske poslužitelje. Ovo može biti privlačnija značajka za naprednije korisnike, ali noviji ili manje pametni korisnici manje će se brinuti o tom faktoru.
 • Besplatna migracija web stranica. HostGator nudi besplatnu migracijsku uslugu za premještanje vaše web stranice na njihov hosting. Ovo je veliki plus za ljude koji žele zamijeniti hosting pružatelje ili ljude koji su nabavili korištenu domenu i žele je obnoviti na HostGatoru.
 • 24/7 korisnička podrška. Kao i BlueHost, HostGator nudi 24/7 korisničku podršku putem telefona. Uvijek je važno dobiti neku podršku u slučaju da vaš servis ima zastoja ili imate pitanje vezano za vašu uslugu. Neprekidno pokretanje vaše web stranice naziv je igre, a dobra linija za podršku dobar je način da to učinite.
 • Fleksibilni planovi naplate. Kao i BlueHost, HostGator nudi i godišnje i mjesečne planove, s popustima na duže planove. HostGator nudi mnogo širi spektar planova sa složenijim rasponom značajki, tako da ovaj faktor može biti malo dojmljiviji u usporedbi s BlueHostom.
 • Besplatno SEO savjetovanje. Hostgator nudi besplatne savjete o optimizaciji tražilice za vaše web mjesto. Ovo je veliki plus za korisnike koji žele povećati svoj promet ili pribaviti njihov sadržaj što većem broju ljudi. Ovo je dobar način da ljudi tek počnu ubijati dvije ptice jednim kamenom, jer će SEO biti glavni fokus mnogih novih web stranica koje tek počinju, a profesionalne konzultacije mogu biti skupe..
 • Specijalizirani WordPress hosting. Nešto druge tvrtke dosljedno nude da BlueHost nije specijalizirani WordPress hosting. Ova je usluga izgrađena za maksimiziranje upotrebe uz WordPress, a ima besplatne migracije i druge specijalizirane značajke.

Kao što vidite, HostGator ima nekoliko impresivnih rezanja kada su u pitanju njihove značajke i prednosti. Neke od njihovih ponuda čak nadmašuju BlueHost! Obje su tvrtke prilično usporedive, a mi ćemo detaljnije pogledati kako se uspoređuju u sekundi.

Prije nego što to učinimo, pogledajmo neke od nedostataka povezanih s HostGatorom.

Protiv HostGatora

 • Nema besplatnog imena domene. Hostgator ne nudi besplatno ime domene sa svojim planovima i morat ćete razvući tijesto za domenu. Ovo nije tako velik problem za ljude koji se sele ili koji već plaćaju vlastitu domenu, ali to može biti faktor za neke koji žele uštedjeti novac.
 • Agresivni marketing. Hostgator jako se trudi prodati vam dodatne mogućnosti i skuplje planove, i nisu stidljivi zbog toga. Iako njihovi planovi nude povoljne mogućnosti po prihvatljivim cijenama, agresivno stavljanje usluge u prodaju nije najprivlačnija značajka usluge.
 • Nema Windows VPN hostinga. Nažalost, HostGator ne nudi VPN hosting temeljen na sustavu Windows. To može napraviti veliku razliku za ljude koji su navikli raditi na platformi, ali izgleda da to nije velika stvar za većinu ljudi. Međutim, može se dogoditi razlika za korisnike kojima je sigurnost potrebnija od ostalih. Sigurnost je uvijek važna, ali određene usluge mogu zahtijevati više, a propust u ovoj kategoriji može biti automatsko prebacivanje igara.
 • BBB nije akreditiran. Kao i BlueHost, HostGator nema BBB akreditaciju uprkos tome što posluje više od desetljeća. Opet, to uistinu ne razlikuje samu web lokaciju, to jednostavno znači da pouzdanu organizaciju poput BBB-a nije ispitala pouzdanost njegovih usluga i konkurentna poštenost njegove strukture cijena. Ovo je zaista samo velika stvar ako vam takva akreditacija puno znači, ali postoji puno drugih hosting tvrtki koje imaju akreditaciju od BBB-a.
 • Duge obveze za najbolje popuste. Da biste ostvarili najbolje popuste od HostGator-a, morat ćete se obvezati godinama, što nekima može biti neugodno. To će posebno značiti ako želite minimizirati rizik ili ako sumnjate u HostGator-ove usluge. Ako ne očekujete da se uskoro mijenjaju domaćini ili stvarno trebate uštedjeti novac, to vjerojatno neće biti velika stvar.

Dakle, sada smo pogledali što obje kompanije mogu ponuditi, pogledajmo kako se slažu jedan pored drugog kako bismo vidjeli koja se izlazi na vrhu.

Funkcionalnost, podrška i cijena

Da bismo dobili fokusiran pogled na to koja tvrtka nudi više od ostalih, podijelit ćemo našu usporedbu u tri kategorije: Funkcionalnost, Podrška i Cijena. Pronalazak očitog lidera u tim kategorijama dat će nam konačnu ideju koja je tvrtka najbolja za hosting vaše web stranice.

funkcionalnost

Obje web stranice imaju prilično pouzdano jamstvo za svoju uslugu. Usluga BlueHost također se može podudarati s HostGatorom u pogledu brzine i produženog vremena. Jamstvo povrata novca za HostGator je dulje, na 45 dana u odnosu na 30 dana za uslugu BlueHost.

HostGator ima mnogo širi spektar planova, koji u cjelini imaju manje ograničenja od BlueHostovih. HostGator je specijalizirao WordPress hosting koji BlueHost ne. Na donjem kraju raspona cijena, ograničenja na pohranu i domene zapravo se podudaraju s BlueHostom, pa je moguće da ovdje možemo vidjeti BlueHost..

HostGator također ima ugrađeni alat za izradu web stranica koji može biti veliki bonus za ljude koji se ne žele baviti uspoređujući drugi set softvera kako bi pronašli ono što traže. Jednostavno mogu upotrijebiti programera koji najbolje funkcioniraju s njihovom hosting platformom.

Općenito, nazvat ću je poveznicom u ovoj kategoriji, jer obje web stranice imaju dobre izvedbe i imaju usporedive skupove značajki u niskim rasponima cijena. HostGator može naprijed za iskusnije korisnike ili ljude koji žele izdvojiti malo više novca.

podrška

Obje tvrtke nude 24/7 korisničku podršku putem telefona. BlueHost nudi podršku putem live chat-a, ali HostGator to također čini, a dostupan je i 24/7. HostGator nudi i podršku putem sustava ulaznica.

Obje tvrtke imaju reputaciju pouzdane korisničke podrške, a čini se da je lako kontaktirati čovjeka kako bi dobio podršku, što može biti važno za neke ljude. HostGator nudi više mogućnosti za kontaktiranje podrške, dok BlueHost nudi veću bazu znanja za svoje korisnike.

Sve u svemu, moraću i ovaj nazvati kravatu. Teško je suditi korisničkoj podršci, a da je ne upotrebljavamo, pa moramo prosuditi na temelju onoga što je tu. Obje tvrtke nude slične pouzdane usluge, tako da ovdje nema jasnog prednjeg trkača.

Cijena

Za mnoge će korisnike ovo biti prijelomni trenutak za ovo natjecanje. Struktura cijena određuje koliko će vam učinkovit set usluga hostinga biti. Ako plaćate dvostruko više nego što biste trebali, koga briga da li je vaša web stranica najbrža?

BlueHost nudi Dijeljeni hosting počevši od 3,95 USD mjesečno, VPS hosting od 19,99 USD mjesečno i Namjenski poslužitelj hostinga od $ 79,99 mjesečno. Njihov raspon opcija je na prvi pogled malo ograničen, ali planovi koje nude imaju mnogo svestranosti, a BlueHost se može učinkovito koristiti za širok izbor različitih web stranica.

 • Za novorođenče, zajednički planovi vjerojatno su dobra ideja. Započinju od 3,95 USD mjesečno (obično 7,99 USD) za osnovni plan s ograničenom SSD pohranom, poddomenama, pohranom e-pošte i bez posebnih ponuda ili značajki. Plus plan iznosi 5,95 USD mjesečno (obično 10,99 USD), a nudi neograničene web stranice, SSD pohranu, poddomene i pohranu e-pošte. Plus plus također ima 200 dolara dostupnih marketinških ponuda. Paket izbora plus također iznosi 5,95 USD mjesečno (obično 14,99 USD), a nudi sve značajke neograničene za sve dodatne pakete i ponude.
 • BlueHost nudi VPS hosting za 19,99 USD mjesečno s 2 jezgrama, 30 GB SSD-a, 2 GB RAM-a, 1TB propusnosti, 1 domenom / adresom i besplatnim SSL-om. Poboljšani VPS paket za 29,99 USD daje vam 2 jezgre, 60 GB SSD-a, 4 GB RAM-a, 2 TB propusnosti, 1 domenu i dvije adrese. Ultimate paket VPS-a za 59,99 USD mjesečno nudi vam 4 jezgre, 120 GB SSD-a, 8 GB RAM-a, 3TB propusnosti, 1 domenu i 2 adrese. Općenito, ove cijene i značajke nedostaju u usporedbi s domaćinima Gatora, iako su cijene usporedive u donjim rasponima.

Hostgator nudi Cloud hosting od 4,95 USD mjesečno, specijalizirani WordPress hosting od 5,95 USD mjesečno, VPS hosting od 29,95 USD mjesečno i Namjenski hosting počevši od 119 USD mjesečno.

 • Cloud hosting sličan je BlueHost-ovom zajedničkom planu, s paketom “Hatchling” koji nudi jednu domenu, 2 GB memorije, 2 Core CPU-a i besplatni SSL certifikat za 4,95 USD mjesečno. Izdvaja se do 7,95 USD mjesečno paketom “Baby”, koji udvostručuje memoriju i CPU i baca se u neograničene domene. Najskuplji je oblak paketa “Business” za 9,95 USD mjesečno, koji vam daje 6 GB memorije, 6 jezgrenih procesora, besplatnu nadogradnju na pozitivni SSL, besplatni namjenski IP i besplatne SEO alate.
 • Ostali planovi koje valja napomenuti jesu planovi hosting hostinga za WordPress. Za 5,95 USD mjesečno dobivate 1 web stranicu, sa 100 000 posjeta mjesečno, sigurnosnim kopijama 1 GB i besplatnom SSL potvrdom. Za 7,95 USD mjesečno dobivate 2 web mjesta, 200k posjeta i 2GB sigurnosnih kopija. Najviša je 9,95 USD mjesečno s 3 web mjesta, 500 000 posjeta i 3 GB sigurnosnih kopija. Ovo je prilično jednostavna struktura cijena, drugi WordPress hosting planovi s drugim uslugama obično nude širi raspon, ali to je još uvijek vrlo dobra opcija ako želite pouzdanost i druge prednosti HostGator-a s web mjesto temeljeno na WordPressu.
 • HostGator VPS hosting počinje od 29,95 USD mjesečno nudeći 2 GB RAM-a, 2 jezgre, 120 GB prostora i 1,5 TB propusne širine. Opcija od 39,95 USD mjesečno nudi vam 4 GB RAM-a, 2 jezgre, 165 GB prostora i 2TB propusnosti. Najskuplja je opcija od 49,95 USD, koja vam daje 8 GB RAM-a, 4 jezgre, 240 GB prostora i 3 TB propusnosti. Općenito, ovi su planovi usporedivi s BlueHostovim, ali HostGator nudi znatno superiorne mogućnosti pohrane sa svojim VPS planovima.

Presuda: HostGator ili BlueHost?

Kao što smo vidjeli, obje tvrtke nude širok spektar funkcionalnosti za konkurentne cijene. Ove dvije tvrtke u vrlo su se mnogim aspektima vrlo približile, a svaka ima tendenciju da propadne tamo gdje druga prednost ima.

Općenito, zbog mnogo jačih cjenovnih opcija, ovaj ću ga morati dati HostGatoru. Funkcionalnost koju nude u rasponu cijena jednostavno nadmašuju bilo koja druga područja u kojima bi BlueHost mogao napredovati.

Ali nemojte da uzmete moju riječ za to, napravite neko svoje istraživanje i provjerite ne možete li pronaći nešto što vam se ističe.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map