Отзиви за Wix.com

Wix.com е водеща платформа за изграждане на уебсайтове, базирана в облак, която улеснява създаването на невероятни, професионални и използваеми уебсайтове. Потребителите могат да избират от голям набор от шаблони и да ги персонализират според нуждите си.


Wix е основана през 2006 г. и днес е една от най-популярните и утвърдени платформи за изграждане на уебсайтове, имаща над 90 милиона потребители по целия свят.

Wix е подходящ за начинаещи, което позволява на нетехническите потребители да създават свои собствени уебсайтове, без да е необходимо да учат език за програмиране или уеб дизайн. Със своя конструктор на сайтове за изтегляне и пускане всеки може да създаде различен тип уебсайт: прост бизнес сайт, блог, онлайн магазин, портфолио за снимки, онлайн CV, събитие или други.

В следващата част от нашия преглед на Wix.com ще разкрия плюсовете и минусите на създателя на сайтове на Wix и ще направя задълбочен преглед на техните функции, планове и ефективност..

Какво е добре за Wix?

 • Професионални шаблони: в Wix можете да избирате от стотици красиви и професионални шаблони. Дизайните са категоризирани за различни отрасли, така че лесно да намерите шаблона, подходящ за вашия бизнес.
 • гъвкав & Мощен строител: освен факта, че строителят на Wix е лесен и лесен за използване, дори и начинаещите могат да създават желаното от тях оформление, движейки уеб елементите наоколо. Има и множество приложения, които можете да добавите към вашия сайт, за да разширите функционалността и функциите.
 • App Market: ви дава достъп до стотици приложения на трети страни, които можете да инсталирате на вашия уебсайт. Приложения като чат на живо, Google карти, бюлетин, формуляр за резервации и други инструменти за маркетинг, анализи и блогове ще ви позволят да добавите допълнителна функционалност и функции към вашия сайт.
 • Мобилен редактор: това е чудесна функция, която ви позволява да персонализирате мобилния изглед на уебсайта си. Тук можете да скриете / покажете определени елементи на уебсайтове на мобилни устройства, без да компрометирате оформлението на изгледа на работния плот.
 • Хостинг & домейн: всички планове включват уеб хранилище и добро количество трафик, а всички планове идват с безплатно име на домейн, с изключение на плана за свързване на домейн. Можете също да регистрирате вашите домейни в Wix, ако искате да създадете повече от един уебсайт, така че не е нужно да използвате регистратор на трети страни.

Какво лошо има в Wix?

 • Реклами на основен план: въпреки че плащате за най-основния план (от $ 4.08 / мес.), който ви позволява да свържете вашия домейн към тяхната система; Wix все още ще показва рекламите си за марка на вашия уебсайт. Вашият сайт ще бъде „без реклами“ само с плана Combo (от $ 9,25 на месец).
 • Шаблон не може да се промени: изберете внимателно дизайна си, защото след като изберете шаблон, това не може да бъде променено. Със сигурност можете да редактирате елементите на шаблона и да го персонализирате според вашите нужди, но не е възможно да изберете нов дизайн.
 • Собственост на уебсайтове: ако изградите уебсайта си с Wix, ще трябва да останете с Wix толкова дълго, колкото искате да запазите уебсайта си. Нямате достъп до файлове на уебсайта или изходния код, нито можете да редактирате кода. Все още можете да добавите персонализиран HTML към вашия сайт с помощта на джаджа.

Подробен преглед на Wix.com

Вероятно сте чували за Wix и преди, тъй като той е един от лидерите в индустрията за изграждане на уебсайтове. Известен е с лекотата си на използване и това е причината да е толкова популярен сред потребителите по целия свят. Wix има около 100 милиона потребители от повече от 190 страни.

Техният „това, което виждате, е това, което получавате“ създателя на уебсайтове, базиран на браузър, е страхотна концепция и изобщо ще свикнете с него. Wix е не само прост, но и много ефективен. Ще изградите отлично изглеждащи и лесни за използване уебсайтове за по-малко време.

Страхотното нещо за създателя на уебсайта на Wix е, че той е свободен да започне с. За много потребители тази безплатна опция ще бъде достатъчна. Той разполага с всички инструменти, необходими за успешен блог или малък информативен уебсайт.

И най-доброто нещо за Wix е удобството за ползване. Дори и най-големите ноуби няма да имат проблеми да свикнат с интерфейса. Всичко е лесно за разбиране и изобщо за нула време ще стартирате красив уебсайт.

Но ако намерите безплатната опция недостатъчна, Wix има решения за вас. Те предлагат различни, платени, опции, които ще ви дадат повече ливъридж. И те са доста достъпни!

Като цяло, Wix е добър вариант, особено за начинаещи. И ако сте такъв, определено си струва да се замислите, тъй като е безплатен.

Сега нека копаем малко по-дълбоко Ще ви покажем повече подробности за този страхотен хостинг доставчик и създател на уебсайтове и някои от неговите страхотни функции. Нека да започнем!

Планове и цени

Wix има 6 различни плана – 1 безплатен план и 5 мащабиране, платени планове.

Препоръчваме да започнете с безплатната им опция. Това е чудесна възможност и чудесен начин да тествате услугата сами, без да рискувате пари. И плюс, може би това ще се окаже достатъчно за вашите нужди. Ако е необходимо, винаги можете да надстроите по-късно. Това, че сте свободни, не означава, че няма никаква стойност, напротив. Безплатната опция на Wix ще бъде достатъчна за повечето малки уебсайтове и блогове. Ще ви даде толкова много страхотни инструменти и ще можете да създадете уебсайтове, които са не само красиви, но и много функционални. Ще се радвате да го правите, целият процес е интуитивен, лесен и забавен.

Но разбира се, като всичко, което е безплатно, безплатният план за Wix има своите ограничения, като рекламите. Освен това той има само 1 GB честотна лента на месец и 500 MB съхранение, което е достатъчно добро само за повечето основни уебсайтове, които не привличат много трафик. И ако искате да отмените тези ограничения, ще трябва да платите.

Най-евтиният им платен план “Connect Domain” е най-основният от всички. Само за $ 4,50 / месец ще можете да свържете вашия домейн, но останалото ще бъде същото като с безплатния план (500 MB съхранение, 1 GB честотна лента). Това включва рекламите на Wix, което е основният недостатък на това. Ако искате да ги премахнете, ще трябва да получите нещо по-добро.

Вторият им най-евтин премиен план е „Combo”. Това е първото, което е без реклама, което е чудесно, тъй като ще можете да промотирате само вашата марка. Освен това удвоява честотната лента на плановете за безплатни / свързващи домейни до 2 GB и ще ви осигури 3 GB пространство за съхранение. Това е нещо. Освен това ще получите регистрация на безплатен домейн и ще можете да получите персонализиран фавикон, така че уебсайтът ви ще бъде изцяло маркован. Всичко това за $ 8,5 / месец.

Най-популярният план е “Неограничен” и ще ви струва $ 12,50 на месец. Както може би се досещате, ще получите неограничена честотна лента. Също така ще имате 10 GB памет. На всичкото отгоре, което има планът „Комбо“, ще получите приложение за формиране на формуляри (стойност 48 долара) и приложение за подсилване на сайта (стойност 60 долара). Site Booster е особено важен, тъй като ще привлече повече трафик към вашия уебсайт и ще помогне на вашия бизнес.

Ако планирате да изградите уеб магазин, Wix има план за вас. Техният план за електронна търговия е най-подходящ за малки предприятия. Ще ви струва $ 16.50 / месец, а основната му характеристика е функцията на онлайн магазина, която ще позволи на потребителите ви да купуват от вас, с лесна за използване пазаруваща количка.

Най-добрият и най-скъпият план за Wix е „VIP“, комбинация от всички най-добри функции, които имат други планове за Wix. Неограничена честотна лента, 20 GB хранилище, вие ще можете да свържете своя домейн и да получите безплатна регистрация на домейн. Също така рекламите ще бъдат премахнати и ще получите персонализиран фавикон. Той има функцията за онлайн магазин, както и приложенията за бустер на сайтове и за създаване на формуляри. На всичкото отгоре ще можете да създавате 10 имейл кампании всеки месец, което ще увеличи още повече вашата видимост и ще ви помогне да продавате продуктите си. А черешата отгоре, с Професионален преглед на сайтове, опитните професионалисти на Wix ще ви предложат еднократни съвети за цялостното качество на вашия уебсайт и SEO. Всичко това само за $ 24,50 на месец, това е сделка!

Като обобщение на всичко – плановете на Wix предлагат много и те ще отговорят на нуждите на повечето потребители. Техният безплатен план е достатъчно добър и заслужава да се опита. Винаги можете да надстроите по-късно, ако установите, че липсва.

Важна забележка: Ако решите да получите някой от техните първокласни планове и се окажете неудовлетворени и искате да анулирате абонамента си или да използвате гаранцията си за връщане на пари, не се притеснявайте от загуба на данни. Wix просто ще понижи плана ви от платен до безплатен и данните ви ще се съхраняват.

Функции на Wix

Естествено, най-голямото нещо за Wix.com е техният уебсайт. Това е основната им търговска точка, която ги е поставила на информационната карта, и най-големият блестящ диамант на короната им.

Толкова лесен за използване и дори потребители без кодиране / технически опит ще могат да създават невероятни уебсайтове. Всичко се прави във вашия уеб браузър, като се използва редакторът за плъзгане и пускане с редактиране в реда и онзи известен опит с WYSIWYG. С Wix прегледът на уебсайта Ви поотделно е история. Когато приключите, всичко ще изглежда точно както изглежда, докато сте го изграждали!

Новият инструмент ADI (Artificial Design Intelligence) ще ви позволи да създадете уебсайт без щракване с мишката. Той ще ви преведе през съветника, стъпка по стъпка, опитвайки се да разберете какъв тип уебсайт имате нужда. Той ще задава въпроси относно вашите лични предпочитания и нужди и ще ви предложи избор. В крайна сметка ще имате уебсайт по поръчка, който напълно отговаря на вашите нужди. За повечето потребители това ще бъде достатъчно, за да започнете, тъй като можете да преработите малки неща по-късно.

Пазарът на Wix App е нещо друго. Там ще намерите всичко, което ви е необходимо за изграждането на вашия уеб сайт за мечти. Има много безплатни и платени опции. Можете да ги използвате за създаване на формуляри за регистрация за вашите потребители, свързване на социалните ви медии като Instagram, създаване на секции за коментари или създаване и управление на събития и др. Можете също да създавате форуми, да стартирате електронна търговия (разгледайте плана им за електронна търговия в Раздел “планове и цени” по-горе), добавете блогове и създавайте бюлетини. Също така, можете да оптимизирате вашия уебсайт за мобилна употреба, като използвате Wix Mobile View. Добре е да знаете, че Wix прави и повечето от SEO (с Wix съветника за SEO, невероятен инструмент) за своите потребители, но има някои по-модерни опции за ощипване.

Вече ви представихме плановете за хостинг на Wix, но сега ще копаем малко по-дълбоко. Всичкият хостинг на Wix е базиран на облаци, което означава, че ще получите сходна скорост от всяка точка на света. Резултатите от тестовете показват това, тъй като уебсайтовете, хоствани в Wix, имат тенденция да имат скорост над средната за отрасъла. Но липсата на VPS, посветен и хостинг на дистрибутор означава, че Wix няма да отговори на изискванията на по-големите уебсайтове.

Едно от нещата, които Wix.com липсва, е гаранцията за продължаване. Техният уебсайт твърди, че в момента имат 99,8% продължителност, което е по-ниско от стандартното (99,9%). Но тъй като Wix цели най-вече потребители с по-ниски нужди, това вероятно ще бъде достатъчно добро. Безплатните планове споделят и това ъптайм, което е отлично.

Ако сте напреднал технически потребител, който харесва дълбоко персонализиране, трябва да потърсите другаде. Wix не позволява настройване на изходния код на уебсайта Ви. Освен това, поради уникалния интерфейс, е невъзможно да преместите уеб сайтовете на Wix.com към друг хост.

Поддръжка на клиенти

Тази област със сигурност не е най-голямата сила на Wix.com, особено ако имате безплатен акаунт, тъй като повечето оплаквания идват от тази потребителска група. Но това е донякъде разбираемо, тъй като те имат толкова много потребители и не можете да очаквате, че безплатните акаунти ще получат същото внимание като тези от първокласните.

Има три метода, по които можете да достигнете до поддръжка – имейл, телефон и библиотека за поддръжка. Така че няма чат на живо, което не е добре. Телефонът е достъпен само от понеделник до петък, 6:00 до 17:00 PST, така че всъщност не получавате 24/7 поддръжка.

Wix предлага 14-дневна гаранция за връщане на парите за своите първокласни потребители, което просто не е достатъчно добро в сравнение с други доставчици на хостинг услуги.

Професионалисти:

 • Страхотен безплатен акаунт
 • Добро разнообразие от платени сметки
 • Един от най-добрите създатели на уебсайтове
 • Лесен за използване, лесен за начинаещи
 • Стотици приложения и шаблони

Недостатъци:

 • Няма разширени функции като достъп до изходния код
 • Без посветен / VPS / реселърен хостинг
 • Поддръжката не е страхотна, кратка 14-дневна гаранция

заключение

Wix е наистина страхотно в основната си работа и това е изграждането на уебсайтове и хостинг за нетехнически потребители. Той предоставя лесни за използване инструменти за начинаещи, като им позволява да създават страхотни уеб сайтове за нула време. Те предлагат толкова много, дори ако имате само безплатен акаунт.

Ако обмисляте да започнете първия си уебсайт, горещо препоръчваме да изберете Wix.com. Той ще ви даде всички необходими инструменти, а интерфейсът ще ви накара да се почувствате като професионалист. Всичко ще върви гладко и безпроблемно и преди да го знаете, красивият ви уебсайт ще бъде готов и работещ.

И ако установите, че безплатният акаунт липсва, можете да го надстроите във всеки момент, в зависимост от вашите нужди.

На Wix липсват разширени функции, но наистина не са му нужни. Той е предназначен за създаване на прости, но красиви и ефективни уебсайтове и прави точно това. Нищо повече, нищо по-малко, WYSIWYG.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map