Защо да изберете Drupal за изграждане на уебсайта си?

защо да изберете drupal за вашия уебсайт


Drupal е добре позната сложна система за управление на съдържанието, използвана за създаване на невероятни уебсайтове, която има повече от 200 функции. През ноември CMS получи своята 8-ма огромна актуализация.

Drupal беше победител в CMS Award Pakt Publishing с отворен код през 2007 и 2008 г., като тогава беше много популярен, а сега се намира в топ 5 заедно с WordPress, Joomla и Magento.

Има повече от 3200 сътрудници и 1220 компании, които използват Drupal всички са част от 1 голяма общност, която може да ви помогне по отношение на CMS.

Има няколко мотива относно това защо трябва да изберете Drupal за изграждане на уебсайта си като инструменти, мощност, простота, език, разширение, отворен код, скорост, съвместимост и сигурност.

Шепа вградени инструменти

Drupal има различни полезни инструменти като родна интеграция за RESTful уеб услуги, HAL, HTPP удостоверяване, сериализация и т.н. Имате подробен контрол върху ресурсите и можете да използвате инструмента за публикуване на първия API за създаване на структурирано съдържание, извеждащо го като JSON, XML, HTML и т.н..

Има налични инструменти за кеширане и CSS / JS агрегирането е включено по подразбиране, Drupal също е удобен за мобилни устройства, така че JS функциите се поддържат от мобилни устройства.

Други интересни инструменти са тези за Съдържание, което ви помага да създавате текстово и графично съдържание, за Структура, където сте задали структурата на уебсайта, за Външен вид, където можете да изберете тема, за Хора, където редактирате потребители и разрешения, и за Отчети, където можете да видите статистиката на вашия уебсайт.

Мощен и гъвкав

Можете да използвате мощни компоненти за персонализиране, като администраторски инструменти, списъци, блокове, изгледи, за да контролирате показаните данни и структурно съдържание, като сте SEO-приятелски с нативното маркиране на Schema.org. Освен това имате на разположение потребителски интерфейс и WYSIWYG за влачене и пускане, така че можете да създавате различни елементи на съдържанието като електронна поща, връзка, телефон, справки, дата и можете да използвате блокове с уникална персонализация като галета..

Друг мощен компонент е опцията за инсталиране, при която можете буквално да разширите уебсайта си с нови подобрения, инсталирайки модули или ги актуализирайте. И не можете да забравите за компонента Help, който ви предлага различни ръководства в случай на нужда.

Лесен и лесен за използване

С Drupal можете лесно да създавате съдържание, съдържащо текст и изображения, като използвате влаченето и пускането или в контекстния редактор на име CKEditor, който е и WYSIWYG редактор. Можете да публикувате незабавно прясно съдържание като новини, продукти или статии от вашия компютър, таблет или мобилен телефон и дори можете да планирате съдържанието си.

Можете да създавате или блогове, форуми, уебсайтове за презентации или какъвто и да е вид уебсайт, използвайки само Drupal, без изобщо да знаете езици за програмиране.

Използвайки Cpanel и Softaculous, можете да направите проста инсталация на Drupal директно от вашия хост само с няколко кликвания, без да се нуждаете от технически познания или знания за програмиране.

Поддръжка за 100+ езика

Drupal поддържа повече от 100 езика и има поддръжка за превод, достъпна за всички, които искат да превеждат Drupal на техния собствен език, така че можете да го използвате, където искате. С локализацията Drupal автоматично намира, изтегля и инсталира файлове за превод на избрания от вас език, без да променя нищо друго на уебсайта.

Можете да избирате от каталонски на английски, руски и така нататък, като тези преводи са правилно направени от екип от специализирани членове, които знаят английски и няма нужда да се борите с непознати или неправилни преводи, каквито имат други CMS, което ви смущава.

Разширете ядрото с помощта на модули

Можете да разширите Drupal още повече с персонализирани модули, най-популярните от които са Devel които могат да генерират възли, коментари, термини и потребители, Комплект от инструменти за хаос които могат да управляват страници и особено страници на панели, Плъгин за оформление което позволява модули и теми да регистрират оформления, използвайки YAML файл и Конфигурационен мениджър на актуализациите което подобрява сърцевината, като дава отчети относно разликите между артикулите, предоставени от различни версии на модули или теми, но също и с теми като Bootstrap, AdaptiveTheme, Zurb Foundation, Mayo или преводи.

Използвайки ръководства, съвети, трикове и други съвети от Drupal Community, можете да разширите Drupal още повече, особено ако знаете езици за програмиране на PHP, CSS, JS или HTML.

Drupal е с отворен код

Drupal се поддържа и създава от една компания, която също използва помощта на други програмисти, които работят като доброволци или сътрудници, което прави възможно Drupal да се разшири още повече и да разреши стари бъгове.

Като отворен код, всеки, който има познания по програмиране, може да работи в CMS Drupal и да го персонализира за собствените си цели или за основаващата компания, обикновено програмистите правят теми или модули, за да обхванат функциите на Drupal за лични потребители.

След като се създаде тема или модул, програмистите ще представят проекта си на официалния уебсайт на Drupal, където ще го проверят и след това ще присвоят страница само за този проект, предлагащ изтегляне, информация и автоматизирано тестване.

Лека и голяма скорост

Използвайки гъвкава разработка, Drupal има една от най-добрите скорости с бързо внедряване, работа в Web 2.0 и с основни функции, теми и модули, персонализирани и оптимизирани за подобряване на скоростта на уебсайтовете на Drupal..

Също така, Drupal общността предоставя много полезни съвети и трикове за уебсайта, за да подобри скоростта си още повече, като оптимизиране на кеш, хостинг, специфичен за Drupal, деактивиране на неизползвани модули или такива, които използват много процесори, като статистика, което дава възможност за бързо увеличение 404 страници, деактивиране на PHP филтър, преоразмеряване на изображенията, ограничаване на броя на пускането на крон и намаляване на броя на модулите.

Висока съвместимост със софтуер на трети страни

Ако искате да поставите снимки от Flickr, видеоклипове от YouTube или да имате социални коментари от Facebook, можете да използвате Drupal, за да ги интегрирате заедно с други социални медии като Twitter за коментари или други онлайн услуги като Dropbox за споделяне на файлове.

Ако използвате конкретни модули като Поле на YouTube можете дори да показвате видеоклипове в YouTube с различни размери и миниатюри, показвани със стилове на изображения. С модулите на Facebook можете да упълномощавате потребители за вашия уебсайт или можете да използвате цялата мощ на Drupal в приложението Facebook, изпращайки съдържание от Drupal до вашата страница във Facebook.

Drupal осигурява голяма сигурност

Drupal има специализиран екип, който следи и решава всички проблеми, свързани със сигурността. Тъй като общността си, Drupal също има много функции, които осигуряват контрол върху потребителите и разрешенията и дават гъвкавост на собственика на CMS.

Тъй като всеки разработчик на модули или теми използва собствени мерки за сигурност, Drupal има високо ниво на сигурност, овластено от различни членове на Drupal, които работят постоянно, за да направят нещата по-сигурни.

Обобщавайки…

В края само ви напомням, че има големи компании или правителства, които използват Drupal като Yahoo, Google, Metallica, FedEx, Novell, Disney, Warner Bros Music, Adobe, Nike, The Kingdom of Belgium и много други.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map