VPN наистина ли защитава вашата поверителност?

vpn наистина защитава поверителността


Виртуалните частни мрежи (VPN) ви позволяват да комуникирате по мрежа по личен, сигурен, криптиран начин. Различните VPN използват различни методи и нива на криптиране. Някои може да са по-силни от други и да свършат по-добра работа с криптирането на вашите данни.

Какво прави VPN?

VPN може да криптира вашите данни, за да направи сесията ви сигурна от всеки, който иска да знае какви могат да бъдат вашите дейности в мрежата. VPN може да компресира трафика на сървъра, като ви предоставя по-голям достъп до данните, които се опитвате да изтеглите или поточно. Той може да прикрие вашия компютър (IP), за да защити вашата самоличност от проследяване, докато извършвате дейности в мрежата. Например, ако сте в Дания и искате да получите достъп до US Netflix в Дания, трябва да използвате VPN. И така, a VPN ще ви позволи да получите достъп до американската версия на Netflix и съдържание, като ви позволи да използвате IP адрес в САЩ. VPN позволява неограничен и сигурен достъп до всичко в интернет. Той защитава личната ви информация от хакери в отворения интернет.

Наистина ли имате нужда от VPN?

Ако сте в интернет, има някой, който би харесал вашата информация. Тя варира от рекламодатели, които искат да ви продадат неща, до хора, които биха искали да вдигнат информацията за вашата банкова сметка за много по-злонамерени дейности.

Ако се свързвате с обществения интернет или чрез нещо като гореща точка на летището, е задължително да използвате VPN на устройствата си. Лоши актьори обичат да се мотаят на тези места и да се впускат в необезпечени устройства.

Прочетете: 10 причини защо трябва да използвате VPN

Обществен WiFi Dos и Don

Когато използвате обществени горещи точки и WiFi, не трябва да обмисляте следните дози и не, и не забравяйте да защитите устройствата си.

Do

 • Да приемем, че всяка връзка е подозрителна. Проверете внимателно адресите.
 • Помолете служител да потвърди мрежовото име. Хакерите обичат да използват мрежа с подобно име с действителната мрежа. Например, CoffeeWiFiFree и CoffeeFreeWiFi. Как да разбереш коя е истинската?
 • Преглеждайте само сайтове, в които не е необходимо да въвеждате лична информация.
 • Запазете други данни за вход в уебсайтове като банки или такива, изискващи вход за защитена мрежа.

не

 • Не включвайте споделяне на файлове, когато сте в WiFi.
 • Не оставяйте WiFi свързан, когато вече нямате нужда от връзката.
 • Не оставяйте устройството си без надзор, дори да отидете до банята.
 • Не правете никакво банкиране и не работете върху нещо с чувствителни данни, когато сте на обществен WiFi.
 • Не изпращайте по имейл нищо от чувствителен характер.

Имайки предвид горните сценарии, вероятно е най-добре да използвате VPN за вашите мобилни устройства и лаптопи, ако разчитате на обществени WiFi връзки. Хакерите не могат да проникнат в тези връзки и дори да го направят, ще получат само парчета криптирани данни, с които не могат да направят нищо.

С VPN бихте могли да изпращате чувствителен имейл, да извършвате банкова дейност и да извършвате всякаква дейност, необходима за безопасно на вашето устройство, и ще бъдете защитени от всеки в WiFi, който иска да ви навреди. Просто трябва да внимавате за крадците в реалния живот и онези, които физически биха получили достъп до вашето устройство.

Безплатни VPN платени VPN

Има някои безплатни VPN услуги там, но те са по-ниски от платените услуги. Ето разликите между безплатен и платен VPN:

Интернет скорост

Безплатните VPN мрежи избутват реклами към вашите устройства, забавяйки връзката ви. Ако планирате да предавате съдържание, вашият поток ще бъде бавен с безплатен VPN. Ако искате стабилна бърза поточна или игрална способност, имате нужда от бърза връзка. Тези връзки идват с платени услуги.

поверителност

Безплатен VPN може да предоставя личната ви информация на трети страни. Почти всички платени VPN имат политика без регистрация, което означава, че вашите онлайн дейности са безопасни и анонимни.

Местоположение на сървъра

Безплатните VPN имат малко количество местоположения на сървъра. Връзката с тези сървъри става трудна. С добре платени VPN мрежи има много сървъри и много страни, от които да избирате.

Криптиране на данни

Безплатните VPN използват основни инструменти за криптиране. Тези инструменти често се провалят и пропускат вашето местоположение и данни. Платените VPN използват по-модерни инструменти и протоколи, които защитават вашата идентичност и вашите данни онлайн.

Едновременни връзки

Ако имате много мобилни устройства плюс десктоп във вашето домакинство, може да се наложи да имате няколко връзки. Платените VPN предлагат множество едновременни връзки, докато безплатните VPN мрежи са само за една връзка.

Как да изберем най-добрия VPN

Убедени сте, че трябва да имате VPN, за да защитите своята идентичност и вашите дейности онлайн, но има толкова много доставчици. Как е възможно да изберете? Има някои функции, които трябва да търсите, когато оценявате доставчик на VPN:

 • Надеждно криптиране на данни

В момента най-добрите протоколи са OpenVPN, PPTP, L2TP / IPSec протоколи. Ако искате да сте в безопасност по време на стрийминг, игри или торент, уверете се, че вашият VPN използва един от тези протоколи.

 • Няма политика за регистрация

Уверете се, че вашата VPN услуга не регистрира вашите дейности. Много безплатни VPN споделят вашата информация с трети страни. А някои платени VPN регистрират вашия трафик.

 • Множество възможности за VPN сървър

Искате да имате избор да се свържете към множество сървъри по целия свят, за да видите съдържание от тези страни. Това е друга функция, на която трябва да внимавате. Въпреки че все още трябва да имате Hulu и т.н., акаунт, съдържанието, което предлагат, превключва, когато отключите гео ограничението, като промените IP адреса си.

 • Множество връзки

Ако имате няколко устройства или свързвате вашето домакинство, е по-евтино да използвате VPN, който има няколко едновременни връзки. По този начин не е нужно да купувате няколко акаунта.

 • Пробен период

За първи път VPN потребители, добра оферта е оферта за безплатна пробна версия или гаранция за връщане на парите. Уверете се, че сте прочели подробностите на офертата, преди да се регистрирате.

Уверете се, че прочетете отзиви и независими оценки като ThatOnePrivacySite.net, за да видите дали избраният VPN има най-важните за вас функции.

Защитава ли VPN наистина моята поверителност?

VPN с нещо наречено „kill-switch“ моментално ви изключва и убива всички предварително избрани процеси. Така че, ако с вашата връзка се случва нещо странно и смятате, че компютърът ви може да е в опасност, можете да разгърнете тази опция.

Друг полезен инструмент е IPLeak.net, който ще ви каже дали вашата VPN работи и дали изтича вашия IP адрес или използва IP избрания от вас адрес.

VPN прави невъзможно вашия доставчик на интернет услуги да каже какво правите и къде. Следователно той не може да регистрира или проследява тази информация, за да я запази, ако това е обичайът или законът, в който живеете (гледайки ви Съединени щати). Някои от базирани в САЩ VPN изглежда смятат, че са задължени да водят регистрационни файлове, докато VPN мрежите на ЕС заявяват, че законодателството за задържане не се отнася за тях. Когато и ако VPN на ЕС бъдат поискани данни с призовка, те ще бъдат задължени да се съобразят, само няма да има данни за предоставяне.

Друг проблем е това, че изпращате данните си в VPN и може да изберете такъв, който поддържа журнали и няма голяма сигурност на данните. Трябва да се уверите, че имате реномирана услуга, която също няма да продава вашите данни. Ето защо трябва да стоите настрана от безплатните услуги … те трябва по някакъв начин да печелят пари.

заключение

VPN може да защити вашата поверителност. Най-добрият съвет е да изберете доставчик на VPN услуги без регистрационни файлове, които не са базирани в САЩ, където някои от най-строгите закони се отнасят до проследяването и запазването на данни. Направете проучване и се уверете, че имате всички функции, които се нуждаете и искате в VPN. Внимавайте за променящия се правен пейзаж на ЕС, тъй като те също обмислят закони, които могат да повлияят на функционирането на VPN.

Брам Янсен е онлайн експерт за поверителност. Той помага на предприятията да осигурят информацията си онлайн. Той предлага съвети и съветва да се защитят компаниите от често срещани проблеми и да се гарантира, че те защитават поверителността им онлайн и социалните медии. Когато не работи, Брам се отдаде на каяк и планинско катерене.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map