Трябва ли да обмислям облачен хостинг за моя уебсайт – сигурен ли е?

защитен ли е облачният хостинг за хостинг на уебсайтове?


Търсенето на уеб хостинг нараства все повече и повече и уеб хостинг компаниите предлагат различни пакети с различни функции и опции, но в преглед можете да видите, че предлаганите ресурси са прекалено изтъркали или твърде богати. В този момент е трудно да се сдобиете с перфектен хостинг пакет, адаптиран към вашите нужди. Компаниите и клиентите смятат това за голям недостатък, който носи финансов дефицит.

Какво е облачен хостинг?

какво е облачен хостингОблачният хостинг е идеалното решение за клиенти, които искат точен брой ресурси като пространство, трафик, трафик, процесор, RAM за оптимизиране на един или повече уебсайтове, но също така и за уеб хостинг компании, които искат да използват собствените си технологии и сървъри максимално производителност.

Понастоящем понятието облачни изчисления обхваща всичко, което е свързано с предоставянето на услуги на уеб хост. Тези услуги попадат в три категории: инфраструктурни услуги (IaaS), платформи (PaaS) и софтуер (SaaS).

Ако гледаме облачен хостинг по-малко технически, тъй като небето има повече облаци, така че в център за данни има повече сървъри. Всеки облак (сървър в нашия случай) има свои функции, а принципът, според който няколко сървъра действат като един, се нарича Cloud хостинг. Благодарение на облачен софтуер и десетки сървъри, с които разполага, всеки център за данни може да оптимизира изчислителната си мощ, но също така и приходите си и клиентите могат да получават ресурси, които наистина искат.

Терминът „облак“ е взет за облачен хостинг, тъй като символът има облачна форма, използван често за представяне на диаграми на потоци и друга статистика в интернет.

„Облаците“ могат да бъдат публични или частни. Обществените облачни услуги могат да се продават на всички в интернет, например EBay, Amazon, Facebook, Steam и т.н..

Вместо това частните услуги са центрове за данни или мрежи, използвани само от малък брой клиенти, като например личните на една компания.

Облачните услуги, които предоставят инфраструктура (IaaS), са същите с услугите, които позволяват да се купува достъп до сървъри или пространства за съхранение на данни. Те също имат името на комунални услуги и се държат като други комунални услуги като електричество или газ. IaaS позволява по-голямата част от времето виртуализация, което означава, че потребителите имат възможност да създадат свой собствен виртуален компютър, където могат да избират операционни системи и софтуер, който искат.

Облачните услуги имат три основни функции, което ги отличава от традиционния уеб хостинг: те се продават само по желание на клиентите, те са гъвкави (потребителят може да се възползва от него по всяко време на ниво ресурс, от което е необходимо) и се управлява изцяло от услугата доставчик.

Предимства на използването на облачен хостинг

Основното предимство на облачния хостинг е, че потребителите имат възможност да платят фиксирана цена за ограничени ресурси или персонализирана цена, адаптирана към изискванията на уебсайта им. Времето, в което всички плащат еднакви цени за уеб хостинг, свършва; сега всеки може да избере да плати толкова, колкото използва с използването на облачен хостинг. Това се случва, защото всеки може лесно да направи заявка с това, което иска, а също така може да модифицира поръчката, както иска с няколко кликвания, за кратко време, без главоболие, което означава гъвкавост на ниво ресурси.

С облачния хостинг можете да постигнете по-добър ъптайм! Ако на нормални сървъри всички услуги (apache, mysql, imap) работят на една и съща машина, Cloud Hosting възлага тези услуги отделно на всеки сървър, в зависимост от нуждите на клиентите. В този случай скоростта на услугите се увеличава. Например, ако има 50 сървъра, свързани в Cloud, те ще бъдат програмирани да изпълняват конкретни услуги. 2-3 сървъра ще изпълняват услугата за електронна поща, 30 сървъра ще изпълняват услугата apache, така че в крайна сметка всеки сървър ще има добре дефинирани задачи и в случай на някакви вътрешни проблеми няма да се изключат заедно, поддържайки услугите активни. Свързаността е добре направена в Cloud хостинг.

Друго предимство е, че силовите изчисления са запазени и гарантирани. Повечето от уеб хостинг компаниите предлагат специални пакети, направени за облачен хостинг, а цените започват от 3 $ месечно, ако плащате предварително на година. Пример за добър пакет за облачен хостинг е следният: 5 GB SSD, 3 GB RAM, посветен IP, CloudLinux, CageFS, Cpanel, Softaculous, PHP Selector, RV Site Builder Pro, SEO Attracta Tools, CloudFlare CDN, Railgun, Антивирус, Antispam, архивиране, APC, Memcache, неограничен трафик, един хостван домейн, неограничена база данни, неограничен имейл адрес .

сигурност на облачния хостингНай-важните предимства са безопасността и засилената сигурност. Една добра уеб хостинг компания ви предлага eXploit скенер, ModSecurity, защитна стена за уеб приложения, антивирус, антиспам, архивиране, конфигурация на сигурността & Защитна стена, CloudLinux, CageFs хакерска защита за вашия облачен хостинг пакет. Тук мога да напомня за контрола на сигурността в облака. Това са следните възпиращи контроли, които са предназначени да намалят атаките върху облачна система, превантивни контроли, които укрепват системата срещу инциденти, като обикновено намаляват или дори премахват уязвимости, детективни контроли, които са предназначени да открият и реагират по подходящ начин на всички инциденти, които възникват и коригиращи контроли, които намаляват последиците от инцидент, като ограничават щетите. Също така има различни мерки за сигурност, предприети за облачен хостинг, като например управление на идентичността, които контролират достъпа до информация и изчислителни ресурси; физическа сигурност, която защитава ИТ хардуера като рутери, сървъри и кабели срещу неоторизиран достъп, пожари при кражби, наводнения, смущения; сигурност на персонала, която осигурява дейности, свързани с пара и след заетост, като проверка на сигурността на потенциални новобранци, осведоменост за сигурността и програми за обучение; наличност, която предлага достъп до облака всеки път, сигурност на приложенията, която гарантира, че приложенията, достъпни като услуга през облака (SaaS), са защитени и поверителност, която гарантира, че всички критични данни (социален номер, лична карта, номера на кредитни карти) са маскирани или криптиран за неоторизирани потребители.

Така че облачният хостинг е сигурен?

И за да отговоря на въпроса: Защитен ли е хостингът в облак, отговорите са да. Можете сами да видите горните списъци с различни контроли за сигурност в облака и мерки за сигурност, за да запазите данните си безопасни и поверителни.

В крайна сметка ви напомням за BlueHost, който наскоро пусна няколко евтини пакета за облачен хостинг и за CloudFlare която осигурява мрежа за доставяне на съдържание (CDN) и услуги за сървъри за разпространени имена на домейни, използвайки облаци, за да ускорите още повече уебсайта си.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map