Преглед на PrestaShop – подходящ за професионален онлайн магазин?

преглед магазин


PrestaShop е безплатно решение за електронна търговия, което ви позволява да продавате онлайн бързо и лесно. Той също така ви позволява да създадете свой собствен онлайн магазин и с този онлайн магазин всъщност можете да имате собствено име на домейн, собствен уеб хост, можете да изброите толкова продукти, колкото искате в сравнение с друга система за управление на съдържанието чрез електронна търговия, като например Content скорост.

По същество PrestaShop разработчиците не ви таксуват месечна такса за използването на техния софтуер и не таксуват комисионна за всеки продаден артикул. Разбира се, все още трябва да плащате името на домейна месечно или на всеки десет години, а също така трябва да плащате на вашия уеб хост. Също така, все още трябва да плащате комисионна на процесора на вашата кредитна карта. Но тези три са независими от софтуера PrestaShop. Освен това не ви струва нищо за действителната програма.

Характеристики на PrestaShop

Софтуерът е много усъвършенстван и само като го погледнете, можете да видите, че е много професионален и можете да изброите всички видове продукти. Например, можете да изброявате редовни продукти, които по принцип се доставят по пощата, можете също да изброите виртуални продукти. По принцип всичко, което можете да видите на демонстрация PrestaShop е персонализирано и в допълнение PrestaShop дори ви позволява да добавяте определени функции към уебсайта, като изтегляте допълнителни модули. Модулите се използват за създаване и поставяне на функции на вашия магазин като менюта, слайдшоу, карти, банери и т.н. По този начин можете да промените целия преден край поради факта, че PrestaShop управлява целия CMS съдържание тук с помощта на модули.

Предварителни функции

Така че, ако щракнете върху категория на продукт, можете също да видите колко напреднал има страхотни функции, като например да ви позволява да преглеждате продукти по списък или по мрежата. Той има специална секция за категории, където можете да ги разширите, а също така има слоена навигационна система, която ви позволява да филтрирате елементи след цвят и т.н. Има и плъзгач, който ви помага да филтрирате продукти по цена.

PrestaShop е усъвършенстван софтуер за пазаруване на колички, който има и модерни функции, използващи JavaScript, за да изглеждат менютата много по-добре, за да улеснят клиентите си да проверят. Можете също да добавите няколко валути и езици. Можете да добавите бутони за информация, карта и социални бутони.

А когато отидете да закупите артикулите, страницата с продукта изглежда хубава и чиста, има галета и три колони. Можете да изберете цветове, размер чрез радио бутоните и падащите менюта. Можете да добавите прикачени файлове. Можете да оставите клиентите да персонализират продукти като тениски.

Можете да добавите SSL, така че когато човекът се оттегли, се чувства по-сигурен за процеса на плащане и можете също така да активирате плащане на една страница и касиране на гостите. Това е нещо уникално и много готино. Тъй като едно от основните притеснения онлайн, когато управлявате магазин, е, че вашият клиент може лесно да се движи из уебсайта ви и да купува продукти.

Можете също така да пресичате рекламни елементи в списъци, можете да добавяте за сравнение. Също така, PrestaShop пренаписва вашия URL адрес, ако сте активирали опциите за SEO.

Как да инсталирате PrestaShop?

За да започнете да инсталирате системата на вашия уебсайт, просто отидете на PrestaShop.com, където можете да изтеглите най-новите версии на системата за управление на съдържанието. След като изтеглите PrestaShop, трябва да инсталирате FTP клиент, ако вече имате такъв, можете да го използвате.

След това трябва да качите изтеглените файлове от PrestaShop в корен на вашия уеб хост. Не забравяйте да разархивирате първо изтеглените файлове. Можете да използвате влачене и пускане към вашия уеб хост. Освен това трябва да качите файловете в папката с име public_html от вашия корен.

След като приключите с качването, трябва да отидете в директорията си, където PrestaShop е инсталиран във вашия браузър и следвайте асистента за инсталиране. Можете да зададете език и т.н. Трябва да дадете разрешение 777 на вашите файлове и папки, за да нямате проблеми при инсталирането.

Следващата стъпка е да запишете името на вашия магазин, основната дейност, държавата, часовата зона на магазина, акаунта, името, фамилията, имейл адреса и паролата. Една от последните стъпки е да конфигурирате вашата база данни, така че имате нужда от адрес на сървъра на базата данни, име на база данни, вход в базата данни, парола за база данни и префикс на таблици.

За да създадете база данни, просто трябва да отидете до вашия cPanel, обикновено това е на адреса example.com/cpanel, където отивате в секцията за бази данни и кликнете върху MySQL бази данни. Тук създавате база данни с име, потребителско име с парола. Сега можете да добавите потребителя към вашата база данни и да изберете опцията за всички привилегии. Копирайте данните и ги запишете в асистента за инсталиране на PrestaShop. Можете дори да тествате връзката с базата данни.

След инсталирането трябва да изтриете инсталационната директория от вашия FTP root и трябва да преименувате административната папка от FTP. Сега можете да влезете в своя администраторски панел.

В днешно време обаче можете да инсталирате PrestaShop с помощта на Softaculous или друг инсталатор с едно щракване, наличен в cPanel само за няколко минути, без да преминавате през всички горепосочени стъпки. Инсталаторът с едно щракване ще качи файловете и ще създаде базата данни.

Ако търсите надежден уеб хостинг за вашия уебсайт за електронна търговия PrestaShop, горещо препоръчваме хостинг InMotion. Те предлагат достъпна, бизнес хостинг услуга с първокласна онлайн поддръжка. Можете да настроите PrestaShop на вашия уебсайт само с няколко кликвания.

с едно кликване инсталирате хостинг за предварителен магазин

PrestaShop хостинг от InMotion + безплатен домейн

Всички бизнес хостинг планове в InMotion включват SSD дискове, безплатно име на домейн, безплатни архиви, безплатни маркетингови кредити и други. 

Започни сега! – $ 4,19 / месец »

Преглед на таблото за PrestaShop

След като влезете в таблото за управление, можете да видите статистически данни за вашите поръчки, борси, изоставени колички, продукти на склад и т.н. Има налични известия за нови съобщения и за прегледи на продукти. Можете също да видите статистически данни за уникални посетители, източници на трафик и посещения.

Можете да редактирате, изтривате, преглеждате или добавяте нови продукти, категории, функции на продукта, атрибути на продукти, производители, маркери, доставчици, прикачени файлове в менюто на каталога.

табло за предварителен магазин

Можете да видите вашите поръчки, фактури, връщания на стоки, кораби за доставка, кредитни кораби, статуси и съобщения за поръчки в елемент от менюто за поръчки.

Можете да видите клиенти, адреси, групи, колички за пазаруване, обслужване на клиенти, контакти и заглавия в менюто на клиентите.

По ценови правила можете да редактирате правила за колички, правила за цените на каталога и маркетингови настройки. Тук можете също да създадете маркетингова кампания и купони.

На модулите можете да управлявате модули, теми и да избирате позиции и плащане, докато при доставка можете да видите оператори и предпочитания.

Следващата е локализацията, където можете да управлявате езици, зони, държави, щати, валути, данъци, данъчни правила и преводи.

В предпочитанията можете да зададете свои собствени предпочитания относно общи, поръчки, продукти, клиенти, теми, SEO, URL адреси, CMS, изображения, съхраняване на контакти, търсене, поддръжка, геолокация.

Това са най-важните елементи от таблото за PrestaShop, освен това можете да редактирате други такива като разширени параметри, администрация, статистика и блог cs.

Започнете своя магазин днес с InMotion хостинг

Вече имате уебсайт на PrestaShop? Експертът на InMotion ще ви помогне безплатно да прехвърлите магазина си на техния сървър!

Започни сега! – $ 4,19 / месец »

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map