Предимства и недостатъци на споделените хостинг планове

споделени хостинг-предимства-недостатъци


Ако сте бизнесмен и искате да създадете уеб магазин за вашия продукт или сте просто начинаещ писател, който иска да започне блог или уебсайт, едно от най-важните решения, които ще трябва да вземете, е да изберете вашия уеб хост. В тази статия ще говорим за предимствата и недостатъците на споделените хостинг планове, но ще разгледаме и някои от най-добрите уеб хостове, които можете да намерите на пазара и техните функции.

Какво е споделен хостинг?

За да създадете, качите и поддържате уебсайта си работещ, ще трябва да намерите уеб хост, който ще ви осигури място за съхраняване на всички ваши файлове и документи. Уеб хостовете предоставят много допълнителни услуги, но за това ще говорим по-късно в тази статия.

Що се отнася до опциите за уеб хостинг, има три алтернативи – споделен хостинг, VPS хостинг и посветен хостинг. Този, който ще изберете, зависи от вашите нужди, тип и размер на уебсайта ви и, разбира се, от вашия бюджет. В тази статия ще разгледаме само споделените хостинг планове и техните предимства и недостатъци.

Споделен хостинг план е хостинг услуга, при която на един сървър се съхраняват множество уебсайтове. Това включва споделяне на всичко – от честотна лента, FTP и имейл акаунти до база данни и пространство, но също така и компютърния процесор, паметта и поддържането на сървърните такси. Няма ограничения за броя на уебсайтовете, които могат да се съхраняват в един сървър. Броят може да варира от десетки до хиляди. Благодарение на споделянето на ресурси, споделянето на хостинг планове е много по-евтино от VPS и специализирани хостинг планове.

Предимства на споделените хостинг планове

цена

Едно от най-големите предимства на споделените хостинг планове и най-очевидното, разбира се, е много ниската цена. Обикновено те са достъпни на изключително разумни цени, което може да бъде от голяма полза за хората, които са с малък бюджет.

Тъй като споделяте сървърно пространство и много други функции с други собственици на уебсайтове, уеб хостът е в състояние да предложи много по-евтина услуга. Всъщност цената на ден може да достигне 0,08 долара на много сървъри поради изключително конкурентния характер на пазара за уеб хостинг. Въпреки че ще споделяте пространство с други потребители, в повечето случаи полученото пространство ще бъде повече от достатъчно, защото има толкова много уеб хостове, че тези споделени хостинг планове обикновено нямат твърде много уебсайтове на тях, за да се чувствате като липсва ви място.

простота

Споделените хостинг планове черпят основната концепция от управлявания хостинг, което означава, че хостът поддържа поддръжката на сървърите и свързания хардуер в собствения си център за данни. Това означава, че няма да се налага да се справяте със сложна администрация за сървъри, което е идеално решение за онези, които нямат достатъчно технологични познания и опит или работна ръка за стартиране на сървър, както и за тези, които просто нямат искат да се справят с всички тези проблеми и искат да се концентрират върху други аспекти на своя бизнес.

Персонализиране и удобство

Има много изчерпателни инструменти като софтуер за управление на панели и уебсайт за създаване на уебсайтове, които позволяват на потребителите да персонализират споделения си хостинг опит и правят целия технологичен аспект лесен за разбиране дори за начинаещи.

Въпреки че споделяте ресурсите с други потребители, все още има уеб администратор, който контролира уебсайта с инструменти на контролния панел. Този инструмент всъщност е много лесен за използване и много универсален, което означава, че ще можете да го персонализирате до известна степен. Инструментът на контролния панел позволява на потребителите да управляват различни функции като качване на изображения и други файлове, както и да наблюдават статистиката на уебсайта.

Когато комбинирате тези опции за персонализиране с изключително достъпната цена, получавате още едно предимство; удобство. Със споделените хостинг планове управлението на уебсайтове е много лесно, защото се управлява от опитни професионалисти и експерти, така че ще можете да отделите по-голямата част от времето си на по-належащите си бизнес въпроси. В допълнение към това, вие също можете да имате повече от един имейл акаунт за вашия собствен домейн и повече от една база данни.

Недостатъци на споделените хостинг планове

Ефективност и сривове

Един от най-големите недостатъци на споделените хостинг планове е ефективността. Това идва от ограниченото количество дисково пространство и честотна лента, което идва с споделянето на сървъра с други потребители. Въпреки че това няма да представлява голям проблем, ако уебсайтът ви не е толкова голям, но честотната лента е важна, ако имате голям уебсайт с много данни.

Това е често срещан проблем, който е подобен на проблеми с производителността, които възникват, когато друг член на вашия споделен хостинг план увеличава трафика, особено ако се появи внезапно. Това може да доведе до по-бавна работа на вашия собствен уебсайт и бавно зареждане на вашите страници може да бъде наистина дразнещо за вашите гости и клиенти.

Друг важен проблем, който е сред най-големите предимства, са честите сривове. Това е разбираемо, особено когато уеб хост има хиляди уебсайтове например на един сървър. В тези ситуации сривовете ще бъдат често срещано нещо и това може да доведе до много загубено време за собствениците на уебсайтове, които са част от тези споделени хостинг планове.

Сигурност

Безопасността е много сериозен проблем, когато става въпрос за споделени хостинг планове. Всъщност най-големият проблем със сигурността вероятно идва от уеб хостове, което позволява на клиентите им да имат твърде много свобода и власт, когато става въпрос за управление на уебсайта им и достъп до сървъра. Само една грешка често е достатъчна, за да причини много проблеми на сървъра. Ето защо хакерството не е толкова рядко и много споделени сървъри всъщност са много податливи на хакерски атаки. Друга причина, която кара клиентът на споделен хостинг план да бъде особено уязвим от хакерство, се крие във факта, че всяка хакерска атака, която се извършва на всеки уебсайт, който е част от плана, ще повлияе и ще засегне всеки друг уебсайт на този споделен хостинг план.

Най-добри доставчици на споделен хостинг

Има много уеб хостове там, както вече споменахме, и може да не е лесно за вас да намерите подходящия за вас в това разнообразие от възможности за избор. Поради тази причина ще говорим за някои от най-добрите уеб хостове, които предоставят споделени хостинг планове.

BlueHost

Посетете сайта »

BluehostBlueHost предлага споделени хостинг планове, но можете също да го използвате, ако искате да отидете с VPS или специализирани сървъри. Той е и един от най-добрите уеб хостове, които предлагат хостинг на WordPress на разумни цени. Когато става въпрос за споделен хостинг, има много различни опции, но BlueHost не предоставя опции от месец на месец за споделен хостинг. Вместо това ще трябва да се запишете за годишния план. Ще получите и отстъпки, ако се регистрирате за многогодишни планове. Например, ако се регистрирате за тригодишен план, ще плащате само 3,95 долара на месец. Това всъщност е едно от най-големите предимства, тъй като BlueHost има страхотен баланс на цена и функции.

Пакети за споделен хостинг

С основния споделен хостинг план, който е на цена от 3,95 долара на месец за тригодишен договор, ще получите безплатно име на домейн, което ще притежавате за цялото време, което оставате с BlueHost. Освен това ще получите безплатен трансфер на имена на домейни, 100 GB пространство за съхранение на файловете и папките на вашия уебсайт, неограничен трансфер на данни месечно и ще можете да хоствате един уебсайт.

Пакетът “Плюс” струва $ 5,95 на месец за едногодишен договор; вие също ще получите анти-спам инструмент в допълнение към неограничено пространство за съхранение, пощенски кутии и уебсайтове.

Основният план обикновено струва $ 14,99 на месец за едногодишен договор и включва специален IP адрес, архивиране на уебсайтове, две анти-спам програми и SSL сертификат. За ограничено време можете да получите този пакет само за 5,95 долара на месец с тригодишен ангажимент. Кликнете тук за подробности!

Характеристика

 • Ако използвате BlueHost, ще можете да използвате много инструменти за изграждане, както и инструменти, които ви позволяват да филтрирате спам и да управлявате имейл. Има и инструменти, които ви позволяват да събирате статистически данни за уебсайтове и да управлявате вашите домейни.
 • Можете да създадете до 100 имейл адреса с BlueHost, дори и с основния план. Надстроените планове ви позволяват да създавате неограничен брой имейли. Освен това няма да имате проблем да настроите имейл акаунт в BlueHost.
 • Що се отнася до функциите за сигурност, BlueHost е много приятна изненада. Има три инструмента за анти-спам, но има и защита на гореща връзка. Освен това ще можете да проектирате филтри за имейл акаунти, можете да защитите файлове и папки и директории с парола или да създадете черни списъци за различни IP адреси.

Можете да намерите повече информация за BlueHost в нашия подробен преглед.

InMotion хостинг

Посетете сайта »

в движениеInMotion хостинг също предлага широка гама от хостинг планове. Компанията рекламира своите споделени планове, като бизнес споделен хостинг. В момента те предлагат 50% отстъпка от своя план за стартиране, който прави месечната Ви такса само 3,99 долара на месец, ако плащате предварително за две години. Този малък пакет включва безплатно име на домейн и позволява хостинг на 2 уебсайта.

Характеристика

Предимствата на плановете за хостинг на InMotion за бизнес са многобройни, но ще назовем няколко, които се отличават:

 • cPanel уеб хостинг – Тази функция ви позволява да имате пълен контрол върху вашия акаунт. Това ви позволява да инсталирате персонализирани скриптове, да включвате нови домейни и нови имейл адреси, без проблем.
 • BoldGrid – това е невероятно разширение на WordPress, което ви позволява да проектирате уебсайта си както искате, без да е необходимо да докосвате кода. Това е идеално за начинаещи, но по-опитните потребители също могат да се възползват от такъв мощен инструмент. За повече функции, моля, разгледайте нашия преглед на BoldGrid.
 • Гаранция за връщане на парите – Ще получите гаранция за връщане на парите, която продължава 90 дни, което означава, че можете да изпробвате този уеб хост основно без никакъв риск.
 • Безплатни рекламни кредити – Всеки нов хостинг план на eHost получава 100 долара рекламни кредити за Google и Yahoo или Bing. Можете да използвате тези пари, за да генерирате повече трафик към вашия уебсайт.
 • Отлична скорост и производителност
 • Много стабилен уеб хост, който рядко се срива – проверете тук теста за работа и ефективност.

Ipage

Посетете сайта »

IpageПоследно, но не на последно място в нашия списък с най-добри уеб хостове е iPage, уеб хостинг услуга, която бързо става все по-популярна. Той има много потенциал и някои невероятни функции и предлага множество уеб хостинг планове, включително споделен хостинг, VPS, специализирани сървъри и хостинг план на WordPress. IPage обаче не предлага месечни планове за споделен хостинг и минималното време за договор, което можете да изберете, е една година. Налични са и договори за две и три години споделен хостинг. Цената за едногодишен пакет е 11,95 долара на месец и за съжаление няма отстъпки, ако решите да отидете с по-дългосрочна опция.

Характеристика

 • Изграждане и изтегляне на уебсайт за създаване на уебсайтове – Има много други опции за създаване на уебсайт с iPage, но тази опция е най-сигурният избор за хора, които нямат много технически познания.
 • Електронна търговия – iPage предоставя онлайн магазин като вградена функция, така че ако планирате да създадете уебсайт, на който ще продавате продуктите си, iPage е правилният избор за вас.
 • Функции за защита – iPage осигурява наблюдение срещу зловреден софтуер за вашите имейли. Има и SSL сертификати, които се предлагат за закупуване на годишен план за $ 31,99 на година.
 • Обслужване на клиенти – Този уеб хост има едно от най-добрите налични услуги за клиенти и можете да се свържете с тях по всяко време на деня или нощта, по телефон или чат.
 • Гаранция за връщане на парите – iPage предлага 30-дневна гаранция за връщане на парите за техния уеб хостинг пакет.

В нашия задълбочен преглед на iPage разгледахме повече функции и обсъждаме плюсовете и минусите на тази компания.

заключение

Сега стигнахме до края на нашата статия и се надяваме, че сега разбирате по-добре как работи уеб хостингът и кои са най-големите предимства и недостатъци на споделените хостинг планове. Надяваме се също, че нашето покритие на някои от най-добрите уеб хостинг услуги ще ви помогне да направите решението си по-лесно и по-бързо, без да се налага да анализирате прекалено много уеб хостове и техните функции, особено когато вземете предвид размера на големия уеб хостинг пазар.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map