Основни причини защо Вашият уебсайт Joomla се хакна

Joomla-сайт-хакнат


Без значение колко голям или малък е вашият уебсайт, без значение какъв тип разширена защита използва, независимо дали става въпрос за малък частен блог или голям уебсайт за електронна търговия, всеки възможен уебсайт в Интернет може да е уязвим или да е цел за хакерите , Тези хакери винаги търсят уязвимите уебсайтове и са лесна плячка, за да откраднат частна информация, да отвлекат уебсайт или просто да го унищожат..

Joomla, както и WordPress и Drupal са едни от най-популярните и уважавани системи за управление на съдържанието, достъпни в Интернет. Joomla е особено уникален, тъй като има някои много популярни и мощни отличителни функции, които другите системи за управление на съдържанието не могат да предоставят. И въпреки че Joomla съдържа множество страхотни функции, атрибути и инструменти, има много проблеми за сигурността на уебсайтовете на Joomla.

В тази статия ще разгледаме някои от най-често срещаните причини за това, защо вашата Joomla! уебсайт е хакнат и също така ще спомена някои съвети и трикове как да защитите по-добре вашия скъпоценен уебсайт и вашата безценна лична информация.

Най-чести причини защо вашата Joomla! уебсайт е хакнат

1. Фишинг

Фишингът е често срещан метод за хакване, който включва или имейл, или уебсайт, който е предназначен да открадне идентификационните данни за вход в уебсайта Ви. Хакерите маскират и прикриват уебсайта или имейла, за да изглеждат точно като платформата, на която бихте искали да влезете, и ако не сте внимателни, те ще откраднат вашите идентификационни данни за вход.

Най-често те ще ви измамят и ще ви накарат да мислите, че Joomla! администраторът ви моли спешно да влезете в акаунта си. Ето защо винаги трябва да проверите отново домейна или имейла, преди да влезете навсякъде или да предоставите лична информация или информация за кредитна карта.

2. Слаба сигурност на уебсайта

Има много различни системи за сигурност, достъпни за използване в Интернет, някои са слаби и предоставят само основите на сигурността на уебсайта, но има и други усъвършенствани и по-скъпи опции за сигурност на уебсайта, които ви предоставят множество инструменти и опции, които можете да защитите. вашия уебсайт с.

Въпреки това, дори най-големите компании и уебсайтове се борят напълно да избегнат и предотвратят атаки от хакери, въпреки харченето на тонове пари за сигурността на уебсайта си. Винаги е добра идея да оборудвате себе си и уебсайта си поне с някакъв софтуер за сигурност на уебсайта, за да предотвратите някои от най-често срещаните опити за хакване на вашия уебсайт..

3. Сигурността на вашия компютър

Друг често срещан начин за хакване на уебсайта ви е хакването на собствен персонален компютър. Трябва да вземете много сериозно сигурността на личния си компютър, защото хакерите могат да откраднат всички бисквитки и запазена информация за вашите уебсайтове, както и всички идентификационни данни за вход, които може да сте съхранили на вашия компютър.

Вашият компютър може да бъде хакнат чрез вируси, злонамерен софтуер или просто чрез компрометирани уебсайтове или какъвто и да е вид софтуерно приложение, което е заразено от хакера. Тези хакери използват автоматизирани ботове за сканиране в Интернет за IP адреси, които имат слаба сигурност на персонален компютър и са уязвими за хакерски атаки.

Ето защо винаги трябва да използвате първокласно антивирусно софтуерно приложение, както и софтуер за блокиране на рекламен и злонамерен софтуер. Обичайно правило е да извършвате пълни сканирания на твърдия диск на вашия личен компютър поне веднъж седмично.

4. Уязвими добавки и приложения

Ако използвате Joomla, най-вероятно ще интегрирате и много различни теми, джунджурии, плъгини и други полезни инструменти, които могат да ви помогнат да увеличите функционалността на вашия уебсайт. И всички тези инструменти са много полезни и мощни, но те могат да бъдат компрометирани и използвани за хакване във вашия уебсайт. Особено инструменти като приставки и джаджи, които са много важен фактор, когато става въпрос за дизайн на уебсайтове и съдържание на уебсайтове, са насочени специално от хакери за уязвимости.

Едно нещо, което можете да направите, за да защитите себе си и уебсайта си, е да се уверите, че всички приставки, джунджурии и инструменти, които включвате във вашия уебсайт, се актуализират редовно. Някои автори на плъгини и джаджи се отказват от своите инструменти и спират да ги актуализират и това става, когато станат уязвими за атаки от хакери. Остарели скриптове могат да се използват и за хакване във вашия уебсайт, така че трябва да изтриете всички остарели скриптове на вашия уебсайт.

Трябва също да отбележите, че често срещаният метод за хакване е да атакува самия хостинг сървър. Потребителите, които хостват техните уебсайтове и тяхното съдържание на споделените сървъри, са особено уязвими от този тип атаки. Ако някой друг на този споделен сървър се хакне, всички собственици на уебсайтове на този конкретен хостинг сървър са изложени на опасност.

Ето защо е разумно да се уверите, че вашият доставчик на уеб хостинг използва най-добрия и най-мощният софтуер за сигурност на уебсайта, наличен на пазара. Друг чудесен съвет е винаги да се уверите, че създавате ежедневни или седмични резервни копия на уебсайта си, за да можете да го възстановите до предишната безкомпромисна версия, в случай че уебсайтът ви се хакне.

Как да разбера дали моята Joomla! Уебсайтът е хакнат?

Някои хакери могат да бъдат много незабележими относно атаките, което прави възможно уебсайтът ви вече да е хакнат, но просто още не го знаете. Тези видове атаки бавно отвличат вашия уебсайт и те го изпълват с реферални връзки и реклами, които не сте одобрили. И понякога може да бъде доста сложно да разберете дали уебсайтът ви е хакнат или не.

Понякога ще получите съобщение директно от вашия уеб хостинг доставчик, че вашият уебсайт е бил хакнат. Но повечето пъти да разберете дали уебсайтът ви е хакнат или не, няма да бъде толкова лесно или лесно. Трябва да бъдете нащрек за един от многобройните червени знамена, които могат да показват, че уебсайтът ви е компрометиран или хакнат.

Един от тези червени знамена е получаването на вашия уебсайт или страниците от вашия уебсайт от списъка с резултатите от търсенето с Google или някоя от другите търсачки. Друго важно нещо, на което трябва да се обърнете внимание, е дали вашият уебсайт се чупи или показва някои грешки, които не е показвал преди. Това често е силна индикация, че уебсайтът ви може да бъде хакнат.

Трябва също така да анализирате внимателно уебсайта си, като използвате някои от многото инструменти за анализи, които са на ваше разположение. Трябва внимателно да анализирате трафика си, за да видите дали някой или някой от трафика ви се пренасочва към непознати страници и уебсайтове на трети страни. Трябва също така да проверите дали можете да намерите евентуални несъответствия в аналитиката на уебсайта си, които могат да се отнасят до уебсайтове, с които нямате контакт.

Някои хакери ще инициират неразрешени и нежелани изтегляния на вашия компютър или браузър, когато уебсайтът ви е хакнат. Така че, когато някоя от вашите страници се опита да инициира изтегляне, за което не знаете нищо, това е много силна индикация, че уебсайтът ви може да бъде хакнат. Допълнителните червени флагове включват наличието на администратори на вашия уебсайт, които не разпознавате, както и счупване на изображения на вашия уебсайт, така че внимавайте за тях.

Как да защитим вашия уебсайт Joomla?

Най-важният метод за запазване на уебсайта и съдържанието ви е безопасен, като разполагате с версията на своя Joomla! система за управление на съдържанието напълно актуална. Разработчиците на Joomla! непрекъснато публикувайте и пускайте актуализации за рамката, в която те коригират грешки и защипват уязвимости в сигурността, които хакерите могат да се опитат да използват, за да хакнат вашия уебсайт. Може да отнеме много време, за да поддържате всичко актуално, ако използвате голям брой различни приставки, джаджи и други инструменти на трети страни, но е изключително важно за запазването на уебсайта и личната ви информация в безопасност и звук.

Един малък трик, важен за сигурността и защитата на уебсайта, когато става дума за Joomla! базирани уебсайтове е да не давате разрешения за писане на всеки един от вашите PHP файлове в базата данни на вашия уебсайт. Запазването на тези файлове само за четене ще попречи на хакерите лесно и бързо да хакнат и експлоатират вашия уебсайт.

Вниманието как делегирате разрешения за ежедневните дейности на вашия уеб сайт също е много важно. Може да изглежда много основно и просто, но е много важно за сигурността и благосъстоянието на вашия уебсайт да не давате разрешения за изпълнение на вашите публични директории на уебсайта. Това ще спре хакерите да качват и изпълняват злонамерен софтуер, зловреден софтуер, скриптове и вируси на вашия уебсайт.

Трябва да имате предвид, че хакерите ще се опитат да използват всеки възможен трик в книгата, за да извлекат личната ви информация и идентификационни данни за вход, за да хакнат и използват вашия уебсайт. Един от триковете, които използват, за да постигнат това, е чрез извличане на данни от потребителската таблица на уебсайта. Можете да предотвратите това да се случи, като промените префикса на базата данни на вашите потребители на произволен префикс.

Не само, че трябва да поддържате актуализирани всички разширения и приспособления на трети страни, но и не трябва да забравяте да премахнете, деинсталирате и изтриете целия остарял софтуер, както и старите разширения и всички възможни оставащи файлове от стари инсталации. Това е прост трик, но много хора забравят да направят това и да имат хакерски сайтове.

Много важно е да се отбележи, че ако компрометирането на сигурността на уебсайта ви не може да доведе до спестяване на много пари в дългосрочен план. Хакването на уебсайта Ви може много лесно да доведе до кражба на самоличност, както и до кражба на кредитна карта. Ето защо е важно да се уверите, че вашият уеб хостинг пакет включва усъвършенствани инструменти за сигурност и методи за защита на уебсайта си от хакери, дори ако това означава да платите още няколко долара за него.

Съвременните методи за хакване се променят и развиват постоянно, така че е много важно да изберете доставчик на уеб хостинг, който да актуализира и подобрява своите инструменти и методи за сигурност на уебсайта постоянно. Уверете се, че вашият уеб хостинг доставчик използва само най-новата и новаторска технология, що се отнася до езиците за програмиране и антивирусни бази данни, е много важно.

Въпреки това, най-важното нещо, което трябва да осъзнаете, за да защитите уебсайтовете си от хакване е, че не сте имунизирани срещу него. За съжаление много хора, особено тези, които само започват проекта си за уебсайт, ирационално смятат, че те не са важни за хакерите.

Хакерите ще се опитат да експлоатират, хакнат и отвлекат дори най-малките от уебсайтовете. Това е така, защото те използват тези хакерски уебсайтове, за да пренасочат трафика, да подобрят класирането на търсенията в Google на своите уебсайтове, като поставят обратно връзки към вашия уебсайт и използват вашия сървър, за да изпращат спам имейл.

Това прави всеки възможна мишена. Никога не си мислете, че не сте достатъчно важни, за да се хакнете и никога не мислите, че сте имунизирани и неуязвими към опитите за хакване. Винаги трябва да имате предвид, че предотвратяването на хакери винаги е по-добро от лечението на хакерски уебсайтове. Много хора по целия свят се сблъскват с кошмарна битка, когато личната им информация и информацията за кредитната карта бъдат откраднати от хакери на уебсайта им.

заключение

Всеки собственик на уебсайт трябва да бъде информиран и образован по темата за защита и защита на своя уебсайт и личния си компютър от опити за хакване. Това е особено важно за Joomla! собственици на уебсайтове, тъй като тези системи за управление на съдържание с отворен код са много уязвими към тези атаки.

Тази статия е написана, за да се опита да ви информира за най-често срещаните методи и начини, с които хакерите могат да се опитат да експлоатират и отвлекат вашия уебсайт и личната ви информация. Също така проучихме и анализирахме много различни методи за това как да защитим себе си и своята Joomla! уебсайт от подобни опити за хакване.

Реалността на ситуацията е, че никога не може да бъдете напълно сигурни и имунизирани срещу хакери, фишери и измамници. Това обаче не означава, че не трябва да се опитвате да правите всичко по силите си, за да се опитате да предотвратите вашата Joomla! уебсайт от хакване.

За да обобщим, актуализирайте напълно своите приложения, приставки, приспособления и разширения на трети страни, както и да имате своя Joomla! версия напълно актуална и се уверете, че вашият доставчик на уеб хостинг услуги не само ви дава достъп до най-добрия и най-модерния антивирусен софтуер, наличен на пазара, но също така актуализира своите методи за сигурност постоянно и редовно. Уверени сме, че ако следвате тези стъпки, съвети и трикове, които ви предоставихме в тази статия, вашата Joomla! уебсайт ще бъде много по-сигурен от преди.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map