Какво е WordPress Error 413 Заявка на субекта твърде голям и как да го поправим?

WordPress-грешка-413 за заявка лице твърде голям


Ако сте опитен потребител на WordPress, вероятно сте виждали няколко съобщения за грешки, които са ви отнели известно време да коригирате. Грешката, за която ще говорим, е доста често срещана и освен това имаме няколко бързи корекции, които да ви покажем. Когато потребителите се опитват да качат плъгин, тема или по принцип всяка медия, те могат да стартират в 413 „Заявка на единица твърде голяма“ съобщение, което просто няма да ги оставим да продължат.

Ето защо получавате 413 заявка на субект твърде голяма грешка

Можете да качите всеки тип файл в WordPress, стига да не надвишава ограничението за максимален размер на файла. Това може да се счита за ограничение по подразбиране, конфигурирано от вашия хостинг доставчик на WordPress. Тя ви позволява да качвате сравнително голямо съдържание, но никога не можете да знаете къде е горната граница. Ако качването ви се провали и се появи грешка 413 „Request Entity too Large“, това означава, че файлът ви е твърде голям.

Основният проблем тук е, че ако намерите полезен плъгин или готина тема, понякога просто не можете да го приложите поради неговия размер. Във вашата медийна библиотека можете да се сблъскате със същия проблем, но той ще покаже различно съобщение за грешка: filename.zip надвишава максималния размер за качване за този сайт. Това може да се случи, когато искате да качите видео или изображение с висока резолюция.

Повечето хора се сблъскват с това съобщение за грешка, когато искат да качат голямо изображение. За да видите точното ограничение за качване, щракнете върху бутона Media и опцията Add New. Там можете да видите по-долу текст, който гласи: Максимален размер на файла за качване: „стойност“ (обикновено 2 MB).

Как да коригираме 413 Заявка на субект твърде голяма грешка?

Има 3 различни начина за поправяне на тази грешка. Първите два метода се основават на няколко прости реда код, докато за третия трябва да използвате FTP. Ще обхванем всички тях, за да можете да решите кой е най-простият.

 1. Задайте по-висок лимит на размера на файла във вашия файл с функции

Файлът function.php е основно тема, която има подобна структура като приставка. Можете да отворите този файл на своите страници на предния и администратор и той съдържа функции, които определят филтрите, класовете и действията, които вашите шаблони използват в темата на WordPress.

Ако няма наличен файл function.php, просто създайте текстов файл, назовете го function.php и го копирайте в директорията на темата. За да увеличите ограничението за размер на файла, копирайте кода по-долу във файла function.php на вашата WordPress тема:

@ini_set („upload_max_size“, „128M“);

@ini_set („post_max_size“, „128M“);

@ini_set („max_execution_time“, „500“)

Това може да се направи и със специфичен за сайта плъгин, който ви позволява да добавяте редове от код към вашия WordPress сайт за персонализиране, без в зависимост от текущата ви тема.

128M, който виждате в post_max_size и upload_max_size, е точното ограничение за размер на файловете, които можете да качите. Тази стойност е наистина произволна, можете да я зададете на произволен номер, стига да е по-голям от файла, който искате да добавите. Max_execution_time е това, което определя колко дълго ще чака чакането да приключи, преди да спре процеса. Можете също да увеличите тази стойност само за да сте сигурни, че файлът има достатъчно време за прехвърляне на сървъра.

Но имайте предвид, че този метод не работи винаги, има някои WordPress сайтове, където той няма да направи нищо. В този случай опитайте следващия метод, базиран на файла .htaccess.

 1. Задайте по-високо ограничение за размер на файла за качване във .htaccess файла

Файлът .htaccess е друго място, където можете да конфигурирате сървъра на вашия уебсайт. Редовете на код, които пишете, има строги правила, които сървърът трябва да спазва.

Ако искате да поправите грешката по този начин, отворете .htaccess файла в главната папка на вашия WordPress сайт и копирайте кода по-долу по следния начин:

php_value upload_max_filesize 128M

php_value post_max_size 128M

php_value max_execution_time 500

php_value max_input_time 500

С тези команди .htaccess файлът комуникира със сървъра, за да зададе размера на качването и времето за изпълнение на дадените стойности. Преди да промените нещо във вашия .htaccess файл, е добра идея да създадете резервно копие. Ако объркате кода още малко, целият ви уебсайт може да се срине.

Имайте предвид, че за уебсайтове, които работят на споделен план за уеб хостинг, този метод определено няма да работи. В този случай най-добрият вариант е да се свържете с вашия доставчик на уеб хостинг чрез тяхната поддръжка. След това те сами ще отворят .htaccess файла и ще променят лимита.

 1. Качете и инсталирайте всичко с FTP

Може да се сблъскате с грешката 413 „Заявка на твърде голям елемент“, когато качвате един файл. В този случай вероятно най-простото решение е да качите файла ръчно през FTP. За тези, които не са запознати с FTP, това е съкращението на термина File Transfer Protocol. Ако искате да прехвърляте файлове от един компютър на друг в мрежата, можете да използвате този интернет протокол.

Това е полезно, когато искате да инсталирате WordPress на вашия уебсайт. Първо ви трябва FTP, за да можете да прехвърляте файловете на CMS от вашия компютър на сървъра. Интерфейсът, който опростява тези задачи, е FTP клиентът, софтуер, който трябва да инсталирате на вашия компютър. След като стартира, обменът на файлове между вашия компютър и сървър може да започне. Популярни FTP софтуер, който също е лесен за употреба, са WS_FTP и Filezilla.

Ако знаете как да използвате FTP, можете да решите много проблеми. Когато инсталирате нови приставки или промените нещо във файла function.php, това понякога може да доведе до срив на сървъра. Това може да се случи или защото приставката не е съвместима или някой е объркал кода. В тези случаи можете да достигнете до сървъра чрез FTP клиента и да се отървете от файловете, които са причинили неизправността.

Качете вашите WordPress файлове ръчно с FTP

Качването на файлове във вашия уебсайт WordPress с помощта на FTP клиент всъщност е проста задача. Просто трябва да изтеглите и инсталирате клиента на вашия компютър и той ще установи връзка между уебсайта и вашата машина.

Ще обясним как прехвърлянето на файлове работи с Filezilla и след като разберете процеса, ще бъде лесно да използвате и другия софтуер. Можете да изтеглите и инсталирате Filezilla безплатно и той работи и в Linux, Mac и Windows.

Първо, можете да стартирате FTP клиента само като напишете вашите FTP идентификационни данни. Това е необходимо, ако искате да се свържете с вашия сайт и да получите достъп до файловете. Когато се абонирате за уеб хостинг план, доставчикът обикновено изпраща тези идентификационни данни по имейл или просто ги включва в администриращия интерфейс на cPanel..

Ако имате потребителско име и парола, стартирайте Filezilla и щракнете върху „File“, след това „Manager Manager“. Ще се появи прозорец и там можете да отидете на „Нов сайт“. Под „Моите сайтове“ ще се появи ново име в списъка, наречен „Моят уебсайт“ и там можете да промените името. Вдясно има полета, където можете да добавите информация за вашия сайт.

В полето „Хост“ въведете името на вашия домейн, след което изберете „Тип на вход: Нормално“ в падащото меню и сте готови да се свържете. Ако информацията е вярна, Filezilla ще установи връзката и ще запише всичко за следващото влизане, така че не е нужно да въвеждате отново.

Всеки път, когато Filezilla забележи, че искате да се свържете от нов компютър, ще се появи прозорец „Неизвестен сертификат“. За да поддържате връзката и да накарате софтуера да се доверява на сертификата, щракнете върху квадратчето „Винаги доверяващ сертификат за бъдещи сесии“ и продължете. След това ще можете да видите всички файлове, които са на вашия уебсайт. „Локален сайт“ е вашият компютър, докато под „Отдален сайт“ са файловете на вашия уебсайт.

За да качите файлове на уебсайта си, просто кликнете с десния бутон на мишката върху желания файл и кликнете върху „Качване“.

Инсталирайте който и да е WordPress Plugin чрез FTP

Както споменахме преди, грешката 413 „Request Entity too Large“ може да се появи в случаите, когато плъгинът, който се опитвате да добавите, е твърде голям и надвишава ограниченията на вашия уебсайт. За щастие, има начин да инсталирате WordPress плъгини ръчно. Тъй като можете да качвате всеки файл на уебсайта си, като използвате FTP клиент, това също означава, че можете да качвате и файловете на вашия плъгин.

Започнете с изтеглянето на изходния файл на приставката, която искате да използвате на вашия сайт. Това винаги е .zip файл, който трябва да бъде извлечен на вашия компютър, преди да можете да направите нещо друго. След като го направите, ще се появи папка със същото име и това е, което трябва да качите чрез FTP клиента.

Имайте предвид, че WordPress има строга структура на файловете. Повече пъти, отколкото не, трябва да знаете къде точно да качите определен файл на вашия уебсайт. В нашия пример, нова приставка винаги трябва да се качва в / wp-content / plugins / папката на всеки WordPress сайт, в противен случай няма да работи.

И така, ето какво трябва да направите, ако искате ръчно да инсталирате плъгин към вашия WordPress сайт. Стартирайте вашия FTP клиент и влезте с вашето потребителско име и парола. Когато се установи връзката с вашия уебсайт, намерете / wp-content / плъгини / папката в „Отдален сайт“. Тук трябва да добавите приставката от вашия компютър – тази, която преди това сте извлекли.

Качването е извършено, но приставката все още не работи. Влезте в администраторската област на WordPress на вашия уебсайт и отидете на „Приставки“. Можете да намерите името на новия плъгин там и той може да бъде активиран по всяко време.

Инсталирайте вашите WordPress теми чрез FTP

Инсталирането на нови теми в WordPress е друг начин да се сблъскате с грешката 413 „Request Entity too Large“. Ако темата е по-голяма от обикновено, тя също може да надвиши ограниченията за качване на вашия сървър. За щастие, темите на WordPress могат да се качват и ръчно. Може да се направи с абсолютно същия метод, както когато инсталирате приставка или качите всяка медия чрез FTP клиент.

Единствената разлика ще бъде пътя към файла, където трябва да копирате темата. След като стартирате вашия FTP клиент, свържете се с вашия уебсайт WordPress, като въведете потребителското име и паролата си. След като файловият мениджър се стартира, намерете / wp-content / themes / path от страната на „Отдалечен сайт“ на интерфейса.

Тъй като темите са налични и в .zip файлове, първо трябва да ги извлечете на вашия компютър. След това намерете извлечения файл в клиента, след това щракнете с десния бутон на мишката и го „Качете“ в / wp-content / themes / директорията. Следващата стъпка е да влезете в административния панел на WordPress на вашия сайт и да се уверите, че можете да намерите новата тема в „Външен вид“ > Меню „Теми“. Ако бъде направено правилно, темата ще бъде посочена там и можете също да я активирате с едно щракване.

Това са основните методи, които можете да използвате, за да играете около 413 съобщението за грешка „Request Entity too Large“. Понякога първите два метода могат да решат проблема веднага, но ако имате по-голям опит с използването на FTP на уебсайтовете си, ще отнеме само няколко минути, за да качите нови файлове от всякакъв размер на вашия уебсайт.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map