Какво е SSD хостинг? Какви са предимствата на SSD хостинга?

ssd хостинг предимства


Компютърните технологии напредват с ускорена скорост, всички са го виждали и всеки, който има чифт очи и уши, знае за това. Но има някои значими фактори, които възпират развитието. Едно от тях е използването на механични твърди дискове. Проблемът с това е механичната част.

Докато HDD разчитат на движещи се части, SSD (Solid State Disk) разчитат единствено на електрониката без движещи се части, което го прави много по-надежден и много по-бърз. Те функционират подобно на USB устройствата.

SSD дисковете използват енергонезависима памет за съхранение на информация. За разлика от RAM, те няма да загубят никоя от посочената информация, след като захранването е изключено. Те съхраняват данни на микрочипове, така че нямат движещи се части, което ги прави по-устойчиви на клатене и имат много по-малко закъснения при четене / запис на данни.

По отношение на функционалността те не се различават от обикновените твърди дискове, но предлагат значително по-голяма скорост. Докато скоростта на твърдия диск може да бъде 15-20 милисекунди, SSD дисковете имат скорост на четене / запис от 0,2 милисекунди. Това прави очевидно, че SSD дисковете ще предлагат много по-добра функционалност.

Тези предимства се прилагат и за ефективността на уеб хостинга. Скоростта е важна част от съвременните уеб сайтове, управлявани от данни. Потребителите очакват уеб страниците да се заредят за по-малко от три секунди. Очевидно е, че носителят, на който съхранявате уебсайт, влияе върху скоростта, с която се доставя на потребителите.

SSD устройствата са около 3 пъти по-бързи от HDD, така че имате очевидна причина да ги изберете, но те са около 4 пъти по-скъпи. 2TB SSD устройство може да струва около 4000 долара.

Класически 500GB HDD струва около 80 долара, докато бюджетен 500GB SSD струва около 200 долара.

Ако го погледнем по-грубо, потребителите с твърди дискове ще четат вашия уебсайт от въртящия се диск. Това е процес, който се основава на физическо движение, което не може да се сравни със скоростта на електрониката. Въпреки че твърдите дискове все още се използват широко в компютри и сървъри, трябва да кажете „не“ на използването на твърди дискове, когато избирате уеб хост.

SSD устройствата са около 3 пъти по-бързи от HDD, така че имате очевидна причина да ги изберете, но те са около 4 пъти по-скъпи. 2TB SSD устройство може да струва около 4000 долара. Класическите 500GB твърди дискове струват около 80 долара, докато бюджетните 500GB твърди дискове струват около 200 долара.

За щастие можете да получите ръце на 128GB SSD за по-малко от 100 долара.

HDD срещу SSD

Изобретението на SSD заема значимо място сред най-новите технологични иновации. Те се отклониха от традиционната архитектура, която твърдите дискове използваха през последните 10 години. Основната разлика между HDD и SSD устройствата е, че HDD са механични устройства, докато SSD са изцяло електронни.

HDD (твърд диск)

Твърдият диск използва магнитно съхранение за съхранение и четене на данни. Той има един или повече бързо въртящи се дискове, които са покрити с магнитен материал. Информацията от тези дискове се чете с магнитна глава, която е монтирана върху подвижна рама на задвижването.

Скоростта, с която дискът се върти, определя колко бързо данните могат да бъдат четени / записани. Твърдите дискове в центровете за данни и големите предприятия обикновено имат скорост на четене от 7,2 хиляди до 15 хиляди оборота в минута.

Общата им скорост се измерва с IOPS (входно / изходни операции за секунди). Посочените по-горе измервания означават около 80 до 180 IOPS.

Твърдите дискове са станали само физически по-малки през последните години. Някои нови модели са пълни с хелий. По този начин магнитните глави имат по-малка устойчивост на околната среда, както биха имали с кислорода, когато се движат.

Компаниите просто се занимават със съществуваща технология, но тя е на път. Възможността за четене на данни от дискови платки само поставя сериозни ограничения.

Професионалисти:

 • Невероятно количество дисково пространство от 100 GB до 4TB.
 • Евтини. Можете да си купите такъв от 50 до 500 долара

Недостатъци:

 • Уязвим за много движение.
 • Много ниска скорост на четене / запис в сравнение със SSD.

SSD (Solid State Drive)

За разлика от твърдите дискове, които разчитат на дискове, SSD съхраняват данни на микрочипове. Той не използва движещи се части, така че намирането и четенето на местоположението на парче данни теоретично няма забавяне. Същото важи и за писането. Това ги прави много по-бързи и надеждни от всеки от техните предшественици.

Скоростта на SSD се измерва различно от HDD дисковете, тъй като те са произведени за различни цели. Те могат да се четат интензивно или да се пишат интензивно, но тяхната производителност се измерва и в IOPS.

 • SSD-интензивно четене работи с приблизително 4600 до 15 500 IOPS.
 • SSD с интензивен запис работи с приблизително 65 000 до 75 000 IOPS.

Професионалисти:

 • Високоскоростна производителност при достъп до произволни данни 100 пъти по-бързо от обикновен HDD.
 • Пренос на данни с висока скорост, 4 пъти по-бърз от HDD.

Недостатъци:

 • Много по-скъпи.

Значи, SSD уеб хостингът наистина ли е толкова бърз?

Уебсайтове, създадени със системи за управление на съдържанието, като WordPress, Magento или Durpal, се предлагат с хиляди теми и плъгини, които всички трябва да се заредят и да свършат своята работа, когато потребителят посети уебсайта. Освен това, след като посетител влезе в такъв динамичен уебсайт, той / тя задейства много заявки от база данни, докато осъществява достъп до съдържанието на страницата.

С толкова много заявки към базата данни и толкова съдържание за гледане, използването на въртящи се дискове значително забавя общата скорост на уебсайта.

Скоростта е важен фактор както от потребителски интерфейс, така и от SEO гледна точка. Наличието на толкова много за зареждане за вашите потребители е трудна задача, която изисква хардуер, който може да го направи възможно най-ефективно.

Твърдите твърди дискове правят точно това. Те четат всички тези данни едновременно, така че скоростта на сърфиране ще бъде много по-добра, благодарение на по-краткото време за зареждане. Както беше споменато по-рано HDD чете / записва данни с 15-20 милисекундно време за достъп, докато SSD дисковете го правят с 0,2 време за достъп.

Традиционните уеб хостинг планове все още съхраняват вашата информация с въртящи се дискове, докато по-модерните имат своите SSD дискове готови за вас веднага.

Предимствата на SSD хостинга

Просто казано, хостингът на SSD е много по-бърз и много по-надежден от тези, които използват HDD. SSD устройствата са по-устойчиви на удар, имат много по-малка латентност и време за достъп. Ето някои от най-големите предимства на използването на SSD хостинг.

4x по-бърза хостинг скорост

Ако уеб хост използва HDD за съхранение на вашите данни, неговият диск ще се завърти и магнитната глава ще трябва да се движи, за да намери информацията, необходима за зареждане на вашия сайт, всеки път, когато има посетител. Има само милисекунди разлики, които вероятно няма да забележите, но те правят огромна разлика, когато става въпрос за скъпи уеб базирани задачи.

SSD хостингът има много SSD дискове, готови за обслужване. Използването на SSD хостинг е един от най-важните избори, които да направите, когато се стремите да създадете бърз уебсайт.

Това се дължи на това, че SSD не разполагат с движещи се механични части, което им позволява да зареждат данни много по-бързо и имат много ниски времена на реакция.

По-надеждни

Ако пуснете твърд диск на пода, може да нанесете необратими щети на вашите данни. Отново, преместването на механични части прави HDD много по-уязвими от физическа травма. Дори и леките неправилни действия могат да доведат до загуба на данни.

SSD дисковете нямат движещи се части, така че можете основно да хвърлите лаптопа си, докато SSD устройството работи вътре в него. Това означава, че SSD дисковете са много по-малко уязвими от повреди.

стабилен

Ако твърд диск се движи, когато данните се обработват, това може да прекъсне процеса, тъй като малките механизми вътре в него са много чувствителни. Това може да прекъсне операция или да доведе до забавяне. Сякаш твърдият диск прескача сърцебиене.

SSD дисковете нямат нестабилни въртящи се дискове, така че те не носят тази отговорност. Всеки малко данни, които вашият уебсайт има, ще се съхраняват безопасно и ще осигурят безпроблемно преживяване на сърфирането на вашите посетители.

Околна среда

Използването на енергия по-ефективно и отговорно става все по-важно с нарастването на технологичните ни изисквания. Трябва да намалим консумацията на енергия, където е възможно, и да използваме тази мощност на правилните места.

Може да не повярвате, но изборът на SSD хостинг е екологично решение. Това не е маркетингова линия.

SSD дисковете консумират 80% по-малко енергия от HDD, което не е твърде много, ако го използвате в лаптопа си, но тук говорим за центрове за данни. Това са огромни хангари, които са пълни с шкафове, в които има голям брой твърди дискове. Тези центрове за данни трябва да разполагат с мощни системи за охлаждане, за да поддържат хардуера си на оптимална температура.

По-добре за бизнеса

По-високата скорост и надеждност позволява много по-добра скорост на зареждане на уеб страници и съдържание. Ако уебсайтът ви е бърз, е много по-лесно да задоволите потребителите с течно изживяване. Когато са доволни от уебсайта Ви, е много по-вероятно да направят покупка в процеса!

Топ 3 SSD хостинг доставчици

InMotion хостинг

инмоция хостинг ssdInMotion е най-добрият, що се отнася до скоростта. Повечето уеб хостове имат 1000ms + време за зареждане, докато уебсайтовете, работещи на InMotion корпус, имат около 500ms време за зареждане.

Те също предлагат страхотни инструменти за разработчици и гъвкава система за плащане. Винаги можете да надстроите до по-висок пакет или дори да си върнете парите, ако не сте доволни. Той е безопасен и надежден по всякакъв възможен начин, поради което InMotion има милиони потребители.

Ако имате нужда от помощ при настройката на вашия сайт, винаги можете да имате тяхната надеждна поддръжка на клиенти, за да ви помогнем.

Облак на HostGator

cloudgator облак ssdHostGator предлага хостинг среда, която много от конкурентите й все още не използват, което е CloudHosting.

Тази услуга гарантира 100% продължаване. Много от домакините предлагат само 99% процента на продължаване, някои предлагат само 95%. Тези 5% даване или вземане може да не изглеждат много, но наистина е така. Не бихте искали уебсайтът ви да е офлайн дори за секунда, сега бихте?

Те също предлагат 300ms + време за зареждане, което е невероятно бързо! SSD устройствата играят голяма роля в това, разбира се.

Цената за тази услуга е много добра, като се има предвид най-високата производителност, която предлага, можете да започнете за около $ 3 на месец и да надстроите пакета си по-късно, ако искате да.

Той е много лесен за използване и можете да настроите акаунта си за минути. Вижте ги, те предлагат добра сделка.

WebHostingHub

webhostinghub ssdИзвестно е, че WebHostingHub предлага невероятни скорости на зареждане благодарение на най-съвременните технологии, които използват. Те са много горди, че използват твърди устройства, тъй като правят нещата около 20 пъти по-бързи. С гордост споделят, че SSD дисковете са част от тяхната система от доста време.

Те имат 600ms + време за зареждане, което е съвсем разумно.

Много лесно е да настроите уебсайт или блог, защото можете да изберете WordPress да бъде инсталиран като вашата система за управление на съдържанието. Не е нужно да имате технически опит, за да се справите.

Това, което го прави още по-добър, е фактът, че те предлагат безплатна миграция на домейни и сайтове, докато други таксуват около $ 150 за същата услуга.

Ако се регистрирате в някоя от техните услуги, един от техните приятелски представители ще ви се обади след няколко минути и ще ви преведе през всички необходими неща, които трябва да знаете.

Дори и да не сте доволни от тяхната услуга, имате 90 дни да поискате парите си обратно без проблеми.

Струва си да проверите и да се справите, това е сигурно!

заключение

Ако го научите малко, прогнозата, че SSD дисковете създават паметта на утре, идва естествено. Въпреки че остава неясно дали това става вярно или не, едно е сигурно, те са много по-добри във всеки технически аспект от традиционното съхранение на данни.

 • SSD дисковете предлагат много по-голяма скорост
 • По-добре за бизнеса
 • По-надеждни от твърдите дискове
 • Консумирайте по-малко електроенергия и не произвежда толкова топлина
 • Високите скорости предлагат по-добро потребителско изживяване

Имате много възможности за настройка на уебсайта си със SSD хостинг. Просто погледнете нашите препоръки или направете самостоятелно проучване.

Надявам се, че сте харесали да четете тази статия и че ние задоволихме вашето любопитство към SSD хостинг!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map