Как да създадете уебсайт за портфолио с WordPress?


Дизайнът, оформлението и функционалността на уебсайта на вашето портфолио оказват огромно влияние върху вашите посетители. Трябва да направите положително първо впечатление и да накарате хората да останат на уебсайта ви, за да преминат през съдържанието ви. Тъй като повечето фрийлансъри започват без опит в уеб дизайна, те често избират най-лесен начин за създаване на уебсайт за портфолио.

В резултат на това те завършват със сайт, който трудно може да впечатли посетителите си. Може да изглежда, че е твърде трудно да се създаде професионален уебсайт за начинаещ. Можем да ви покажем обаче, че изобщо не е голяма работа да създадете най-добър уебсайт за портфолио в WordPress! Този CMS е създаден да бъде прост и достъпен за всички. Ако сте на свободна практика и искате да покажете на света на какво сте способни, това ръководство със сигурност ще ви помогне в създаването на перфектния уебсайт.

Страхотното в WordPress е, че можете да намерите безброй плъгини и теми в мрежата. Можете да получите всеки инструмент, услуга или тема, необходими за вашия нов уебсайт и нямате нужда от конкретни умения, за да ги използвате. В края на това ръководство ще знаете точно как да създадете елегантен, напълно функционален уебсайт на WordPress! Да започваме.

Как да създадете уебсайт с WordPress?

Създаването на уебсайт на WordPress не е ракетна наука. Ако сте запознати с всеки инструмент за редактиране на текст, като OpenOffice или Microsoft Word, ще можете да научите и използвате WordPress за нула време. По-долу ще ви насоча през 5 лесни стъпки как да настроите уебсайт на WordPress и да го превърнете в портфолио.

1. Кратко и уловимо име на домейн

Трябва да излезете с име на домейн, което отговаря на вашия уебсайт и представлява вашата марка. Доброто име на домейн е кратко и лесно запомнящо се. Освен това трябва да изглежда добре на целевата ви страница и още по-добре е, ако съдържа подходяща ключова дума, която улеснява посетителите да я намерят чрез Google Търсене.

Също така се препоръчва да изберете разширение, с което хората са свикнали най-много. Можете да добавите „.com“ или разширение, което представлява вашата страна. Това е особено вярно, ако искате да привлечете хора от вашата страна към уебсайта си с портфолио като целева аудитория. Например „.ru“ за Русия или „.es“ за Испания е идеален за тези страни.

Имената на домейни трябва да бъдат регистрирани, така че след като сте намерили перфектното, следващата стъпка е да намерите регистратор. Има много популярни такива, като GoDaddy и Namecheap. Друг вариант е да закупите уеб хостинг пакет от доставчик, който предлага име на домейн сред неговите функции.

Можете да получите безплатно име на домейн, като изберете BlueHost хостинг план. BlueHost е сред най-големите имена в индустрията за уеб хостинг и предлагат мощни пакети и за начинаещи, и за по-големи бизнеси. Регистрирайки вашето име на домейн и купувайки надеждна уеб хостинг услуга, можете да решите два проблема едновременно.

2. Изберете Мощен уеб хостинг план

Надеждният уеб хостинг план е от съществено значение, ако искате да гарантирате на посетителите си безпроблемно преживяване на уебсайта. Като разгледате хостинг пакетите в BlueHost, можете лесно да разберете кой от тях е най-подходящ за вашия уебсайт за портфолио. Тъй като те предоставят сървъра, ефективността на вашия сайт ще зависи най-вече от тяхната услуга.

Ако искате да осигурите денонощен ъпдейт през всеки ден от годината с екип за поддръжка на клиенти, който е постоянно на разположение, просто не можете да сбъркате с BlueHost. Тъй като тук ви препоръчваме уебсайт за WordPress, трябва да изберете един от техните планове за WP. Тези планове са оптимизирани за WordPress и дори проверени от платформата като надеждни и високоефективни планове. Прочетете този подробен преглед на BlueHost, за да разберете защо всъщност препоръчвам тази компания.

Bluehost-най-добрите хостинг-портфолио-WordPress-сайтове

С тези планове BlueHost ще имате предварително инсталиран WordPress във вашия профил. Просто трябва да влезете и веднага да започнете да работите върху уебсайта си. Допълнителните функции включват подобрена скорост на зареждане на страницата, редовно архивиране и най-добрата сигурност на уебсайта. Подобрената производителност и сигурност са гарантирани от VPS сървърите.

3. Извлечете максимума от WordPress

В момента WordPress е един от най-добрите 3 CMS (Система за управление на съдържанието) в мрежата. Има много функции и плъгини, които могат да ви бъдат полезни, когато създавате уебсайта си с портфолио. Той има ясен интерфейс, с който всеки може да свикне за няколко минути. С размера на гъвкавостта и опциите за персонализиране, които WordPress предлага, само небето е границата.

Зависи само от това колко време и усилия сте готови да инвестирате в създаването на вашия уебсайт. Нека да ви обясним какво прави WordPress най-добрата CMS:

 • Това е платформа с отворен код с огромна общност. Винаги можете да намерите дискусия или ръководство в интернет за всеки проблем, свързан с WordPress, и има много хора, работещи върху неговото развитие, които могат да ви помогнат.
 • WordPress е безплатен за всички. Можете бързо да инсталирате и да започнете да го използвате. Или просто изберете план за уеб хостинг, където вече е инсталиран, както бе споменато по-горе.
 • Дори и да инсталирате тонове приставки върху него, WordPress все още остава лесен за използване и можете бързо да свикнете с него като за начинаещ.
 • Милиони уебсайтове използват WordPress като своя платформа и всички те трябва да могат да получат добро класиране в Google Търсене. Платформата е не само SEO приятелска, но има множество популярни плъгини, които могат допълнително да подобрят SEO на вашия уебсайт.
 • Има много доставчици на уеб хостинг услуги, които са наясно с популярността на WordPress и предоставят планове специално за платформата

4. Изберете тема за портфолио и започнете персонализиране

След като планирате дизайна и оформлението на вашия уеб сайт, е време да започнете да работите върху него. Всичко започва с избора на перфектната тематика за портфолио от стотиците висококачествени теми на WordPress, достъпни в Интернет. Те обикновено са силно адаптивни, което ви позволява да използвате широка гама от цветове, оформления, анимации, големи и малки елементи и функции, които могат да се включват и изключват.

Themeforest е един от сайтовете, които най-вече препоръчваме, когато става въпрос за портфолио теми. Можете да избирате от много различни категории, а темите не изискват никакъв опит в програмирането. Почти всеки може да ги настрои и дори да получи прилична помощ от разработчиците в хода.

След като инсталирате темата, можете да започнете да персонализирате всяка уеб страница в предния край, като същевременно следите промените в реално време. Популярният метод за плъзгане и пускане е това, което улеснява начинаещите да персонализират своя уебсайт. Ето как работи повечето от темите, но се уверете, че темата, която ви интересува, има положителни отзиви и предоставя всички необходими функции, преди да я закупите.

Определено трябва да избягвате използването на безплатни теми. Само първокласните се предлагат с редовни актуализации, интегрирани плъгини, надеждна поддръжка, ръководства и други екстри, които са необходими за работа на професионален уебсайт. Освен това трябва да се съсредоточите върху извличането на колкото може повече стойност от дадена тема.

Използвайте широк спектър от възможности за персонализиране и обърнете внимание на детайлите, за да създадете наистина уникален уебсайт, който посетителите ви да запомнят.

Най-добри теми за WordPress за портфолио

Avada – отзивчива многоцелева тема

avada-най-добрите портфолио-WordPress-тема

Тъй като това ръководство е удобно за начинаещи, искахме да препоръчаме Avada, който е тема, която ви предоставя всяка функция, от която се нуждаете за безпроблемно изграждане на уеб сайт. Всъщност дори не е нужно да правите нищо освен да купувате темата. Avada се предлага с 41 предварително изработени уебсайтове и 255+ предварително направени дизайна на уеб страници, така че всичко, което трябва да направите, е да изберете разумно.

Освен това, вие получавате 6 премиум приставки и темата ви предоставя над хиляда възможности за персонализиране. Дори и най-малките детайли могат да бъдат променени, а крайният резултат зависи само от вашата креативност. Досега повече от 400 000 души са доволни от Avada, а цената на това чудо е едва 60 долара. Разбира се, актуализациите са безплатни, след като закупите темата и всяка от тях идва с много нови функции и подобрения.

Докато персонализирате вашия сайт за портфолио, работите с интерфейс за плъзгане и пускане и над 50 панела от опции за персонализиране, които не изискват никакви познания за кодиране. След като уебсайтът ви е готов, той ще изглежда страхотно на всеки екран на устройството. Avada е съвместим с всички популярни приставки за WordPress.

X – Темата

х-портфолио-WordPress-тема

X Theme е друга много популярна и абсолютно начинаеща тема на WordPress в Themeforest. Тя ви позволява да създадете портфолио уебсайт, който има невероятно изчистен и модерен дизайн. Това е единствената тема, създадена от ThemeCo, екипа на разработчиците зад X – Theme. Това е само доказателството, че екипът инвестира цялото си време в подобряване на темата и осигуряване на надеждна подкрепа.

Почти 200 000 души са закупили темата и отзивите са изключително положителни. Сега можете да получите темата само за 29 долара, тъй като тя пресече огромен крайъгълен камък: досегашните покупки на стойност 10 000 000 долара. Темата X е подходяща за всички, включително за бизнеса, блогърите, онлайн магазините и творческите личности. Той отваря вратата към безкрайни възможности с широкия си набор от възможности за персонализиране.

Определено си струва да прекарате известно време с X – Theme, тъй като тя е толкова универсална, че повечето хора дори не стигат да използват половината от функциите. В крайна сметка ThemeCo искаше да създаде сложна тема, подходяща за създаване на всякакъв тип уебсайт. Имате цялата тази сложност интегрирана в прав интерфейс, който ви позволява да изграждате уебсайта си малко по малко, докато ви показва визуализация в реално време.

След като закупите X – Theme, ще имате 6 месеца надеждна 24/7 поддръжка. Те ще ви предоставят обширна документация, която обяснява всяка отделна функция. Тази документация е също ръководство, което ви показва как да съставите уебсайта си заедно.

The7 – Многоцелева WordPress тема

the7-портфолио-WordPress-тема

The7 дори се рекламира като най-персонализираната тема на Themeforest. Това е многоцелева тема, която може да се използва за създаване на всякакъв тип уебсайт, който искате, включително чисти и стилни сайтове за портфолио. The7 е най-популярната и най-универсална тема досега от екипа на разработчиците, наречена Dream-Team. Вече са го продали повече от 100 000 пъти и броят на доволните потребители нараства с всеки изминал ден.

The7 ви позволява да използвате 3 различни стила на дизайн. Всеки от тях е уникален и променя съществено външния вид на вашия уеб сайт. Това е като работа с три различни теми, превръщайки The7 в тема “три в едно”. Можете да експериментирате с трите стила и след това да продължите да работите с този, който най-вече отговаря на идеята на вашия уеб сайт.

Налични са множество опции за персонализиране за всеки стил, които ви позволяват да промените всичко до най-малките детайли. Тя ви позволява да добавяте всички цветове, шрифтове, бутони, галерии и други елементи, които искате, точно както сте си ги представяли. Получавате плъгин Visual Composer, който включва инструмент за плъзгане и пускане, който ви помага да създадете желаното оформление за вашия портфолио.

Закупувайки The7 за $ 39, получавате 5 премиум приставки, които общо са на стойност $ 99, което е абсолютно изгодно. Екипът им от експерти е готов да осигури подкрепа 24/7 за 6 месеца. Темата идва с документация, в която всичко е обяснено много подробно.

5. Създайте добре структуриран сайт

Ако сте доволни от дизайна на вашия сайт за портфолио, време е да добавите всички необходими страници и да ги включите в менютата, както и в конкретни категории. Трябва също така да намерите най-добрите места за рекламите си, където хората да ги виждат, без да се притесняват.

Има най-важните страници, от които се нуждаят повечето уебсайтове, като Начало, Контакт, За мен, Блог, Галерия и т.н. Можете или да използвате опциите за персонализиране, за да ги създадете от нулата, или да използвате шаблони, където просто трябва да редактирате текста и да направите някои малки промени. Ако закупите първокласен плъгин, определено ще получите широка гама от шаблони за вашите уеб страници.

заключение

Ключът за привличане на повече посетители на вашия уебсайт е да създадете най-добрия уебсайт за портфолио на WordPress, който можете. Ако се отнасяте сериозно към работата си, трябва да създадете уебсайт, който отразява това и има професионален облик. Използвайки ресурсите на добра премиум тема, вие ще можете да впечатлите посетителите си и да изпъкнете в конкуренцията.

Разбира се, отнема доста време от началото до края с всички персонализиране, изпробване на различни плъгини и експериментиране с различни шаблони. Въпросът е, че създаването на добър уебсайт за портфолио в WordPress е въпрос на време и творчество днес и може да стане без опит в уеб дизайна.

Създаването на уебсайт за портфолио е почти същия процес като създаването на всеки друг уебсайт в WordPress. След като намерите всички необходими инструменти, отнема само известно време и успехът ви е гарантиран.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map