Как да създадете печеливш уебсайт в 5 лесни стъпки

създаване на награден уебсайт


Всеки бизнес в тези модерни времена просто трябва да има собствен уебсайт. Това не е нещо трудно за постигане и създаването на уебсайт е умение, което е сравнително лесно да се научи, дори ако нямате много технологични знания или опит.

Има платформи, които ви позволяват да създадете уебсайт с инструменти за пускане и плъзгане, други изискват някои основни познания за кодиране, но всички обмислени неща, ако знаете как да използвате компютър и знаете как да следвате инструкциите, тогава можете да създадете уебсайт самостоятелно. Ако искате обаче уебсайтът ви да се откроява сред другите и да ви помогне да надминете конкурентите си, тогава трябва да инвестирате повече време и усилия. Създаването на награден уебсайт не е толкова лесно нещо, но всеки може да го направи, поне с подходящите указания.

В тази статия ще ви предложим 5 лесни стъпки, които трябва да следвате, ако искате да създадете награден уебсайт. Но преди да отидем там, ще разгледаме някои от причините за наличието на награден уебсайт от бизнес гледна точка.

Защо имате нужда от награден уебсайт?

Както вече казахме, живеем във времената на технологичната революция. Сега всичко се прави онлайн и дори да имате страхотен уебсайт е добре за вашия бизнес. Имате награден уебсайт, добре, че може напълно да промени бизнеса ви към по-добро:

 • Най- външен вид и функционалност от вашия уебсайт определят впечатлението, което оставяте на потенциалните си клиенти. Отразява ви като собственик на бизнес. Така че, ако уебсайтът ви изглежда професионален, ще изглеждате и професионално. Вашите потенциални клиенти ще се чувстват в безопасност и ще ви се доверят, защото те ще мислят, тъй като сте успели да създадете награден уебсайт, че сте успешен и имате достатъчно пари, което означава, че имате много доволни клиенти. Всичко е в презентацията.
 • Награден уебсайт обръща повече внимание. Например, вие ще бъдете в състояние да привлечете вниманието на медиите със сигурност, а това означава повече отразяване и чудесна възможност за разпространение на вашия бизнес и увеличаване на приходите ви. От своя страна медийното отразяване ще увеличи вниманието, което получавате от местни, както и глобални перспективи.
 • Всички са онлайн Статистиката показва, че повече от една трета от цялото население на света има достъп до интернет и че онлайн пазаруването става все по-голямо с всяка изминала година (и то вече е достатъчно голямо). Това означава, че трябва да имате присъствието в Интернет. А наличието на награден уебсайт може да направи това присъствие по-голямо и по-силно.
 • Можете да подобрите своите SEO резултати с награден уебсайт. За да спечелите награда за вашия уеб сайт, той трябва да бъде ефикасен инструмент за интернет маркетинг, който е в състояние да увеличи трафика, който получавате. Трябва също така да имате оптимизиран уебсайт, който е отзивчив и удобен за потребителя, ако искате да се включите в конкуренцията за най-добрите награди на уебсайтове, така че е логично вашите SEO резултати да станат по-добри, ако успеете да създадете награден уебсайт.

Как да създадете награден уебсайт?

След като знаете колко е важно да имате страхотен уебсайт, особено от гледна точка на бизнеса, сега можем да говорим за нещата, които можете да направите, за да подобрите уебсайта си и да го направите сериозен конкурент, който може да изпъкне и да спечели награди. За да направите това, трябва да следвате нашите 5 лесни стъпки.

1. Структура и навигация

Наличието на добра, солидна структура и навигация на вашия уебсайт може да ви помогне да създадете последователен, прозрачен и удобен за употреба уебсайт. Ако направите уебсайта си твърде сложен за навигация, потенциалните ви клиенти бързо ще загубят интерес и ще напуснат вашия уебсайт. Това означава, че трябва да направите навигацията си възможно най-лесна, така че вашите посетители да отидат там, където искат бързо и без никакви проблеми.

В този случай „по-малкото е повече“, за реално. Простотата се отплаща, когато става въпрос за дизайна на уебсайта ви и трябва да сте сигурни, че оформлението ви е просто и навигацията е лесна за използване. Трябва да сте сигурни, че зоните на вашите продукти или услуги са ясно видими на началната страница, както и достъпни. Вашата навигационна лента трябва да е права; не искате посетителите ви да посещават уроци, за да се научат как да го използват. Той също трябва да е отзивчив, независимо дали имате достъп до него от мобилен телефон или настолен компютър.

Най-добрият начин да проверите колко добре и просто използваемостта на вашия уебсайт е да го тествате с помощта на правилото за 3 секунди; Интернет версията, разбира се. Това правило е разработено през 90-те години от уеб дизайнерите и сега е прието навсякъде в тази общност. Това правило гласи, че вашият уебсайт трябва да получи цялото внимание на посетителите си във времевия период, който не е по-дълъг от три секунди. Ако имате нужда от повече време от това, за да ангажирате перспективите си, със сигурност ще ги загубите. Може да не загубите всички, но със сигурност по-голямата част от посетителите си.

Ако искате да сте сигурни, че уебсайтът ви е достатъчно добър, за да премине този тест, трябва да направите ясно цялото съдържание и да го разберете лесно. Не използвайте твърде много качествени графики на всяка страница; само няколко от тях ще свършат работа. Също така, трябва да се опитате да измислите стратегия, която ще привлече вниманието на вашите посетители към най-популярната информация, която имате на вашия уебсайт. Можете дори да използвате приятелите или членовете на семейството си в експеримент, за да видите колко време отнемат за навигация в уебсайта Ви. Това може да ви даде необходимата информация за използваемостта на вашия уебсайт.

2. Визуален опит

Друг важен фактор, който има много голям ефект върху ефективността на вашия уебсайт, награден е, визуалното изживяване или, просто казано, визуалният дизайн. Визуалното изживяване е много повече от това да имате красива начална страница. Тя трябва да бъде с високо качество, подходяща и подходяща за посетителите и посланието, което трябва да предаде. Дизайнът на вашия уеб сайт позволява на вашите читатели да го преживеят по специфичен начин и да проявят по-голям интерес към съдържанието ви.

За да създадете визуално изживяване, което ще ви помогне да ангажирате посетителите си, вашият уебсайт трябва да е гладък, лесен за използване и навигация и усъвършенстван. Това не означава, че създаването на визуално изживяване приключва, когато проектирате уебсайта си, но също така изисква използването на бяло пространство по подходящ начин.

Празни пространства, които придружават различни елементи на вашия уебсайт, се наричат ​​бяло пространство. Когато използвате бялото пространство, както трябва, ще можете да създадете елегантна атмосфера и да подобрите позиционирането на марката си. Освен това бялото пространство може да подобри разбирането на съдържанието за вашите посетители и публика.

Този подход е минималистичен, естетичен и елегантен и ако се използва правилно, той също ще бъде изключително красив. Начална страница, която е пренаселена със съдържание, дори ако това съдържание е визуално по природа, може да накара посетителите ви да се почувстват хаотични и объркани. Ето защо наградените уебсайтове в повечето случаи използват простота и използват добре белите пространства.

3. Съдържание

За да направите уебсайта си привлекателен за вашата аудитория, трябва да създадете подходящо и висококачествено съдържание. Това съдържание трябва да е подходящо за посетителите ви, но също така трябва да бъде сбито и лесно за разбиране. Съдържанието, което създавате на уебсайта си, говори много за вашата компания, вашата гледна точка и вашето бизнес мото. Тя трябва да бъде информативна, полезна и привлекателна. Можете също да го направите смешно, което оставя посетителите ви в добро настроение и винаги искат повече.

Друго нещо, което трябва да помислите, когато обмисляте съдържанието си, са SEO правила. Ако искате вашият уебсайт да се представи добре, трябва да се запознаете със SEO и какво можете да направите, за да подобрите съдържанието си по SEO приятелски начин, за да се класирате по-високо в Google и други търсачки. Това може да не ви помогне да спечелите награда за вашия уебсайт, но със сигурност може да ви помогне да увеличите приходите си и да подобрите и разширите бизнеса си.

Когато мислите за съдържанието си и за това как влияе на популярността и цялостната му ефективност на уебсайта, трябва да помислите за друг важен начин, по който можете да подобрите тези неща. Добавянето на отзиви от клиенти, както и ексклузивни сделки могат да ви помогнат да направите аудиторията си по-ангажирана и заинтересована от вашия бизнес.

Това е особено вярно, ако имате уебсайт, който работи на база електронна търговия. Показването на някои положителни отзиви на клиенти и няколко ексклузивни оферти, или кодове на купони или друга форма на промоция може да накара посетителите да предприемат желания курс на действие – закупуване на вашите продукти. Вашият процент на реализация ще се възползва от тези неща, но не забравяйте 3-секундното правило, което споменахме преди. Всичко това трябва да се показва по организиран и ангажиращ начин.

4. Скорост и простота

Вече говорихме за простотата, когато говорихме за навигацията на вашия уебсайт, но сега отново ще говорим за това по отношение на увеличаване на процента на реализация. За да увеличите процента на конверсия, трябва да имате прост и кратък процес на плащане. Улесняването и опростяването на процеса на плащане ще даде необходимия стимул на много от вашите посетители да купуват вашите продукти. Добър пример за това е Amazon, тъй като те предлагат опция за закупуване с едно щракване в допълнение към вече опростения процес на касата.

Точно до простотата е скоростта, когато функционалността на вашия уебсайт е под въпрос. Не можете да имате награден уебсайт само благодарение на неговия външен вид или дизайн. Функционалните характеристики имат значение толкова много, а скоростта е едно от най-важните неща, за които трябва да се тревожите.

Отново това важи особено за уебсайтовете за електронна търговия. Бавната скорост, когато става въпрос за зареждане на страници, както и проблеми с уебсайта на мобилни телефони и устройства със сигурност ще се отразят негативно на процента на реализация. Това може дори да повлияе на общите ви приходи на компанията, разбира се, отрицателно. Различни статистически данни показват, че почти половината от всички онлайн купувачи няма да чакат повече от три секунди, за да се зареди дадена страница и че общата скорост на уебсайт играе важна роля за тяхната лоялност към въпросния уебсайт..

Най-лесният начин да подобрите скоростта си е да накарате вашите инженери да се справят с това, но има някои неща, които можете да направите, за да увеличите и скоростта на уебсайта си. Можете да използвате кеширането на браузъра, да направите пренасочванията на целевата страница да се кешират, да използвате CDN, да минимизирате пренасочванията, да сведете до минимум кодовете си, да избегнете лоши заявки и т.н..

5. Използвайте отзивчив дизайн

Наличието на отзивчив уебсайт е необходимо условие, за да бъдете взети предвид дори за всякакъв вид награда. Отзивчивият дизайн ви позволява да показвате съдържанието и оформлението си на всяко устройство, като компютри, мобилни устройства, електронни четци, лаптопи и т.н..

Създаването на уебсайт с отзивчив дизайн е инвестиция, която ще се изплати по много начини. Първо, това ще оптимизира начина, по който посетителите ви взаимодействат с вашия уебсайт на много устройства. Второ, той ще увеличи трафика на вашата търсачка, което означава, че има и положителен SEO ефект. Но най-голямото предимство, което идва с отзивчивия дизайн, се крие в прости числа. Колкото повече устройства покривате, толкова повече посетители ще имате и това е чудесно за бизнеса.

Сред другите предимства се откроява и ефективността на разходите на отзивчив уебсайт. Вместо да се налага да създавате два отделни уебсайта, за да покриете една и съща аудитория, можете да направите това за цената на един уебсайт. Освен това разходите за поддръжка са много ниски и това е друг начин, по който отзивчивият дизайн може да се изплати в дългосрочен план.

Настройте своя невероятен уебсайт днес!

Изберете BlueHost & WordPress за изграждане на вашия печеливш уебсайт!

Започни сега “

Обобщавайки

Само не забравяйте, че наличието на награден уебсайт може да бъде от полза на толкова много нива и може да помогне на вашия бизнес да се развие да стане по-успешен, отколкото някога сте си представяли. С думата за технологичен напредък, в който живеем, да имаме страхотен уебсайт вероятно е дори по-важно от това да имаме страхотен продукт. Надяваме се, че нашите съвети и трикове ще ви бъдат полезни, когато започнете да създавате уебсайта си и че скоро ще завършите с награден уебсайт.

Представено изображение Проектиран от Freepik

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map