Как да създадете класифициран уебсайт с помощта на WordPress?

създаване на класифициран уебсайт wordpress


Класифицираните реклами или листинги, които съществуват само във вестниците, вече са преминали в уебсайтове сами по себе си. Craigslist е един от най-популярните класифицирани уебсайтове, който позволява безплатно публикуване на реклами в няколко раздела, посветени на работни места, персонал, услуги и т.н..

Ако искате да стартирате свой собствен безплатен или платен уебсайт за класифицирана реклама и да създадете нов вълнуващ пазар, на който купувачите и продавачите могат да се срещнат, нашето ръководство за създаване на собствен класифициран уебсайт ще ви преведе през необходимите стъпки и ще подчертае някои съвети за осигуряване на приходи и маркетинг на вашия уебсайт, за да гарантира дългосрочния си успех.

От всички възможни начини за изграждане на уебсайт избрахме WordPress, който да служи като платформа за вашия уебсайт за публикуване на реклами.

Като бърз преглед ето основните стъпки, необходими за създаването на уебсайт, посветен на класифицираните реклами:

 1. Избор на име на домейн
 2. Избор на уеб-домакин
 3. Избор на правилната система за управление на съдържанието
 4. Избор на подходящ дизайн
 5. Структуриране на уебсайта Ви
 6. Добавяне на обявите
 7. Осигуряване на приходи от Вашия уебсайт за обяви
 8. Рекламиране на Вашия уебсайт за обяви

Отначало стъпките, свързани с създаването на вашия сайт за публикуване на реклами, може да изглеждат зашеметяващи, но се отнасят до нас и ще бъдете готови с вашия нов сайт за обяви след по-малко от час!

1. Започнете с име на домейн

Като първа стъпка помислете за име на домейн за вашия уебсайт. Можете да изберете име на домейн, което според вас най-добре описва вашата марка. Уверете се, че сте избрали нещо, което е кратко, лесно за изписване и лесно за запомняне.

След това изберете популярно разширение като „.com“ или разширение за конкретна държава, ако вашите класирани уебсайтове ще бъдат ограничени до определена държава (например „.it“ за Италия).

След като приключите с избора на името на вашия домейн, е време да го регистрирате. Можете да използвате популярни регистратори на домейни като Namecheap или GoDaddy, но можете също да регистрирате вашия домейн с уебхоста си.

Някои уеб хостове като BlueHost предлагат безплатно име на домейн за една година с всичките им хостинг планове, така че можете да изберете както своя домейн, така и вашия хостинг план от същия доставчик.

2. Намерете уеб-домакин & Хостинг план

Изборът на надежден уеб хост е важна стъпка за създаването на всеки уебсайт. Като се има предвид, че ефективността на вашия уебсайт е пряко повлияна от избрания от вас уеб хост, препоръчваме да изберете такъв, който се предлага с отлично време за работа, множество хостинг планове и 24/7 поддръжка.

Що се отнася до хостинг плана, препоръчваме да изберете оптимизиран план за WordPress (ще видите по-нататък в тази статия защо WordPress е най-добрият избор за вашия сайт) от BlueHost, който е топ хостинг за WordPress сайтове.

Изборът на хостинг план BlueHost, оптимизиран за WordPress, означава, че акаунтът е предварително инсталиран с WordPress, той е оптимизиран за скорост и сигурност и се предлага с автоматично архивиране. Тези планове са изградени по VPS технология, което се изразява в по-добра производителност, гарантирани ресурси и пълна сигурност.

3. Използвайте WordPress като своя платформа

Като система за управление на съдържанието WordPress е най-популярната платформа. Универсалността и адаптивността на тази платформа са няколко от много причини, поради които трябва да изберете WordPress, за да създадете класифициран уебсайт. Други предимства на WordPress включват:

 • Това е безплатно & софтуер с отворен код – можете да го изтеглите безплатно или да го инсталирате във вашия хостинг акаунт;
 • Лесна е за употреба – WordPress може да е многофункционален, но можете лесно да научите как да го използвате;
 • Много е персонализируем – Благодарение на изобилието от плъгини и теми можете да добавяте различни функционалности и дизайни към вашия сайт;
 • Това е безпроблемно оптимизиране на SEO – WordPress е създаден да играе добре с търсачките, а разнообразие от SEO плъгини може допълнително да подобри приятелския характер на търсачката му;
 • Повечето уеб хостове предлагат хостинг планове, напълно оптимизирани за WordPress.

Въпреки че WordPress е най-горната платформа, която препоръчваме за уебсайт с класифицирана реклама, можете да изберете и самостоятелно хоствани опции за класифициран уебсайт, които предоставят хостинг и ви позволяват да стартирате уеб сайт за минути. Ако обаче искате да имате пълен контрол над вашия сайт и да няма наложени ограничения за осигуряването на приходи от уебсайтове, съветваме ви да отидете вместо WordPress.

4. Изберете Тема & Персонализирайте дизайна

Сега, когато за вашето име на домейн, хостинг план и платформа се грижат, можете да се запознаете с подробности как искате уебсайтът ви да изглежда по отношение на дизайна.

За да персонализирате уебсайта си с класифициран WordPress, трябва да изберете тема на WordPress, която можете допълнително да персонализирате по ваш вкус, като промените цветовата схема, подреждате как трябва да изглежда началната ви страница, добавяйки / премахвайки функции и т.н..

Можете да избирате от стотици премиум теми, налични в Themeforest като темата MyListing, която ви позволява да създавате всеки тип директория, който искате, без кодиране. Можете да проектирате страниците си от предния край и да получите преглед в реално време на промените, които правите в страниците си.

Темата на директорията MyListing е напълно отзивчива, идва с конструктор на предната страница за плъзгане и пускане (Elementor), съдържа 50+ готови за изграждане елементи за вашия уебсайт и поддържа интеграция на WooCommerce.

Тази тема ви позволява лесно да осигурите приходи от сайта си, като продавате рекламни петна и ви позволява да осигурявате приходи от подадени заявки в различни пакети..

Като алтернатива можете да използвате темата AdForest, която ви позволява лесно да настроите уебсайт за подаване на реклама. Тази тема ви позволява да създавате неограничени пакети за подаване на реклами, да показвате реклами в AdSense или банер, да таксувате за избрани реклами или да пускате многоезична страница с обяви.

Премиум темите идват с подробни ръководства за това как да ги използвате, поддръжка, пачове за сигурност, актуализации, готови за използване на предварително направени шаблони, други интеграции на продукти и др. Затова не препоръчваме да използвате безплатни теми за вашия уебсайт.

Изберете премиум тема за обяви, която е гъвкава и която ще ви даде много възможности за осигуряване на приходи от вашия сайт.

Също така си струва да отделите време, за да намерите тема със страхотен дизайн, защото по-вероятно е сайт с елегантен дизайн да привлича посетителите ви и увеличавате шансовете на посетителите да го запомнят..

5. Дайте някаква структура на вашия сайт

След като сте доволни от това как изглежда вашият сайт, след това трябва да добавите страници, менюта и накрая реклами, за да придадете някаква структура на вашия уебсайт.

Темата ви ще се предлага с няколко шаблона за важни страници, които вашият сайт трябва да съдържа, така че можете просто да редактирате тези страници с данни, които искате да бъдат показани. Или създайте свои собствени страници.

Ако сте готови всичките си страници, можете да ги свържете с менюта и подменюта, които отразяват различните категории списъци. Създаването на тези категории (например работни места, личности, забавления и т.н.) поддържа вашия сайт добре организиран и позволява на потребителите бързо да търсят списъци в категорията или категориите, от които се интересуват, без да губите време.

Вашата начална страница също трябва да има връзка към страницата, която позволява на потребителите да представят своите класифицирани реклами или да създадат акаунт. Това обикновено се показва като бутон за призив към действие, който се поставя на видно място на началната ви страница.

Уверете се, че излагате на началната си страница всички важни връзки и CTA, за да помогнете на потребителите бързо и лесно да навигират в сайта ви.

6. Добавяне на класифицирани продукти / услуги

Ако сте създали различните категории и подкатегории и улеснявате посетителите да търсят в съответните категории, можете да започнете да добавяте действителни списъци с обяви. Ако представяте продукти, добавете множество изображения с висока разделителна способност, така че посетителите да получат по-добра представа за продуктите, които продавате.

Освен снимки и описанието на продукта, други важни подробности трябва да са цената, местоположението на продукта или услугата, начините да се свържете с продавача на продукта или списъка с реклами (напр. Телефонен номер, имейл адрес или контакт бутон на продавача).

В зависимост от типа на списъка, можете да добавите друга информация, която считате за подходяща.

Като последна бележка, свързана с добавянето на класифицирани реклами, уверете се, че бутонът ви за „публикуване на реклама“ е добре проектиран, поставен е на видимо и лесно достъпно място.

Стъпка 6 завършва частта, свързана със създаването на уебсайт за обяви. Следващите две стъпки ще се съсредоточат върху осигуряването на приходи, маркетинга и поддръжката на вашия каталог на WordPress сайт.

7. Съвети за осигуряване на приходи от вашия сайт за класифицирани реклами

Въпреки че технически можете да направите това със създаването на уебсайт на директория с класифицирани реклами за кратко време, поддръжката и управлението, включени в тези сайтове, могат да заемат значително парче от вашето време. Ето защо е важно да намерите най-добрите и лесни начини за осигуряване на приходи от вашия сайт, така че той да прерасне в надежден източник на пасивен доход.

Двата най-лесни начина за осигуряване на приходи от вашия класифициран уебсайт са чрез рекламни банери и обяви за платени обяви.

Рекламните банери могат да бъдат поставени навсякъде на вашия уебсайт, но естествено рекламите, поставени на началната страница, са тези, които ще получат най-много гледания. Можете обаче да поставяте рекламни банери на страници с категории или страници с подробности за продукта и да предлагате различни опции за цените за тях.

Темите с първокласни обяви като темата MyListing или AdForest често ще имат лесен начин за показване на банерни реклами на вашия уебсайт.

Въпреки че сайтът за рекламни обяви все още е в зародиш, може да се наложи сами да се свържете с рекламодателите, но щом сайтът ви придобие още малко място в търсачките и получи повече трафик, ще бъде много по-лесно да привлечете рекламодатели, желаещи да рекламират техните продукти или услуги на вашия сайт.

Друг вариант за осигуряване на приходи е да имате различни нива за тези, които искат да публикуват рекламите си на вашия сайт. Можете да имате безплатен слой, който се предлага с някои стандартни функции (напр. Безплатно обявяване на обяви за 15 дни, възможност за добавяне на множество снимки с висока разделителна способност и т.н.), но можете също така да таксувате за подаване на обяви и да предлагате допълнителни функции като популяризирани или представени обяви за 30 дни, множество обяви и т.н..

Наличието на различни ценови пакети е бърз начин да увеличите приходите си от реклама, но ако ще прилагате платени заявки и различни планове за подаване, ще трябва да можете да приемате плащания. Темата за вашите обяви вероятно ще има интеграция с PayPal за тази цел, но може да поддържа и други платежни процесори.

8. Съвети за популяризиране на вашия сайт за класифицирани реклами

Не е достатъчно да стартирате уебсайт за обяви в WordPress, а също така ще трябва да го популяризирате и да насочите трафик към него.

Един от начините за популяризиране на вашия сайт биха били платените реклами чрез Google AdWords. Това е лесен начин за привличане на повече посетители на вашия сайт, но е скъпо. Същото важи и за платените реклами в радиото или телевизията.

Ако не искате да инвестирате твърде много пари в популяризирането на рекламния си сайт, ще трябва да инвестирате известно време и усилия. Можете да популяризирате своя сайт в платформи за социални медии, можете да добавите блог към вашия сайт и да започнете да пишете интересни статии във вашата ниша или да създадете канал в YouTube и да се стремите да вирусните със забавен или остроумен видеоклип за вашия сайт за обяви..

Освен популяризирането на вашия сайт, вие също ще трябва да поемете поддръжката му. За да вървят гладко нещата, поддържайте раздели на съдържанието, което се добавя, и поддържайте сайта си актуализиран.

За да получите някои статистически данни за посетителите си, трябва да се регистрирате в Google Analytics, който ще ви предложи ясен преглед на броя посетители на вашия сайт, откъде идват посетителите ви (органичен трафик, платен трафик, социални медии и т.н. ), така че ще знаете как да коригирате маркетинговите си усилия.

заключение

Основните стъпки за създаване на уебсайт за обяви с WordPress почти следват същите стъпки, необходими за създаването на всеки друг уебсайт на WordPress.

Ако стартирането и функционирането на сайта Ви може да бъде постигнато за кратко време, популяризирането му и привличането на трафик към сайта Ви може да изисква повече усилия, особено ако провеждате промоциите си в бюджета за съкращения. Въпреки това повечето безплатни маркетингови методи, които работят за други сайтове, обикновено работят и за класифицирани уебсайтове.

Ако уебсайтът за публикуване на реклама е нещо, което обмисляте, нашето ръководство за 8 стъпки може да ви помогне да стартирате уебсайта за обяви в WordPress, за който винаги сте мечтали.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map