Как да стартирате блог за 15 минути (или по-малко)?

стартиране на блог с wordpress за 15 минути


Така че искате да започнете свой блог, но не знаете как? В този урок ще ви покажа стъпка по стъпка как да направите свой собствен блог и няма да са ви необходими повече от 15 минути, за да го направите.

Нямате нужда от предишен опит в изграждането на уебсайт или блог, а само на компютър, свързан с интернет. Това е всичко! Ще се опитам да запазя този урок възможно най-просто и да използвам по-малко умопомрачителни изрази, така че всеки да разбере за какво говоря.

В следващото ще ви покажа процеса в 3 лесни стъпки. Като цяло това са стъпките, които ще трябва да следвате, за да започнете с блог на WordPress.

 • Купете домейн и хостинг акаунт
 • Инсталиране и настройка на WordPress
 • Качете съдържание и публикувайте първата си публикация

Изглежда лесно, нали? Сега да започнем.

Купете план за име на домейн и уеб хостинг

Вероятно сте мислили, че можете да стартирате блога си безплатно. Това може да се направи, но не препоръчвам да използвате безплатни услуги за създаване на уебсайт. Тези услуги са ненадеждни, могат да изтрият вашия блог по всяко време без предупреждение и цялата ви упорита работа и време ще изчезнат. Вероятно не искате това да се случи. Така че нека да видим как можете да започнете блог за евтино.

За начало споделеният хостинг план ще бъде подходящ за нуждите на блоговете ви. За тази цел препоръчвам BlueHost, добре познат уеб хостинг, който предлага широка гама от хостинг планове за различни нужди.

В този урок ще ви покажа процеса на изграждане на вашия блог с BlueHost. Аз лично съм домакин на два блога с BlueHost от 2011 г. и досега нямах проблеми с тях.

За да започнете, щракнете тук, за да се регистрирате с BlueHost и да получите 35% ОТСТЪПКА от редовната им цена. Освен отстъпката, която е достъпна чрез нашия уебсайт, ще получите и безплатно име на домейн.

започнете с bluehost

Кликнете върху бутона „започнете сега“ и продължете към стъпката, в която изберете план. Ако искате да хоствате само един уебсайт, можете да изберете по-евтиния стартов план, но препоръчвам да закупите плана „плюс“, който е по-добър вариант, защото ви позволява да хоствате толкова много уебсайтове, които искате.

изберете bluehost плюс план

На следващата страница ще трябва да изберете име на домейн. Ако името на домейна, което се опитвате да закупите, вече е взето, просто потърсете ново име или опитайте друго разширение на домейна. След като намерите готин домейн, щракнете върху следващия, за да го регистрирате безплатно.

bluehost изберете име на домейн безплатно

Ще бъдете пренасочени към защитена страница, където ще трябва да поставите личната си и платежна информация. Въведете имейл адрес, до който имате достъп, тъй като BlueHost ще ви изпрати данни за хостинг акаунта на този имейл.

информация за акаунта на bluehost

Прегледайте информацията за пакета, изберете плана за акаунта, който ви подхожда най-добре. Обикновено ако се регистрирате за по-дълъг период, ще получите по-добра цена. Вземете това предвид. Прекратете избора на всички допълнителни услуги, поне засега. Можете обаче да запазите избраната защита на поверителността на домейна, за да скриете личната си информация на whois на домейна. Силно препоръчвам да имате защитен домейн.

информация за пакета на bluehost

Можете да платите за хостинг акаунта си с кредитна карта или с PayPal. Изберете опцията за плащане, която най-много ви харесва.

bluehost кредитна карта или paypal

След като прочетете и се съгласите с условията на BlueHost, щракнете върху бутона за изпращане и изчакайте имейла за потвърждение.

Инсталирайте и настройте WordPress на вашия уебсайт

След успешна покупка ще получите имейл за потвърждение. Тя трябва да пристигне само за няколко минути. Този имейл ще съдържа всички подробности (потребителско име, парола и т.н.), необходими за влизане в контролния панел на вашия хостинг. Следвайте стъпките, описани в имейла и влезте в хостинг акаунта си.

След като влезете, намерете иконата на WordPress и щракнете върху нея. Това ще ви отведе до MojoMarketplace, който е инструмент за автоматично инсталиране на скриптове точно като WordPress.

как да инсталирате wordpress bluehost

Потвърдете, че искате да инсталирате WordPress, като кликнете върху бутона „Инсталиране“.стартирайте инсталирането на wordpress

На следващата страница изберете домейна, в който искате да инсталирате WordPress. Във вашия случай, домейнът, който току-що регистрирахте. Това се избира автоматично. Оставете полето „директория“ празно и кликнете върху „Проверете домейна“, за да продължите.

wordpress изберете блог за домейни

И накрая, задайте данните за вход в блога си. Кликнете върху раздела за разширени опции, задайте името на вашия уебсайт (това може да бъде променено и по-късно), изберете потребителско име и парола. Изберете потребител, който не е „администратор“ и използвайте силна парола, за да защитите блога си от хакери. Кликнете върху бутона „Инсталиране сега“ и изчакайте момент.

инсталирайте wordpress автоматично

Докато WordPress се инсталира, ще видите лентата за напредъка в горната част на страницата. След като приключите, щракнете върху бутона „Удостоверения“, който ще ви отведе до страница, където ще намерите данните за вход в блога си.

Качете и публикувайте съдържанието си

На този етап вероятно сте около 9 минути, ако сте намерили домейн бързо и ако не сте чакали твърде дълго за имейла за потвърждение. Сега влезте в блога си, като следвате URL адреса, посочен на горепосочената страница (yourwebsitename.com/wp-admin). Поставете вашия потребител и парола на администратора и достъп до задния интерфейс.

Като кликнете в менюто „Публикации“ в лявата част на екрана, ще можете да добавите първата си публикация. Кликнете върху бутона „Добавяне на нов“, за да създадете публикация.

WordPress блог

Интерфейсът на редактора на статии е много прост. Изглежда изображението по-долу. Ще трябва да добавите заглавие към публикацията си, да добавите текст, да качите изображение, ако искате и да натиснете бутона „Публикуване“, за да го направите публично достъпен на вашия уебсайт.

WordPress публикуване на първа публикация черта изображение

Това е всичко! Публикувахте първата си публикация в блога с WordPress, за по-малко от 15 минути. Не е ли това невероятно?

Вероятно ще искате да конфигурирате блога си и може би да промените дизайна на вашия уебсайт. Предлагам да прочетете подробното ми ръководство за това как да направите WordPress сайт. Това ръководство описва процеса на инсталиране на тема и плъгини, както и настройката на структурата на URL адреса и други трикове. В другото ми ръководство: какво да правя след като инсталирате WordPress, ще намерите още повече информация за правилната настройка и оптимизиране на вашия блог.

предизвиквам те!

Сега трябва да кажете: „предизвикателството е прието!“ и започнете с процеса на създаване на свой личен, хоби или професионален блог. Кажете ми дали можете да публикувате първата си публикация в рамките на 15 минути.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map