Как да прехвърлите уебсайта си Joomla на нов уеб хост?

как да прехвърлите уеб сайта на joomla към нов доставчик на уеб хостинг


Може да има много причини, поради които бихте искали да намерите нов дом за вашия уебсайт Joomla. Смяната на доставчика на уеб хостинг не е много трудна задача; обаче може да ви създаде главоболие, ако никога не сте го правили преди. В тази статия ще ви покажа най-добрия и бърз начин прехвърлете уебсайта си Joomla на нов уеб хостинг доставчик.

Но първо, разберете кои са причините, поради които хората превключват хостинг компаниите. Joomla е страхотен CMS и много гъвкав. В същото време е интензивно ресурси и не работи добре на всеки уеб сървър. Ако уеб сървърът не е оптимизиран за Joomla, можете да очаквате клопки в производителността, докато уебсайтът ви се развива. Използвайки тежък шаблон и твърде много разширения във вашата система Joomla, това може да забави уебсайта ви. В повечето случаи собствениците на уебсайтове Joomla преминават към нов хост, тъй като не са доволни от представянето и се надяват, че друга компания, която предлага хостинг на Joomla, ще реши този проблем.

Друга причина, поради която хората ще изберат да превключат хостинг, е липсата на възможност за надграждане. Тъй като екипът за разработка на Joomla core постоянно работи върху системата, те подобряват софтуера, като използват най-новите технологии, които изискват по-висока версия на PHP и MySQL. Хостинг компаниите не актуализират автоматично PHP версиите и ако искате да надстроите вашия сайт Joomla до най-новата версия, той няма да работи с текущата настройка на сървъра. Можете да помолите вашия хостинг доставчик да актуализира сървъра им, но в повечето случаи това ще бъде отказано, тъй като други потребители, които споделят същия сървър с вас, не използват Joomla.

В следващото ще ви покажа как да прехвърлете вашия сайт Joomla на нов сървър и избягвайте всеки престой.

1. Изберете Joomla оптимизиран уеб хостинг план

Първото нещо, което трябва да направите, ако искате да напуснете текущия си хостинг доставчик, е да намерите нов. Това може да бъде предизвикателство, тъй като има много компании, предлагащи подобни услуги, които също подкрепят Joomla. Както вече знаете от сегашния си домакин, не е достатъчно да имате поддръжка за Joomla. Ако търсите надежден хоум Joomla, свържете се с компанията, която предлага оптимизирани сървъри за Joomla CMS. Уеб сървърът, създаден специално за Joomla уебсайтове, е малко по-различен по отношение на конфигурацията от другите сървъри с общо използване. InMotion хостинг е един от най-добрите хостинг доставчици, който предлага планове за оптимизиране на Joomla с много достъпна цена.

InMotion Joomla хостинг

като се започне от $ 4.19 / месец включва 2 joomla уебсайта, неограничено пространство на GB и честотна лента, suPHP, mod_security Apache модул, онлайн уроци за Joomla 2.5 и 3.0+ и много повече

Повече информация… “

2. Архивирайте вашия уебсайт Joomla

Предполагам, че текущият ви хост използва cPanel, но ако не, процесът е много подобен и на други хостинг контролни панели. За да архивирате уебсайта си и да го запишете на вашия компютър, ще трябва да влезете в контролния панел. Намерете иконата на File Manager и отворете папката, в която се намират файловете на вашия уебсайт.

икона на файлов мениджър на cpanel

Компресирайте файловете в .zip файл и когато сте готови, го запишете на вашия компютър.

cpanel файлов мениджър компресира файлове

Сега в контролния панел, отидете на иконата phpMyAdmin и намерете базата данни, която се използва от вашия сайт. Ако не сте сигурни в базата данни, лесно можете да разберете от файла config.php на уебсайта, просто потърсете този ред: public $ db = ‘yourdatabse’; Изберете базата данни, експортирайте всички таблици и ги запишете на вашия компютър, за предпочитане в същата папка, в която е запазен вашият уебсайт, само за по-лесно управление.

phpmyadmin таблица за експортиране на база данни joomla

3. Прехвърлете файловете и базата данни

След като уебсайтът ви е архивиран, можете да започнете да работите върху новия хост. Вероятно сте създали своя нов хостинг акаунт, като използвате текущия си домейн; в този случай ще трябва да качите файловете в главната папка или вашия акаунт. Ако сте използвали друг домейн или сте регистрирали нов по време на регистрацията, ще трябва да добавите домейна, който се използва за вашия сайт Joomla. Като добавите името на домейна към новия хостинг акаунт, ще създадете папка (public_html / yourdomain.com) и това ще бъде папката, в която също трябва да качите файловете. Моля, още не променяйте сървърите за имена на вашия домейн.

cpanel addon имена на домейни

Сега, ако разбрахте коя е подходящата папка, за да качите, използвайки FTP клиент или инструмента за управление на файлове от cPanel, качете .zip файла, който съдържа файловете на уебсайта. След като качването приключи, извлечете файловете от архива, като използвате File Manager и се уверете, че те са извлечени в основната папка. Ако файловете са извлечени в подпапка (publiy_html / tvojeite.com / backupfiles /), просто преместете всички файлове в основната папка: public_html / tvojeite.com.

uploade joomla уебсайт на нов сървър

Ако приключите с файловете, върнете се на главната страница на контролния панел и с помощта на съветника за база данни MySQL създайте нова база данни. Докато създавате базата данни и потребителя, генерирайте силна парола и запишете това в текстов документ, ще ви е необходим по-късно. Когато добавяте MySQL потребителя към базата данни, е важно да активирате опцията All Privileges.

Myql съветник за база данни Joomla

Така че имате вашата база данни и потребител, готови да бъдат използвани. Сега отидете на иконата phpMyAdmin, изберете наскоро създадената база данни и импортирайте .sql файла, който по-рано сте запазили на вашия компютър. В зависимост от размера на файла импортирането на базата данни може да отнеме няколко секунди.

phpmyadmin импортиране на Joomla база данни

Последната мисъл е да свържете файловете с базата данни. Сега отидете да редактирате файла configuration.php и да промените базата данни, потребителя и паролата.

променете конфигурационния файл на Joomla

Сега, ако сте направили всичко правилно, трябва да можете да видите клонирането на вашия уебсайт на демонстрационния URL адрес, предоставен от вашия хостинг доставчик при регистрацията. Ако сте избрали да получите акаунт от InMotion, URL адресът на акаунта трябва да изглежда подобно на това: http://server123.inmotionhosting.com/~youraccountname/

4. Променете сървърите за имена на вашия домейн

Сега е време да промените сървърите за имена на вашето име на домейн. Ако вашият домейн е регистриран в компания на трети страни като Name.com или NameCheap, а не при вашия текущ хостинг доставчик, просто влезете в акаунта си и актуализирайте сървърите за имена. Ако имате нужда от повече информация за това как да промените сървърите за имена за домейн, вижте свързаната статия в този параграф.

Ако вашият домейн е регистриран в хостинг компанията, от която искате да се преместите, предлагам да започнете да прехвърляте домейна си в независим регистратор. Не пазете своя домейн и хостинг в една и съща компания. Прехвърлянето на домейн може да отнеме няколко дни, така че помислете и за този аспект.

Актуализацията на информацията на сървърите за имена трябва да бъде незабавна, но за да видите промените във вашия ISP може да отнеме до 24 часа. Затова бъдете търпеливи.

5. Тествайте уебсайта си Joomla

Предполагам, че вече сте тествали клонирането на вашия уебсайт, като използвате демонстрационния URL адрес, предоставен от новия ви хост. След като сървърите за имена бяха актуализирани, вашият домейн е свързан с новия хостинг акаунт. Поради различна конфигурация на сървъра, рядко се случва, че вашият сайт Joomla може да има някои грешки след прехвърлянето му на нов хост.

За да сте сигурни, че вашият уебсайт все още работи перфектно, достъп до случаен принцип до различни страници и използване на различни функции на вашия уебсайт. Ако провеждате форум или имате блог раздел, можете да създадете нова публикация, споменавайки, че сте се преместили на нов хост и да помолите общността да докладва за всеки проблем, който намерят.

Бележки и предложения

Надявам се, че този урок ви е помогнал преместете уебсайта си Joomla на нов сървър без престой. Ако имате въпроси относно прехвърлянето на уебсайта на Joomla, можете да оставите коментар по-долу, или ако решите да преминете към хостинг InMotion, техният екип за поддръжка ще ви помогне по време на този процес. Ако се интересувате как да защитите сайта си на Joomla, горещо препоръчвам да прочетете другия ни урок.

Най-добър хостинг на Joomla от InMotion

InMotion хостинг предоставя уеб хостинг от 2001 г. и сега предлагат оптимизирани от Joomla уеб сървъри с много страхотни функции, започващи от $ 4.19 / месец

Вземете отстъпка! »

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map