Как да изберем най-доброто име на домейн за вашия блог или бизнес?

как да изберете най-добрия бизнес с име на домейн


Често се чудим дали изборът на точното име на домейн е наистина толкова важен. Може би името е това, което правите от него. От друга страна, какво правите от своя блог или бизнес, може да зависи от името, което сте избрали. Изборът на име на домейн е може би най-важната стъпка при установяване на вашата онлайн идентичност.

Вашето име на домейн е първо впечатление за посетителя. Едно лошо име едва ли ще изпрати посетителите, ако съдържанието е привлекателно, но доброто и силно може да направи впечатление на посетителите и да ги накара да се чувстват свързани с вашия блог или уебсайт.

В тази статия ви представяме най-важното как да изберем най-доброто име на домейн за вашия продукт, блог или бизнес. Това е ръководство и напомняне само в няколко стъпки.

Трудно е да се каже правилния ред на тези стъпки, тъй като има много кръстовища, така че прочетете внимателно, за да излезете с име на домейн, което е идеално за вас.

Прочетете също: Как да управлявате вашите имена на домейни?

Изберете кратко име, лесно да напишете и запомните

Търсите име на домейн, което е кратко, лесно за въвеждане и запомняне. Статистиката показва, че най-добрите имена на домейни са с дължина около 6 знака.

До 2017 г. по-голямата част от имената на домейни, които можете да мислите с до 8 знака, ще изглежда, че вече са заети. Може би трябва да измислите нови думи или просто да потърсите малко по-дълго име. Както и да е, ще бъде добра идея да поддържате името на вашия домейн под 15 знака.

Дългите и сложни думи, дори ако съдържат ключови думи, са по-трудни за запомняне и е по-вероятно да бъдат написани неправилно или да бъдат въведени неправилно. Това ще доведе до загуба на трафик. Повечето посетители дори не се притесняват да се помнят сложното ви име на домейн и вместо това просто ще търсят свързаната тема, продукт или услуга. Естествено резултатите от търсенето биха могли да ги отведат на вашите конкуренти, в зависимост от оптимизацията на търсачките.

Трябва да избягвате използването на думи с множество правописни или жаргонни, освен ако целевата ви аудитория не е позната и лесно не съответства на нея.

Така че, не забравяйте: поддържайте краткото и лесното си име на домейн!

Проведете изследване

В ерата на имената на марките много думи са запазени с търговска марка или с авторски права. Името, което сте избрали за вашия домейн, също може да бъде, без да знаете за него. За да избегнете правни проблеми, загуба на вашия домейн и дори финансови такси, след като имате списък с идеи за вашето име, направете проучване и се уверете, че никой от тях не е запазена с търговска марка или с авторски права.

Вземете приятелите си, които също могат да бъдат вашата аудитория, участващи в творческия процес. Можете дори да искате да проведете изследване в един момент.

 Ключови думи в домейна

Когато избирате име на домейн, трябва да опитате да използвате ключови думи, които лесно могат да бъдат свързани с вашия бизнес, продукт или услуга. Ключовите думи могат да помогнат за подобряване на вашия SEO, но ще бъде много трудно да се намери име на домейн с насочени ключови думи, което вече не е взето.

Тъмната страна на използването на ключови думи е риск от избор на име на домейн, което е общо и липсва индивидуалност. За да се открои, е необходимо много креативност при комбиниране на ключови думи с други думи или дори изобретяване на нови думи.

Уникално и марково име

Името на вашия домейн посетителите запомнят, споделят или използват, за да ви намерят. Това го прави основата на вашата марка или услуга.

За да се откроите в океан от домейни, вашето име трябва да бъде уникално и марково. Общите имена, изградени около ключови думи, са трудни за запомняне, тъй като нямат истинско значение.

Може да е добра идея да изследвате други организации във вашата ниша за оригиналност и креативност на техните имена на домейни. Може да получите страхотно вдъхновение или поне примери за лоши имена на домейни.

Избягвайте тирета и цифри

Има няколко причини, поради които трябва да избягвате тирета и цифри в името на вашия домейн. Нека ви напомним, че вашето име трябва да бъде кратко, лесно да се изписва и произнася. Е, и тирета и числата пречат на това, тъй като често са неразбрани.

Използването на тире, защото името, което сте искали, вече е взето, вероятно е най-лошото, което можете да направите. Това ще промотира вашите конкуренти пред всички хора, които не успеят или забравят да напишат тирето. По-добре се върнете към процеса на мозъчна атака в търсене на ново име на домейн, вместо да се стремите към това бързо, но вредно решение.

Според номера трябва да избягвате да ги използвате, тъй като хората, които чуват вашия уеб адрес, няма да знаят дали използвате дума (четири) или цифра (4).

Името на вашия домейн трябва да е бързо и бързо, а използването на тирета и цифри ще направи точно обратното.

Избягвайте удвоените букви

Думите с удвоени букви не са по-лоши от тези без тях, просто думите с удвоени букви имат тенденция да бъдат грешно написани, като по този начин водят до загуба на трафик.

Разширение на домейн

Вярваш или не, .COM все още е най-доброто разширение, което можете да получите.

Днес можете да избирате от десетки разширения на домейни. Те могат да бъдат свързани с типа на вашето образувание (org, net, edu) или държавата, в която сте базирани (uk, eu, jp).

Нови, по-креативни, общи домейни като .land, .cool, .guru, .rocks и подобни може да са много примамливи, тъй като предлагат възможност за регистриране на имена, които са изключително уместни и кратки.

Можете също да изберете да вземете повече домейни или домейн с повече от едно разширение. Ако решите да го направите, имайте предвид, че не е необходимо да създавате уеб сайт за всеки от вашите домейни. Всичко, което трябва да направите, е да пренасочите всичките си допълнителни домейни към основния си уебсайт.

Ето най-често използваните разширения за име на домейн:

 • .co: съкращение за компания, търговия и общност.
 • .org: нетърговски организации и организации с нестопанска цел.
 • .нето: технически сайтове, интернет инфраструктура.
 • .инфо: информационни сайтове.
 • .biz: бизнес или търговска употреба, като сайтове за електронна търговия.
 • .аз: блогове, автобиографии или лични сайтове.

Мелодия: Разширението .me е домейн от най-високо ниво на интернет код (ccTLD) за Черна гора. Все пак, поради неговото значение и употреба на английски език, списъкът на възможностите, когато се използва като разширение на име на домейн, е практически неограничен. Черна гора печели милиони долари, които печелят годишно от тези две писма. Само през 2016 г. имаше повече от милион имена на домейни, регистрирани с това разширение от цял ​​свят.

Долен ред: Отидете .COM, ако е налице и ако е взето, опитайте .нето, или .орг. Ако никое от тях не е на разположение, по-добре изберете друго име, а не едно от по-рядко срещаните разширения.

Независимо дали разширението решите да се регистрирате, струва си да вземете предвид закупуването на частна регистрация на домейн. Това е от полза, ако искате да скриете личната си информация като име, имейл адрес, телефон и адрес. Ако искате да научите повече за частния Whois и регистрацията на частен домейн, моля, прочетете нашето ръководство. Поверителността на домейна не идва безплатно; в зависимост от регистратора на домейни, това ще струва $ 3- $ 10 на година за един домейн. В регистратори на домейни като NameCheap можете да използвате кодове на купони, за да получите безплатна конфиденциалност на домейна или да го закупите на много ниска цена ($ 0,99 на година).

Помислете дългосрочно

Вашият блог, продукт или бизнес може да са тясно дефинирани в момента, в който стартирате онлайн присъствието си, но трябва да сте отворени и да мислите дългосрочно.

Може би сте страстен любител на музиката, затова пишете музикален блог, обхващащ рецензии за концерти и албуми, интервюта с музиканти и подобно съдържание. Можете лесно да изберете име на домейн, което е свързано с музика, и да се ударите в пътя с него; но какво ще стане, ако в бъдеще срещнете сродна душа, еднакво страстна към филмите или изкуствата и скулптурата. Включването на тези нови теми към музикален блог би било доста странно.

Така че, когато избирате име на домейн, опитайте се да бъдете визионер. Мислете за голямо и се опитайте да измислите името, което е всяко добро за текущата ви зона на интерес или покритие, както ще бъде, когато в крайна сметка се удължите в бъдеще.

Проверете генераторите на домейни, за да получите идеи

Ако търсите в мрежата, ще попаднете на редица имена генератори. Генераторите на домейни са програми за изкуствен интелект, което означава, че не са перфектни. Може много да се случи, че не намерите името на вашия домейн, като ги използвате, но те могат да получат креативност в главата ви и да засилят процеса на мозъчна атака. Идеите и предложенията, които получавате от генератори на имена на домейни, могат да доведат до джакпот. Преди малко събрахме списък с най-добрите 10 инструмента за предложения за домейни, които може да ви помогнат да започнете.

Не се колебайте

След като изберете името на домейна, трябва да действате бързо. Имената на домейни се продават бързо и може да се случи да го загубите, ако се колебаете. Дори ако съдържанието ви не е готово, трябва да регистрирате любимите си имена на домейни възможно най-бързо, тъй като те са доста евтини.

Допълнителни съвети

Ако стартирате блог или личен сайт, може би е най-добре да използвате собственото си име. Компании с няколко марки могат да решат да създадат конкретни уебсайтове за всяка марка или продуктова група, а не да поставят всичко под името на компанията.

След като регистрирате вашия домейн и закупите добра хостинг услуга, ще трябва да насочите вашия домейн към хостинг акаунта си, като промените сървъра за имена на домейн при вашия регистратор. В едно от нашите ръководства обясняваме какво е Име сървър и как работи.

заключение

Изборът на име на домейн не е лесна задача. Трябва да демонстрирате оригиналност, креативност и визия. Въоръжете се с търпение и отделете време на този процес.

Проведете анкета сред вашите приятели и колеги и го оставете да престои една нощ. Някога име, което изглежда и звучи перфектно в края на дълъг и изтощителен процес, може да се окаже голо и скучно още на следващия ден.

Веднага след като сте избрали името на вашия домейн, проверите неговата наличност и се уверите, че не е законно запазена марка или защитена с авторски права, отидете за това!

БЕЗПЛАТНА регистрация на домейн ->

BlueHost осигурява безплатна регистрация на домейн при всеки закупен от вас хостинг план. BlueHost е надеждна и реномирана уеб хостинг компания, която предлага хостинг услуги и регистрация на домейни от 1996 г. В BlueHost можете също да закупите поверителност на домейна, за да защитите вашата лична информация.

Вземете безплатен домейн! »

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map