Как да хоствате уебсайта си? Ръководство за начинаещи за стартиране на уебсайт

хоствате вашия уебсайт


Ако мислите за хостинг на уебсайт, било то само личен или дори нов магазин за електронна търговия, може да намерите тази статия полезна, тъй като ние ще ви запознаем с всеки основен аспект как да хоствате вашия уебсайт.

Ако искате да хоствате вашия уебсайт в деня, когато интернет едва започва да става мейнстрийм, трябваше да купите уеб сървър (физическата машина) и ако не искате уебсайтът ви да става офлайн всеки път, когато сте прекъснали електричеството или е прекъсната домашната ви връзка с интернет, трябва да настроите вашия сървър в сървърна стая. Тогава би ви струвало малко богатство да хоствате уебсайта си, дори и много прост. Днес обаче хостингът на уебсайт е много по-опростен и по-евтин. Например, с iPage.com можете да хоствате вашия уебсайт само за 1,99 долара на месец, докато настройката е бърза и лесна, не изисква предварително опит или технически умения.

Какво е уеб хостинг?

Да речем, че имате уебсайт или поне идея за уебсайт. Как трябва да изглежда, какви функционалности трябва да има и т.н. Със сигурност можете да създадете напълно функционален уебсайт на вашия личен компютър, но за да го предоставите на целия свят, той ще се нуждае от експозиция, точно като картина, например. Можете да рисувате нещо у дома и да го гледате през целия ден, но ако искате да го споделите с широката публика, обикновено трябва да го експонирате в музей или художествена галерия, където другите хора също могат да му се насладят. И така, уеб хостингът или просто хостингът е услуга, предоставяна от определени компании, която по същество прави уебсайта ви достъпен за широката публика.

Тези хостинг компании имат сигурни сървърни помещения, където поддържат всичките си сървъри, излишни източници на захранване, излишни интернет връзки, 24/7 наблюдение и др., За да гарантират, че уебсайтът ви е достъпен без прекъсвания или престой.

Видове уеб хостинг

Хостинг компания обикновено е много повече от просто хостинг. Те предлагат всички видове допълнителни услуги и обикновено предлагат множество видове хостинг, включително специализиран хостинг, облачни услуги, VPS хостинг, споделен хостинг и понякога специализиран хостинг за определени типове уебсайтове като WordPress, Drupal, специфичен хостинг за електронна търговия и т.н..

Специализиран хостинг

Специализиран хостинг обикновено се отнася до тип хостинг, при който наемате цялостна физическа машина. Това е най-скъпият тип хостинг, но е и един от най-ефективните. Получавате всички конски сили на сървър: многоядрен процесор, няколко гигабайта RAM памет и повече от достатъчно HDD или SSD базирана памет. Това не е начинаещ хостинг и най-вероятно е излишно за някой, който иска да хоства обикновен уебсайт или блог.

VPS маркуч

VPS означава Virtual Private Server и обикновено се постига чрез разделяне на по-голям посветен сървър на няколко по-малки. Не са редки случаите, когато специализиран сървър е разделен на 8-16 по-малки VPS. Едно от предимствата на тази конфигурация е, че тя е много по-евтина от специализиран сървър, но получавате специални ресурси. Можете да имате VPS с едно ядро ​​на процесора, 2 GB RAM и да речем 40 GB SSD памет. Тези ресурси са гарантирани, в смисъл, че само вие можете да ги използвате.

Споделен хостинг

Споделеният хостинг, както подсказва името му, е хостинг, който се споделя от всички на сървъра. Това е най-често срещаният тип хостинг и един от най-евтините. Всички ресурси на сървъра се споделят от всички уебсайтове. Този модел обикновено работи, тъй като е доста рядко някой да се нуждае от цял ​​сървър през цялото време, така че докато всички играят хубаво, това е голяма симбиоза и в крайна сметка всички се възползват: евтино е, за кратки суми от време можете да използвате цялата мощ за обработка на сървър, а след това някой друг го използва.

Това е идеалното решение за новодошлите, тъй като е сравнително евтино и е насочено към начинаещи с много примери и готови решения като автоматична инсталация на софтуер, автоматично архивиране и поддръжният персонал е свикнал с въпроси, които новодошлите имат.

При споделен хостинг често ще се сблъскате с условия като неограничено съхранение, неограничен трафик и т.н. Това е подвеждащо, тъй като всички сървъри са ограничени в своите ресурси. Това, което всъщност означава неограничено, е, че хостинг компанията не определя ограничението на ресурсите за съхранение и трафик от първото движение и не ви таксува въз основа на това колко от тези ресурси използвате в даден месец. Вместо това те имат определен праг, който може да се променя от месец на месец, над който ще се налагат някои ограничения, ако постоянно използвате твърде много ресурси.

Какво е име на домейн?

Връщайки се към нашия по-ранен пример с картината, ако изложите своята картина (уебсайт) в художествена галерия или музей (хостинг), това е едно, но за да могат хората да я видят, ще трябва да отидат в галерията.

Във физическия свят можете да посочите място по негов адрес или по координатите на географската ширина и дължина. Ако искате хората да видят вашата картина, можете да им изпратите координатите на галерията (много като IP адреса на уебсайт), но за нас хората е много по-лесно да запомним думи и низове, отколкото числа. Така че повече от вероятно ще кажете на хората да отидат на конкретен адрес на улицата (подобно на това как работи Име на домейн при уеб хостинг).

Така че ще ви трябва име на домейн, под което ще бъде намерен уебсайтът ви. Почти всички хостинг компании предлагат и услуги за регистрация на имена на домейни. По-удобно е да се регистрирате с тях, защото те ще се справят с настройката на сървъри с имена и DNS записи като „MX“ за имейл, „A“ за самия хостинг и др. Повечето хостинг компании дори предлагат безплатно име на домейн, ако искате запишете се с тях поне една година.

Що се отнася до какъв тип име на домейн трябва да получите, има много дискусии. Като цяло доброто име на домейн трябва да бъде кратко, лесно за запомняне и познато (.com, .net, .org, .info). В близкото минало е имало експлозия в имената на gTLD (общи общи домейни), което е довело до различни разширения на имена на домейни (например .rocks, .life, .guru и др.). Ако установите, че желаното от вас име на домейн вече е взето (например pinapple.com), можете да го потърсите под тези нови разширения на домейна (например pineapple.guru)

Когато избирате име на домейн, може да искате да вземете предвид други аспекти, като поверителност на домейна. Ако закупите име на домейн, вашето име и информация за контакт ще бъдат публично достояние на всеки, който се интересува от търсенето му. Някои gTLD, позволяват функция, наречена Privacy Privacy или понякога наричана Whois Privacy. .com, .net и .org поддържат тази функция, докато .uk, .us, .ca, .de, .eu не. Ако искате да използвате поверителност на домейна или WhoisGuard, тогава може да искате да изберете разширение за домейн, което го поддържа. Регистраторите на домейни и хостинг компаниите, които предлагат услуги за регистрация на домейни, обикновено предоставят и услуги за защита на поверителността на домейна.

Стартиране на уебсайт с WordPress

След като се регистрирате за хостинг план и прекарате известно време в избора на правилното име на домейн, вие сте готови да настроите вашия уебсайт. Ако вече имате напълно работещ уебсайт на вашата машина, обикновено обикновено го качвате в хостинг акаунта си. Вашата хостинг компания трябва да ви предостави достъп до интерфейс за управление, където можете да настроите хостинг параметрите си. Обикновено това е cPanel, Plesk или DirectAdmin интерфейс.

Можете да качите своя работещ уебсайт, като използвате уеб базирания файлов мениджър, предоставен от вашия хостинг, но ако вашият уебсайт се състои от повече от няколко файла, тогава се препоръчва да използвате SFTP или FTP, за да качите вашите файлове на сървъра. Повече от вероятно е вашият уебсайт да използва някаква база данни като MySQL, PostgreSQL, MSSQL и т.н. В този случай ще трябва да импортирате и това.

Ако обаче все още нямате разработен уебсайт, можете да използвате функция за инсталиране с едно щракване, която повечето хостинг компании поддържат и инсталират свеж CMS на вашето име на домейн. WordPress е чудесен вариант за CMS, в края на краищата това е CMS по избор от 27% от уебсайтовете в интернет.

Има много аргументи в полза на използването на WordPress, включително неговия лесен за начинаещи характер, сигурност, възможност за настройване, голяма общност за поддръжка, обширна документация и съвместимост с всички хостинг акаунти.

След като инсталирането на WordPress с едно щракване приключи, ще бъдете посрещнати от новоинсталиран WordPress и можете да го стартирате и персонализирате според вашите собствени нужди. Не е необходимо да знаете HTML или CSS, можете да си купите предварително изградена тема на WordPress и можете да персонализирате това, което искате. Можете да инсталирате приставки, които могат да добавят нова функционалност към вашата WordPress, например можете да добавите система за пазаруване или резервационна система за резервации. С плъгините възможностите са почти безкрайни за това, което можете да постигнете.

Хостинг компаниите, които са насочени към услугите си за начинаещи, обикновено също правят доста ръце. Това означава, че ще можете да се свържете с екипа за поддръжка по проблеми, с които обикновено се справят начинаещите и които включват проблеми, с които се сблъсквате при настройката на уебсайта си. Техните уебсайтове ще съдържат също стъпка по стъпка уроци и ръководства, които да помогнат на новодошлите да постигнат бързина с основите на хостинг на уебсайт.

заключение

Тъй като присъствието в интернет стана толкова повсеместно и централно за всеки уважаван бизнес, всеки може да научи как да стартира уебсайт. Важно е да изберете надежден уеб хост, който да хоства вашия уебсайт, тъй като хостингът може да повлияе на много аспекти на вашето онлайн присъствие, включително наличието и бързината на работата на вашия уебсайт.

Най-добрите компании за домакин на вашия уеб сайт

Компания
Промо цена

1най-добрият евтин хостинг$ 1,99 / мес
2най-добрите уеб хостинг на wordpress$ 3,95 / мес
3най-добрият уеб хостинг за бизнес$ 3,95 / мес
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map