Дали Joomla CMS е добър избор за изграждане на уебсайт?

защо да изберете joomla за изграждане на уебсайт


Joomla е платформа с отворен код, програмирана през 2005 г. на програмния език PHP, която обикновено използва MySQL или PostgreSQL, подобна на WordPress, като е втората най-популярна система за управление на съдържанието от Интернет след WP, която може да управлява съдържанието на уебсайт, или блог, презентация един или друг тип.

Има най-малко 7 причини да изберете Joomla за вашия уебсайт, а тези са следните: ниски цени, спестяване на време, липса или липса на необходимите познания по програмиране, висока съвместимост, лесна употреба, безплатна превъзходна организация и мощен инструмент за създаване на менюта.

Изградете уебсайт безплатно или с ниска цена

Отначало всеки иска да знае колко струва създаването на уебсайт, добре, че Joomla е напълно безплатно, като повечето шаблони и разширения също са безплатни и можете да изберете кой да инсталирате в зависимост от вашите желания и нужди, но има и някои премии шаблони и разширения с цени, започващи от $ 50 в сравнение с дизайн, създаден от началото, който струва между $ 1000 и $ 2500.

Joomla предлага възможността да създавате, променяте и изтривате собственото си съдържание, без да наемате някой друг да прави това, а също така не е нужно да наемате уеб дизайнер и уеб програмист, който да инсталира Joomla на вашия сървър или да създаде уебсайта.

Започнете бързо и пестете време

С помощта на тази система за управление на съдържанието можете да направите своя уебсайт точно така, както искате, без да губите време по телефона да разговаряте със служител, който трябва да разбере какво искате и след това да правите това, което искате и без да се вграждате в програмирането езици или други технически ИТ.

С няколко кликвания и максимум 10 минути можете да инсталирате Joomla заедно с неговата база данни самостоятелно, а с други няколко кликвания можете да изберете любимия си шаблон и разширения, отнемащи повече или по-малко от други 10 минути, в зависимост от това как сте решили, че имате отношение към функциите и дизайна на уебсайта.

Липса на необходимите знания за програмиране

С Joomla изобщо не ви трябват познания по програмиране, защото можете просто да отидете на официалния уебсайт https://www.joomla.org/, изтеглете Joomla или най-новата му версия Joomla 3, разархивирайте изтегления архив и качете новата папка през FTP с клиент за протокол за прехвърляне на файлове като Winscp, FireFTP или Filezilla и в крайна сметка просто направите база данни от Cpanel на вашия хост и запишете името , потребителско име и парола към конфигурационния файл на Joomla.

Има дори по-лесен метод, при който можете да инсталирате Joomla, без да изтегляте, без да създавате базата данни ръчно или да качвате Joomla във FTP, с помощта на скрипт за автоматично инсталиране на Cpanel и Fantastico, който за 2 минути и 5 щраквания може да инсталира всяка популярна платформа и скрипт, който хостът ви предоставя на разположение, Joomla също е на разположение.

Joomla е силно съвместим

Joomla е съвместим с Apache 2+, Nginx 1.1 и сървъри на Microsoft IIS 7 и всяка версия на PHP по-нова от 5.3.10, поддържаща следните бази данни: MySQL с поддръжка на InnoDB 5.1+, SQL Server 10.50.1600.1+, Oracle и PostgreSQL 8.3.18+.

Joomla може да се използва за създаване на корпоративни уеб сайтове, портали, корпоративни интранети и екстра-мрежи, електронна търговия, онлайн резервации, онлайн списания, публикации или вестници, правителствени приложения, портали, базирани в общността, уебсайтове с нестопанска цел и организация, малък бизнес уебсайтове, училищни или църковни уебсайтове и лични или семейни домашни страници.

Посетителите могат да имат достъп до уебсайт на Joomla отвсякъде, по всяко време и от всяка операционна система, като Linux, Windows, Mac и от всеки интернет браузър като Firefox, Internet Explorer, Chrome, Opera, ако няма ограничения от страна на сървъра, така че посетителят може лесно да се движите из уебсайта ви без никакви проблеми.

Joomla е лесен за използване

Joomla е много интуитивен, с много удобен за потребителя интерфейс, като в таблото си за управление има меню, поставено в заглавката, със следните бутони: Система, Потребители, Менюта, Съдържание, Компоненти, Разширения и Помощ, като всички те имат свои специфични подкатегории. , Така че е много лесно да се управлява потребителите на уебсайтове, които отиват до Потребители, където можете да ги добавите, промените или изтриете, менюта от опцията Менюта, страници от бутона Съдържание, разширение от опцията Разширения и така нататък. Бутонът за помощ ще ви пренасочи към страница с ръководства и други полезни ресурси за Joomla.

С Joomla можете да пишете текст по същия начин, по който пишете в Microsoft Word, или таблици в Microsoft Excel, можете да изберете любимия си дизайн, като изберете мебели за собствената си къща и можете да изберете разширения, като вие избирате къде да отидете на почивка , дори тийнейджър или по-възрастен човек може да използва Joomla, за да направи уебсайт.

Joomla е многоезичен, има лесни ъпгрейди, интегрирана помощна система, мениджър на мениджъри, управление на банери, управление на контакти, подобрено търсене, управление на съдържанието, опции за маркиране, вложена категоризация, фронтално редактиране, версия на съдържанието, мениджър на менюта и се поддържа добре от повечето хостинг компании, уеб програмисти, посетители и общност.

Организация на Backend Superior

Докато WordPress има сложен и добре развит бек-енд, в който можете да създавате статии и страници, Joomla има още по-добър бекенд, където можете да изберете приставка за конкретна страница с превъзходна организация на задния край. С помощта на таблото за управление, в Joomla можете да категоризирате статии по категории, лесно меню може да се направи ново меню и можете лесно да изберете определената страница, където искате вашето съдържание да се показва без излишни и без да пишете изходен код.

По същия начин можете лесно да избирате шаблони и разширения, както сте избрали статия, като всички те са добре организирани след различни филтри, различни дизайни и функции. Joomla има по-малко сложно табло от Drupal, по-сложно от WordPress и е по-добре организирано от двете.

Joomla предлага чрез своя backkend възможност за създаване на общностна платформа със силни функции за социални мрежи, докато WordPress предлага възможност за създаване на блог, а ако искате повече, трябва да инсталирате допълнителни плъгини.

Мощен инструмент за създаване на меню

Joomla е най-известен, защото има изключително лесни за използване менюта, без да се нуждаете от умения за програмиране, при които можете да създавате по различни начини специални менюта много по-добре от тези от WordPress, където можете просто да напишете бутоните и да изберете къде да се поставят менютата.

С мощния и лесен инструмент за създаване на менюто Joomla може да създава йерархични менюта, състоящи се от различни елементи от менюто, насочени към различни места вътре и външно, както и да избира местоположението на менюто и други функции.

Joomla CMS е много добър избор за интернет маркетинг и за изграждане на уебсайт, особено за опитни потребители, които знаят какво искат и също знаят пълния потенциал на тази уеб платформа.

Обобщение – Добър избор ли е Joomla?

Популярността му доказва, че Joomla е добър избор за изграждане на уебсайт: изтегляне повече от 50 милиона пъти и захранване на повече от 3% от всички онлайн уебсайтове през 2014 г. За да имате успешен уебсайт Joomla, ще ви трябва и надеждна хостинг услуга , Препоръчваме InMotion хостинг за вашите проекти на Joomla, защото те осигуряват надеждна и оптимизирана за Joomla хостинг услуга, обучена поддръжка за справяне с проблеми, свързани с Joomla, и много други функции, подкрепени с 90-дневна гаранция за връщане на парите.

Вземете надежден хостинг за вашия уебсайт Joomla

Вземете надеждна и високоефективна хостинг услуга за вашия уебсайт Joomla от InMotion хостинг. Тази компания предлага оптимизиран хостинг на Joomla на много добра цена.

Започни сега! »

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map