WPEngine срещу Pressidium – Кой е най-добрият управляван WordPress домакин?

wpengine-срещу-pressidium


Търсенето на уеб-домакини често може да бъде непосилно. Има твърде много ниши и специални услуги, предлагани в цялата мрежа. Това може да бъде особено впечатляващо за уеб дизайнерите, които тепърва започват или мащабират присъствието си в мрежата за първи път.

Уверете се, че вашият избор на уеб хост е в състояние да отговори на изискванията на вашия уеб сайт е една от най-добрите първи стъпки, които можете да предприемете. Наличието на хостинг с подходящи цени с поддръжка и функционалност, които отговарят на вашите нужди, може да улесни всяка стъпка от процеса. Въпрос е само да можем да кажем доброто от лошото.

За да разберем от какво се нуждаем, ще разгледаме два различни хоста и ще видим как те се подреждат една до друга. Това ни позволява да разгледаме нагледно какво трябва да се съсредоточим и ни позволява наистина да видим какво може да предложи всяка компания. Това също е добър начин за нас да решим кой е по-добър.

Днес разглеждаме WPEngine и Pressidium. Това са два добре известни домакини с добри отзиви и конкурентни цени. И двамата фокусират енергията си върху хостинг, базиран на WordPress, и техните функции и статистика отразяват това. Всичките им планове са изградени с оглед на WordPress и те обещават светкавични скорости и добре оптимизирана функционалност на WordPress.

Като се има предвид, вероятно има повече от няколко начина, по които и двете компании са склонни да изостават от конкуренцията. Така че нека започнем с разглеждане на WPEngine, кои са те и за какво се отнасят.

Какво е WPEngine?

Днес много от уебсайтовете се задвижват от WordPress. Много хостове всъщност се фокусират върху предоставянето на оптимизирани планове, създадени за уебсайтове, базирани на WordPress. WPEngine е сред един от водещите хостинг базирани на WordPress днес.

Според техния собствен уебсайт, 30% от всички уебсайтове са изградени с WordPress, а 27% от първите 10 000 сайтове по трафик също използват WordPress. Тези числа говорят сами за себе си. WordPress е мощен инструмент, който може да захрани много способен уебсайт при правилна употреба.

WPEngine се опитва да направи този процес възможно най-прост и способен, предоставяйки голямо разнообразие от планове и услуги, ориентирани към WordPress. Те също имат добра репутация за обслужване на клиенти и лекота на използване, което ги прави отличен избор както за начинаещи, така и за опитни уеб дизайнери..

След това ще разгледаме различните предимства, които WPEngine може да предложи.

Плюсове на WPEngine

 • WordPress оптимизация. WordPress е мощен инструмент, който може да изгради много високоефективни уеб сайтове с много функции и възможности за хостинг на съдържание. За да поддържате вашия WordPress сайт работещ с максимална ефективност, сървърният и хардуерният набор от функции на WPEngine са проектирани да захранват дори и най-тежните инсталации на WordPress. Добре е да се имат предвид и техните възможности както за споделени, така и за VPS планове, тъй като това добавя голямо количество гъвкавост на ценовата структура и способността за мащабиране на WPEngine.
 • Теми на StudioPress. Има множество първокласни теми, включително теми, отговарящи на мобилни устройства, достъпни чрез StudioPress. Използването на тези теми с вашия сайт ще ви даде лесно приложимо функционално и естетическо предимство пред останалите дизайнери, които трябва да създават свои собствени теми или да плащат допълнително за премиум такива чрез друга услуга. Много от тези теми на StudioPress се предлагат с вградени функции за SEO и сигурност.
 • Оценки за готовност. WPEngine разполага с екип от специалисти, който е готов да извърши оценки на вашия сайт, за да се увери, че е в състояние на кораб, преди да започне да работи. Това може да бъде огромна атракция за хора, които тепърва започват или които са склонни да правят много експерименти с дизайна и функциите на уебсайта си. Самите тестове се извършват чрез тестване на съвместимост с код и поставяне на сайт.
 • WPEngine има много функции на съдържанието, които са ориентирани географски към определени географски райони. Това ви позволява да персонализирате начина, по който хората в различни части на света се ангажират с вашето съдържание, като ви позволява лесно да достигнете до невероятно количество читатели с функционалността на уебсайта си..
 • Поддръжка на клиенти. Поддръжката на WPEngine има страхотни отзиви от клиенти и е достъпна чрез 24/7 поддръжка по телефона и чат на живо. Те също така предлагат голяма библиотека от учебни ресурси, предназначени да получат нови уеб дизайнери и опитни ветерани, привикнали към входовете и услугите на услугата.
 • Глобално присъствие. Със сървъри, базирани в САЩ, Европа, Близкия Изток, Азия и Африка, WPEngine е в състояние да предложи страхотни скорости и достъпност на сървъра, независимо къде в света се намирате. Наличието на такова глобално присъствие означава, че WPEngine винаги ще може да ви осигури най-доброто представяне за пазара, на който присъствате и сте активни.
 • Широка гама от партньорства. WPEngine си партнира с широк спектър от други услуги и предлага безброй иновации като резултат. Различните им партньори включват Amazon Web Services, Google Cloud и други. Цялото им съдържание, предоставено чрез партньорства, е оптимизирано за използване с WordPress и предоставя много допълнителни функции, с които много конкуренти не могат да се съпоставят.

Очевидно може да се хареса много за услугите на WPEngine. Те имат отлична поддръжка на клиенти, бордови ресурси и глобално присъствие, което в основата си гарантира добро представяне и има смисъл за вашия географски пазар.

Тяхната структура на ценообразуване също е доста универсална, но ще стигнем до това след малко. Очевидно има някои други начини, по които WPEngine не се сравнява толкова благоприятно с конкуренцията и не би било добра идея да взимате никакви решения, без да закръгляме нашите изследвания.

За тази цел нека да разгледаме начините, по които WPEngine има тенденция да не достига.

Минуси на WPEngine

 • По-малко гъвкав от някои конкуренти. WPEngine предлага широка гама от планове, специализирани за използване с WordPress. Въпреки че това ги прави много гъвкави и мащабируеми за уебсайтове, базирани на WordPress, тяхната функционалност не е толкова привлекателна за уебсайтове, които няма да използват платформата WordPress. Тъй като и двата сайта, които разглеждаме днес, са фокусирани върху оптимизацията на WordPress, това не е малко нещо, но все пак може да е добре да имате предвид, че вървите напред.
 • Тъй като WPEngine предлага толкова широка гама от функции, понякога чрез партньорства с други услуги, някои от техния интерфейс и функции могат да бъдат малко трудни за свикване. Въпреки че системата е проектирана да бъде лесна за използване, все още има нейни аспекти, които ще отнемат малко време, за да научите как да използвате ефективно.
 • Някои ограничения. За да предложи най-добрите скорости и време за работа на пазара, WPEngine поставя някои леки ограничения за различните инсталации и плъгини, които можете да използвате за вашия WordPress сайт. Въпреки че това е доста стандартно и позволява на WPEngine да предложи вида на най-добрата оптимизация на WordPress, с която са известни, все още е разочароващо, когато работите с такава потенциално универсална платформа.

Въпреки тези недостатъци, WPEngine остава много конкурентен вариант. Те осигуряват мощен WordPress хостинг с глобално присъствие и достъпни ценови точки. По-новите потребители ще получат много пробег от различните споделени планове, докато по-опитните или по-мащабните уеб-домакини все още имат много място и възможности за мащабиране на онлайн присъствието си.

Минусите, които вървят заедно с WPEngine, също не са твърде ужасяващи. Повечето от тези неща не са прекалено голяма сделка и е доста равна на курса, когато става въпрос за мощен WordPress хостинг. Имайки предвид обаче, че е трудно да се добие добра представа за това как тези характеристики се сравняват, без да се вглеждате в конкуренцията.

След това ще разгледаме Pressidium.

Какво е Pressidium?

Pressidium е управлявано хостинг решение за WordPress, чиято визия е да „проектираме и перфектно и водеща в индустрията управлявана хостинг услуга за любимата ни платформа – WordPress“. Те предоставят корпоративна WordPress платформа, доверена на технологични стартиращи компании и Fortune 500 компании. Считат се, че превъзхождат конкурентните управлявани хост WordPress и обещават качество на обслужване, бързина, сигурност и производителност.

Стартирани през 2014 г. от екип от ветерани уеб дизайнери, те прераснаха в добре познато и добре прегледано хостинг решение. Те бяха отличени с най-високо ниво на хостинг резултати на WordPress през 2015 и 2016 г. от Review Signal.com. Има много свръх около Pressidium и те изглежда изглежда доставят по-голямата част от него.

Трябва да се вземе предвид обаче, че Pressidium таксува своите потребители въз основа на посещенията, които посещават сайтовете им. Това очевидно е малко по-различно от това как се справят другите компании, където обикновено предлагат по-големи количества посещения, заедно с по-големите си планове.

Това очевидно е нещо, което искате да имате предвид, докато обсъждаме другите подробности на тази компания. Като казахме, всъщност няма да знаем, докато не погледнем, така че нека видим някои от предимствата, които Pressidium може да ни предложи.

Плюсове на Pressidium

 • Лесно плащане. Pressidium приема всички основни форми на плащане, което прави малко по-лесно да се справят с таксуването. Макар че повечето компании са доста добри в крак с основните методи на плащане, някои от тях могат да изпаднат.
 • 60-дневна гаранция за връщане на парите. Както всеки добър уеб хост, Pressidium има гаранция за връщане на парите за техните услуги, ако се откажете в рамките на 60 дни. Това е около два пъти по-дълго от 30-дневната гаранция, която предлагат повечето компании. Хубаво е да имате прилична гаранция, за да сведете до минимум риска. Както винаги, четете тяхната политика за възстановяване себе си, за да сте сигурни, че знаете какво получавате.
 • Pressidium има центрове за данни в Япония, Северна Америка, Югоизточна Азия, Европа и Океания. Това им позволява да осигуряват много високи скорости, независимо къде в света, в който живеете. Техните отзиви варират донякъде по отношение на скоростта, но по-голямата част от потребителите изглежда са повече от доволни от това, което Pressidium е в състояние да предостави.
 • Pressidium има много конкурентни ценови точки, в които ще се запознаем по-късно, когато се докоснем до сравненията. Реалните им цени се сравняват благоприятно с WPEngine на почти всяка ценова точка, а различните планове, които имат, са малко по-универсални от плановете, предлагани от WPEngine по отношение на мащаба.
 • Лекота на употреба. Безплатната миграционна услуга на Pressidium и техният действителен интерфейс са добре прегледани от потребителите в интернет. Въпреки че не използват стандартния интерфейс cPanel, техният интерфейс е изчерпателен и се знае, че е лесен за научаване и овладяване.
 • Система за филтриране на дъното. Всички планове на Pressidium идват със система за филтриране на Bad-bots, която защитава уебсайта ви от активност на ботове и подобни. Това е хубаво, ако съдържанието на вашия уебсайт вероятно ще привлече активност на бот или ако вашата потребителска база е наистина чувствителна към наличието на бот активност.
 • Pressidium обещава 99,95% продължителност и тестовете, направени от други потребители онлайн, изглежда потвърждават тази статистика. 99.95% е много добър резултат, въпреки че не е най-добрият. Важно е да се отбележи, че повечето ревюта онлайн всъщност твърдят, че са получили 100% продължаване през тествания период.
 • Pressidium обещава безпроблемно предотвратяване на заплахи. Те разполагат с неща като управлявани автоматични актуализации, филтриране на ботове и защитни стени, за да се уверите, че уебсайтът ви е защитен. Те имат и блог за сигурност, който навлиза в всички подробности за това как те пазят вашия сайт в безопасност. Като цяло Pressidium определено изглежда надежден с твърденията си в това отношение.
 • Безплатна миграция. Pressidium осигурява безплатна миграция към техните услуги, като всеки друг добър хост. Pressidium също има много добра преса за действителния процес на миграция, казвайки, че е много лесно и подкрепата по време на процеса беше феноменална. Това е приятно докосване, ако търсите добър домакин, на който да преминете.
 • Безплатни CDN, SSL и архивиране. Наред с другите им функции за сигурност и поддръжка, плановете на Pressidium предлагат безплатно резервно копие на CDN, SSL и сайтове. Те са за да се гарантира, че вашият уебсайт работи правилно с всички функции за защита, от които се нуждае. Хубаво е да можете да получите тези функции безплатно от самия уеб хост, вместо да плащате на трета страна.

Pressidium е един вид добре пазена тайна в хостинг индустрията. Техните статистики за време на работа и обширният набор от функции са много приятни, особено с включения техен забързан технически блог, който да задоволи всеки с по-сложни въпроси.

Безплатните оферти и такива, които предлагат, също са приятно докосване. Трябва обаче да помним какво казаха за цената на посещение. Това очевидно е общ недостатък, но наистина зависи от типа на уебсайта, който искате да изградите.

Поради техните цени и функционалност изглежда, че Pressidium би бил доста мощен вариант за точния потребител. Имайки предвид, че ще бъде трудно да добием добра представа за това, с какво се занимаваме, докато не разгледаме недостатъците, свързани с Pressidium.

Наистина, тук не е много. Те са доста солиден домакин, който влиза и излиза. Има обаче няколко неща, които успяхме да идентифицираме.

Минуси на Pressidium

 • Система за плащане на посещение. Това е основният недостатък на Pressidium, въпреки че може да не е толкова лош, колкото изглежда. Наистина зависи от вашия сайт. Въпреки че повечето уебсайтове на WordPress са създадени да работят чрез приходи от реклама, някои бизнес модели ви позволяват да печелите по други начини. Тъй като изгледите на страници ще бъдат основният определящ фактор в долния ви ред в почти всеки сценарий, има смисъл да разкриете малко повече за повече изгледи. Този фактор ще играе малко по-ясно, когато разгледаме цената, тъй като ще ни позволи да демонстрираме как тези такси на оглед ще се отразят на реалните цени.
 • Ценови точки, насочени към бизнес пазара. Въпреки че Pressidium предлага няколко варианта за уеб сайтове с по-малък мащаб, по-голямата част от плановете му са предназначени за мащаб на предприятието и можете да кажете къде голяма част от вниманието им отива като компания. Кой може да ги обвинява? Мащабните проекти в края на краищата са по-взискателни и по-печеливши. Ако случайно се нуждаете от хостинг в по-големи мащаби, това вероятно ще е плюс за вас. В противен случай може да се обърне внимание, ако търсите хост с по-малък мащаб.
 • Няма хостинг по имейл. За разлика от много други хостинг компании, Pressidium не предлага хостинг по имейл в тяхната платформа. Това е малко затруднение, тъй като сайтът е толкова първокласен в почти всяко друго отношение. Имайки предвид, че не е толкова голяма задача да бъдете хоствани по електронната си поща другаде, просто е срамно да отидете на две различни места за нещо, което може да ви предложи един.

Подобно на WPEngine, тук няма много да се вдигнат твърде много червени знамена. Най-големият недостатък на Pressidium изглежда системата им за плащане на посещение. Това е интересна измислица и дори може да работи в полза на определени уебсайтове, но като цяло, това е само още едно нещо, което трябва да следите.

Повечето други хостове вече ви таксуват допълнително за изгледи над определен лимит, свързан с вашия план, така че това не е твърде голяма сделка, когато го гледате в контекст, но всъщност няма да добием конкретна представа за това какво сме занимаваме се, докато не стигнем до нашето азотно-зърнесто сравнение.

За да определим кой от тези сайтове побеждава другия, ще ги разгледаме отстрани и ще ги сравним, използвайки няколко различни критерия. Ние ще го разбием според Функционалност, сигурност, и Цена.

Сравнение на функционалност

И двата уебсайта предлагат първокласен хостинг на WordPress, придружен от всички мощни функции и мрежи за поддръжка, които бихте очаквали от тази ниша. И двете компании имат широк спектър от конкурентни планове, които покриват необходимата функционалност за широк спектър от бизнес мащаби.

И двамата имат функционалност, проектирана да побере дистрибутори и други дизайнери на уебсайтове, които може да имат някои различни нужди в сравнение с други потребители на WordPress. Това, което те нямат, са опции за хостинг без WordPress. Това не трябва да бъде твърде голяма сделка, тъй като най-вероятно търсите хостинг на WordPress, но е добре да имате предвид, ако искате да промените присъствието си онлайн в бъдеще.

Тук ще наречем Pressidium победител поради техните превъзходни времена и конкурентни характеристики.

Сравнение на поддръжката

И отново и двата уебсайта имат много добри отзиви от клиенти за своите екипи за поддръжка. И двамата предлагат широки бази от знания и поддръжка на действителните си уебсайтове, за да ви помогнат да се справите с по-малките проблеми с поддръжката. Когато все пак се нуждаете от вниманието на действителен човек, Pressidium просто разполага с поддръжка на билети за членове.

WPEngine, от друга страна, предлага 24/7 поддръжка по телефона и чат на живо. Въпреки че и двете компании са добре известни с доброто обслужване на клиентите, ние ще наречем WPEngine категоричния победител тук само благодарение на този факт.

Сравнение на цените

Това е истинският момент на грим или почивка за много потенциални клиенти. Няма смисъл да излъчвате най-добрите налични опции, ако нарушите банката по този начин. За да се свържем наистина със стойностите на плюсовете и минусите, които прекарахме, ще поставим рамо до рамо ценовите структури на WPEngine и Kinsta и ще подчертаем няколко ключови области от интерес по отношение на цената.

 • WPEngine oпредлага планове за стартиране от $ 35 на месец, планове за растеж от $ 115 на месец, планове за мащабиране от $ 290 на месец и персонализирани планове за хора, които се нуждаят от още повече мащаб и надеждност.
  • Цените може да изглеждат малко стръмни в сравнение с Bluehost, но функционалността е много по-гъвкава. Планът за стартиране ви дава 25 000 посещения, 10 GB съхранение, 50 GB месечна честотна лента и 1 уебсайт. Той също така хвърля в рамката Genesis Framework, темите StudioPress и опциите за поддръжка, които споменах по-рано.
  • Планът за „растеж“ обхваща това до 100 000 посещения, 20 GB хранилище, 200GB месечна честотна лента и 5 сайта.
  • Планът за “мащабиране” е с огромни $ 290 на месец и включва 400 000 посещения, 30GB съхранение, 400 GB честотна лента и 15 уебсайтове.
  • Те също имат “персонализиран” план за хора, които се нуждаят от много по-мощни уебсайтове. Това натрупва посещенията в милиони, съхранението в 1TB зона, честотната лента над 400 GB на месец и до 25 уебсайта.
 • Pressidium Предлага планове, започващи от $ 21 на месец и мащабиране до $ 500 на месец, с по-големи „Enterprise“ планове на разположение за $ 750 + на месец.
  • Техният “Micro” план ви дава инсталиране на 1 WordPress, 5 GB място за съхранение, стационарна среда, архивиране, SSL и други функции, които споменах по-горе.
  • Техният „Личен“ план се набива на това до 42 долара на месец, което ви дава 3 инсталации, 10 GB хранилище и всички други предимства.
  • „Професионалният“ пакет е 125 долара на месец, което ви осигурява 10 инсталации и 20 GB хранилище.
  • Планът „Бизнес“ е 250 долара на месец, с 25 инсталации и 30 GB памет.
  • Най-големият им стандартен план е планът „Бизнес плюс“, за 500 долара на месец, с 50 инсталиране и 40 GB памет.

Очевидно и двете компании предлагат конкурентни характеристики за по-ниските ценови точки. Pressidium предлага по-евтин план, но липсва някои от характеристиките на плана за по-ниски цени на WPEngine.

В крайна сметка това ще зависи от вида на уебсайта, който желаете. Уебсайтове от всякакъв мащаб ще имат добър опит с някой от тези хостове, въпреки че уеб дизайнерите с по-малък мащаб вероятно могат да намерят по-малък хост, който е по-добър за тях.

Както винаги, ако нещо сме пропуснали или ако сте имали различно изживяване с тези домакини, не се колебайте да ни уведомите!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map