InMotion хостинг срещу SiteGround – кой уеб хост е най-добрият?

С капацитет-срещу-SiteGround


В тази статия ще сравним две напълно различни, но наистина силни имена в уеб хостинг индустрията: InMotion хостинг и SiteGround. Първо, ще споделим някои важни подробности относно InMotion, включително основните предимства и недостатъци на техните услуги. Ще го разгледаме по отношение на поддръжката на клиентите, надеждността, безплатните инструменти и функции, цените и отзивите на потребителите.

Хората постоянно хвалят InMotion за неговия силен екип за поддръжка на клиенти. Това определено е един от техните силни костюми с огромни знания и бързи времена на реакция. От друга страна, имаме SiteGround, което е доста малка компания, ако я сравните с големите имена в бранша в момента. Причината обаче да получава толкова много положителни отзиви е заради ориентираните към клиента решения.

В SiteGround имате по-голям шанс да намерите хостинг план, който идеално отговаря на нуждите на вашия уеб сайт и осигурява добра стойност за парите ви. До края на тази статия ще ви бъде кристално ясно какво да очаквате от тези доставчици. Така ще улесните преценката коя от вас работи най-добре. Без допълнително обожание, нека започнем!

Професионалисти & Минуси на хостинг InMotion

InMotion е компанията, която е намерила перфектния баланс. Обикновено има два различни типа клиентски бази, които хвалят една компания. Или се хвалят от тези, които се присъединиха преди няколко месеца, или от по-опитните, лоялни потребители, които имат дълга история хостинг там. InMotion е типът на много популярна компания, който непрекъснато се хвали и от двете страни.

Техният дългогодишен опит в бизнеса значително допринесе за успеха им. Всичко започна още през 2001 г. с двама момчета, един сървър и рутер. Обслужването на клиенти, таксуването, поддръжката и всички задачи, свързани с бизнеса, се обработваха от тези двама души. Няма инвеститори, няма бюджет, с който да започнем. Те започнаха да растат малко по малко и в крайна сметка тя се превърна в огромна компания.

Ако започнете нещо от нулата, наистина имате време да разберете всички различни части от него. Ето защо до този момент те знаят точно как да задоволят нуждите на много различни целеви аудитории като опитни собственици на уебсайтове, собственици на фирми, блогъри, разработчици и други. Днес InMotion също предлага различни специализирани хостинг планове. Ако ги считате за твърде скъпи, има различни споделени и VPS планове за избор.

В момента компанията е сред най-големите имена в бранша. Хората го знаят като стабилно, надеждно и достъпно решение. Без допълнително обожание, да преминем през най-добрите функции, които този доставчик може да предложи!

Плюсове на хостинг InMotion

 • 90-дневна гаранция за връщане на парите – InMotion хостинг има голямо доверие в техните услуги. Те предлагат 90-дневна гаранция за потребители, които не са доволни от плана им. С толкова дълъг период от време няма да има натиск върху вас. Можете да стартирате вашия сървър и почти да изпробвате всичко, което идва с тяхната хостинг услуга. Ако не ви хареса, можете просто да си тръгнете с парите си.
 • Щедри хостинг планове – Това, което обикновено очаквате от доставчик на уеб хостинг, е да предложи няколко неограничени функции и след това да ви изненада с неочаквана такса. Хората обикновено избират доставчика въз основа на това дали неограничените функции, включени в пакета, отговарят на нуждите на уебсайта им. InMotion има доста добра сделка за своите потребители. Техните планове включват неограничено съхранение и неограничен трансфер на данни. Можете да получите тези екстри дори като се регистрирате в най-евтиния им план. Колко хубаво е това? Особено чудесно е, ако съхранението и преносът на данни са двете функции, от които се нуждаете особено за вашия уебсайт. Ако не го направите, няма да има голяма полза за вас.
 • Включени много екстри – InMotion ви дава име на домейн веднага след прилепа, така че не е нужно да се притеснявате да намерите регистратор на домейн и да купите домейн там. Можете да го получите безплатно само като се регистрирате в един от техните планове. Освен това можете да започнете да рекламирате своя уебсайт в най-популярните търсачки, включително Bing, Google и Yahoo с безплатните кредити, които ви дава InMotion. Автоматизираното архивиране също е включено в пакета с безплатни файлове, като гарантира, че данните на уебсайта ви никога не се повредят или загубят. В днешно време не можете да развиете онлайн бизнес без безопасността на архивирането.
 • Техническа поддръжка на клиенти – Уебсайтовете и сървърите са толкова сложни единици, че можете неочаквано да попаднете на проблеми по всяко време. В тези случаи е добре да имате персонал за поддръжка на клиенти, на който да разчитате. С InMotion можете да получите професионална помощ 24/7; просто трябва да попитате, като използвате наличните канали. Техният персонал може да се свърже чрез имейли, форма за контакт, чат на живо и телефон с бързи времена за реакция. По отношение на размера си InMotion все още се счита за една от по-малките компании в играта. Те обаче определено са по-професионални от много други, по-големи. Това е особено вярно, когато става дума за поддръжка на клиенти. Разбира се, ако не се нуждаете от директна помощ, можете да решите много проблеми само като разгледате ръководствата, често задаваните въпроси и видео уроците в тяхната база знания. Там са документирани много често срещани проблеми, които могат да бъдат решени за няколко минути. Всичко, което трябва да направите, е да въведете ключовите думи в лентата за търсене и да кликнете върху Търсене.
 • Мощни сървъри – InMotion хостинг инвестира много в техния хардуер, за да осигури светкавична скорост за своите потребители. Доставчиците винаги могат да оптимизират скоростта на своите сървъри със софтуер, но това винаги се основава главно на различните хардуерни части, от които се състои сървърът. С най-новия хардуер те са в състояние да установят бърза и стабилна връзка между уебсайтовете и сървъра. Както споменахме, InMotion е малко по-малка компания от много от другите големи имена в уеб хостинга. Те са създали само 2 центъра за данни и двамата са разположени в САЩ. Те не се предлагат на никой друг континент, но компанията със сигурност има силно присъствие в районите около Ашбърн и Лос Анджелис.
 • Убедително ъптайм – Техните сървъри са онлайн повече от 99% от времето. Това е информацията, която собствениците на уебсайтове най-вече се интересуват, преди да изберат доставчик на уеб хостинг. И има смисъл, тъй като никой не иска да разочарова своите посетители (или клиенти) с офлайн уебсайт. От друга страна, престоят на сървъра може да доведе до значителна загуба на приходи. InMotion хостинг работи Linux на техните Dell сървъри, а инфраструктурата е базирана на компоненти на Cisco. Това е доста силна комбинация и резултатът говори сам за себе си. Трудно можете да спрете тези машини да работят и те се наблюдават през цялото време. Освен софтуер, има и човешкият компонент. Компанията разполага с екип от експерти, които не само са в състояние да разрешат проблеми, но и да предотвратят причиняването на сривовете на сървърите..
 • Сигурен хостинг – Доставчикът включва някои силни инструменти в своите пакети за сигурност. Получавате филтър за спам, който гарантира, че във входящата ви поща ще се приемат само истински имейли. Без значение какъв тип уебсайт искате да създадете, в крайна сметка ще започнете да получавате редовни спам съобщения, така че всъщност няма друг начин за заобикаляне. Освен това получавате Sucuri и Patchman. Sucuri е популярна платформа за сигурност на уебсайтове, която защитава вашия сайт от злонамерен софтуер. Гарантира, че можете да продължите да изграждате онлайн марката си, без да е необходимо да се притеснявате от заплахи. Patchman, от друга страна, гарантира, че всичко на вашия уебсайт е правилно закърпено, предотвратявайки уязвимостите. Освен това прави редовно сканиране на злонамерен софтуер и ги премахва, ако бъдат открити. По същество това е друг бодигард за вашия сървър.
 • Околна среда – Тъй като за изпълнение на сървър е необходимо много енергия, центровете за данни са изключително замърсяващи. За щастие, въглеродният отпечатък може значително да се намали, като се използва зелена енергия. Доставчиците на уеб хостинг обикновено инвестират във вятърна енергия и по този начин допринасят за по-добра среда. Това става все по-популярно сред хостинг компаниите и дори InMotion хостинг следва тези стъпки. Като се регистрирате в техните хостинг планове, можете също да помогнете за намаляване на замърсяването.

Минуси на хостинг InMotion

 • Скъпо мащабиране – Един недостатък на InMotion хостинг е, че те имат скъпи и евтини планове в репертоара си, но нищо между тях. Това може да е проблем, ако започнете да изчерпвате ресурси и искате да надстроите до следващия план, тъй като това ще изисква да инвестирате значително по-голям бюджет. Сравнихме компанията с останалите популярни в хостинг индустрията и се оказва, че цените им са по-високи от средните. Трябва обаче да вземете предвид, че получавате високо качество за цената. Единствената ви възможност е да се регистрирате поне за годишен договор, което не е удобно за тези уебсайтове, които се нуждаят от услугата само за няколко месеца. Поне имат доста дълъг гаранционен срок за връщане на парите от 90 дни. В рамките на 90 дни можете да решите дали е подходящо за дълго време да стартирате уебсайта си на техния сървър. Това е достатъчно време за размисъл, но според прегледите, цените вече са достатъчно голям оборот, за да напуснат потенциалните клиенти.
 • Ограничени основни планове – Техният стартов план може да не е достатъчен за всички, тъй като ограничава потребителя до максимум 2 уебсайта и 2 бази данни. Може да се наложи да преминете към надграждане до следващия план, само за да имате право да хоствате повече уебсайтове, въпреки че все още не се нуждаете от толкова ресурси. Това означава, че плановете в InMotion всъщност не са балансирани за ежедневните потребители, което ги принуждава да харчат за излишни подобрения. Ако искате да установите стабилно онлайн присъствие, основният план със сигурност няма да е достатъчен за дълго. Други доставчици предлагат основни планове, където можете стабилно да трупате своите онлайн приходи до точката, в която се чувствате удобно да надграждате. Това определено не е така при InMotion хостинг.
 • Отнема твърде дълго, за да започне – Трябва да преминете през ненужно дълга поредица от страници и формуляри, докато вашият акаунт и уебсайт са готови да се покачат. Това може да ви отнеме голяма част от времето, докато акаунти при някои от другите доставчици могат да бъдат създадени за няколко минути. InMotion прекомерно усложняваше тези неща без видима причина.
 • Безплатното архивиране е ограничено – Доста щедро от доставчика е да създавате редовни архиви на вашите уебсайтове, въпреки че това също има ограничение. И за съжаление тази граница е доста ниска. Ако искате редовно архивиране, трябва да поддържате размера на уебсайта си под 10 GB. В противен случай единствената ви възможност е да започнете да плащате за архивирането. Освен това резервните копия, по-стари от 4 месеца, автоматично се изтриват, така че не очаквайте да се върнете по-далеч от този във времето. Всички останали услуги, свързани с архивирането, се считат за допълнителни, платени услуги.

Професионалисти & Минуси на SiteGround

Това, което SiteGround се опитва да докаже най-много, е, че те могат да предоставят точно това, което обещават на своя уебсайт. Има десетки хостинг доставчици, които просто не са в състояние да изпълнят обещанията си. След като се регистрирате в плана им, обикновено откривате, че зад споразумението ви чакат различни продажби и неочаквани такси.

В SiteGround можете да намерите всички видове пакети за уеб хостинг, които работят както е описано. Има и решения за потребители на WordPress, Joomla, Magento, Drupal, PrestaShop и WooCommerce. На всичкото отгоре има споделени, дистрибуторски, облачни и специализирани хостинг планове. Те могат да предоставят всичко, което помага на уебсайта Ви да стане онлайн и да се развива. Без допълнително обожание, нека да видим някои от основните аспекти на тази компания, които считаме за предимства!

Плюсове на SiteGround

Високоскоростен хостинг – Това, което повечето собственици на уебсайтове търсят при доставчик на уеб хостинг, е бързата скорост на зареждане на страниците. Тъй като Интернет е пълен със силно конкурентни уебсайтове, гарантирането на висока скорост стана задължително за всички, които искат да установят стабилно онлайн присъствие. Няма друг начин за заобикаляне. Посетителите трябва да могат безпроблемно да преглеждат съдържанието ви, докато намерят това, което искат. Ако забавите този процес, като изберете бавна услуга, те просто ще решат да я напуснат и да я намерят другаде. SiteGround е един от хостинг доставчиците, които поддържат висок стандарт, що се отнася до скоростта. Това се дължи главно на многобройните центрове за данни, създадени на стратегически места по целия свят. След като се регистрирате, просто трябва да изберете най-близкото място и сте готови.

Много безплатни халета – Освен силен хостинг план, SiteGround ви предоставя и широка гама от безплатни инструменти и функции, които да ви помогнат да се развивате. Например, те ви позволяват да създавате толкова имейл акаунти и бази данни, колкото искате. Компанията пази данните на уебсайта си в безопасност, като създава ежедневни архиви. Ако уебсайтът ви се срине и не знаете защо, винаги има възможност да се върнете към предишна версия. Фактът, че SiteGround предоставя лиценз за cPanel само подчертава, че те искат да поддържат нещата прости и лесни за използване. Хората превключват доставчиците от време на време и cPanel е контролния панел, с който най-вероятно са свикнали. За тях може да бъде огромно предимство да продължат да го използват. Освен това те ви помагат да стартирате вашия уеб сайт, като включите в пакета безплатен домейн и създател на уебсайтове. Това е много полезно за цената.

Безспорна сигурност – SiteGround не дава ненужни обещания, що се отнася до сигурността. Те просто го правят и няма да имате от какво да се оплаквате. Вашият уебсайт ще се следи денонощно срещу злонамерен софтуер и всички видове хакерски атаки. Те приложиха най-новите мерки за сигурност към хардуерната и софтуерната инфраструктура на всичките си центрове за данни на 6 различни места. С висока производителност идва сигурността на високо ниво, нищо чудно, че имат толкова много доволни клиенти. Техните сървъри са физически и практически недосегаеми.

Ефективна и полезна подкрепа – Стартирането на онлайн бизнес идва с отговорността да поддържате уебсайта си работещ 24/7. Ако някой проблем се появи посред нощ и причини той да се срине, трябва да сте наясно с него и да действате възможно най-скоро. Същото се очаква от доставчика. Те трябва бързо да стигнат до проблема и да започнат да работят по него, всяка минута се брои. За щастие, SiteGround предлага високо ниво на подкрепа със своя екип от експерти. Те могат да коригират технически проблеми бързо и ефективно, така че да можете да се отпуснете и да се отпуснете, вместо да освежавате вашия офлайн сайт отново и отново след полунощ. След като докладвате за проблема, скоро получавате приятелски отговор и няма да отнеме много време, докато не бъде разрешен. Ако имате сайт, базиран на Joomla, Drupal или WordPress, можете да получите помощ и за тези платформи.

Предлага се в много страни – SiteGround е огромна компания в момента, така че кой би си помислил, че всичко е започнало в малката страна България? Тъй като техните услуги придобиха популярност, те ги направиха достъпни по целия свят. Тъй като седалището им се намира в България, това вече звучи обещаващо за европейските потребители, тъй като е по-скоро близо до всички страни там. Другите им центрове за данни и офиси се намират в Сингапур, Лондон, Милано, Чикаго и Амстердам. Оказва се, че те могат да предоставят високоскоростни хостинг услуги, независимо къде се намирате на планетата. Те дори ви позволяват да преминете към валутата, която е най-удобната за вас да плащате. Като цяло, SiteGround е удобна опция за хората както в географски, така и в икономически план.

Оптимизиран за WordPress – Ако предпочитате да стартирате уебсайтовете си в WordPress, тогава регистрацията за хостинг план на SiteGround ще бъде изключително полезна за вас. Ще можете да инсталирате CMS с едно щракване и да започнете работа веднага. Няма нужда от опит и можете да спестите много повече време с допълнителните скриптове за инсталиране с едно щракване, предоставени и от SiteGround. Те направиха WordPress и WooCommerce много по-лесни за потребителите на техните споделени, облачни и специализирани сървърни пакети.

Минуси на SiteGround

 • Малко дисково пространство за цената – Компанията е доста щедра с безплатните имена на домейни и базите данни, които те включват във всеки споделен план. Те също така ви позволяват да стартирате множество уебсайтове във всеки план и да инсталирате много полезен софтуер. Но, както се оказва, дисковото пространство, което ви дават с споделен хостинг план, не е напълно достатъчно за дългосрочен план. Другите спецификации са добри, но не можете да очаквате уебсайтът ви да оцелее дълго с основен план, който ви осигурява само 10 GB хранилище. Това е строг лимит, който може да се надмине само ако надстроите до следващия план. Да не говорим, че има няколко други хостинг доставчици, които ви дават неограничено съхранение в поне един от основните им планове.
 • Цените се повишават твърде високо – Можем да кажем, че SiteGround предлага страхотни отстъпки от време на време и нормалните им цени също не са твърде високи. Това обаче важи само за първата година от абонамента. След изтичане на 12-месечния абонамент те значително увеличават цените, което изисква да инвестирате много повече в уеб хостинг. Плановете им са чудесни за този период от време и тогава ви препоръчваме да подновите абонамента си само ако сте наистина доволни от техните услуги. Увеличението на цената често пъти е толкова болезнено за бизнеса и отделните лица, че всъщност ги принуждава да преминат към друг доставчик. Благодарение на техния начин на фактуриране, можете да се сблъскате с някои неочаквани такси, докато плащате за вашия хостинг месечен план. Предимството на месечните такси е, че можете да спрете, когато пожелаете. Тъй като договорът трае само 30 дни, няма нужда да се притеснявате за допълнителни разходи, в случай че нещата не вървят добре с вашия уебсайт. За съжаление, SiteGround ви таксува $ 14,95, ако решите да напуснете. Разбира се, това ще разберете едва след като напуснете доставчика.
 • Предимно облагодетелства бизнеса – Услугите, предлагани от доставчика, са по-подходящи за бизнеса, отколкото за отделни проекти. Въпреки този факт, SiteGround все още се рекламира като всестранно решение, препоръчано за всички. Бихме казали, че техните планове са доста скъпи за блогър или някой, който иска уебсайт за други лични цели. Да, той е пълноценен и най-вероятно няма да имате проблеми, но има много други достъпни опции, предлагани от други компании. SiteGround не е типът доставчик, който ви дава пакет от функции и ви оставя на мира. Те също са готови да ви окажат подкрепа и да помогнат на вашия бизнес да се развива.

SiteGround срещу InMotion – кой е по-добър?

Откакто InMotion се създаде от две момчета през 2001 г., компанията нарасна много. Сега той се смята за една от най-бързо развиващите се компании сред хостинг доставчиците. Те не просто искат да се разширяват, но и искат да се подобрят. За да постигнат целта си, те предприемат различен подход и се сблъскват с всички сложни елементи, които правят услугата им добра сделка за клиентите.

Ето защо те включват такъв специфичен и многофункционален набор от функции във всеки от своите планове. Освен това тяхната дълга гаранция за връщане на пари и пълната независимост като компания са нещата, които се грижат най-много за хората. SiteGround също е силен конкурент, когато става дума за безплатни инструменти и функции.

Те са посветени на предоставяне на високоскоростни сървъри, които гарантират изключително впечатление на потребителите за посетителите на уебсайта. SiteGround се предлага в повече региони от InMotion, тъй като те се фокусират върху достигане на по-широка аудитория. Докато те се разширяват, те също успяват да предложат услуги с най-високо качество. Чудесното обслужване на клиенти е друго нещо, до което ще имате достъп, докато хоствате уебсайта си там.

Както можете да видите, както SiteGround, така и InMotion са доста силни алтернативи, когато става въпрос за уеб хостинг. Това, което трябва да направите тук, е да вземете под внимание всеки малък детайл и да изберете хостинг плана, който е най-подходящ за вашия уебсайт.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map