InMotion хостинг срещу A2Hosting – коя хостинг компания е най-добра?

С капацитет-срещу-a2hosting


InMotion хостинг и A2Hosting са високо оценени от клиентската си база. Преди да решите кой хостинг доставчик да изберете от тези две уважавани алтернативи, трябва да задълбочите в детайлите. В тази статия ще преминем през задълбочен преглед, представяйки ви предимствата и недостатъците на двете компании.

До края на тази статия ще знаете какво точно да очаквате от тях. По този начин ще бъде много по-ясно кой от тях е най-подходящ за нуждите на вашия уебсайт. Ще видите много безплатни инструменти, мощни функции, добре съобразени планове, обща обратна връзка на потребителите за двамата доставчици и други. Повечето хора са чували за InMotion хостинг благодарение на висококачествената си поддръжка на клиенти.

Въпреки че е важна част от всеки уеб хостинг доставчик, все още има много по-важни неща, които искаме да споменем за тях. В A2Hosting можете също да получите много професионална помощ от тяхната поддръжка на клиенти, въпреки че не много хора са запознати с компанията. Причината за това е, че A2Hosting изобщо не се фокусира върху рекламата. Единственото, което искат, е да инвестират в подобряване на услугите си. Сега нека да видим какво ще се случи, ако сравним тези две огромни имена!

InMotion – Постоянен уеб хостинг

Новодошлите и дългогодишните потребители обикновено нямат същото мнение за доставчик на уеб хостинг услуги. Новите потребители са по-оптимистични по отношение на услугата от тези, които са преживели нейните недостатъци. Въпреки това InMotion хостинг определено е изключение. Като един от най-последователните доставчици, той лесно печели доверието на повечето си клиенти. Компанията се създава в малък офис през 2001 г. и в началото има само двама членове.

Всичко започна с един единствен сървър, който се превърна в два огромни центъра за данни след много години работа. Те може да не са най-голямата компания в бранша, но това е само защото инвестират главно в подобряване на услугите си и предоставяне на по-полезни функции в своите планове. Споделеният хостинг беше типът услуга, с която първоначално започнаха.

Сега те предлагат различни видове хостинг планове, включително бизнес, VPS, дистрибутор и специализирани пакети. Като потребител на WordPress можете да се възползвате от широката гама от споделени хостинг планове, които са оптимизирани и за CMS и WooCommerce. Допълнителните услуги на InMotion включват регистрация на домейни, изграждане на уебсайтове и различни инструменти за хостинг на сайтове.

Професионалисти & Минуси на хостинг InMotion

Плюсове на хостинг InMotion

 • Най-добрата гаранция за връщане на парите – Без значение кой хостинг план сте избрали в InMotion, можете да бъдете сигурни, че те връщат всичките си пари, ако анулирате абонамента си за 90 дни. Това е доста щедра гаранция за връщане на парите и вероятно една от най-дългите, ако я сравните с някои от другите доставчици. Периодите от 15, 30 и 60 дни са много по-често срещани, но предоставянето на по-дълъг период на възстановяване само показва колко уверен е доставчикът в своите услуги. С течение на времето откривате все повече и повече добри функции и инструменти и като достигнете 90-дневната маркировка, няма да искате дори да напускате.
 • Ценни неограничени функции – Собствениците на уебсайтове избират хостинг доставчик въз основа на набора от неограничени функции, които предлага. Това е така, защото всеки уебсайт има различни нужди и ако неограничените функции, предлагани от InMotion, са полезни за вашия сайт, тогава вероятно си струва да се регистрирате. Основните продажби на техните планове са неограничен трансфер на данни и неограничено пространство на диска и можете да го получите дори с най-основния им план. Много други компании предлагат само ограничен обем за съхранение и трансфер дори в по-напредналите си планове, така че това всъщност е голямо предимство за InMotion хостинг.
 • Допълнителни функции безплатно – Доставчикът оценява толкова много новодошлите, че раздава безплатни имена на домейни за тях заедно с други безплатни. Всичко, което трябва да направите, е да се регистрирате и незабавно да получите домейн заедно с безплатни кредити, които можете да използвате за популяризиране на уебсайта си. Поддържаните търсачки, където можете да популяризирате, са Google, Yahoo и Bing. На всичкото отгоре InMotion гарантира, че данните на уебсайта Ви винаги са защитени чрез създаване на редовни архиви. Резервните копия са напълно автоматизирани и не е необходимо да плащате и стотинка, освен ако не надвишите определен лимит. Но ще поговорим за това по-късно.
 • Полезна поддръжка на клиенти – Грешки, бъгове и бъгове могат да се случат по всяко време, дори и да сте човек, който е технологичен. В тези случаи можете лесно да се забиете и може да е необходима помощ, за да можете да разрешите проблема. Много по-прост случай е, когато искате да зададете някои въпроси за сървърите или платформата, върху която работите в момента. И двата случая показват, че трябва да има екип за поддръжка на клиенти, до който да се свържете, когато нещата се объркат. За щастие, поддръжката на клиенти е един от силните костюми на InMotion хостинг. Едва ли можеш да намериш компания, която се справя по-добре, въпреки че има много по-големи. Те разполагат с екип от обучени професионалисти, готови да ви помогнат 24/7. До тях може да се стигне чрез различни канали, включително телефон, чат на живо, имейл съобщения или формуляри за контакт. Освен това те разполагат с обширна база знания, в която всички общи въпроси се решават и обясняват задълбочено. Използвайки лентата за търсене, можете да намерите множество различни ръководства, видео уроци и често задавани въпроси в тяхната библиотека.
 • Компоненти от висок клас сървър – Ефективността на вашия уеб сайт ще зависи най-вече от хардуера, използван от вашия хостинг доставчик. Ако е на път да остарее, това ще се отрази негативно на времето за зареждане на вашите уеб страници. Ето защо трябва да изберете доставчик, който не се страхува да инвестира в най-новия хардуер. InMotion хостинг счита за задължително да оборудва сървърите си с компоненти от висок клас. Досега компанията е напълнила 2 центъра за данни със своите сървъри, които са разположени в САЩ. Те гарантират, че вашият уебсайт може да комуникира със сървъра с малко и без забавяне. Доставчиците могат да увеличат скоростта на своите сървъри с подходяща софтуерна инфраструктура и управление на акаунти, но в края на деня, производителността ще зависи най-вече от хардуера.
 • Убедителни записи за ъптайм – Ако искате да насочите огромно количество трафик към уебсайта си като собственик на бизнес или дори блогър, трябва да сте сигурни, че продължителността на вашия доставчик е над 99%. Можете лесно да изчислите какво означава това число. Това означава, че вашите уебсайтове ще изживеят само около 6 часа престой през годината, което всъщност не е нищо. Имайте предвид, че това е най-лошият сценарий. InMotion хостинг е един от доставчиците, които успешно поддържат ъптайма си над 99%, така че не е нужно да се притеснявате, че зрителите ви разочаровано ще напуснат вашия офлайн сайт. Те инвестираха много в Dell сървъри и най-новите компоненти на Cisco, което обяснява как те могат да бъдат толкова съгласувани с времето за работа. Това вече звучи достатъчно добре, но те трябваше да се уверят, че има екип от експерти, които наблюдават сървърите, в случай че нещо се обърка. Добавете инфраструктурата от висок клас и човешкия компонент и резултатът е мощен и надежден хостинг.
 • Сигурност на високо ниво – Сигурността е друг силен костюм на InMotion хостинг. С техния филтър за нежелана поща вашата пощенска кутия вече няма да е пълна каша. Вместо това той ще бъде изпълнен с истински имейли, които всъщност са важни. За да ви предпазят от злонамерен софтуер и поддържат всичко актуално, те използват две популярни платформи за сигурност: Patchman и Sucuri. Patchman е чудесен за откриване и премахване на злонамерен софтуер, а също така открива уязвимите точки на вашия уебсайт и прилага най-новия пластир, когато е необходимо. Sucuri, от друга страна, е отговорен за сигналите за сигурност, архивирането, ефективността на уебсайта и зловредния софтуер. И двете са високо мощни решения, гарантиращи, че сте сто процента защитени.
 • Намаляване на въглеродния отпечатък – InMotion не е типът доставчик, който замърсява околната среда със своите сървъри. Те използват вятърни турбини, за да генерират енергия по екологичен начин. Центровете за данни изискват толкова много енергия, че оставя значителен въглероден отпечатък, за да поддържа такава по традиционния начин. InMotion основно ви дава възможност да допринесете за намаляване на въглеродния отпечатък, като се регистрирате в техния хостинг пакет. Разбира се, това е и добра маркетингова практика за компанията, но намаляването на замърсяването е все по-важно на нашата планета.

Минуси на хостинг InMotion

 • Не оптимални цени – Собствениците на уебсайтове, които се регистрират в основен план за уеб хостинг, обикновено искат да преминат стъпка по стъпка. Тъй като техните уебсайтове растат, в крайна сметка те искат да преминат към следващия план, който е малко по-силен и по-скъп от предишния. В крайна сметка не искате да плащате за повече ресурси, които всъщност се нуждаете. Нещото при InMotion хостинг е, че техните хостинг планове всъщност не са идеални. Ако започнете с най-евтиния им план, бързо ще ви изчерпят ресурсите и ще има голяма ценова разлика между следващия план и сегашния ви. Да не говорим, че не можете да плащате месечно, тъй като има само едногодишни договори или повече. Новодошлите може да не искат да останат цяла година. Те обаче могат да се възползват от 90-дневната гаранция за връщане на пари в InMotion. Според отзивите тази гаранция не означава много. Много хора решават да напуснат веднага след като видят цените.
 • Съмнителни ограничения за пакета – Ако погледнете хостинг плановете в InMotion, изглежда, че те се опитват да принудят своите потребители да надстроят плана си. Например, планът им за стартиране ви ограничава до 2 уебсайта и 2 бази данни, въпреки че това е доста силен план с всички останали функции, включени в пакета. Те излизат като ненужни ограничения. За тези, които наистина искат да увеличат присъствието си онлайн с повече от 2 уебсайта, единствената възможност е да платят за следващия план, който може да е ненужно силен. Все едно всеки месец да хвърляш няколко долара през прозореца. Можете да намерите множество други доставчици, при които плановете са съобразени по такъв начин, че да можете бавно да усвоите своя бюджет с вашия онлайн бизнес, докато не можете да си позволите следващия план. Много от тях също ви позволяват да хоствате повече от 2 уебсайта, ако не и неограничен.
 • Дълга настройка на акаунта – Целият процес на настройка на InMotion хостинг е доста дълъг и сложен. Вместо да направят това възможно най-лесно и бързо, те избраха да поведат клиентите си чрез поредица от страници, които отнемат много време, докато завършат. Не бива да е толкова досаден процес, за да стартирате вашия сървър и уебсайт.
 • Ограничено безплатно резервно копие – Въпреки че редовно създават резервно копие на данните на уебсайта ви, те поставят определен лимит на безплатната си услуга за архивиране. Докато данните за вашия уебсайт не заемат 10 GB, получавате резервни копия. В случай че надхвърли тази граница, тя се превръща в платена услуга. Разбираемо е обаче, че те не искат да поддържат такова огромно количество данни безплатно. Освен това файловете, по-стари от 4 месеца, се изтриват, така че това е колко далеч ви позволяват да се върнете назад във времето.

A2Hosting – висококачествен уеб хостинг

Причината, поради която този хостинг доставчик не е толкова популярна, е, че те не искат да инвестират в промотиране на своята марка. Основната им цел е да подобрят качеството на хостинг услугите си, доколкото е възможно. Всъщност дори не е необходимо да се рекламират. Повечето хора, които намерят своя уебсайт и се регистрират за един от техните хостинг пакети, веднага се убеждават, че се занимават с високо мощна хостинг компания.

Вместо да се опитва директно да впечатли клиентите си, A2 инвестира много в побеждаването на други големи имена в бранша по отношение на бързината, продължителността на работа, функции, сигурност и поддръжка на клиенти. В края резултатът е същият. Техните услуги привличат вниманието на все повече собственици на уебсайтове, които искат да се регистрират и да развият бизнеса си.

Професионалисти & Минуси от A2Hosting

Плюсове на A2Hosting

 • Светкавично бързо зареждане – Както споменахме, качественият хостинг е всичко, което трябва да очаквате от A2Hosting. Техните сървъри са оборудвани с най-новия хардуер, гарантиращ светкавично бързо зареждане на страниците за собствениците на уебсайтове. Това не само казва компанията на официалния си сайт, но и техните клиенти казват същото в своите рецензии. За тези, които се интересуват от техните услуги, A2Hosting разполага с центрове за данни на три места. Те включват Мичиган, Амстердам и Сингапур, обхващащи съответно САЩ, Европа и Азия. Това гарантира надежден хостинг на уебсайтове за хора от цял ​​свят. За да поддържат сървърите си работещи с най-висока производителност, те позволяват да се стартира само определен брой уебсайтове на всеки сървър.
 • Това също предотвратява аутсорсинга, така че A2Hosting определено няма да бъде типът доставчик, който продава повече хостинг акаунти, отколкото всъщност могат да се справят.
 • Добре обучена поддръжка – Техният екип за поддръжка на клиенти е не само добре обучен, но и истински експерти, когато става въпрос за решаване на проблеми, свързани с вашия уеб сайт или хостинг услуга. С A2Hosting не е нужно да чакате часове, докато проблемът бъде решен. Те са непрекъснато в помощ на един клиент след друг. Можете да достигнете до тях и по имейл, чат на живо и по телефона. Много приятелски настроеният и на място персонал е напълно наясно с факта, че всяка минута се отчита за собственик на уебсайт. Те са достъпни денонощно и с готовност чакат клиенти, които се нуждаят от помощ. Ако бихме оценили поддръжката на клиентите им, със сигурност ще му дадем 5-звездна оценка въз основа на силните им резултати през последните няколко години.
 • Отлично ъптайм на сървъра – A2Hosting беше доста успешен досега, като поддържаше времето си на сървъра над 99,92%, което е число, което побеждава много от останалите доставчици в бранша. Това означава, че ако стартирате уебсайта си на техните сървъри, тогава той ще изпитва средно 6-7 часа престой на година. Имайки предвид, че проблемите могат да се случват непрекъснато и никой доставчик на хостинг не е перфектен, това е доста спретнато число. Повечето доставчици се борят да запазят времето си над 99%.
 • Управлявана сигурност – Заедно с хостинг пакета, доставчикът прилага определени мерки за сигурност и към вашия акаунт. Вирусите и хакерските атаки са доста чести, поради което трябва да защитят данните на уебсайта ви от вреда. След като се регистрирате, те активират защитна стена, която осигурява защита срещу заплахи без пауза. A2Hosting предотвратява зловредния софтуер да се доближи до вашите данни с HackScan, популярна и високоефективна услуга за сигурност. Това е малко по-различно от това, предоставено от други хостинг компании, тъй като не изисква да наблюдавате сами софтуера. A2Hosting ще го направи вместо вас, докато можете да се концентрирате върху задачите на уебсайта си. Те предоставят услуга, която дори не изисква от вас да я поддържате.
 • Безплатен трансфер на уебсайт – Обикновено не е приятно изживяване, когато напускате доставчик на уеб хостинг. Обикновено са включени допълнителни такси и дори не се замисляйте да ги помолите да мигрират данните на уебсайта Ви. Въпреки това, A2Hosting изобщо не е такъв. Те са щедри дори и с тези клиенти, които искат да прекратят абонамента си. Да речем, че искате да напуснете доставчика след една година абонамент, защото сте намерили по-обещаваща алтернатива. В този случай те ще бъдат повече от готови да ви помогнат да мигрирате данните на уебсайта си към новия сървър. Кой знае, може би в крайна сметка ще решите да се върнете. Това изисква само новият хостинг доставчик да стартира cPanel на своите сървъри. Тази услуга е особено полезна за по-големи уебсайтове, които са натрупали много съдържание и потребители. Това също би било страхотно платена услуга, но решиха да я направят безплатно.
 • Хостинг със зелена енергия – A2Hosting е една от хостинг компаниите, които допринасят за по-добра, по-здравословна среда. Работещите сървъри със зелена енергия са все по-популярно решение сред хостинг доставчиците. Това не е само маркетингов улов, тъй като намаляването на щетите, причинени от подобни дейности, е изключително важно днес. A2Hosting иска да даде шанс на хората да направят света по-добро място, като изберат сървър, който не замърсява неговата среда. Компанията си партнира с Carbonfound.org, която е организация, посветена на намаляване на въглеродния отпечатък, причинена от различни различни дейности. Следователно вашият уебсайт ще работи на въглерод-неутрален сървър.

Минуси от A2Hosting

 • Скъпи хостинг планове – Тази хостинг компания има висока производителност, професионален персонал, максимална сигурност, но на каква цена? Оказва се, че цените в A2Hosting са значително по-високи от средните. Не казваме, че не получавате достатъчно стойност за парите си. Ако обаче търсите планове за хостинг на достъпни цени, вероятно това не е компанията, в която трябва да отидете. След като проверите техните споделени хостинг планове, ще видите, че най-евтиният струва $ 4,90 на месец. За да намалите цената, можете да го направите, като се запишете за техния 1, 2 или 3-годишен договор. Това може да намали значително цената, като техният план Lite струва само $ 3,92 на месец. Ако имате предвид хостинг плана и функциите, подходящи за вашия уеб сайт като цяло, тогава можем само да ви препоръчаме да преминете към тригодишния план. A2Hosting има някои мощни хостинг пакети със сигурност, но може да бъде болезнено да плащате за тях месец по месец с нисък бюджет.
 • Ограничени планове от нисък клас – Въпреки че можете да намерите някои обещаващи евтини планове за вашия уебсайт на A2Hosting, те може да изискват бързо да преминете към по-силен. Например, планът Lite ви ограничава до един уебсайт с 5 бази данни. Това само показва, че тези планове не са проектирани в дългосрочен план. Е, те са, ако през цялото време поддържате ниския трафик и съдържание ниски. Поне можем да кажем, че планът Lite осигурява изключителна скорост на зареждане на страниците. Другите два пакета (Swift и Turbo) са още по-бързи. Ако обаче имате парите, тогава не трябва да се отклонявате от по-мощните планове на A2Hosting. Няма да съжалявате за това със сигурност.

A2Hosting срещу InMotion – Кое да изберем?

InMotion хостинг не е най-голямата компания, но определено е бързо развиваща се. Може да нямат толкова центрове за данни, колкото конкуренцията им, но инвестират много в предоставянето на висококачествени услуги. Получава изобилие от положителни отзиви както от старши потребители, така и от новодошлите. Те се стремят да предоставят на потребителите необходимите инструменти, за да станат успешни онлайн.

В InMotion всеки хостинг план е пълен с полезни функции, да не говорим, че всеки от тях осигурява безумно изпълнение. Това, което най-много се грижи за клиентите им, е пълната им независимост от компанията и тяхната щедра гаранция за връщане на пари. В InMotion потребителите не изпитват натиск да се ангажират незабавно с услугата. Вместо това те отделят време и изпробват всички готини функции.

Така че защо трябва да изберете A2Hosting? Отговорът е прост. Те очевидно не се интересуват от реклама, маркетингови трикове или финансови трикове. Всъщност не чувате за тях, защото те са заети с осигуряване на най-висока производителност за своите клиенти и поддържане на качеството на техните услуги. Те лесно поддържат продължителността си над 99% и осигуряват изключителна сигурност и архивиране. Кое звучи по-добре? От вас зависи да решите.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map