Как да създадете професионален уебсайт с WordPress (за начинаещи)

създайте професионален уебсайт wordpress начинаещ приятелски


Въпреки че WordPress е много лесен за използване и създаване на уебсайт, все още много хора се борят да направят професионален уебсайт. В този урок ще ви науча как да изградите професионален уебсайт за вашия бизнес с помощта на WordPress. Концепцията на това ръководство е да ви даде съвети, които ще ви помогнат в изграждането на страхотен уебсайт, който превръща посетителите в клиенти.

Създател на уебсайтове, базиран на WordPress

Перфектен за начинаещи! Създавайте извън кутията, професионални и висококачествени уебсайтове с WordPress и BoldGrid.

Започни сега! »

Ако искате да научите основите за това как да настроите WordPress или искате да знаете как да стартирате блог за минути, моля, разгледайте свързаните уроци.

Този урок не включва умения за програмиране или уеб дизайн. Той е идеален за начинаещи, които започват с WordPress. Всичко е илюстрирано със скрийншоти.

Начинаещи приятелски! Без кодиране! Без умопомрачителни условия! Просто и направо напред! Стъпка по стъпка.

Професионален хостинг за професионален бизнес

Докато създавате този уебсайт за вашия бизнес, искате да сте професионалист. За да публикувате уебсайта си онлайн, ще ви е необходима хостинг услуга. За това ръководство използвах InMotion хостинг като пример. Горещо препоръчвам тази хостинг компания за създаване и хостинг на вашия бизнес уебсайт. Ако искате да научите повече за този хостинг доставчик, моля, прочетете нашия преглед на хостинг InMotion.

Така че първо, ще трябва да закупите подемен план.

Следвайки този линк, ще получите 47% моментална отстъпка. Превъртете до края на страницата и изберете план за стартиране, като кликнете върху бутона „Поръчай сега“.

поръчайте план за стартиране на инмоция

Прегледайте избора си и кликнете върху „Продължи“.

инмоция бизнес процес хостинг поръчка

Ако вече притежавате име на домейн, изберете тази опция, в противен случай можете да регистрирате нов домейн безплатно с този хостинг план.

безплатен домейн регистрира инмоция

За този пример избрах опцията да свържа моя домейн към сървъра на InMotion, така че продължавам с опцията „Вече имам домейн“. Прегледайте избора си и кликнете върху „Продължи“.

inmotion вече притежава име на домейн

Системата автоматично ще открие вашето местоположение и ще избере уеб сървъра, на който ще бъде хостван уебсайтът ви. Ако искате да направите корекции, изберете ново място за сървъра. Можете да избирате между Източен и Западен бряг. Помислете дали уебсайтът ви е хостван на сървър, който е по-близо до вас и вашите клиенти.

инмоция хостинг източно крайбрежие западно крайбрежие

Сега най-важната стъпка от тази поръчка е да изберете системата за управление на съдържанието, която искате да инсталирате на вашия уебсайт. Тук ще изберете „Инсталиране на BoldGrid, захранвано от WordPress“. Това е строителят, който ще използваме за създаване и персонализиране на нашия уебсайт. BoldGrid е създател на страници с WordPress, който ви позволява да създавате персонализирани оформления, без да е необходимо да знаете HTML, CSS или друго програмиране. Моля, разгледайте нашия преглед на BoldGrid, за да научите повече за този страхотен инструмент.

inmotion автоматично инсталирате boldgrid при регистрация

Попълнете вашата лична и финансова информация. Тази страница е защитена и криптирана, така че вашите данни ще бъдат защитени. Кликнете върху бутона „Сметка за покупка“, за да завършите поръчката си.

инмоция покупка хостинг акаунт

Ще се свържете по телефона след няколко минути, за да потвърдите поръчката си. След като поръчката ви бъде потвърдена, ще получите имейл с информация за вход. Междувременно WordPress и BoldGrid се инсталират автоматично на вашия уебсайт. В края на вашата поръчка ще имате работеща система, която можете да персонализирате.

Дотук добре! Сега идва забавната част, когато всъщност създавате своя уебсайт.

Създаване на вашия уебсайт WordPress

След като акаунтът ви бъде потвърден по телефона, ще получите имейл за добре дошли от InMotion с всички данни за вход. Този имейл съдържа вход към вашия панел за управление на акаунти, вход в cPanel и към вашия сайт WordPress, където BoldGrid вече е инсталиран.

Сега достъп до таблото за управление на вашия уебсайт и влезте. Екранът за вход е различен от екрана за вход в WordPress по подразбиране. Таблото за управление също е малко по-различно, но не прави много разлика, дори ако вече сте използвали WordPress.

inmotion boldgrid вход

На екрана за добре дошли ще покажете два видеоклипа, едно за начинаещи и едно за напреднали потребители на WordPress. Тези видеоклипове са бърза презентация на BoldGrid. Горещо предлагам да ги гледате! Следното видео обяснява как да започнете с BoldGrid:

Сега, за да започнете, ще трябва да кликнете върху менюто „Вдъхновения“.

уебсайт за смели вдъхновения

На страницата за вдъхновения можете да изберете от две опции: Инсталирайте като Staging (изберете това, ако вече имате уебсайт и искате да го надстроите с BoldGrid) или Инсталирайте като активен (тази опция е за тези, които все още нямат уебсайт). Ще продължим със сайта „Активен“.

boldgrid инсталирайте активни сайтове

Следващата стъпка е да изберете категория за вашия уебсайт. По време на писането има около десет категории, от които можете да избирате, но ще се добавят още, докато BoldGrid се развива. Изберете категорията, която е най-близка до вашата ниша на уебсайта.

boldgrid изберете категория уебсайт

След като е избрана категория, можете да изберете тема, която харесвате. Можете да прегледате някоя от тези теми и да видите как ще изглежда на десктоп, маса или мобилен телефон. Моля, обърнете внимание, че някои теми съдържат защитени с авторски права изображения с водни знаци. Можете да закупите тези изображения (с помощта на монетна система) или да ги замените със свои снимки. За този урок ще изберем темата „Uptempo“.

boldgrid изберете тема

След като изберете темата, която предпочитате, изберете набора от страници, който искате да инсталирате на вашия уебсайт. Ще изберем да инсталираме пет страници, които са най-често срещаните за тази категория. Кликнете върху бутона „Избор“, за да продължите.

boldgrid изберете набор от страници

Потвърдете избора си и завършете инсталирането на темата и страниците, като кликнете върху „Инсталирайте този уебсайт!“ бутон. На тази стъпка все още можете да се върнете и да редактирате избраните преди това настройки.

уебсайт за инсталиране на boldgrid

Инсталирането и създаването на страниците ще отнеме по-малко от минута. Не затваряйте страницата, докато приключи. След като инсталацията приключи, щракнете върху бутона „Персонализиране“.

boldgrid изтеглите уебсайт за тематична инсталация

Темата за персонализиране ви позволява да редактирате уебсайта си и да визуализирате промените, които правите. Опциите могат да варират от тема до тема. За темата, която избрахме по-рано, Uptempo, можем да променим заглавието на сайта, да променим шрифта, позицията на заглавието, да качим изображение на лого или икона на сайта.

boldgrid персонализирайте уебсайта

В секцията за цветове можете да избирате от различни цветови палитри. Има функция „Предложи палитри“, която ще предлага цветова схема всеки път, когато щракнете върху нея. Изберете цветовата схема, която харесвате!

boldgrid цветен персонализатор предлага палитри

Има много други настройки, които можете да конфигурирате, за да направите уебсайта си уникален и изключителен. Например можете да изберете статична начална страница, която ще покаже избрана от вас страница. Можете също да добавите приспособления към заглавката и долния колонтитул и също да добавите персонализиран HTML (Google Analytics например). Възможно е също да добавите персонализиран JavaScript или CSS към вашата тема, без да е необходимо да отваряте файлове. Сега няма да навлизаме в подробности, тъй като този урок ще отнеме твърде много време, за да пише и чете.

След като сте готови, щракнете върху „Запазване & Публикуване “бутон! Можете да се върнете по-късно и да редактирате всяка опция, ако искате.

Сега отидете на началната страница на вашия уебсайт и се насладете на гледката:

пример за уеб сайт boldgrid

Все още не сте готови! На вашия уебсайт има пет страници, но те са опаковани със съдържанието по подразбиране, което се доставя с инсталацията. Ще искате да промените тези.

boldgrid редактиране на страници

В WordPress ще можете да променяте текст, да добавяте и заменяте изображения, да клонирате или изтривате различни блокове, да влачите и пускате блокове вертикално и хоризонтално.

boldgrid редактор на страници

С функцията „Добавяне на GridBlock“ можете да избирате от широк набор от предварително създадени оформления. Тази функция ви позволява също да вмъкнете карта на Google в страницата си или да изберете от широк спектър от формуляри за контакт с различни полета.

оформление на болдгрид вмъкване на решетка

API на BoldGrid също ви позволява да търсите изображения с високо качество, безплатни и търговски. Можете да зададете размера на изображението, което добавяте в страницата си, и системата автоматично ще изрязва и инсталира изображението на вашия уебсайт. Тази функция ви позволява да настройвате страниците си с красиви изображения само за няколко минути, без дори да използвате софтуер за редактор на изображения. Колко е готино това?

На този етап приключвате със изграждането на вашия уебсайт. Поздравления! Създадохте професионален уебсайт, използвайки WordPress и BoldGrid за вашия бизнес. Всичко това, без да докосвате един ред код, и вие бяхте в състояние да добавите изображения, без да е необходимо да ги редактирате на вашия компютър.

Обобщение и препоръка

Това ръководство се оказа по-дълго, отколкото исках да бъда, но мисля, че обхванах повечето стъпки, необходими за изграждането на професионален уебсайт. Надявам се, че това ръководство ще помогне на много начинаещи. Ако имате някакви въпроси относно BoldGrid, можете да напишете коментар по-долу или да се свържете с InMotion хостинг. Техническата поддръжка е много полезна и за начинаещи.

Силно препоръчвам както BoldGrid, така и InMotion за създаване и хостинг на вашия WordPress сайт.

Въпреки че процесът на създаване на този демо уебсайт ми отне само няколко минути, за съставянето на това ръководство стъпка по стъпка ми отне повече от един час. Ако ви е помогнало, моля, споделете в профилите си в социалните медии. Благодаря!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map