Contabo pregled

Contabo je cijenjeni pružatelj web hosting usluga u industriji. Osnovali su se u Njemačkoj 2003. godine. S jednim poslužiteljem i svojim upornim timom tijekom godina postali su vrlo uspješna tvrtka. Trenutno su jedan od iskusnih pružatelja usluga na koje se apsolutno možete osloniti, nudeći širok spektar usluga za blogere, vlasnike internetskih trgovina, pridružene web stranice i još mnogo toga.


Ako želite moćan poslužitelj za igre, Contabo također nudi i takve usluge. Na primjer, Minecraft možete lako pokretati na njemu s malim kašnjenjem, čak i za vrijeme velikog prometa. Naravno, postoje i mnoge druge igre, čak i zahtjevnije koje se bez problema mogu izvoditi na Contaboovim poslužiteljima. Ako želite osigurati ugodno igračko iskustvo za sve igrače, uvijek je dobra ideja ugostiti igru ​​na vlastitom poslužitelju..

Na Contabu, svatko može pronaći plan web hostinga koji odgovara njihovim potrebama. Dijeljeni hosting, VPS i namjenski poslužitelji su dostupni i imate brojne planove za odabir za svaku vrstu usluge. Jednom kada uspostavite internetsku prisutnost s web stranice, ona može početi brzo rasti, tražeći više resursa za upravljanje prometom. Čak i ako vaša web stranica privlači veliku količinu prometa, ne morate brinuti o izvedbi sve dok odaberete plan hostinga na Contabo-u.

Nakon što završite s prijavom na neki od njihovih planova, ona će odmah biti aktivna i možete početi raditi na svojoj web stranici. Njihovi su paketi dizajnirani tako da budu visoko fleksibilni i omogućuju vam konfiguriranje značajki po želji i povećavanje resursa kad god je to potrebno. U ostatku ovog pregleda govorimo malo o svakom planu, cijenama, pouzdanosti Contabo poslužitelja i korisničkoj podršci..

Contabo planovi i cijene

Zajednički planovi hostinga

Contabo nastoji pružiti pouzdanu uslugu zajedničkog hostinga, nudeći planove koji su u skladu sa standardima za pristupačne cijene. Svaki zajednički plan omogućuje vam da koristite skripte za instalaciju jednim klikom za sav dodatni softver koji vam je potreban za vaše web mjesto. Aplikacije su prilično velikodušne, jer stotine njih možete pronaći u paketu koji se može brzo instalirati i ujedno vam olakšati život.

Također, oni ne ograničavaju vaš promet, tako da samo vi ovisite o tome hoćete li odlučiti može li vaša web stranica neometano funkcionirati na trenutačnom planu ili vam treba bolji. Međutim, oni ograničavaju prostor na disku i količinu MySQL baza podataka i računa e-pošte koji možete imati. To nije nužno negativna strana, jer većina ljudi ionako ne prelazi ta ograničenja.

Dobijate besplatni SSL certifikat čak i s najjeftinijim planom, tako da ga ne morate kupiti zasebno. Ključno je imati SSL certifikat ako želite izgraditi povjerenje u posjetitelje svoje web stranice. Druga stvar koju ne trebate platiti je njihov izrađivač web stranica koji je dostupan svima. Možete dobiti zajednički plan hostinga za samo 2,99 EUR mjesečno s 50 GB prostora za pohranu, 20 MySQL baza podataka, 1000 adresa e-pošte i 1000 FTP korisnika.

Ako vam treba jači, možete odabrati između 3 dodatna plana. Najskuplja košta 9,99 EUR mjesečno i nadograđuje specifikacije na 500 GB prostora za pohranu i neograničene MySQL baze podataka, e-poštu i FTP račune.

VPS hosting planovi

Ako pogledate njihov dio VPS-a, shvatit ćete da oni nude tradicionalne tvrde i tvrde diskove kao i u svojim planovima. Čak i ako odaberete najjeftiniji paket, možete birati između te dvije vrste pogona za pohranu. Ako točno znate koliko resursa zahtijeva vaša web stranica, možete u skladu s tim postaviti svoj plan.

Contabo vam omogućuje da sastavite prilagođeni VPS plan s potrebnim RAM-om, CPU jezgrama i SSD ili HDD. Ne postoji nedostatak opcija koje osiguravaju da ne plaćate više sredstava od iznosa koji zapravo trošite. To njihovu uslugu čini potpuno isplativom, pružajući savršenu vrijednost za vaš novac. Budući da vam pružatelj pruža root pristup poslužitelju sa svim VPS planovima, možete ručno instalirati bilo koji softver koji vam treba.

Ako pogledate odjeljak VPS na Contabou, vidjet ćete da su planovi podijeljeni na HDD plus SSD Boost i 100% SSD planove. Svaka kategorija nudi 3 različita plana. Prvi plan s HDD-om košta 6,99 EUR mjesečno i nudi vam 2 CPU jezgre, 6 GB RAM-a, 500 GB SSD-a pohranjene memorije i 100Mbit / second propusnost po luci.

Prvi 100% SSD VPS plan na Contabou košta samo 8,99 EUR i dobivate 4 CPU jezgre, 12 GB RAM-a, 300 GB SSD prostora i istu propusnost od 100Mbit / s po luci. Možete birati između Linuxa i Windows-a. Ako odaberete Windows Server, za HDD planove možete odabrati verziju 2012. i verziju 2016. za tvrde diskove.

Namjenski planovi hostinga

Contabo nudi namjenske planove poslužitelja od samog početka. U stvari, ovo je bila jedina vrsta usluge koju je tvrtka nudila tijekom današnjeg vremena, a kako su godine prolazile, uključivale su i ostale tipične usluge poput dijeljenog i VPS hostinga. Stoga su namjenski poslužitelji područje na kojem su većinom specijalizirani. U početku su imali samo jedan podatkovni centar, ali sada možete odabrati namjenski poslužitelj relativno blizu vaše lokacije bez obzira gdje živite.

Njihovi planovi nisu samo vrlo prilagodljivi, već možete odabrati i svoj željeni operativni sustav. Svi namjenski planovi podržavaju i Windows i Linux, a ako želite ručno instalirati softver na njihove poslužitelje, to možete učiniti zahvaljujući korijenskom pristupu koji dolazi uz uslugu. Imaju svoj takozvani starter model za one koji žele jeftiniji namjenski poslužitelj s cijenom od 39,99 EUR. Dolazi s 4-jezgrenim CPU-om, 8 GB RAM-a i 800 GB diskovnog prostora.

Cijene njihovih skupljih namjenskih planova kreću se od 49,99 EUR pa sve do 109,99 EUR. Prvi dolazi s 4-jezgrenim i7 procesorom, 12 GB RAM-a, 200 GB memorije i 100Mbit / s priključkom za propusnost. To možete prilagoditi do 10-jezgrenog Intel Xeon procesora, 256 GB RAM-a, 1 Gbit / s priključka za propusnu širinu i prostor za pohranu po vašem izboru. Klikom na Prilagodi & Opcija narudžbe možete slobodno prilagoditi planove prije plaćanja.

Lokacije poslužitelja i hardver tvrtke Contabo

Kako bi se osiguralo brzo vrijeme učitavanja stranice za vaše web mjesto, snažan hardver nije jedini važan faktor. Trebali biste odabrati i podatkovni centar koji je najbliži vašoj lokaciji kako bi vrijeme odziva bilo što kraće. Ako nađete web hosting tvrtku koja pruža vrhunsku uslugu, ali njihov najbliži podatkovni centar je s druge strane svijeta, tada je nemoguće uspostaviti dobru vezu.

Srećom, podatkovni centri tvrtke Contabo raspoređeni su po cijelom svijetu, pružajući priličnu lokaciju za svakog klijenta. Također, postoji tisuće poslužitelja na svakoj lokaciji, tako da ih je teško prebaciti u inozemstvo. Imaju dva prilično velika podatkovna centra u Njemačkoj, na kojima radi nevjerojatnih 4000 poslužitelja. Još 2009. godine Contabo je u Münchenu osnovao podatkovni centar, koji je kasnije nagrađen za korištenje zelene energije za napajanje poslužitelja.

Najveći podatkovni centar osnovan je 2014. godine u Nürnbergu. To je omogućilo tvrtki da doda do 10 000 namjenskih poslužitelja ako je potrebno da opsluži sve veći broj klijenata u regiji. U taj projekt uložili su mnogo novca, ali to se na kraju nesumnjivo isplatilo. Također je vrijedno spomenuti da je Contabo za svoj predani rad dobio nagradu njemačkog podatkovnog centra u dva odvojena navrata.

Uključivanje Contabo poslužitelja

Contabo nastoji poboljšati svoje usluge na više načina, a to uključuje održavanje što dužeg broja obrtaja njihovih poslužitelja. Toliko su posvećeni u postizanju svog cilja da jamče 99,99% produženja radnog vremena za vaše web mjesto. Jedan od razloga zašto je ovaj davatelj usluga toliko pouzdan je da su osigurali 100% zalihe njihovog hardvera.

To znači da oni stalno prate svaki element na poslužitelju sa svim softverom koji radi na njima i ako se nešto pokvari, oni su tu da to odmah riješe. Nema zastoja jer će rezervni element biti aktivan odmah. Contabo koristi najnovije servere i oni su u potpunosti osigurani ne samo zaštitnim softverom, već i mnoštvom sigurnosnih kamera.

Korisnička podrška u Contabo-u

Nakon što se prijavite na jedan od hosting planova, njihov tim učinit će sve kako bi vam zajamčio besprijekoran doživljaj. Imaju više od desetljeća stariji sustav podrške koji nikada nije bio vanjski. Tvrtka uvijek nastoji angažirati i obučiti dovoljno stručnjaka kako bi njihovi klijenti dobili brzi odgovor.

Iako je tim za korisničku podršku uski raspored telefonskih poziva, i dalje ih možete kontaktirati e-poštom u bilo kojem trenutku. Podrška putem e-pošte i telefona (ako ih nazovete tijekom radnog vremena) brza je i vrlo učinkovita. Kada je riječ o bazi znanja, Contabo ima veliku zbirku udžbenika i opsežna često postavljana pitanja koja možete provjeriti kad god se zaglavite ili imate jednostavno pitanje na umu..

Iako nemaju sustav za razgovor ili ulaznice uživo, to im ne čini slabu podršku jer se trude da im budu dostupni i korisni putem svoja dva dostupna kanala. Sve u svemu, možete dobiti podršku od Contabo tima od 10/10 kada god se suočite s problemom na vašoj web stranici ili s vašim hosting planom. Osoblje im je dobro obučeno, spremno za rješavanje i najneobičnijih problema.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map