Πώς να ξεκινήσετε ένα WordPress Blog στο HostGator;


Η δημιουργία του προσωπικού σας ιστολογίου είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μοιραστείτε το πάθος σας και επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε να κερδίζετε χρήματα στο διαδίκτυο. Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε πώς να ξεκινήσετε το δικό σας ιστολόγιο. Για να ξεκινήσετε ένα blog, πρέπει επίσης να εγγραφείτε σε έναν αξιόπιστο πάροχο φιλοξενίας ιστοσελίδων.

Ο λόγος για τον οποίο είναι πολύ πιο εύκολο να δημιουργήσετε ένα blog WordPress μέσω ενός παρόχου φιλοξενίας είναι επειδή απαιτεί μόνο λίγα λεπτά από το χρόνο σας για να δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα φιλοξενίας, ένα όνομα τομέα και ένα blog WordPress με την ίδια διαδικασία.

Αυτή τη φορά, θα επιλέξουμε το HostGator για να σας καθοδηγήσει σε όλη τη διαδικασία εγγραφής. Το HostGator είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στον κλάδο φιλοξενίας ιστοσελίδων αυτήν τη στιγμή, εξυπηρετώντας εκατομμύρια χρήστες με διάφορους τύπους προγραμμάτων φιλοξενίας.

Δεδομένου ότι ένα προσωπικό ιστολόγιο δεν απαιτεί τόσους πόρους όπως και άλλους τύπους ιστότοπων, θα απαιτήσει λίγη ή καθόλου επένδυση για να έχετε ένα βέλτιστο πρόγραμμα φιλοξενίας. Κατά τη λειτουργία ενός ιστολογίου, μπορείτε να μάθετε πολλά στη διαδικασία.

Θα αποκτήσετε μεγάλη εμπειρία σε πράγματα όπως η προσέλκυση επισκεψιμότητας, η δημιουργία πολύτιμων σχέσεων με άλλους bloggers, η διαχείριση μιας επιχείρησης και η διαχείριση ιστότοπων. Σήμερα, σχεδόν όλοι μπορούν να ξεκινήσουν ένα blog χωρίς να γνωρίζουν τίποτα για τη δημιουργία ιστοσελίδων. Αν θέλετε να δημιουργήσετε το δικό σας blog blog με το HostGator, ακολουθήστε αυτά τα 7 απλά βήματα:

Βήμα 1 – Επιλέξτε έναν πάροχο φιλοξενίας

Αρχικά, επισκεφθείτε τον επίσημο ιστότοπο του HostGator. Όπως αναφέραμε, ένα από τα φθηνότερα σχέδια θα είναι περισσότερο από αρκετό για το blog σας στο WordPress. Από τις διαθέσιμες επιλογές στο μενού, επιλέξτε Web Hosting και θα σας ανακατευθύνει στα κοινόχρηστα προγράμματα φιλοξενίας τους.

Ή απλώς κάντε κλικ στο κουμπί “Ξεκινήστε!” Που σας οδηγεί στην ίδια σελίδα. Υπάρχουν τρία διαφορετικά κοινόχρηστα προγράμματα φιλοξενίας, όπως μπορείτε να δείτε στην παρακάτω εικόνα:

Το πιο βασικό είναι το σχέδιο Hatchling, ακολουθούμενο από τα σχέδια Baby και Business. Εάν η έναρξη μιας διαδικτυακής επιχείρησης δεν είναι ο κύριος στόχος σας, τότε θα πρέπει να επιλέξετε μεταξύ των σχεδίων Hatchling και Baby.

Η επιλογή σας θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των ονομάτων τομέα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Ενώ το πρόγραμμα Hatchling σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε μόνο έναν τομέα, το πρόγραμμα Baby σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε απεριόριστους τομείς στον ίδιο λογαριασμό.

Εάν το μυαλό σας γεμίζει με ιδέες, τότε ίσως θελήσετε να ξεκινήσετε πολλούς ιστότοπους ταυτόχρονα. Αυτός ο οδηγός μπορεί να σας βοηθήσει και σε αυτό. απλώς φροντίστε να διαλέξετε το σχέδιο μωρού αντί του Hatchling.

Αλλά αν ένα blog WordPress είναι ο μόνος ιστότοπος που θέλετε να ξεκινήσετε τώρα, θα είστε εντάξει με το σχέδιο Hatchling. Εάν είστε πλήρης αρχάριος, τότε προτείνουμε σίγουρα το φθηνότερο πρόγραμμα για εσάς. Θα πρέπει να μάθετε ένα ή δύο πράγματα πριν επιλέξετε ένα πιο ισχυρό σχέδιο. Μόλις αποφασίσετε ποιο θα επιλέξετε, κάντε κλικ στο κουμπί «Εγγραφή τώρα!» Ακριβώς κάτω από το πακέτο.

Βήμα 2 – Προσθέστε το όνομα τομέα σας

Αφού κάνετε κλικ στο κουμπί “Εγγραφή τώρα!”, Θα χρειαστεί να συμπληρώσετε μερικές φόρμες εγγραφής. Η πρώτη σελίδα του HostGator Order Wizard θα είναι μια φόρμα για την καταχώριση ονομάτων τομέα.

Εάν δεν έχετε ακόμη τομέα, κάντε κλικ στην επιλογή “Καταχώριση νέου τομέα” και πληκτρολογήστε έναν ελκυστικό τομέα σε αυτόν. Θα είναι η διεύθυνση URL που πρέπει να εισάγουν οι χρήστες στα προγράμματα περιήγησής τους για να βρουν τον ιστότοπό σας.

Προσπαθήστε να βρείτε κάτι σύντομο και εύκολο να θυμηθείτε.

Οι άνθρωποι ονομάζουν συνήθως τους ιστότοπούς τους μετά το όνομά τους, την επωνυμία τους ή τον τύπο περιεχομένου που θέλουν να κοινοποιήσουν. Στη συνέχεια, επιλέξτε μια δημοφιλή επέκταση και η φόρμα θα ελέγξει τη διαθεσιμότητα του τομέα. Το πιο δημοφιλές είναι το .com και διευκολύνει επίσης να θυμάστε τον τομέα σας. Προφανώς, δύο διαφορετικοί κάτοχοι ιστότοπων δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το ίδιο όνομα τομέα.

Μερικές φορές είναι δύσκολο να βρεις ένα όνομα που δεν έχει ήδη ληφθεί, οπότε μπορεί να σου πάρει λίγο χρόνο μέχρι να βρεις το σωστό. Τα ονόματα τομέα χρεώνονται ετησίως και τα περισσότερα από αυτά κοστίζουν 12,95 $ ετησίως. Το HostGator θα προσθέσει αυτήν την τιμή στο άθροισμα στο τέλος της διαδικασίας.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τώρα μπορείτε να αποκτήσετε ένα όνομα domain που καταχωρίζεται από το HostGator ΔΩΡΕΑΝ με κάθε νέο πακέτο φιλοξενίας!

Βήμα 3 – Επιλέξτε ένα πακέτο φιλοξενίας

Μεταβαίνοντας στην επόμενη φόρμα, θα δείτε μερικά αναπτυσσόμενα μενού όπου μπορείτε να επιλέξετε ένα πρόγραμμα HostGator και τη χρονική περίοδο της συνδρομής σας. Μπορείτε πάντα να λάβετε εκπτώσεις επιλέγοντας μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Εξαρτάται μόνο από το πόσο είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε εκ των προτέρων.

Ο 36μηνος κύκλος χρέωσης είναι ο μεγαλύτερος και συνοδεύεται από τη μεγαλύτερη έκπτωση. Ωστόσο, τα σχέδια είναι αρκετά προσιτά ακόμη και αν εγγραφείτε έως 1 ή 2 χρόνια.

Αν και στο μενού «Τύπος πακέτου», δείχνει το πρόγραμμα φιλοξενίας που επιλέξατε αρχικά από προεπιλογή, μπορείτε πάντα να μεταβείτε σε διαφορετικό πακέτο εάν αλλάξετε γνώμη. Επιλέξτε το σχέδιο Hatchling εάν θέλετε να εκτελέσετε ένα μόνο ιστολόγιο.

Θα σας κοστίσει μόνο 48 $ ετησίως εάν εγγραφείτε για 3 χρόνια, δηλαδή συνολικά 150 $. Αν επιλέξετε την επιλογή 1 έτους, θα σας κοστίσει 66 $. Τα πρόσθετα δεν περιλαμβάνονται στην τιμή, οπότε αν θέλετε το απόρρητο τομέα ή ένα νέο όνομα τομέα, θα πρέπει να πληρώσετε για αυτά ξεχωριστά.

Σας προτείνω να ρίξετε μια ματιά στη σελίδα κουπονιού HostGator, γιατί εκεί μπορείτε να βρείτε μερικούς πραγματικά καλούς κωδικούς κουπονιών, τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να λάβετε ακόμη χαμηλότερες τιμές.

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν δύο επιπλέον κενά πεδία για το όνομα χρήστη σας και έναν κωδικό PIN ασφαλείας. Με αυτό το όνομα χρήστη, θα μπορείτε να μπείτε στον πίνακα ελέγχου του λογαριασμού HostGator. Φροντίστε να γράψετε το PIN σας κάπου ή να το αποθηκεύσετε σε ένα έγγραφο. Εάν ξεχάσετε τα διαπιστευτήρια σύνδεσής σας, σίγουρα θα είναι χρήσιμο.

Βήμα 4 – Προσωπικά στοιχεία για χρέωση

Αυτή είναι η φόρμα όπου πρέπει να εισαγάγετε τα στοιχεία χρέωσής σας. Όπως με τις περισσότερες παρόμοιες φόρμες στο διαδίκτυο, υπάρχουν πολλά κενά πεδία που θα πρέπει να συμπληρώσετε. Στην πρώτη σειρά, θα παρέχετε προσωπικά στοιχεία όπως email, όνομα, εταιρεία, τηλέφωνο, τοποθεσία και ούτω καθεξής.

Στη δεύτερη σειρά, μπορείτε να επιλέξετε έναν τρόπο πληρωμής και στη συνέχεια να συμπληρώσετε τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας ή του PayPal ανάλογα.

Βήμα 5 – Πρόσθετα που προσφέρονται από το HostGator

Μπορείτε να επιλέξετε από πολλά επιπλέον ανάλογα με τις ανάγκες σας. Αυτά μπορούν να βελτιώσουν ορισμένες πτυχές του ιστότοπού σας. Ακριβώς στην κορυφή της λίστας, έχετε την επιλογή να λάβετε Προστασία Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για μόνο 9,95 $ το χρόνο.

Αυτό είναι σίγουρα ένα από τα πιο χρήσιμα χαρακτηριστικά, καθώς βοηθά στην προστασία της ταυτότητάς σας στον Ιστό. Τα προσωπικά σας στοιχεία επικοινωνίας θα είναι κρυφά, επομένως κανείς δεν θα μπορεί να τα ελέγξει μέσω του τομέα σας.

Χωρίς προστασία τομέα, βασικά οποιοσδήποτε θα μπορεί να πραγματοποιήσει μια αναζήτηση WHOIS στο όνομα τομέα σας που θα αποκαλύψει τα προσωπικά σας στοιχεία. Υπάρχουν πολλές ιστοσελίδες στον Ιστό που παρέχουν αναζήτηση WHOIS ως υπηρεσία.

Δεδομένου ότι οι τομείς είναι πάντα ορατοί, μπορούν να τους αντιγράψουν σε οποιονδήποτε από αυτούς τους ιστότοπους για να ελέγξουν ποιος έχει καταχωρήσει τον συγκεκριμένο τομέα. Το Domain Privacy Protection διασφαλίζει ότι αυτές οι αναζητήσεις WHOIS δεν επιστρέφουν πληροφορίες σχετικά με την ταυτότητά σας.

Χωρίς προστασία, οι χρήστες θα μπορούν να μάθουν επίσης το όνομα, την τοποθεσία, το email και τον αριθμό τηλεφώνου σας. Αυτά είναι πολλά προσωπικά στοιχεία που σίγουρα δεν θέλετε να μοιραστείτε με ολόκληρο τον κόσμο. Το Domain Privacy Protection αλλάζει εντελώς αυτές τις λεπτομέρειες, έτσι ώστε κανένα από αυτά να μην σχετίζεται με τον κάτοχο. Ας σας δείξουμε ένα παράδειγμα:

Χωρίς προστασία απορρήτου τομέα

 • Τζο Γουάλας
 • Λεωφόρος Πενσυλβανίας 1600
 • Ουάσιγκτον
 • ΜΑΣ
 • [email protected]
 • Τηλ + 2.812-787-2734

Με προστασία απορρήτου τομέα

 • Διαχειριστής τομέα
 • ID # 35595, Τ.Θ.
 • Παραλία Nobby
 • ΑΥ
 • Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο εταιρείας προστασίας προσωπικών δεδομένων
 • Αριθμός τηλεφώνου της εταιρείας

Η δεύτερη επιλογή στη λίστα είναι το Site Backup που κοστίζει 19,95 $ ετησίως. Αυτό διασφαλίζει ότι τα δεδομένα σας δημιουργούνται αντίγραφα ασφαλείας κάθε μέρα αποθηκεύοντάς τα στο cloud. Ο λόγος για τον οποίο το συνιστούμε ανεπιφύλακτα είναι επειδή μπορεί να αντιμετωπίσετε ένα απροσδόκητο πρόβλημα ανά πάσα στιγμή που μπορεί να προκαλέσει απώλεια δεδομένων.

Μπορεί να είναι αποτέλεσμα ατυχήματος, αλλά ο ιστότοπός σας μπορεί επίσης να μολυνθεί από κακόβουλο λογισμικό. Όπως λέει και η παροιμία, είναι καλύτερα ασφαλές από το συγγνώμη. Με τακτικά αντίγραφα ασφαλείας, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι τα δεδομένα του ιστότοπού σας μπορούν να αποκατασταθούν πλήρως. Η εφεδρική υπηρεσία παρέχεται από την CodeGuard, μια από τις πιο ισχυρές εταιρείες εφεδρικών υπηρεσιών αυτή τη στιγμή.

Το τρίτο στη λίστα είναι το SiteLock που παρέχει πρόσθετη ασφάλεια στον ιστότοπό σας και εξασφαλίζει υψηλή απόδοση. Δεδομένου ότι κοστίζει μόνο 1,67 $ το μήνα, θα το συνιστούσαμε με βάση τη χαμηλή τιμή.

Ωστόσο, προστατεύει τον ιστότοπό σας από κάθε είδους κακόβουλο λογισμικό, ενώ οι επισκέπτες του ιστότοπού σας θα είναι περισσότερο από ευχαριστημένοι με τις ταχύτητες φόρτωσης της σελίδας σας. Το SiteLock σαρώνει ολόκληρο τον ιστότοπό σας για επιβλαβείς απειλές κάθε μέρα και αποτρέπει επίσης κακόβουλη κίνηση. Σύμφωνα με το HostGator, εάν συνοψίσετε όλες τις δυνατότητες που έχετε με το SiteLock, αποδεικνύεται ότι έχετε ένα λογισμικό ασφαλείας αξίας 99 $ με χαμηλή μηνιαία χρέωση.

Και το τελευταίο είναι η ορατότητα μηχανών αναζήτησης, η οποία μπορεί να σας βοηθήσει να φτάσετε γρήγορα στην κορυφή των λιστών μηχανών αναζήτησης για 14,99 $ ετησίως. Με αυτό το εργαλείο, θα είναι πολύ πιο εύκολο να φτάσετε στην πρώτη σελίδα του Google, Yahoo! ή αναζήτηση Bing. Δεν σας παρέχει μόνο μια πληθώρα εργαλείων SEO που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στον ιστότοπό σας, αλλά έχετε επίσης ένα ωραίο ηλεκτρονικό βιβλίο που σας βοηθά να μάθετε περισσότερα για το θέμα.

Τώρα δεν αρνούμαστε το γεγονός ότι μπορείτε να αποκτήσετε όλες αυτές τις λειτουργίες ξεχωριστά κατεβάζοντας τις προσθήκες WordPress. Υπάρχουν αμέτρητες εναλλακτικές λύσεις για κάθε μία. Έτσι, μπορείτε απλώς να αφήσετε ανεξέλεγκτες όλες τις πρόσθετες λειτουργίες, να εγκαταστήσετε το WordPress και να αρχίσετε να προσθέτετε προσθήκες.

Είναι μόνο θέμα προτίμησης. Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι η λήψη όλων αυτών των υπηρεσιών από τον πάροχο φιλοξενίας σας είναι η καλύτερη επιλογή. Δεδομένου ότι είναι όλοι συνδεδεμένοι με έναν πάροχο, θα είναι πολύ πιο εύκολο να λάβετε βοήθεια εάν κολλήσετε με οποιοδήποτε από αυτά τα προγράμματα.

Βήμα 6 – Ελέγξτε τις λεπτομέρειες της παραγγελίας σας

Σε αυτό το σημείο, έχετε σχεδόν τελειώσει με τη διαδικασία δημιουργίας λογαριασμού. Το μόνο που μένει είναι να ελέγξετε τις λεπτομέρειες της παραγγελίας σας και να προσθέσετε μερικές τελικές πινελιές εάν κάτι λείπει. Εάν δεν είστε ακόμα σίγουροι αν το blogging είναι για εσάς, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε.

Μπορείτε να το θεωρήσετε ως μακρά δοκιμή, καθώς το HostGator προσφέρει εγγύηση επιστροφής χρημάτων 45 ημερών για όσους δεν θέλουν πλέον τις υπηρεσίες τους. Οι περισσότεροι από τους άλλους παρόχους επιστρέφουν τα χρήματά σας μόνο σε 30 ημέρες.

Με την εγγραφή σε ένα από τα σχέδιά τους, θα πληρώσετε για το ίδιο το πρόγραμμα, την εγγραφή τομέα (εάν δεν έχετε ήδη) και τα πρόσθετα που επιλέγετε από τη λίστα Πρόσθετες υπηρεσίες.

Εάν είστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα της διαδικασίας εγγραφής σας, ρίξτε μια ματιά στους Όρους Παροχής Υπηρεσιών του HostGator. Ως συνήθως, υπάρχει το πλαίσιο ελέγχου «Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τους Όρους Παροχής Υπηρεσιών».

Κάντε κλικ και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί «Ταμείο τώρα!». Αυτό πρέπει να κάνετε μόνο στον επίσημο ιστότοπο του HostGator, τώρα μπορείτε να ανοίξετε τα εισερχόμενά σας μέσω email. Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα πρέπει να φτάσουν αμέσως με κάποιους συνδέσμους και σημαντικές πληροφορίες.

Ο πιο σημαντικός σύνδεσμος είναι αυτός προς τη σελίδα σύνδεσης που οδηγεί στον πίνακα ελέγχου διαχειριστή και τον κωδικό πρόσβασης που πρέπει να χρησιμοποιήσετε εκεί. Σας συνιστούμε να διατηρήσετε το email ακόμα κι αν νομίζετε ότι θα μπορείτε να θυμάστε τον κωδικό πρόσβασης στο μέλλον.

Υποστήριξη πελατών HostGator

Εάν έχετε απορίες, μπορείτε να ζητήσετε την υποστήριξη πελατών του HostGator μέσω email, ζωντανής συνομιλίας και τηλεφώνου. Είναι διαθέσιμα όλο το εικοσιτετράωρο με γρήγορους χρόνους απόκρισης και δεν χρειάζεται καν να πληρώσετε επιπλέον για βοήθεια.

Η ζωντανή συνομιλία τους απαντά συνήθως μέσα σε λίγα λεπτά. Σύμφωνα με τα σχόλια, η ομάδα τεχνικής υποστήριξης θεωρείται ως μια από τις καλύτερες στον κλάδο. Εάν έχετε κάποιο πρόβλημα που πρέπει να επιλυθεί, πρέπει να συνδεθείτε στον πίνακα ελέγχου φιλοξενίας και να αναζητήσετε τη βάση γνώσεων τους.

Δεδομένου ότι τα περισσότερα ζητήματα που μπορείτε να αντιμετωπίσετε με έναν πάροχο φιλοξενίας είναι αρκετά κοινά, έχετε πολλές πιθανότητες να βρείτε ένα άρθρο ή ένα σεμινάριο βίντεο που λύνει το πρόβλημά σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αναζήτηση για να βρείτε την απάντηση πιο γρήγορα.

Υπάρχουν σχεδόν 700 άρθρα και περίπου 500 εκπαιδευτικά βίντεο διαθέσιμα στη βάση γνώσεων του HostGator. Το πιο ενδιαφέρον πράγμα για την υποστήριξη πελατών τους είναι ότι εάν έχετε κάποιο πρόβλημα με την υπηρεσία τους, ο Διευθύνων Σύμβουλος του HostGator, Adam Farrar, αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για αυτό.

Όταν γράφετε το εισιτήριό σας, έχετε την επιλογή να το στείλετε απευθείας σε αυτόν και θα απαντήσει προσωπικά. Εάν δεν θέλετε να βασιστείτε στη βάση γνώσεων τους, μπορείτε πάντα να επικοινωνήσετε με την ομάδα τους μέσω ενός από τα κανάλια και να θέσετε τις ερωτήσεις σας εκεί. Είναι έτοιμοι να σας δώσουν λεπτομερείς οδηγίες ακόμη και για κάτι τόσο απλό όσο η μετεγκατάσταση του WordPress από έναν κεντρικό υπολογιστή στον άλλο.

Βήμα 7 – Ώρα για εγκατάσταση του WordPress

Ως τελικό βήμα, θα σας δείξουμε πώς να εγκαταστήσετε το WordPress με το HostGator. Το WordPress δεν είναι μόνο το πιο ισχυρό CMS αυτή τη στιγμή, αλλά και η πιο δημοφιλής επιλογή για bloggers. Ξεκίνησε ως πλατφόρμα blogging και, στη συνέχεια, καθώς κέρδισε τη δημοτικότητα, οι άνθρωποι άρχισαν να αναπτύσσουν νέα θέματα και προσθήκες που επιτρέπουν στους χρήστες να εκτελούν διάφορους τύπους ιστότοπων.

Τώρα υπάρχουν τεράστιες εταιρείες και διαδικτυακές επιχειρήσεις που εκτελούν τους ιστότοπούς τους στο CMS. Επισκεφθείτε την κύρια σελίδα του HostGator και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Σύνδεση πελάτη στο επάνω μέρος της σελίδας.

Θα εμφανιστεί ένα μικρό πλαίσιο όπου μπορείτε να επιλέξετε πώς θέλετε να συνδεθείτε. Θα προσφέρει δύο εναλλακτικές λύσεις: την είσοδο πύλης και την επιλογή σύνδεσης Gator. Το πρώτο σας επιτρέπει να αποκτήσετε πρόσβαση στην πύλη πελατών HostGator, ενώ η δεύτερη είναι εκεί όπου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων.

Αυτό που χρειάζεστε τώρα είναι η πύλη πελατών όπου μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στον λογαριασμό σας. Το κουμπί θα σας ανακατευθύνει σε μια σελίδα εισόδου που θα ζητήσει τη διεύθυνση email και τον κωδικό πρόσβασής σας.

Είναι η ίδια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όπου λάβατε τα email καλωσορίσματος του HostGator. Ένα από αυτά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου περιείχε επίσης τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού σας, όπως αναφέραμε στο προηγούμενο βήμα. Καθώς συνδέεστε, θα μπορείτε να κάνετε εναλλαγή μεταξύ καρτελών όπως “Ο λογαριασμός μου”, “Φιλοξενία”, “Χρέωση” και ούτω καθεξής.

Προς το παρόν, μεταβείτε στην καρτέλα Φιλοξενία. Θα δείτε ότι υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές στην περιοχή διαχειριστή με εικονίδια που εμφανίζονται για καθένα από αυτά.

Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε εφεδρικές επιλογές, εργαλεία SEO, θέματα WordPress, SiteLock και μερικές άλλες χρήσιμες λειτουργίες. Επειδή θέλουμε να εγκαταστήσουμε το WordPress τώρα, πατήστε το εικονίδιο “Ξεκινήστε με το WordPress”.

IMG

Θα ανοίξει μια φόρμα «Εγκατάσταση WordPress» στο QuickInstall όπου μπορείτε να συμπληρώσετε ορισμένες βασικές πληροφορίες για τον νέο σας ιστότοπο. Στα αριστερά, υπάρχει ένα μενού με τόνους διαθέσιμου λογισμικού χωρισμένο σε πολλές διαφορετικές κατηγορίες που μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε εάν θέλετε. Θα υπάρχει επίσης μια σύντομη περιγραφή για το WordPress και ένα κουμπί “Εγκατάσταση τώρα!” Κάτω από τη φόρμα.

IMG

Η ενότητα “URL εφαρμογής” είναι όπου μπορείτε να ορίσετε το όνομα τομέα για το ιστολόγιό σας. Υπάρχει επίσης ένα κενό πεδίο μετά την κάθετο, αλλά δεν χρειάζεται να γράψετε τίποτα εκεί. Κάντε κλικ στο πλαίσιο ελέγχου “Ενεργοποίηση αυτόματων αναβαθμίσεων” εάν δεν θέλετε να αναβαθμίσετε το WordPress με μη αυτόματο τρόπο. Εάν βγει μια νέα έκδοση WordPress, αυτό συμβαίνει συνήθως επειδή η προηγούμενη έκδοση είχε κάποια προβλήματα ασφαλείας.

Ενεργοποιώντας τις αυτόματες αναβαθμίσεις, μπορείτε να εγγυηθείτε ότι ο ιστότοπός σας δεν θα εκτεθεί σε κακόβουλο λογισμικό. Το υπόλοιπο της φόρμας είναι αρκετά απλό, ζητώντας βασικές πληροφορίες όπως το email σας, τον τίτλο του ιστολογίου, τον χρήστη διαχειριστή και το επώνυμό σας. Για τον τίτλο του ιστολογίου, οι χρήστες συνήθως εισάγουν το όνομα τομέα του ιστότοπού τους, ενώ το όνομα χρήστη μπορεί να είναι το ίδιο με το όνομα χρήστη του λογαριασμού φιλοξενίας σας.

Ωστόσο, υπάρχει ένα όνομα χρήστη διαχειριστή που σίγουρα πρέπει να αποφύγετε: «admin». Αυτό επιλέγουν συνήθως οι άνθρωποι ως όνομα χρήστη και είναι επίσης ο ευκολότερος στόχος για τους χάκερ. Κάντε τουλάχιστον το όνομα χρήστη σας πιο δύσκολο να το καταλάβετε. Όσο πιο μοναδικό είναι το όνομα χρήστη σας τόσο το καλύτερο. Εάν κάθε πεδίο στη φόρμα συμπληρώνεται κατάλληλα, πατήστε τον σύνδεσμο «Εγκατάσταση τώρα!» Παρακάτω.

IMG

Θα εμφανιστεί μια γραμμή προόδου που δείχνει πόσα απομένουν μέχρι να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του WordPress. Μόλις φτάσει το 100%, θα εμφανιστεί ένα μήνυμα «Συγχαρητήρια!». Θα σας δείξει έναν σύνδεσμο που σας οδηγεί κατευθείαν στην οθόνη σύνδεσης του WordPress.

Ακριβώς όπως και μετά την εγγραφή σας στο HostGator, θα λάβετε ένα email με τα διαπιστευτήριά σας. Αυτές οι λεπτομέρειες περιλαμβάνονται επίσης στο μήνυμα καλωσορίσματος. Από προεπιλογή, θα λάβετε έναν τυχαία δημιουργημένο κωδικό πρόσβασης, αλλά χρειάζονται μόνο μερικά λεπτά για να τον αλλάξετε.

Το πρόγραμμα εγκατάστασης δεν εγκαθιστά μόνο το WordPress για εσάς, αλλά προσθέτει και το WP Super Cache, ένα ισχυρό plugin που εξασφαλίζει κορυφαία απόδοση για το ιστολόγιό σας. Δεν χρειάζεται καν να διαμορφώσετε την προσθήκη, καθώς θα εκτελείται από τις προτεινόμενες ρυθμίσεις από προεπιλογή.

Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις ή να απενεργοποιήσετε ολόκληρο το πρόσθετο όποτε θέλετε. Είναι προσβάσιμη όπως και κάθε άλλη προσθήκη μέσω του WordPress Dashboard.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το WP Super Cache μπορείτε να βρείτε στο WordPress.org. Η διεύθυνση URL για την οθόνη σύνδεσης στο WordPress θα έχει την εξής μορφή: http://yourdomain.com/wp-admin. Απλώς προσθέτετε το / wp-admin μετά την επέκταση του ονόματος domain σας και θα πρέπει να λειτουργεί.

Περίληψη

Αυτό χρειάζεται μόνο για να εγγραφείτε σε ένα πρόγραμμα φιλοξενίας HostGator, να καταχωρήσετε έναν τομέα και να δημιουργήσετε τον ιστότοπό σας! Εάν είστε ένα από αυτά τα άτομα που περιηγούνται τακτικά στο Διαδίκτυο, αυτό δεν θα είναι καθόλου πρόβλημα για εσάς.

Δεν απαιτεί κυριολεκτικά καμία εμπειρία στο σχεδιασμό ιστοσελίδων ή άλλες τεχνικές λεπτομέρειες. Μόλις συνδεθείτε στο WordPress και στο λογαριασμό φιλοξενίας σας, θα μπορείτε να ανακαλύψετε χιλιάδες χρήσιμα εργαλεία που μπορούν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε ένα πλήρες blog που θα αρέσει να επισκέπτονται οι χρήστες.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map