Πώς να μεταφέρετε το ιστολόγιό σας από το WordPress.com σε αυτο-φιλοξενούμενο ιστότοπο

πώς να μεταφέρετε το blog φιλοξενούμενου ιστοτόπου com


Μία από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες blogging είναι το WordPress. Εάν ξεκινήσατε το ιστολόγιό σας στο WordPress.com, είναι καλό γιατί πολλοί από εμάς δοκιμάσαμε αυτό το υπέροχο λογισμικό σαν αυτό. Το να ξεκινήσετε με το προσωπικό σας blog ή το χόμπι σε μια δωρεάν πλατφόρμα φιλοξενίας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μάθετε τα πρώτα βήματα. Ωστόσο, εάν προγραμματίζετε μακροπρόθεσμα, θα πρέπει να μετακινήσετε το ιστολόγιό σας από το WordPress.com σε έναν λογαριασμό πληρωμένης φιλοξενίας.

Σε αυτό το άρθρο θα σας καθοδηγήσω στη διαδικασία μεταφοράς του ιστολογίου σας από WordPress.com σε έναν αυτο-φιλοξενούμενο ιστότοπο.

Αλλά γιατί πρέπει να μεταφέρετε το blog σας στο WordPress.com ούτως ή άλλως; Πριν ξεκινήσω αυτόν τον οδηγό, θέλω να εξηγήσω γιατί θα πρέπει να σκεφτείτε να μετακινήσετε το ιστολόγιό σας σε ένα πρόγραμμα φιλοξενίας επί πληρωμή. Το WordPress.com σάς προσφέρει μια εξαιρετική και αξιόπιστη πλατφόρμα στο blog, αλλά έχει κάποιους τεράστιους περιορισμούς σε σύγκριση με έναν ιστότοπο WordPress που φιλοξενείται αυτόματα:

 • Μπορείτε να εγκαταστήσετε και να προσαρμόσετε οποιοδήποτε θέμα WordPress σε έναν αυτο-φιλοξενούμενο ιστότοπο WordPress, ενώ στο WordPress.com θα έχετε περιορισμένο αριθμό θεμάτων για να διαλέξετε (δωρεάν και εμπορικά)
 • Δεν επιτρέπονται προσθήκες με το WordPress.com (εκτός εάν αγοράσετε το πρόγραμμα VIP που κοστίζει 2500 $ μηνιαίως και σας παρέχει πλήρη έλεγχο των CSS, PHP, προσθηκών και θεμάτων), ενώ σε ένα κοινόχρηστο πρόγραμμα φιλοξενίας (κοστίζει περίπου 5 $ μηνιαίως) μπορείτε να εγκαταστήσετε τι πρόσθετα θέλετε.
 • Ένα blog που φιλοξενείται στο δωρεάν WordPress.com είναι πολύ δύσκολο και έχει περιορισμένες επιλογές για δημιουργία εσόδων. Μόλις αποδεχτείτε, πρέπει να διαιρέσετε τα έσοδα με την Automatic Inc, η οποία κατέχει και διαχειρίζεται το WordPress.com. Σε έναν αυτο-φιλοξενούμενο ιστότοπο WordPress μπορείτε να προσθέσετε οποιοδήποτε κανάλι δημιουργίας εσόδων στον ιστότοπό σας και δεν χρειάζεται να μοιραστείτε τα κέρδη σας με κανέναν.

Το μειονέκτημα της εκτέλεσης του ιστότοπού σας WordPress στον δικό σας λογαριασμό φιλοξενίας είναι ότι πρέπει να το διαχειριστείτε. Θα είστε υπεύθυνοι για την ενημέρωση του ιστότοπού σας, την ενημέρωση του συστήματος, τις προσθήκες και τα θέματα.

Προετοιμασία για έναρξη της μεταφοράς

Τώρα ξέρετε ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα να έχετε το WordPress σας υπό τον έλεγχο και τη διαχείρισή σας. Αλλά για να ξεκινήσετε τη μεταφορά θα χρειαστεί να αγοράσετε ένα όνομα τομέα και ένα αξιόπιστο πρόγραμμα φιλοξενίας για το WordPress. Για αυτόν τον σκοπό, συνιστούμε ανεπιφύλακτα το BlueHost, για πολλούς λόγους: θα λάβετε έναν δωρεάν τομέα .com, μια έκπτωση 50% για το κοινόχρηστο πρόγραμμά τους, πολλά δωρεάν πρόσθετα και εγγυήσεις και μια εξαιρετική τεχνική υποστήριξη που έχει εκπαιδευτεί για να βοηθήσει τους χρήστες που είναι τρέχουν τους ιστότοπούς τους με το WordPress.

Βήμα 1: Εξαγωγή δεδομένων από το WordPress.com

Για να εξαγάγετε το blog σας στο WordPress.com, πρέπει να συνδεθείτε στον Πίνακα ελέγχου και να κάνετε κλικ στο “Εξαγωγή” που μπορείτε να βρείτε στο μενού “Εργαλεία”. Για να αποκτήσετε πρόσβαση στον πίνακα ελέγχου θα πρέπει να μεταβείτε στη διεύθυνση:

yourblog.wordpress.com/wp-admin

Το εργαλείο εξαγωγής θα σας μεταφέρει σε μια νέα σελίδα όπου μπορείτε να επιλέξετε από τη δωρεάν ή την καθοδηγούμενη μεταφορά (κοστίζει 129 $ τη στιγμή της γραφής). Πρέπει να ορίσετε την επιλογή Δωρεάν εξαγωγή, ενώ αυτό το σεμινάριο θα σας καθοδηγήσει σε όλα τα βήματα.

εξαγωγή ιστοσελίδας wordpress com

Για να επιλέξετε τη δωρεάν εξαγωγή, κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη εξαγωγής. Αυτό θα σας οδηγήσει στο τελευταίο βήμα, όπου μπορείτε να επιλέξετε τον τύπο δεδομένων που θέλετε να εξαγάγετε. Από προεπιλογή, επιλέγεται η επιλογή “Όλο το περιεχόμενο”. Διατηρήστε αυτήν την επιλογή εάν θέλετε να μεταφέρετε ολόκληρο το ιστολόγιό σας, συμπεριλαμβανομένων αναρτήσεων, σελίδων, προσαρμοσμένων πεδίων, σχολίων, μενού πλοήγησης, προσαρμοσμένων δημοσιεύσεων κ.λπ..

ξεκινήστε τη δωρεάν εξαγωγή wordpress com

Κάντε κλικ στο κουμπί “Λήψη αρχείου εξαγωγής” και αποθηκεύστε το στον υπολογιστή σας. Το αρχείο θα αποθηκευτεί σε μορφή .xml. Αυτό μπορεί να ανοίξει με οποιονδήποτε επεξεργαστή κειμένου εάν θέλετε να ρίξετε μια ματιά στον κώδικα.

εξαγωγή όλου του περιεχομένου wordpress com

Βήμα 2: Εγκατάσταση του WordPress στον λογαριασμό φιλοξενίας σας

Εάν επιλέξετε να εγγραφείτε στο BlueHost για τη φιλοξενία του ιστότοπού σας στο WordPress, θα έχετε την επιλογή να εγκαταστήσετε αυτόματα το σύστημα. Αυτό το βήμα δεν απαιτεί δεξιότητες προγραμματισμού, μόνο λίγα λεπτά για να το ρυθμίσετε. Δεν θα αναφερθώ σε λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο εγκατάστασης του WordPress στο BlueHost ή σε άλλους παρόχους φιλοξενίας, επειδή κάλυψα ολόκληρη τη διαδικασία έναρξης ενός ιστότοπου WordPress στο συνδεδεμένο άρθρο.

Εδώ θα βρείτε δύο μεθόδους για τη ρύθμιση του ιστότοπού σας WordPress: χειροκίνητα ή αυτόματα. Περιλαμβάνεται επίσης εκπαιδευτικό βίντεο.

Βήμα 3: Εισαγωγή ιστολογίου WordPress.com στον δικό σας ιστότοπο WordPress που φιλοξενείται

Μόλις ο ιστότοπός σας φιλοξενείται αυτόματα, συνδεθείτε στον Πίνακα ελέγχου, μεταβαίνοντας στην ακόλουθη διεύθυνση url:

yourwebsite.com/wp-admin

Κάτω από το μενού “Εργαλεία” κάντε κλικ στην επιλογή “Εισαγωγή” ενώ θα εισαγάγετε τα δεδομένα που εξήγατε νωρίτερα.

εισαγωγή δεδομένων wordpress

Θα πρέπει να επιλέξετε το σύστημα από το οποίο εισάγετε. Επιλέξτε WordPress σε αυτήν την περίπτωση.

εισαγωγή δεδομένων από το wordpress

Για να εισαγάγετε τα δεδομένα σας από το WordPress.com θα πρέπει να εγκαταστήσετε γρήγορα το Πρόσθετο WordPress Importer. Στο αναδυόμενο παράθυρο κάντε κλικ στο κουμπί “Εγκατάσταση τώρα” και ενεργοποιήστε την προσθήκη.

εγκαταστήστε τον εισαγωγέα wordpress

Μόλις ενεργοποιηθεί η προσθήκη, μεταβείτε ξανά στα “Εργαλεία -> Εισαγωγή μενού. Περιηγηθείτε και επιλέξτε τα αρχεία που θέλετε να εισαγάγετε (το αρχείο .xml που μόλις αποθηκεύσατε νωρίτερα) και κάντε κλικ στο κουμπί “Μεταφόρτωση αρχείου και εισαγωγή”.

ανεβάστε και εισαγάγετε blog wordpress

Στο επόμενο βήμα θα σας ζητηθεί να επιλέξετε έναν χρήστη για να εκχωρήσετε το περιεχόμενο. Μπορείτε να εισαγάγετε τον χρήστη που χρησιμοποιήσατε στο WordPress.com, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν νέο χρήστη ή να τον εκχωρήσετε στον τρέχοντα χρήστη που έχετε στον νέο ιστότοπό σας. Επιλέξτε επίσης να εισαγάγετε συνημμένα. Αυτή η επιλογή θα κατεβάσει όλες τις εικόνες από το παλιό σας ιστολόγιο και θα τις ανεβάσει στον νέο σας ιστότοπο. Μπορείτε να αφήσετε αυτήν την επιλογή μη επιλεγμένη. Σε αυτήν την περίπτωση, οι εικόνες θα φορτωθούν από το διακομιστή WordPress.com. Ωστόσο, αυτό δεν είναι καλή ιδέα, επειδή θέλετε να διαγράψετε το δικό σας ιστολόγιο (θα το εξηγήσω αργότερα).

εκχωρήστε συγγραφείς λήψη συνημμένων αρχείων εισαγωγής

Κάνοντας κλικ στο κουμπί “Υποβολή” θα εισαχθούν τα δεδομένα και θα τα δημοσιεύσουν αυτόματα στον νέο σας ιστότοπο. Δυστυχώς δεν μπορείτε να εισαγάγετε το παλιό σας σχέδιο, αλλά υπάρχουν πολλά δωρεάν και premium θέματα WordPress που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

Βήμα 4: Κατάργηση και ανακατεύθυνση του ιστολογίου WordPress.com

Εάν εισαγάγατε εξ ολοκλήρου το WordPress.com στον νέο σας ιστότοπο, σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να καταργήσετε ή να κάνετε το παλιό σας ιδιωτικό. Συνιστάται επίσης να το ανακατευθύνετε στον νέο σας τομέα.

Για να ρυθμίσετε το ιστολόγιό σας σε ιδιωτική λειτουργία, θα πρέπει να έχετε πρόσβαση στις “Ρυθμίσεις -> Μενού “Ανάγνωση” στον Πίνακα ελέγχου του WordPress.com και ορίστε το “Θα ήθελα το ιστολόγιό μου να είναι ιδιωτικό, ορατό μόνο σε χρήστες που επιλέγω”. επιλογή.

ρύθμιση ιδιωτικού wordpress com

Εάν έχετε κάνει blogging για λίγο και έχετε μεγάλο κοινό, ενδέχεται να τους ειδοποιήσετε πριν μετακινήσετε το ιστολόγιό σας. Μπορείτε επίσης να διαγράψετε όλο το περιεχόμενό σας από το παλιό ιστολόγιο και να δημιουργήσετε μια ανάρτηση τραγουδιού που να ενημερώνει τους επισκέπτες σας ότι το ιστολόγιό σας έχει μεταφερθεί σε έναν νέο τομέα. Πρέπει να διαγράψετε ή να κάνετε τις παλιές αναρτήσεις σας ιδιωτικές, επειδή οι μηχανές αναζήτησης δεν τους αρέσει το διπλό περιεχόμενο.

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να ανακατευθύνετε το παλιό σας ιστολόγιο στον νέο σας ιστότοπο. Μεταβείτε στο μενού “Κατάστημα” στον Πίνακα ελέγχου. Τώρα αποκτήστε πρόσβαση στο μενού “Domains” στο κατάστημα και κάντε κλικ στο κουμπί “Προσθήκη τομέα”.

προσθήκη domain wordpress com

Αυτό θα σας δώσει λίγες προτάσεις τομέα που μπορείτε να αγοράσετε, καθώς και την επιλογή ανακατεύθυνσης του ιστότοπού σας. Κάντε κλικ στο κουμπί “Mat it”, εάν θέλετε να συνεχίσετε με την ανακατεύθυνση. Θα χρειαστεί να εισαγάγετε τον νέο σας τομέα και να πληρώνετε 13 $ ετησίως για αυτήν την αναβάθμιση. Αυτή η επιλογή θα ανακατευθύνει (χρησιμοποιώντας ανακατεύθυνση 301 που λέει στις μηχανές αναζήτησης ότι ο ιστότοπος μετακινήθηκε μόνιμα) το παλιό σας ιστολόγιο στον νέο σας ιστότοπο που φιλοξενήθηκε αυτόματα. Μόλις κάποιος αποκτήσει πρόσβαση στο ιστολόγιό σας στο WordPress.com, θα προσγειωθεί αυτόματα στον νέο τομέα και τον ιστότοπό σας. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα χάσετε τους σκληρούς αναγνώστες σας και οι μηχανές αναζήτησης θα εκτιμήσουν επίσης ότι κάνατε αυτό το βήμα.

ανακατεύθυνση τομέα wordpress com

Τελειώνοντας!

Εάν έχετε ακολουθήσει τον παραπάνω οδηγό βήμα προς βήμα και κάνατε τα πάντα σωστά, τώρα θα πρέπει να είστε υπερήφανοι ιδιοκτήτες ενός ονόματος τομέα και ενός νέου ιστότοπου WordPress που φιλοξενείται αυτόματα.

Ελπίζω πραγματικά ότι αυτό το σεμινάριο σας βοήθησε να μετακινήσετε το ιστολόγιο WordPress.com σε έναν νέο τομέα. Εάν εξακολουθείτε να έχετε ερωτήσεις ή χρειάζεστε βοήθεια, δημοσιεύστε ένα σχόλιο παρακάτω.

Μετακινήστε το ιστολόγιό σας στο WordPress.com!

Μεταφέρετε το WordPress.com στο BlueHost και λάβετε ΔΩΡΕΑΝ όνομα τομέα και έκπτωση 50% στην φιλοξενία ιστοσελίδων.

Ξεκίνα τώρα! – 3,95 $ / μήνα »

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map