Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της δωρεάν φιλοξενίας ιστοσελίδων – Πρέπει να εξετάσετε το δωρεάν σχέδιο φιλοξενίας;

υπέρ-μειονεκτήματα-δωρεάν-φιλοξενία ιστοσελίδων


Η φιλοξενία Ιστού είναι αναπόφευκτα ένα θέμα που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την εκκίνηση ενός νέου ιστότοπου, ανεξάρτητα από τον τύπο ή το θέμα του. Η εύρεση της καλύτερης υπηρεσίας φιλοξενίας εκεί δεν είναι εύκολη. Εξάλλου, υπάρχουν εκατοντάδες υπηρεσίες από διαφορετικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο.

Θα μπορούσατε να επιλέξετε από πολλές δυνατότητες: κοινόχρηστη φιλοξενία, φιλοξενία VPS, αποκλειστική φιλοξενία και ακόμη και φιλοξενία ηλεκτρονικού εμπορίου (και πολλά άλλα). Αλλά σε αυτό το άρθρο, θα ρίξουμε μια ματιά σε μια υπηρεσία φιλοξενίας που συχνά παραμένει εκτός της εξίσωσης: δωρεάν φιλοξενία ιστοσελίδων.

Και με ΔΩΡΕΑΝ HOSTING WEB, εννοώ εντελώς δωρεάν φιλοξενία για τον νέο σας ιστότοπο. Βασικά, ολόκληρο το πακέτο που προσφέρει η εταιρεία στο χέρι, είναι δωρεάν για χρήση, χωρίς να χρειάζεται να πληρώσετε δεκάρα.

Αλλά μπορεί να αναρωτηθείτε, γιατί θα ήταν καλή ιδέα για τις εταιρείες να παρέχουν δωρεάν φιλοξενία για άτομα, όταν μπορούν να χρεώσουν για αυτό; Σε τελική ανάλυση, μπορεί να φαίνεται πολύ καλό για να είναι αληθινό.

Υπάρχουν τουλάχιστον 2 μεγάλοι λόγοι για τους οποίους οι εταιρείες προσφέρουν δωρεάν φιλοξενία και αργότερα θα δούμε γιατί θα μπορούσε να είναι καλό και για εσάς.

Μέθοδος μάρκετινγκ δωρεάν φιλοξενίας

Αυτός είναι εύκολα ο πρώτος και πιο δημοφιλής λόγος για τον οποίο πολλές εταιρείες προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες φιλοξενίας. Αλλά τι σημαίνει ακριβώς?

Πολλοί οικοδεσπότες προσφέρουν δωρεάν φιλοξενία ως δοκιμαστική περίοδο ή ως πακέτο δωρεάν βαθμίδας που θα επιτρέψει στους πελάτες τους να συνηθίσουν στην υπηρεσία που προσφέρουν. Σε πολλές περιπτώσεις, ένα δοκιμαστικό πακέτο δεν είναι μια ολοκληρωμένη υπηρεσία φιλοξενίας. Είναι διαθέσιμο μόνο για να κάνει τους χρήστες αρκετά σίγουρους για να αγοράσουν το κανονικό πρόγραμμα σε ανταγωνιστική τιμή.

Ως εκ τούτου, υπάρχουν πολλές δωρεάν υπηρεσίες φιλοξενίας που λειτουργούν για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Μόλις λήξει η δοκιμαστική περίοδος, πρέπει να πληρώσετε για την υπηρεσία για να τη χρησιμοποιήσετε.

Μια άλλη μέθοδος μάρκετινγκ που χρησιμοποιείται από εταιρείες που βασίζονται στη δωρεάν φιλοξενία ιστοσελίδων, είναι η στρατηγική τοποθέτησης διαφημίσεων στη διάταξη του ιστότοπου χωρίς τη δυνατότητα να τις καταργήσετε στο δωρεάν πρόγραμμα.

Εάν ο ιστότοπός σας μεγαλώνει και γίνεται πιο δημοφιλής, αυτό μπορεί να γίνει αρκετά ενοχλητικό. Έτσι, είναι καλύτερο να αναζητήσετε ένα premium πακέτο φιλοξενίας.

Δοκιμή δωρεάν υπηρεσίας φιλοξενίας

Η δοκιμή είναι ο δεύτερος λόγος για τον οποίο προσφέρονται δωρεάν υπηρεσίες φιλοξενίας από τόσες πολλές εταιρείες. Πολλοί από αυτούς προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες φιλοξενίας ιστοσελίδων, όταν θέλουν να δοκιμάσουν μια νέα υπηρεσία η οποία αργότερα θα παρέχεται από αυτούς σε τακτική βάση.

Λόγω του γεγονότος ότι την προσφέρουν δωρεάν, εκατοντάδες και πιθανώς χιλιάδες άτομα θα εγγραφούν και έτσι η εταιρεία θα μπορεί να δοκιμάσει αυτήν τη νέα υπηρεσία στον πραγματικό κόσμο με πραγματικούς χρήστες.

Δεδομένου ότι μιλάμε για δοκιμές, η φιλοξενία που παρέχεται με αυτόν τον τρόπο, θα μπορούσε να εξαφανιστεί από τον Ιστό μέσα σε λίγους μήνες. Η άλλη κατάσταση που συμβαίνει πολύ συχνά, είναι οι εταιρείες να χρεώνουν μια τιμή για μια υπηρεσία που προηγουμένως προσέφεραν δωρεάν, επειδή ήταν ακόμη σε φάση δοκιμής.

Ωστόσο, η εγγραφή για δωρεάν υπηρεσία φιλοξενίας είναι ακόμα δυνατή. Δεν σας κάνει κάθε εταιρεία να πληρώνετε όταν έχει λήξει μια συγκεκριμένη περίοδο. Επομένως, έχοντας κατά νου αυτό, ας δούμε ποιες είναι μερικές από τις θετικές πτυχές σχετικά με τη φιλοξενία ενός ιστότοπου με δωρεάν πρόγραμμα. Μετά από αυτό, θα αναφέρουμε επίσης ορισμένα μειονεκτήματα σε αυτήν τη μέθοδο.

Πλεονεκτήματα της δωρεάν φιλοξενίας

Το πρώτο και κυρίως θετικό (αρκετά προφανές) που πρέπει να αναφέρω είναι η τιμολόγηση: η οποία δεν υπάρχει. Ναι, σε τελική ανάλυση, η δωρεάν υπηρεσία είναι η πιο σημαντική πτυχή για πολλούς ανθρώπους. Αλλά γιατί αυτό είναι ιδιαίτερα καλό στη συγκεκριμένη περίπτωσή σας?

Λοιπόν, σκεφτείτε το! Όταν ξεκινάτε έναν νέο ιστότοπο, δεν θα έχετε χιλιάδες μηνιαίους επισκέπτες από το ξεκίνημα. Για να φτάσετε εκεί, απαιτείται χρόνος και προσπάθεια. Δεδομένου ότι συμβαίνει αυτό, το να κερδίζετε χρήματα από τον ιστότοπό σας δεν θα είναι πραγματικότητα έως ότου το μεγαλώσετε και είναι αρκετά δημοφιλές για να συμβεί αυτό .

Το θέμα είναι λοιπόν, ότι η τοποθέτηση πολλών χρημάτων σε έναν νέο ιστότοπο, δεν είναι πολύ σοφό. Αντ ‘αυτού, η απόκτηση ενός δωρεάν λογαριασμού φιλοξενίας ιστοσελίδων μέχρι να ξεκινήσετε και να έχετε ένα σταθερό εισόδημα επισκεπτών θα μπορούσε να είναι καλύτερη ιδέα.

Φυσικά, όταν ο ιστότοπος αυξάνεται πάρα πολύ σε δημοτικότητα, είναι καλύτερο να αναζητήσετε ένα ειδικό πρόγραμμα φιλοξενίας επί πληρωμή, που ταιριάζει σε όλες τις ανάγκες του ιστότοπού σας για να λειτουργεί σωστά.

Ο επόμενος επαγγελματίας που παρέχεται με δωρεάν φιλοξενία, ισχύει μόνο εάν είστε ένας συγκεκριμένος τύπος ατόμου. Αυτό μπορεί να ακούγεται σαν μια περίεργη δήλωση, αλλά είναι πραγματικά αλήθεια. Για τι μιλάω; Επιτρέψτε μου να σας πω!

Είστε ένας τύπος ατόμου που του αρέσει να επιλύει τα πάντα μόνος του; Ή σας αρέσει να πειραματίζεστε με τη νέα τεχνολογία και να το συνηθίζετε μόνοι σας; Εάν είστε αυτός ο τύπος άντρας / κοριτσιού, η δωρεάν φιλοξενία θα μπορούσε να είναι καλή ιδέα για εσάς.

Με μια δωρεάν υπηρεσία φιλοξενίας, δεν θα υπάρξουν πολλά premium χαρακτηριστικά. Και όταν λέω “premium χαρακτηριστικά”, εννοώ κυρίως την υποστήριξη πελατών. Η κορυφαία υποστήριξη πελατών είναι ως επί το πλείστον επιλογή premium σε σχεδόν κάθε εταιρεία φιλοξενίας εκεί έξω.

Όμως, εάν είστε άτομο όπως είπα παραπάνω, δεν θα χρειαστείτε μια γρήγορη και αξιόπιστη υποστήριξη από την εταιρεία. Η αλήθεια είναι ότι μπορείτε να μάθετε τα πάντα μόνοι σας, χωρίς βοήθεια από την ομάδα υποστήριξης. Η μόνη διαφορά είναι: χρειάζεται περισσότερος χρόνος (το ποσό είναι σχετικό από 1 άτομο σε άλλο).

Εάν κάνετε κάτι με αυτόν τον τρόπο, αργότερα όταν πιθανώς εγγραφείτε για ένα πρόγραμμα φιλοξενίας επί πληρωμή, θα γνωρίζετε ακριβώς τι πρέπει να παρέχει μια εταιρεία και πώς λειτουργεί όλη η διαχείριση φιλοξενίας.

Εδώ είναι ο τελευταίος επαγγελματίας που θα αναφέρω σε αυτό το άρθρο: όταν εγγραφείτε σε μια δωρεάν υπηρεσία φιλοξενίας, δεν έχετε δεσμευτεί με κανένα συμβόλαιο. Δεδομένου ότι το πρόγραμμα είναι δωρεάν για χρήση, αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να το τερματίσετε όποτε θέλετε.

Σε αντίθεση με μια υπηρεσία φιλοξενίας επί πληρωμή, όπου πρέπει να τερματίσετε ένα ορισμένο χρονικό διάστημα για το οποίο εγγραφήκατε, ένα δωρεάν πρόγραμμα σας δίνει την ευκαιρία να φύγετε όποτε θέλετε.

Τώρα, ας προχωρήσουμε στα αρνητικά.

Μειονεκτήματα της δωρεάν φιλοξενίας

Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για πολλές αρνητικές πτυχές εδώ (το Διαδίκτυο είναι γεμάτο από αυτά), αλλά θα αναφέρω μόνο τις πραγματικά σημαντικές, ώστε να γνωρίζετε ακριβώς τι να περιμένετε από ένα δωρεάν πρόγραμμα φιλοξενίας.

Το πρώτο που αξίζει να αναφερθεί μπορεί να είναι η ίδια η υπηρεσία, ή τουλάχιστον αυτό που σας προσφέρει. Μιλάμε ευρέως ότι μια δωρεάν υπηρεσία, ανεξάρτητα από τον τύπο της (φιλοξενία ή όχι), δεν θα σας δώσει τον ίδιο αριθμό λειτουργιών που έχει κάποιος επί πληρωμή. Και δυστυχώς, με τη φιλοξενία Ιστού αυτό είναι απολύτως αληθινό.

Ένα πρόγραμμα επί πληρωμή θα σας δώσει σχεδόν όλα όσα χρειάζεστε για τη διαχείριση του ιστότοπού σας. Ας απαριθμήσουμε μόνο μερικά από αυτά: Χώρος αποθήκευσης SSD (ακόμη και απεριόριστος) για γρήγορες ταχύτητες φόρτωσης, δωρεάν πιστοποιητικό SSL για έναν ασφαλή ιστότοπο (υψίστης σημασίας αυτές τις μέρες), δωρεάν επαγγελματικούς λογαριασμούς email, αποκλειστική υποστήριξη πελατών, εγκαταστάσεις 1 κλικ για πολλές δωρεάν προγράμματα, πλατφόρμα δημιουργίας ιστότοπων, δωρεάν όνομα τομέα (δεν το προσφέρει κάθε εταιρεία) και η λίστα θα μπορούσε να συνεχιστεί.

Επομένως, εάν θέλετε να παραχωρήσετε όλες αυτές τις δυνατότητες από την υπηρεσία, είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα φτηνό πρόγραμμα φιλοξενίας που τα προσφέρει στο πακέτο της. Με μια δωρεάν υπηρεσία, δεν θα ξέρετε (ναι, συμβαίνει) για το σίγουρο τι συμπεριλαμβάνετε.

Η άλλη σημαντική αρνητική πτυχή είναι η ποιότητα της υπηρεσίας. Μην με παρεξηγεις! Υπάρχουν ποιοτικές δωρεάν υπηρεσίες φιλοξενίας εκεί έξω. Αλλά πρέπει πραγματικά να σκάψετε βαθιά για να τα βρείτε.

Δυστυχώς, σε πολλές περιπτώσεις ένα δωρεάν πρόγραμμα δεν είναι ποιοτική υπηρεσία. Για παράδειγμα, ο ιστότοπός σας ενδέχεται να παρουσιάσει σφάλμα όταν κάποιος τον χρησιμοποιεί. Ή το να έχετε χαμηλό αριθμό χρόνου λειτουργίας είναι επίσης ένα κοινό πρόβλημα με τα περισσότερα δωρεάν προγράμματα φιλοξενίας.

Και ο χρόνος λειτουργίας είναι πολύ σημαντικός για οποιονδήποτε ιστότοπο, ακόμα κι αν τον ξεκινήσατε. Συνήθως, το βιομηχανικό πρότυπο για το χρόνο λειτουργίας διακομιστή είναι 99,9% / έτος. Με μια δωρεάν υπηρεσία φιλοξενίας, το ποσοστό θα μπορούσε να μειωθεί σημαντικά. Λάβετε λοιπόν υπόψη αυτό κατά την αναζήτηση δωρεάν φιλοξενίας.

συμπέρασμα

Τώρα, νομίζω ότι θα πρέπει να έχετε μια πολύ καλή ιδέα για το τι είναι η δωρεάν φιλοξενία και γιατί οι εταιρείες επιλέγουν να προσφέρουν αυτήν την υπηρεσία.

Το πιο σημαντικό, γνωρίζετε γιατί η δωρεάν φιλοξενία θα μπορούσε να είναι μια καλή επιλογή για συγκεκριμένους τύπους ατόμων και γιατί θα μπορούσε να είναι λανθασμένη απόφαση για άλλους.

Για να μπορέσετε να λάβετε τη σωστή απόφαση, πρέπει πρώτα να σκεφτείτε τι περιμένετε από μια υπηρεσία φιλοξενίας. Εάν δεν θέλετε πάρα πολλές δυνατότητες, απλώς το βασικό πακέτο για να κατέχετε έναν ιστότοπο και επίσης δεν σας ενοχλούν πραγματικά οι αριθμοί uptime, η δωρεάν φιλοξενία θα μπορούσε να είναι εντάξει για εσάς.

Κάτι άλλο που πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη, είναι αυτό που ο ιστότοπός σας χρειάζεται να λειτουργεί άψογα. Οι μικρότεροι, απλούστεροι ιστότοποι θα μπορούσαν πολύ καλά να λειτουργήσουν σε μια δωρεάν πλατφόρμα φιλοξενίας. Αλλά τα μεγαλύτερα και πιο περίπλοκα θα χρειαστούν μια πληρωμένη υπηρεσία για να τα υποστηρίξουν. Αν ψάχνετε για μια καλή φιλοξενία για τον ιστότοπο της επιχείρησής σας, σας συνιστώ να δείτε τη λίστα των κορυφαίων 20 παρόχων φιλοξενίας, οι οποίοι προσφέρουν καλή εξυπηρέτηση σε προσιτή τιμή.

Για να το πούμε απλό, η δωρεάν φιλοξενία είναι ιδανική για αρχάριους που θέλουν να ξεκινήσουν την online επιχείρησή τους με προϋπολογισμό 0 $. Για τις επιχειρήσεις, η δωρεάν φιλοξενία Ιστού δεν αποτελεί επιλογή.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map