Τι είναι το WordPress Error 413 Request Entity υπερβολικά μεγάλο και πώς μπορεί να διορθωθεί;

wordpress-error-413-request-entity-πάρα πολύ μεγάλο


Εάν είστε έμπειρος χρήστης του WordPress, πιθανότατα έχετε δει μερικά μηνύματα σφάλματος που χρειάστηκαν λίγη ώρα για να διορθώσετε. Το σφάλμα για το οποίο πρόκειται να μιλήσουμε είναι πολύ συνηθισμένο και έχουμε επίσης μερικές γρήγορες διορθώσεις για να σας δείξουμε. Όταν οι χρήστες προσπαθούν να ανεβάσουν μια προσθήκη, ένα θέμα ή βασικά οποιοδήποτε μέσο, ​​μπορούν να τρέξουν στο 413 “Αίτημα οντότητας πολύ μεγάλο” μήνυμα που απλά δεν θα τους αφήσει να προχωρήσουν.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο λαμβάνετε την οντότητα αιτήματος 413 πολύ μεγάλο σφάλμα

Μπορείτε να ανεβάσετε οποιοδήποτε τύπο αρχείου στο WordPress, εφόσον δεν υπερβαίνει το μέγιστο όριο μεγέθους αρχείου. Αυτό μπορεί να θεωρηθεί ως προεπιλεγμένο όριο που έχει διαμορφωθεί από τον πάροχο φιλοξενίας WordPress. Σας επιτρέπει να ανεβάσετε σχετικά μεγάλο περιεχόμενο, αλλά δεν μπορείτε ποτέ να ξέρετε πού βρίσκεται το ανώτερο όριο. Εάν η μεταφόρτωση αποτύχει και εμφανιστεί το σφάλμα 413 “Request Entity too Large”, αυτό σημαίνει ότι το αρχείο σας είναι πολύ μεγάλο.

Το κύριο πρόβλημα εδώ είναι ότι αν βρείτε ένα χρήσιμο πρόσθετο ή ένα δροσερό θέμα, μερικές φορές απλώς δεν μπορείτε να το εφαρμόσετε λόγω του μεγέθους του. Στη βιβλιοθήκη πολυμέσων, μπορείτε να αντιμετωπίσετε το ίδιο πρόβλημα, αλλά θα εμφανίσει ένα διαφορετικό μήνυμα σφάλματος: το filename.zip υπερβαίνει το μέγιστο μέγεθος μεταφόρτωσης για αυτόν τον ιστότοπο. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί όποτε θέλετε να ανεβάσετε ένα βίντεο ή μια εικόνα υψηλής ανάλυσης.

Τα περισσότερα άτομα αντιμετωπίζουν αυτό το μήνυμα σφάλματος όταν θέλουν να ανεβάσουν μια μεγάλη εικόνα. Για να δείτε το ακριβές όριο μεταφόρτωσης, κάντε κλικ στο κουμπί Media και στην επιλογή Add New. Εκεί, μπορείτε να δείτε παρακάτω ένα κείμενο που να λέει: Μέγιστο μέγεθος αρχείου μεταφόρτωσης: «τιμή» (συνήθως 2 MB).

Πώς να επιδιορθώσετε το 413 Entity Request Too Large Error?

Υπάρχουν 3 διαφορετικοί τρόποι για να διορθώσετε αυτό το σφάλμα. Οι δύο πρώτες μέθοδοι βασίζονται σε λίγη απλή γραμμή κώδικα, ενώ για την τρίτη, πρέπει να χρησιμοποιήσετε FTP. Θα καλύψουμε όλα αυτά, ώστε να μπορείτε να αποφασίσετε ποιο είναι το πιο απλό.

 1. Ορίστε υψηλότερο όριο μεγέθους αρχείου μεταφόρτωσης στο αρχείο λειτουργιών σας

Το αρχείο functions.php είναι βασικά ένα θέμα που έχει παρόμοια δομή με ένα πρόσθετο. Μπορείτε να ανοίξετε αυτό το αρχείο στις σελίδες διεπαφής και διαχειριστή και περιέχει συναρτήσεις που καθορίζουν τα φίλτρα, τις τάξεις και τις ενέργειες που χρησιμοποιούν τα πρότυπά σας στο θέμα του WordPress.

Εάν δεν υπάρχει διαθέσιμο αρχείο functions.php, απλώς δημιουργήστε ένα αρχείο κειμένου, ονομάστε το functions.php και αντιγράψτε το στον κατάλογο του θέματος. Για να αυξήσετε το όριο μεγέθους αρχείου, αντιγράψτε τον παρακάτω κώδικα στο αρχείο functions.php του θέματος WordPress:

@ini_set (‘upload_max_size’, ‘128M’);

@ini_set (‘post_max_size’, ‘128M’);

@ini_set (‘max_execution_time’, ‘500’)

Αυτό μπορεί να γίνει και με μια προσθήκη για συγκεκριμένο ιστότοπο, η οποία σας επιτρέπει να προσθέσετε γραμμές κώδικα στον ιστότοπό σας WordPress για προσαρμογή, χωρίς να εξαρτάται από το τρέχον θέμα σας.

Το 128M που βλέπετε στο post_max_size και upload_max_size είναι το ακριβές όριο μεγέθους για τα αρχεία που μπορείτε να ανεβάσετε. Αυτή η τιμή είναι πραγματικά αυθαίρετη, μπορείτε να την ορίσετε σε οποιονδήποτε αριθμό θέλετε όσο είναι μεγαλύτερη από το αρχείο που θέλετε να προσθέσετε. Το max_execution_time είναι αυτό που καθορίζει πόσο καιρό θα περιμένει να ολοκληρωθεί η μεταφόρτωση πριν σταματήσει η διαδικασία. Μπορείτε επίσης να αυξήσετε αυτήν την τιμή μόνο για να βεβαιωθείτε ότι το αρχείο έχει αρκετό χρόνο για μεταφορά στον διακομιστή.

Αλλά να γνωρίζετε ότι αυτή η μέθοδος δεν λειτουργεί πάντα, υπάρχουν ορισμένοι ιστότοποι WordPress όπου δεν θα κάνει τίποτα. Σε αυτήν την περίπτωση, δοκιμάστε την επόμενη μέθοδο με βάση το αρχείο .htaccess.

 1. Ορίστε ένα ανώτερο όριο μεγέθους αρχείου μεταφόρτωσης στο αρχείο .htaccess

Το αρχείο .htaccess είναι ένα άλλο μέρος όπου μπορείτε να διαμορφώσετε τον διακομιστή του ιστότοπού σας. Οι γραμμές κώδικα που γράφετε υπάρχουν αυστηροί κανόνες που πρέπει να ακολουθήσει ο διακομιστής.

Εάν θέλετε να διορθώσετε το σφάλμα με αυτόν τον τρόπο, ανοίξτε το αρχείο .htaccess στον ριζικό φάκελο του ιστότοπού σας WordPress και αντιγράψτε τον παρακάτω κώδικα με τον ακόλουθο τρόπο:

php_value upload_max_filesize 128M

php_value post_max_size 128M

php_value max_execution_time 500

php_value max_input_time 500

Με αυτές τις εντολές, το αρχείο .htaccess επικοινωνεί με τον διακομιστή για να ορίσει το μέγεθος μεταφόρτωσης και τον χρόνο εκτέλεσης στις δεδομένες τιμές. Πριν αλλάξετε οτιδήποτε στο αρχείο .htaccess, είναι καλή ιδέα να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας. Εάν χάσετε τον κώδικα ακόμη και λίγο, ολόκληρος ο ιστότοπός σας μπορεί να παρουσιάσει σφάλμα.

Λάβετε υπόψη ότι για ιστότοπους που λειτουργούν σε κοινόχρηστο πρόγραμμα φιλοξενίας ιστού, αυτή η μέθοδος σίγουρα δεν θα λειτουργήσει. Σε αυτήν την περίπτωση, η επικοινωνία με τον πάροχο φιλοξενίας ιστοσελίδων μέσω της υποστήριξης πελατών είναι η καλύτερη επιλογή. Στη συνέχεια, θα ανοίξουν απλά το αρχείο .htaccess και θα αλλάξουν το όριο.

 1. Ανεβάστε και εγκαταστήστε οτιδήποτε με FTP

Ενδέχεται να αντιμετωπίσετε το σφάλμα 413 “Request Entity too Large” κατά τη μεταφόρτωση ενός μόνο αρχείου. Σε αυτήν την περίπτωση, ίσως η πιο απλή λύση είναι να ανεβάσετε το αρχείο χειροκίνητα μέσω FTP. Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με το FTP, είναι η συντομογραφία του όρου File Transfer Protocol. Εάν θέλετε να μεταφέρετε αρχεία από έναν υπολογιστή σε άλλο στον Ιστό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το πρωτόκολλο Διαδικτύου.

Αυτό είναι χρήσιμο όταν θέλετε να εγκαταστήσετε το WordPress στον ιστότοπό σας. Χρειάζεστε πρώτα ένα FTP για να μπορείτε να μεταφέρετε τα αρχεία του CMS από τον υπολογιστή σας στο διακομιστή. Η διεπαφή που απλοποιεί αυτές τις εργασίες είναι ο πελάτης FTP, ένα λογισμικό που πρέπει να εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Μόλις τεθεί σε λειτουργία, μπορεί να ξεκινήσει η ανταλλαγή αρχείων μεταξύ του υπολογιστή και του διακομιστή σας. Το δημοφιλές λογισμικό FTP που είναι επίσης φιλικό προς το χρήστη είναι WS_FTP και Filezilla.

Εάν γνωρίζετε πώς να χρησιμοποιήσετε το FTP, μπορείτε να λύσετε πολλά προβλήματα. Όταν εγκαθιστάτε νέες προσθήκες ή αλλάζετε κάτι στο αρχείο functions.php, μερικές φορές μπορεί να οδηγήσει σε διακοπή λειτουργίας διακομιστή. Αυτό μπορεί να συμβεί είτε επειδή η προσθήκη δεν είναι συμβατή είτε κάποιος βλάβη τον κωδικό. Σε αυτές τις περιπτώσεις, μπορείτε να φτάσετε στο διακομιστή μέσω του προγράμματος-πελάτη FTP και να απαλλαγείτε από τα αρχεία που προκάλεσαν τη δυσλειτουργία.

Ανεβάστε τα αρχεία WordPress με μη αυτόματο τρόπο με FTP

Η μεταφόρτωση αρχείων στον ιστότοπό σας WordPress χρησιμοποιώντας έναν πελάτη FTP είναι στην πραγματικότητα μια απλή εργασία. Απλά πρέπει να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε τον πελάτη στον υπολογιστή σας και θα δημιουργήσει μια σύνδεση μεταξύ του ιστότοπου και του υπολογιστή σας.

Θα εξηγήσουμε πώς λειτουργεί η μεταφορά αρχείων με το Filezilla και μόλις καταλάβετε τη διαδικασία, θα είναι εύκολο να χρησιμοποιήσετε και το άλλο λογισμικό. Μπορείτε να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε το Filezilla δωρεάν και λειτουργεί επίσης σε Linux, Mac και Windows.

Πρώτα απ ‘όλα, μπορείτε να ξεκινήσετε το πρόγραμμα-πελάτη FTP πληκτρολογώντας μόνο τα διαπιστευτήριά σας FTP. Αυτό είναι απαραίτητο εάν θέλετε να συνδεθείτε στον ιστότοπό σας και να αποκτήσετε πρόσβαση στα αρχεία. Όταν εγγραφείτε σε ένα πρόγραμμα φιλοξενίας ιστού, ο πάροχος συνήθως στέλνει αυτά τα διαπιστευτήρια σε ένα email ή απλά το συμπεριλαμβάνει στη διεπαφή διαχειριστή cPanel.

Εάν έχετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας, ξεκινήστε το Filezilla και κάντε κλικ στο «Αρχείο» και μετά στο «Διαχειριστής ιστότοπου». Θα εμφανιστεί ένα παράθυρο και εκεί μπορείτε να πάτε «Νέος ιστότοπος». Στην περιοχή “Οι ιστότοποί μου”, θα εμφανιστεί ένα νέο όνομα στη λίστα με την ονομασία “Ο ιστότοπός μου” και εκεί μπορείτε να αλλάξετε το όνομα. Στα δεξιά, υπάρχουν πεδία όπου μπορείτε να προσθέσετε πληροφορίες σχετικά με τον ιστότοπό σας.

Στο πεδίο “Host”, πληκτρολογήστε το όνομα τομέα σας και, στη συνέχεια, επιλέξτε “Τύπος σύνδεσης: Κανονικός” στο αναπτυσσόμενο μενού και είστε έτοιμοι να συνδεθείτε. Εάν οι πληροφορίες είναι σωστές, το Filezilla θα δημιουργήσει τη σύνδεση και θα αποθηκεύσει τα πάντα για την επόμενη σύνδεση, ώστε να μην χρειάζεται να πληκτρολογήσετε ξανά.

Κάθε φορά που το Filezilla παρατηρεί ότι θέλετε να συνδεθείτε από έναν νέο υπολογιστή, θα εμφανιστεί ένα παράθυρο “Άγνωστο πιστοποιητικό”. Για να διατηρήσετε τη σύνδεση και να κάνετε το λογισμικό να εμπιστεύεται το πιστοποιητικό, κάντε κλικ στο πλαίσιο ελέγχου “Πάντα να εμπιστεύεστε πιστοποιητικό για μελλοντικές περιόδους σύνδεσης” και συνεχίστε. Μετά από αυτό, θα μπορείτε να δείτε όλα τα αρχεία που βρίσκονται στον ιστότοπό σας. Ο «Τοπικός ιστότοπος» είναι ο υπολογιστής σας, ενώ κάτω από τον «Απομακρυσμένο ιστότοπο» βρίσκονται τα αρχεία του ιστότοπού σας.

Για να ανεβάσετε αρχεία στον ιστότοπό σας, απλώς κάντε δεξί κλικ στο αρχείο που θέλετε και κάντε κλικ στην επιλογή «Μεταφόρτωση».

Εγκαταστήστε οποιαδήποτε προσθήκη WordPress μέσω FTP

Όπως αναφέραμε προηγουμένως, το σφάλμα 413 “Request Entity too Large” μπορεί να εμφανιστεί σε περιπτώσεις όπου η προσθήκη που προσπαθείτε να προσθέσετε είναι πολύ μεγάλη και υπερβαίνει τους περιορισμούς του ιστότοπού σας. Ευτυχώς, υπάρχει ένας τρόπος να εγκαταστήσετε τα πρόσθετα WordPress με μη αυτόματο τρόπο. Καθώς μπορείτε να ανεβάσετε οποιοδήποτε αρχείο στον ιστότοπό σας χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα-πελάτη FTP, αυτό σημαίνει επίσης ότι μπορείτε να ανεβάσετε και τα αρχεία της προσθήκης σας.

Ξεκινήστε κατεβάζοντας το αρχείο προέλευσης της προσθήκης που θέλετε να χρησιμοποιήσετε στον ιστότοπό σας. Αυτό είναι πάντα ένα αρχείο .zip που πρέπει να εξαχθεί στον υπολογιστή σας για να μπορέσετε να κάνετε οτιδήποτε άλλο. Μόλις ολοκληρωθεί, θα εμφανιστεί ένας φάκελος με το ίδιο όνομα και αυτό πρέπει να ανεβάσετε μέσω του προγράμματος-πελάτη FTP.

Λάβετε υπόψη ότι το WordPress έχει μια αυστηρή δομή αρχείων. Τις περισσότερες φορές, δεν πρέπει να γνωρίζετε ακριβώς πού να ανεβάσετε ένα συγκεκριμένο αρχείο στον ιστότοπό σας. Στο παράδειγμά μας, μια νέα προσθήκη πρέπει πάντα να μεταφορτώνεται στο / wp-content / plugins / folder σε κάθε ιστότοπο του WordPress, διαφορετικά δεν θα λειτουργήσει.

Λοιπόν, εδώ πρέπει να κάνετε αν θέλετε να εγκαταστήσετε χειροκίνητα μια προσθήκη στον ιστότοπό σας στο WordPress. Εκκινήστε τον πελάτη FTP και συνδεθείτε με το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας. Όταν δημιουργηθεί η σύνδεση με τον ιστότοπό σας, βρείτε το / wp-content / plugins / φάκελο στον «Απομακρυσμένο ιστότοπο». Εδώ πρέπει να προσθέσετε το πρόσθετο από τον υπολογιστή σας – αυτό που είχατε προηγουμένως εξαγάγει.

Η μεταφόρτωση ολοκληρώθηκε, αλλά η προσθήκη δεν λειτουργεί ακόμα. Συνδεθείτε στην περιοχή διαχειριστή του WordPress στον ιστότοπό σας και μεταβείτε στο «Plugins». Μπορείτε να βρείτε το όνομα του νέου plugin εκεί και μπορεί να ενεργοποιηθεί ανά πάσα στιγμή.

Εγκαταστήστε τα θέματα WordPress μέσω FTP

Η εγκατάσταση νέων θεμάτων WordPress είναι ένας άλλος τρόπος για να αντιμετωπίσετε το σφάλμα 413 “Request Entity too Large”. Εάν το θέμα είναι μεγαλύτερο από το συνηθισμένο, μπορεί επίσης να υπερβεί τους περιορισμούς μεταφόρτωσης του διακομιστή σας. Ευτυχώς, τα θέματα WordPress μπορούν επίσης να φορτωθούν χειροκίνητα. Μπορεί να γίνει με την ίδια ακριβώς μέθοδο όπως όταν εγκαθιστάτε μια προσθήκη ή ανεβάζετε οποιοδήποτε μέσο μέσω ενός προγράμματος-πελάτη FTP.

Η μόνη διαφορά θα είναι η διαδρομή αρχείου όπου πρέπει να αντιγράψετε το θέμα. Μετά την εκκίνηση του προγράμματος-πελάτη FTP, συνδεθείτε στον ιστότοπό σας WordPress πληκτρολογώντας το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας. Μόλις ο διαχειριστής αρχείων τεθεί σε λειτουργία, εντοπίστε το / wp-content / θέματα / διαδρομή στην πλευρά «Απομακρυσμένη τοποθεσία» της διεπαφής.

Καθώς τα θέματα είναι επίσης διαθέσιμα σε αρχεία .zip, πρέπει πρώτα να τα εξαγάγετε στον υπολογιστή σας. Στη συνέχεια, βρείτε το εξαγόμενο αρχείο στον πελάτη και, στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ και “Μεταφόρτωση” στον κατάλογο / wp-content / themes /. Το επόμενο βήμα είναι να συνδεθείτε στον πίνακα διαχείρισης WordPress του ιστότοπού σας και να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να βρείτε το νέο θέμα στην «Εμφάνιση» > Μενού “Θέματα”. Εάν γίνει σωστά, το θέμα θα εμφανίζεται εκεί και μπορείτε επίσης να το ενεργοποιήσετε με ένα μόνο κλικ.

Αυτές είναι οι κύριες μέθοδοι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να παίξετε γύρω από το μήνυμα λάθους 413 “Request Entity too Large”. Μερικές φορές οι δύο πρώτες μέθοδοι μπορούν να λύσουν το πρόβλημα αμέσως, αλλά εάν είστε πιο έμπειροι με τη χρήση FTP στους ιστότοπούς σας, τότε θα χρειαστούν μόνο λίγα λεπτά για να ανεβάσετε νέα αρχεία οποιουδήποτε μεγέθους στον ιστότοπό σας.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map