Πώς να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο χαρτοφυλακίου με το WordPress;


Ο σχεδιασμός, η διάταξη και η λειτουργικότητα του ιστοτόπου χαρτοφυλακίου σας έχουν τεράστιο αντίκτυπο στους επισκέπτες σας. Πρέπει να κάνετε μια θετική πρώτη εντύπωση και να κάνετε τα άτομα να παραμείνουν στον ιστότοπό σας για να διαβάσουν το περιεχόμενό σας. Δεδομένου ότι οι περισσότεροι ελεύθεροι επαγγελματίες ξεκινούν χωρίς εμπειρία στον σχεδιασμό ιστοσελίδων, συχνά επιλέγουν το απλούστερος τρόπος για να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο χαρτοφυλακίου.

Ως αποτέλεσμα, καταλήγουν σε έναν ιστότοπο που δύσκολα μπορεί να εντυπωσιάσει τους επισκέπτες τους. Φαίνεται ότι είναι πολύ δύσκολο να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο με επαγγελματική εμφάνιση ως αρχάριος. Ωστόσο, μπορούμε να σας δείξουμε ότι δεν είναι καθόλου μεγάλη η δημιουργία ενός κορυφαίου ιστότοπου χαρτοφυλακίου στο WordPress! Αυτό το CMS έχει σχεδιαστεί για να είναι απλό και προσβάσιμο για όλους. Εάν είστε ελεύθερος επαγγελματίας και θέλετε να δείξετε στον κόσμο αυτό που είστε ικανοί, αυτός ο οδηγός σίγουρα θα σας βοηθήσει στη δημιουργία του τέλειου ιστότοπου.

Το μεγάλο πράγμα για το WordPress είναι ότι μπορείτε να βρείτε αμέτρητα πρόσθετα και θέματα στον Ιστό. Μπορείτε να λάβετε κάθε εργαλείο, υπηρεσία ή θέμα που χρειάζεστε για τον νέο σας ιστότοπο και δεν χρειάζεστε συγκεκριμένες δεξιότητες για να τα χρησιμοποιήσετε. Μέχρι το τέλος αυτού του οδηγού, θα γνωρίζετε ακριβώς πώς να δημιουργήσετε έναν κομψό, πλήρως λειτουργικό ιστότοπο WordPress! Ας αρχίσουμε.

Πώς να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο με WordPress?

Η δημιουργία ιστότοπου WordPress δεν είναι επιστήμη πυραύλων. Εάν είστε εξοικειωμένοι με οποιοδήποτε εργαλείο επεξεργασίας κειμένου όπως το OpenOffice ή το Microsoft Word, θα μπορείτε να μάθετε και να χρησιμοποιήσετε το WordPress σε σύντομο χρονικό διάστημα. Στη συνέχεια θα σας καθοδηγήσω σε 5 εύκολα βήματα σχετικά με τον τρόπο ρύθμισης ενός ιστότοπου WordPress και τη μετατροπή του σε χαρτοφυλάκιο.

1. Ένα σύντομο και ελκυστικό όνομα τομέα

Πρέπει να βρείτε ένα όνομα τομέα που ταιριάζει στον ιστότοπό σας και αντιπροσωπεύει την επωνυμία σας. Ένα καλό όνομα τομέα είναι σύντομο και εύκολο να θυμάστε. Θα πρέπει επίσης να φαίνεται ωραίο στη σελίδα προορισμού σας και είναι ακόμη καλύτερο εάν περιέχει μια σχετική λέξη-κλειδί που διευκολύνει τους επισκέπτες να το βρουν μέσω της Αναζήτησης Google.

Συνιστάται επίσης να επιλέξετε μια επέκταση που τα άτομα έχουν συνηθίσει περισσότερο. Μπορείτε είτε να προσθέσετε το “.com” είτε μια επέκταση που αντιπροσωπεύει τη χώρα σας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν θέλετε να προσελκύσετε άτομα από τη χώρα σας στον ιστότοπο του χαρτοφυλακίου σας ως κοινό-στόχο. Για παράδειγμα, το “.ru” για τη Ρωσία ή το “.es” για την Ισπανία είναι ιδανικό για αυτές τις χώρες.

Τα ονόματα τομέα πρέπει να καταχωριστούν, οπότε μόλις βρείτε το τέλειο, το επόμενο βήμα είναι να βρείτε έναν καταχωρητή. Υπάρχουν πολλά δημοφιλή εκεί έξω, όπως το GoDaddy και το Namecheap. Μια άλλη επιλογή είναι να αγοράσετε ένα πακέτο φιλοξενίας Ιστού από έναν πάροχο που προσφέρει ένα όνομα τομέα μεταξύ των χαρακτηριστικών του.

Μπορείτε να αποκτήσετε ένα δωρεάν όνομα τομέα επιλέγοντας ένα πρόγραμμα φιλοξενίας BlueHost. Το BlueHost είναι από τα μεγαλύτερα ονόματα στον κλάδο φιλοξενίας ιστοσελίδων και προσφέρουν ισχυρά πακέτα για αρχάριους και μεγαλύτερες επιχειρήσεις. Με την καταχώριση του ονόματος domain σας και αγοράζοντας μια αξιόπιστη υπηρεσία φιλοξενίας ιστοσελίδων, μπορείτε να επιλύσετε ταυτόχρονα δύο προβλήματα.

2. Επιλέξτε ένα ισχυρό πρόγραμμα φιλοξενίας ιστοσελίδων

Ένα αξιόπιστο πρόγραμμα φιλοξενίας ιστοσελίδων είναι απαραίτητο εάν θέλετε να εγγυηθείτε στους επισκέπτες σας μια απρόσκοπτη εμπειρία περιήγησης στον ιστότοπό σας. Ρίξτε μια ματιά στα πακέτα φιλοξενίας στο BlueHost, μπορείτε εύκολα να καταλάβετε ποιο ταιριάζει περισσότερο στον ιστότοπο του χαρτοφυλακίου σας. Δεδομένου ότι παρέχουν τον διακομιστή, η απόδοση του ιστότοπού σας εξαρτάται κυρίως από την υπηρεσία τους.

Αν θέλετε να εξασφαλίσετε 24ωρη διάρκεια λειτουργίας κάθε μέρα του έτους με μια ομάδα υποστήριξης πελατών που είναι συνεχώς διαθέσιμη, απλά δεν μπορείτε να κάνετε λάθος με το BlueHost. Εφόσον σας προτείνουμε έναν ιστότοπο WordPress εδώ, θα πρέπει να επιλέξετε ένα από τα πακέτα WP τους. Αυτά τα σχέδια είναι βελτιστοποιημένα για WordPress και ακόμη και επαληθεύονται από την πλατφόρμα ως αξιόπιστα και υψηλής απόδοσης σχέδια. Διαβάστε αυτήν τη λεπτομερή κριτική του BlueHost, για να μάθετε γιατί προτείνω πραγματικά αυτήν την εταιρεία.

bluehost-best-hosting-portfolio-wordpress-website

Με αυτά τα σχέδια BlueHost, θα έχετε ένα προεγκατεστημένο WordPress στο προφίλ σας. Απλά πρέπει να συνδεθείτε και μπορείτε να ξεκινήσετε να εργάζεστε στον ιστότοπό σας αμέσως. Πρόσθετες λειτουργίες περιλαμβάνουν βελτιωμένη ταχύτητα φόρτωσης σελίδας, τακτικά αντίγραφα ασφαλείας και κορυφαία ασφάλεια ιστότοπου. Η βελτιωμένη απόδοση και η ασφάλεια είναι εγγυημένα από διακομιστές VPS.

3. Αξιοποιήστε στο έπακρο το WordPress

Το WordPress είναι σήμερα ένα από τα κορυφαία 3 CMS (Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου) στον Ιστό. Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες δυνατότητες και προσθήκες που μπορεί να είναι χρήσιμες καθώς δημιουργείτε τον ιστότοπο του χαρτοφυλακίου σας. Έχει μια απλή διεπαφή στην οποία ο καθένας μπορεί να συνηθίσει σε λίγα λεπτά. Με το ποσό των επιλογών ευελιξίας και προσαρμογής που προσφέρει το WordPress, μόνο ο ουρανός είναι το όριο.

Εξαρτάται μόνο από τον χρόνο και την προσπάθεια που θέλετε να επενδύσετε στη δημιουργία του ιστότοπού σας. Ας σας εξηγήσουμε τι κάνει το WordPress το καλύτερο CMS:

 • Είναι μια πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα με μια τεράστια κοινότητα. Μπορείτε πάντα να βρείτε μια συζήτηση ή οδηγό στον Ιστό για οποιοδήποτε θέμα σχετίζεται με το WordPress και υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που εργάζονται για την ανάπτυξή του που μπορούν να σας βοηθήσουν.
 • Το WordPress είναι δωρεάν για όλους. Μπορείτε να εγκαταστήσετε γρήγορα και να αρχίσετε να το χρησιμοποιείτε. Ή απλώς επιλέξτε ένα πρόγραμμα φιλοξενίας ιστού όπου είναι ήδη εγκατεστημένο, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως.
 • Ακόμα κι αν εγκαταστήσετε πολλούς πρόσθετους σε αυτό, το WordPress παραμένει εύκολο στη χρήση και μπορείτε να το συνηθίσετε γρήγορα ως αρχάριος.
 • Εκατομμύρια ιστότοποι χρησιμοποιούν το WordPress ως πλατφόρμα τους και όλοι τους πρέπει να έχουν καλή κατάταξη στην Αναζήτηση Google. Η πλατφόρμα δεν είναι μόνο φιλική προς το SEO, αλλά υπάρχουν πολλές δημοφιλείς προσθήκες που μπορούν να βελτιώσουν περαιτέρω το SEO του ιστότοπού σας.
 • Υπάρχουν τόνοι παρόχων φιλοξενίας ιστοσελίδων που γνωρίζουν τη δημοτικότητα του WordPress και παρέχουν σχέδια ειδικά για την πλατφόρμα

4. Επιλέξτε ένα θέμα χαρτοφυλακίου και ξεκινήστε την προσαρμογή

Μόλις σχεδιάσετε το σχεδιασμό και τη διάταξη του ιστότοπού σας, είναι καιρός να αρχίσετε να εργάζεστε σε αυτόν. Όλα ξεκινούν με την επιλογή του τέλειου θέματος χαρτοφυλακίου από τα εκατοντάδες θέματα WordPress υψηλής ποιότητας που διατίθενται στο Διαδίκτυο. Αυτά είναι συνήθως εξαιρετικά προσαρμόσιμα, επιτρέποντάς σας να χρησιμοποιήσετε ένα ευρύ φάσμα χρωμάτων, διατάξεων, κινούμενων σχεδίων, μεγάλων και μικρών στοιχείων και λειτουργιών που μπορούν να ενεργοποιηθούν και να απενεργοποιηθούν.

Το Themeforest είναι ένας από τους ιστότοπους που προτείνουμε ως επί το πλείστον σε θέματα χαρτοφυλακίου. Μπορείτε να επιλέξετε από πολλές διαφορετικές κατηγορίες και τα θέματα δεν απαιτούν καμία εμπειρία προγραμματισμού. Σχεδόν όλοι μπορούν να τα ρυθμίσουν και ακόμη και να λάβουν αξιοπρεπή βοήθεια από τους προγραμματιστές που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Αφού εγκαταστήσετε το θέμα, μπορείτε να αρχίσετε να προσαρμόζετε κάθε ιστοσελίδα στο μπροστινό μέρος, παρακολουθώντας παράλληλα τις αλλαγές σε πραγματικό χρόνο. Η δημοφιλής μέθοδος μεταφοράς και απόθεσης είναι αυτό που το καθιστά τόσο εύκολο για τους αρχάριους να προσαρμόσουν τον ιστότοπό τους. Έτσι λειτουργούν τα περισσότερα θέματα, αλλά βεβαιωθείτε ότι το θέμα που σας ενδιαφέρει έχει θετικές κριτικές και παρέχει όλες τις απαραίτητες λειτουργίες πριν το αγοράσετε.

Πρέπει σίγουρα να αποφύγετε τη χρήση δωρεάν θεμάτων. Μόνο τα premium έρχονται με τακτικές ενημερώσεις, ενσωματωμένα πρόσθετα, αξιόπιστη υποστήριξη, οδηγοί και άλλα πρόσθετα που είναι όλα απαραίτητα για τη λειτουργία ενός επαγγελματικού ιστότοπου. Επίσης, θα πρέπει να εστιάσετε στην εξαγωγή όσο το δυνατόν περισσότερης αξίας από ένα θέμα.

Χρησιμοποιήστε ένα ευρύ φάσμα επιλογών προσαρμογής και δώστε προσοχή στις λεπτομέρειες για να δημιουργήσετε έναν πραγματικά μοναδικό ιστότοπο που θα θυμούνται οι επισκέπτες σας.

Καλύτερα θέματα χαρτοφυλακίου WordPress

Avada – Αποκριτικό θέμα πολλαπλών χρήσεων

avada-best-portfolio-wordpress-θέμα

Δεδομένου ότι αυτός ο οδηγός είναι φιλικός για αρχάριους, θέλαμε να προτείνουμε το Avada που είναι ένα θέμα που σας παρέχει κάθε δυνατότητα που χρειάζεστε για μια απρόσκοπτη εμπειρία δημιουργίας ιστότοπων. Στην πραγματικότητα, δεν χρειάζεται καν να κάνετε τίποτα εκτός από την αγορά του θέματος. Το Avada διαθέτει 41 προκατασκευασμένους ιστότοπους και 255+ προκατασκευασμένα σχέδια ιστοσελίδων, οπότε το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να επιλέξετε με σύνεση.

Εκτός αυτού, λαμβάνετε 6 πρόσθετα premium και το θέμα σας παρέχει πάνω από χίλιες επιλογές προσαρμογής. Ακόμη και οι πιο μικρές λεπτομέρειες μπορούν να αλλάξουν και το τελικό αποτέλεσμα εξαρτάται μόνο από τη δημιουργικότητά σας. Περισσότεροι από 400.000 άνθρωποι είναι ικανοποιημένοι με την Avada μέχρι στιγμής και η τιμή αυτού του θαύματος είναι μόνο 60 $. Φυσικά, οι ενημερώσεις είναι δωρεάν μόλις αγοράσετε το θέμα και κάθε μία από αυτές έρχεται με πολλές νέες δυνατότητες και βελτιώσεις.

Κατά την προσαρμογή του ιστότοπου χαρτοφυλακίου σας, εργάζεστε με μια διεπαφή μεταφοράς και απόθεσης και πάνω από 50 πίνακες επιλογών προσαρμογής που δεν απαιτούν καμία γνώση κωδικοποίησης. Μόλις ο ιστότοπός σας είναι έτοιμος, θα φαίνεται υπέροχος σε οποιαδήποτε οθόνη συσκευής. Το Avada είναι συμβατό με όλες τις δημοφιλείς προσθήκες WordPress.

X – Το θέμα

x-χαρτοφυλάκιο-wordpress-θέμα

Το X The Theme είναι ένα άλλο πολύ δημοφιλές και απολύτως φιλικό για αρχάριους θέμα WordPress στο Themeforest. Σας επιτρέπει να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο χαρτοφυλακίου που έχει εκπληκτικό καθαρό και μοντέρνο σχεδιασμό. Αυτό είναι το μόνο θέμα που δημιουργήθηκε από το ThemeCo, την ομάδα προγραμματιστών πίσω από το X – The Theme. Αυτό είναι μόνο η απόδειξη ότι η ομάδα επενδύει συνεχώς στη βελτίωση του θέματος και στην παροχή αξιόπιστης υποστήριξης.

Σχεδόν 200.000 άτομα αγόρασαν το θέμα και οι κριτικές είναι εξαιρετικά θετικές. Τώρα μπορείτε να αποκτήσετε το θέμα με μόλις 29 $, καθώς ξεπέρασε ένα τεράστιο ορόσημο: αγορές αξίας 10.000.000 $ μέχρι στιγμής. Το X The Theme είναι κατάλληλο για όλους, συμπεριλαμβανομένων επιχειρήσεων, bloggers, διαδικτυακών καταστημάτων και δημιουργικών ατόμων. Ανοίγει την πόρτα σε ατελείωτες δυνατότητες με το ευρύ φάσμα επιλογών προσαρμογής.

Αξίζει σίγουρα να αφιερώσετε λίγο χρόνο με το X – The Theme γιατί είναι τόσο ευπροσάρμοστο που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν καν να χρησιμοποιήσουν τα μισά από τα χαρακτηριστικά. Σε τελική ανάλυση, το ThemeCo ήθελε να δημιουργήσει ένα σύνθετο θέμα που είναι κατάλληλο για τη δημιουργία οποιουδήποτε τύπου ιστότοπου. Έχετε ενσωματώσει όλη αυτή την πολυπλοκότητα σε μια απλή διεπαφή που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε τον ιστότοπό σας λίγο-πολύ, ενώ σας δείχνει την προεπισκόπηση σε πραγματικό χρόνο.

Αφού αγοράσετε το X – The Theme, θα έχετε 6 μήνες αξιόπιστης υποστήριξης 24/7. Θα σας δώσουν μια εκτενή τεκμηρίωση που εξηγεί κάθε χαρακτηριστικό. Αυτή η τεκμηρίωση είναι επίσης ένας οδηγός που σας δείχνει πώς να συνδυάσετε τον ιστότοπό σας.

The7 – Θέμα WordPress πολλαπλών χρήσεων

το7-χαρτοφυλάκιο-wordpress-θέμα

Το The7 διαφημίζεται ακόμη και ως το πιο προσαρμόσιμο θέμα στο Themeforest. Είναι ένα θέμα πολλαπλών χρήσεων που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία κάθε τύπου ιστότοπου που θέλετε, συμπεριλαμβανομένων καθαρών και κομψών ιστότοπων χαρτοφυλακίου. Το The7 είναι το πιο δημοφιλές και πιο ευέλικτο θέμα μέχρι στιγμής από την ομάδα προγραμματιστών που ονομάζεται Dream-Team. Το έχουν πουλήσει περισσότερες από 100.000 φορές ήδη και ο αριθμός των ικανοποιημένων χρηστών αυξάνεται καθημερινά.

Το The7 σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε 3 διαφορετικά στυλ σχεδίασης. Κάθε ένα από αυτά είναι μοναδικό και ουσιαστικά αλλάζει την εμφάνιση του ιστότοπού σας. Είναι σαν να δουλεύεις με τρία διαφορετικά θέματα, καθιστώντας το The7 ένα θέμα τρία σε ένα. Μπορείτε να πειραματιστείτε και με τα τρία στυλ και στη συνέχεια να συνεχίσετε να εργάζεστε με αυτό που ταιριάζει κυρίως στην ιδέα του ιστότοπού σας.

Υπάρχουν τόνοι επιλογών προσαρμογής για κάθε στυλ, επιτρέποντάς σας να αλλάξετε τα πάντα με τη μικρότερη λεπτομέρεια. Σας επιτρέπει να προσθέσετε όλα τα χρώματα, γραμματοσειρές, κουμπιά, γκαλερί και άλλα στοιχεία που θέλετε, ακριβώς όπως τα φανταζόμασταν. Παίρνετε το πρόσθετο Visual Composer που περιλαμβάνει ένα εργαλείο μεταφοράς και απόθεσης που σας βοηθά να δημιουργήσετε την επιθυμητή διάταξη για τον ιστότοπο του χαρτοφυλακίου σας.

Αγοράζοντας το The7 για $ 39, λαμβάνετε 5 premium πρόσθετα αξίας 99 $ συνολικά, κάτι που αποτελεί απόλυτη συμφωνία. Η ομάδα εμπειρογνωμόνων τους είναι έτοιμη να παρέχει υποστήριξη 24/7 για 6 μήνες. Το θέμα συνοδεύεται από μια τεκμηρίωση όπου όλα τα χαρακτηριστικά εξηγούνται με μεγάλη λεπτομέρεια.

5. Δημιουργήστε έναν καλά δομημένο ιστότοπο

Εάν είστε ικανοποιημένοι με το σχεδιασμό του ιστότοπου χαρτοφυλακίου σας, είναι καιρός να προσθέσετε όλες τις απαραίτητες σελίδες και να τις συμπεριλάβετε στα μενού, καθώς και σε συγκεκριμένες κατηγορίες. Πρέπει επίσης να βρείτε τα καλύτερα μέρη για τις διαφημίσεις σας όπου οι χρήστες μπορούν να τις δουν χωρίς να ενοχλούνται.

Υπάρχουν οι πιο σημαντικές σελίδες που χρειάζονται οι περισσότεροι ιστότοποι, όπως Σπίτι, Επικοινωνία, Σχετικά με εμένα, Blog, Gallery και ούτω καθεξής. Μπορείτε είτε να χρησιμοποιήσετε τις επιλογές προσαρμογής για να τις δημιουργήσετε από το μηδέν είτε να χρησιμοποιήσετε πρότυπα όπου πρέπει απλώς να επεξεργαστείτε το κείμενο και να κάνετε μερικές μικρές αλλαγές. Εάν αγοράσετε ένα premium πρόσθετο, σίγουρα θα λάβετε ένα ευρύ φάσμα προτύπων για τις ιστοσελίδες σας.

συμπέρασμα

Το κλειδί για να προσελκύσετε περισσότερους επισκέπτες στον ιστότοπό σας είναι να δημιουργήσετε τον καλύτερο ιστότοπο χαρτοφυλακίου WordPress που μπορείτε. Εάν λάβετε σοβαρά υπόψη τη δουλειά σας, θα πρέπει να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο που να το αντικατοπτρίζει και να έχει επαγγελματική εμφάνιση. Χρησιμοποιώντας τους πόρους ενός καλού premium θέματος, θα είστε σε θέση να εντυπωσιάσετε τους επισκέπτες σας και να ξεχωρίσετε στον ανταγωνισμό.

Σίγουρα, χρειάζεται αρκετός χρόνος από την αρχή έως το τέλος με όλη την προσαρμογή, δοκιμάζοντας διαφορετικά πρόσθετα και πειραματιστείτε με διάφορα πρότυπα. Το θέμα είναι ότι η δημιουργία ενός καλού ιστότοπου χαρτοφυλακίου στο WordPress είναι θέμα χρόνου και δημιουργικότητας σήμερα και μπορεί να γίνει χωρίς εμπειρία στον σχεδιασμό ιστοσελίδων.

Η δημιουργία ιστότοπου χαρτοφυλακίου είναι σχεδόν η ίδια διαδικασία με τη δημιουργία άλλου ιστότοπου στο WordPress. Μόλις βρείτε όλα τα απαραίτητα εργαλεία, χρειάζεται μόνο λίγος χρόνος και η επιτυχία σας είναι εγγυημένη.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map