Πότε ΔΕΝ πρέπει να χρησιμοποιείτε το WordPress για τον ιστότοπό σας;

όταν δεν χρησιμοποιείτε wordpress για τον ιστότοπό σας


Ακόμα κι αν το WordPress είναι το πιο δημοφιλές σύστημα διαχείρισης περιεχομένου από το Διαδίκτυο και έχει πολλά πλεονεκτήματα, έχει επίσης κάποια μειονεκτήματα που μπορεί να σας κάνουν να σκεφτείτε δύο φορές εάν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε για τον ιστότοπό σας ή όχι.

Κάθε CMS έχει κάποιες βελτιώσεις, ενημερώσεις και αναβαθμίσεις που κυκλοφόρησαν εγκαίρως που επιλύουν παλαιότερα σφάλματα και συνοδεύονται από πολλές νέες και διάφορες δυνατότητες, αλλά ορισμένα σφάλματα παραμένουν άλυτα για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα ή δεν επιδιορθώνονται ποτέ.

Υπάρχουν πολλά Σφάλματα WordPress και μειονεκτήματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν θέλετε να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο με αυτήν την πλατφόρμα: μετάφραση, ασφάλεια, κακός προγραμματισμός, υποστήριξη, κακή προεπιλεγμένη διαμόρφωση, πηγαίος κώδικας, προσαρμογή, ενημερώσεις και πόροι.

Μετάφραση

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του WordPress είναι εθελοντές, υπάρχουν πολλά από αυτά και τα περισσότερα από αυτά δεν έχουν τις κατάλληλες δεξιότητες για συγκεκριμένους τομείς εμπειρογνωμοσύνης, όπως η μετάφραση. Όλοι μπορούν να είναι εθελοντές, χρειάζεστε μόνο έναν λογαριασμό WordPress και μπορείτε να ξεκινήσετε τη μετάφραση από τα Αγγλικά σε διαφορετικές γλώσσες χωρίς περιορισμούς.

Έχω δει χρήστες που έκαναν μετάφραση κακής ποιότητας από Αγγλικά σε ξένες γλώσσες, μετατρέποντας τον εύχρηστο πίνακα ελέγχου σε περιοχή διαχείρισης χωρίς νόημα.

Σε ορισμένες από τις εκδόσεις του WordPress, ειδικά στις νεότερες, οι μεταφράσεις είναι ελλιπείς. Ενημερώνοντας το σύστημα, ενδέχεται να καταλήξετε να έχετε τον ιστότοπό σας τόσο στα Αγγλικά όσο και στην άλλη γλώσσα που χρησιμοποιήσατε προηγουμένως.

Επομένως, εάν χρειαστεί να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο για έναν πελάτη που δεν καταλαβαίνει τα Αγγλικά, προτιμάτε να κάνετε τη μετάφραση και να βοηθήσετε την κοινότητα με την εργασία σας, ή επιλέγετε μια άλλη μέθοδο για να δημιουργήσετε τον ιστότοπο.

Προβλήματα ασφαλείας

Η ασφάλεια είναι ένα σημαντικό πρόβλημα των ιστότοπων του WordPress. Ειδικά βίαιη επίθεση είναι μια από τις κύριες ανησυχίες. Μιλάμε για το BFA, όταν κάποιος προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση στον πίνακα ελέγχου του ιστότοπού σας WordPress ή του λογαριασμού σας FTP δοκιμάζοντας διαφορετικά ονόματα χρηστών με διαφορετικούς συνδυασμούς κωδικών πρόσβασης. Εάν επιλέξετε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης και αλλάξετε το προεπιλεγμένο όνομα χρήστη διαχειριστή, μπορείτε να μειώσετε την πιθανότητα εισβολής, αλλά δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα κερδίσετε πάντα.

Μια άλλη μεγάλη τρύπα ασφαλείας αντιπροσωπεύεται από θέματα και προσθήκες τρίτων που δημιουργούνται τόσο από εταιρείες επαγγελματικής ανάπτυξης όσο και από ιδιώτες ή ακόμα και χάκερ. Αυτά τα αρχεία έχουν επαληθευτεί, αλλά μερικές φορές οι προγραμματιστές μπορούν να κρύψουν τον ψαρό κώδικα που δεν θα τραβήξει την προσοχή του επαληθευτή.

Αυτά τα προβλήματα ασφαλείας δεν μπορούν να επιλυθούν μόνο με ενημερώσεις. Πρέπει να δώσουν μεγαλύτερη προσοχή στα θέματα και τις προσθήκες που ενημερώνονται και να επαληθεύσουν τους χρήστες που το κάνουν. Η χρησιμοποίηση ειδικευμένων προγραμματιστών και ειδικών του WordPress για την αναθεώρηση του κώδικα θα μπορούσε να είναι μια άλλη λύση, αλλά όπως είπα θα υπάρχει πάντα μια τρύπα κάπου.

Κακός προγραμματισμός

Ενώ ο πυρήνας του WordPress αναπτύχθηκε από την Automatic Inc, μια επαγγελματική εταιρεία ανάπτυξης ιστοσελίδων, η οποία δίνει μεγάλη προσοχή στις λεπτομέρειες, τα περισσότερα πρόσθετα και θέματα τρίτων κατασκευαστών δημιουργούνται από ανειδίκευτα άτομα.

Ο μη βελτιστοποιημένος κώδικας μπορεί όχι μόνο να επιβραδύνει τον ιστότοπό σας ή να προκαλέσει σφάλματα, αλλά μπορεί επίσης να αποτελέσει την πίσω πόρτα για να εισβάλει ένας εισβολέας στον ιστότοπό σας.

Έλλειψη υποστήριξης

Αν και η κοινότητα είναι πολύ δραστήρια και θα βρείτε απαντήσεις στις περισσότερες από τις ερωτήσεις σας, υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες πρέπει να καταλάβετε τα πράγματα μόνοι σας. ο επίσημη υποστήριξη WordPress εκπροσωπείται από εθελοντές, προγραμματιστές και προγραμματιστές θεμάτων, βοηθούς WP ή άτομα από όλο τον κόσμο.

Όταν αγοράζετε ένα εμπορικό θέμα ή μια προσθήκη, θα λάβετε ένα επίπεδο υποστήριξης από την εταιρεία που το πούλησε σε εσάς, αλλά ενδέχεται να έχετε ακόμη αναπάντητες ερωτήσεις στο τέλος της ημέρας. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε υποστήριξη WordPress από διαφορετικές εταιρείες ή να αγοράσετε οδηγούς για να μάθετε αυτό το σύστημα, αλλά αυτά δεν είναι φθηνά.

Προεπιλεγμένη διαμόρφωση

Η προεπιλεγμένη διαμόρφωση του WordPress χρειάζεται κάποια προσαρμογή από τον χρήστη. Βασικά όταν εγκαθιστάτε το WordPress στον ιστότοπό σας, θα πρέπει να κάνετε κάποιες προσαρμογές.

Για παράδειγμα, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τις διευθύνσεις URL SEF για καλύτερο SEO, ώστε οι μηχανές αναζήτησης όπως το Google να βρίσκουν τις σελίδες και το περιεχόμενό σας πιο εύκολα. Ο οπτικός επεξεργαστής μπορεί επίσης να προκαλέσει προβλήματα στους χρήστες αρχάριων, επειδή από προεπιλογή ορισμένες από τις σημαντικές λειτουργίες είναι κρυμμένες, τις οποίες ο χρήστης πρέπει να καταλάβει.

Πηγαίος κώδικας

Παρόλο που το WordPress ενημερώνεται συχνά, υπάρχουν ακόμα τμήματα στον πυρήνα όπου χρησιμοποιούνται παλαιές τεχνικές PHP για καθολικές μεταβλητές, συναρτήσεις και τάξεις. Η ονομασία ορισμένων λειτουργιών προκαλεί σύγχυση και μερικές φορές απογοητεύεται.

Το WordPress παράγει φουσκωμένο κώδικα με τον οπτικό επεξεργαστή του WYSIWYG και μπορείτε εύκολα να το δείτε όταν γράφετε ένα άρθρο στο πρόγραμμα επεξεργασίας και, στη συνέχεια, κάνετε εναλλαγή στον επεξεργαστή HTML όπου μπορείτε να δείτε τον πηγαίο κώδικα.

Ορισμένα δωρεάν θέματα και προσθήκες έχουν κρυμμένους κωδικούς και συνδέσμους προς ύποπτους ιστότοπους. Κατά την κατάργηση αυτών των κωδικών, το θέμα και ολόκληρος ο ιστότοπος θα σταματήσουν να λειτουργούν. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο πίνακας εργαλείων μπορεί επίσης να επηρεαστεί, απενεργοποιώντας σας την επιλογή να αλλάξετε το θέμα ή να τροποποιήσετε τον ιστότοπό σας όπως εσείς.

Προσαρμογή

Η προσαρμογή ενός θέματος ή προσθήκης WordPress απαιτεί καλή γνώση των PHP, HTML, CSS και JavaScript. Πρέπει επίσης να κατανοήσετε το ίδιο το πλαίσιο του WordPress για να μπορέσετε να τροποποιήσετε τα αρχεία και τις λειτουργίες για να αρχειοθετήσετε τα αποτελέσματα που θέλετε.

Τα ερωτήματα SQL είναι επίσης δύσκολο να προσαρμοστούν, επειδή χρειάζεστε γνώση της MySQL και της PHP ή πρέπει να προσλάβετε έναν προγραμματιστή ιστού για να φτιάξετε τον ιστότοπό σας στο WordPress, οπότε είναι καλύτερο να δημιουργήσετε ένα από το μηδέν χωρίς να χρησιμοποιήσετε κανένα CMS.

Ενημερώσεις

Αν και ο πυρήνας ενημερώνεται συνήθως μία φορά το μήνα, ορισμένα πρόσθετα μπορούν να έχουν καθημερινές ενημερώσεις. Η ενημέρωση των προσθηκών ή του θέματος σας κάθε μέρα μπορεί να είναι απογοητευτική. Δεν χρειάζεται να το κάνετε, αλλά συνιστάται.

Ωστόσο, εάν έχετε ήδη τροποποιήσει το θέμα ή τις προσθήκες που χρησιμοποιείτε, προσέξτε, επειδή η ενημέρωση θα αντικαταστήσει όλα τα τροποποιημένα αρχεία σας. Δεν θα δημιουργήσετε αντίγραφο ασφαλείας ή αντίγραφο των αρχείων που έχετε επεξεργαστεί, επομένως θα χάσετε τις τροποποιήσεις σας. Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να ζήσετε με τη συνεχή ειδοποίηση ενημέρωσης.

Πόροι διακομιστή

Επειδή οι βασικές επεκτάσεις WordPress και τρίτων περιλαμβάνουν μεγάλο αριθμό λειτουργιών PHP και ερωτημάτων SQL, οι ιστότοποι που έχουν δημιουργηθεί με αυτό το CSM θα απαιτούν περισσότερους πόρους διακομιστή.

Υπάρχουν προβλήματα σχετικά με τη χρήση της CPU και κανείς δεν φαίνεται να γνωρίζει τη λύση ή ακόμη και να προσδιορίζει την πηγή του προβλήματος. Εάν αγοράσετε διαχειριζόμενη φιλοξενία WordPress, απαγορεύονται ορισμένα πρόσθετα που είναι καταναλωτές μεγάλου δυναμικού. Επομένως, δεν θα μπορείτε να εγκαταστήσετε τα απαραίτητα πρόσθετα στον ιστότοπό σας, επειδή ο πάροχος φιλοξενίας σας δεν θα το επιτρέψει.

συμπέρασμα

Τώρα, που απαρίθμησα τόσα πολλά μειονεκτήματα του WordPress, ίσως νομίζετε ότι είναι ένα κακό CMS. Το γεγονός είναι ότι είναι το καλύτερο CMS και τροφοδοτεί πάνω από 75 εκατομμύρια ιστότοπους παγκοσμίως. Συνιστώ πάντα το WordPress για δημιουργία ιστοσελίδων, ακόμα κι αν έχει κάποια προβλήματα, επειδή είναι πολύ απλό στη χρήση και είναι δωρεάν.

Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις στις οποίες δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε το WordPress για το έργο σας: εάν θέλετε να δημιουργήσετε έναν απλό ιστότοπο, ο οποίος δεν χρειάζεται να ενημερωθεί. Σε αυτήν την περίπτωση μπορείτε να δημιουργήσετε τον ιστότοπο σε απλό HTML και CSS. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε το WordPress για ευαίσθητα έργα που χρειάζονται υψηλή ασφάλεια. Θα πρέπει να αποφύγετε τη χρήση του WordPress εάν δεν έχετε έναν αξιόπιστο οικοδεσπότη Ιστού.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map