Οφέλη της φιλοξενίας VPS – Ποιος πρέπει να χρησιμοποιήσει έναν εικονικό ιδιωτικό διακομιστή

ωφελεί τη φιλοξενία εικονικού ιδιωτικού διακομιστή


Ένας εικονικός ιδιωτικός διακομιστής (VPS) είναι η τέλεια λύση όταν η επιχείρησή σας είναι τόσο μεγάλη που η κοινόχρηστη φιλοξενία δεν είναι αρκετή και χρειάζεστε περισσότερους πόρους διακομιστή. Το VPS είναι στην πραγματικότητα μια εικονική μηχανή που χρησιμοποιεί έναν κανονικό ή έναν διακομιστή cloud, που διαθέτει αποκλειστικούς πόρους διακομιστή και προσαρμοσμένο λογισμικό.

Οι εταιρείες φιλοξενίας προσφέρουν διαφορετικά πακέτα VPS από 20 $ έως 80 $ ή και περισσότερο ανάλογα με τον πόρο που θέλετε και χρειάζεστε από 1 GB RAM Burst, 512 Mb RAM Guaranteed, 1 CPU Core 2.1 GHz, 25 GB HDD, 1 dedicated IP, απεριόριστη μηνιαία κίνηση και ένα δωρεάν πάνελ συνήθως Webuzo, ZPanelCp ή άλλο έως 8 GB RAM BURST, 4 GB RAM Guaranteed, 8 CPU core 2.1 GHZ, 150 GB HDD και 2 αποκλειστικές IP.

Θα πρέπει σίγουρα να χρησιμοποιήσετε μια φιλοξενία VPS εάν θέλετε ειδικές λειτουργίες email, όπως email γραφείου ή μαζική αποστολή email, προσαρμοσμένες εγκαταστάσεις, χαμηλότερες τιμές (σε σύγκριση με τις ειδικές), πλήρη έλεγχο και υψηλή ασφάλεια.

Πρέπει να στείλετε υψηλό αριθμό email?

Εάν πρέπει να στείλετε ειδικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όπως τα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία γραφείου όπου στην ίδια τοποθεσία υπάρχουν μερικοί υπάλληλοι που έχουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και που τα χρησιμοποιούν, τότε χρειάζεστε πραγματικά ένα VPS για παράκαμψη των συνδέσεων POP και IMAP, όπου στην κοινή φιλοξενία αυτά περιορίζονται σε 30 ανά ώρα και η άλλη λύση για να παρακάμψετε αυτά τα όρια είναι να έχετε πολλούς παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου, αλλά είναι πολύ ακριβό.

Εάν χρειάζεστε επίσης μαζική αποστολή email, το VPS είναι η λύση, ώστε να μπορείτε να στέλνετε ενημερωτικά δελτία ή να προσπαθείτε να επαληθεύσετε πολλούς λογαριασμούς email, περνώντας το όριο των 500 email ανά ώρα. Εάν έχετε μια μεγάλη βάση δεδομένων με διευθύνσεις email, μπορείτε εύκολα να στείλετε email από τον εικονικό ιδιωτικό σας διακομιστή.

Συνήθως υπάρχουν ειδικοί εικονικοί διακομιστές, αποκλειστικά για την αποστολή email, οι εταιρείες φιλοξενίας παρέχουν σε αυτό το VPS 2 αποκλειστική διεύθυνση IP, μαζικό εργαλείο διαχείρισης λίστας email, εργαλείο παρακολούθησης, λογισμικό επεξεργασίας, συσκευές παρακολούθησης 24/7 MMS και λογισμικό με διαφορετικά επίπεδα απόδοσης, ασφάλεια, δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, βελτιστοποίηση λογισμικού και ενημερώσεις λογισμικού.

Χρειάζεστε προσαρμοσμένη εγκατάσταση και ρύθμιση?

Με εικονικούς ιδιωτικούς διακομιστές, μπορείτε ακόμη και να εγκαταστήσετε προσαρμοσμένο λογισμικό που είναι αδύνατο να εγκατασταθεί σε κοινόχρηστη φιλοξενία όπου χρησιμοποιούν πολλούς πόρους ή χρειάζονται διαφορετικά απαιτούμενα. Επειδή διαθέτετε VPS, μπορείτε να αλλάξετε το υλικό και το λογισμικό της φιλοξενίας σε σύγκριση με την κοινόχρηστη έκδοση, ώστε να μπορείτε να εγκαταστήσετε προσαρμοσμένα λειτουργικά συστήματα όπως διανομές Linux, προσαρμοσμένα σενάρια όπως Πρόγραμμα Facebook Posts (PHPSFP), cPanel + WHM, διαφορετικά παιχνίδια και σύντομα.

Μπορείτε να πραγματοποιήσετε αυτές τις προσαρμοσμένες εγκαταστάσεις μόνοι σας ή με τη βοήθεια της ομάδας υποστήριξης του οικοδεσπότη, αλλά το κόστος είναι πολύ χαμηλό και έχετε μεγαλύτερο έλεγχο στις εγκαταστάσεις σας.

Προσιτή τιμή (κερδίστε περισσότερα για λιγότερο)

Οι τιμές VPS είναι χαμηλότερες από τις τιμές ενός αποκλειστικού διακομιστή και ακόμη και μιας κοινόχρηστης φιλοξενίας όπου φιλοξενείτε πολλούς ιστότοπους ή έναν μεγάλο και πρέπει να αναβαθμίσετε την κοινόχρηστη φιλοξενία σας, υπερβαίνει σε αυτήν την περίπτωση το κόστος ενός VPS.

Με τη βέλτιστη απόδοση σε προσιτές τιμές μπορείτε να αποκτήσετε ένα SSD ή ένα Cloud VPS που περιλαμβάνει επίσης Ceph, Stack, KVM, OVH API, απλοποιημένο πίνακα ελέγχου και πολλά άλλα.

Επειδή συνήθως το VPS εκτελείται στο Cloud, δεν χρειάζεστε αποκλειστική ομάδα υποστήριξης μόνο για εσάς, έχοντας πάντα μια αποθήκευση του ιστότοπού σας και το υλικό δεν επηρεάζεται από το λογισμικό από το Cloud, λειτουργούν σχεδόν ανεξάρτητα, έτσι δεν το κάνετε χάνω χρήματα.

Συνήθως, μπορείτε να αγοράσετε πρόσθετες δυνατότητες στην κοινόχρηστη φιλοξενία σας, όπως τομείς προσθήκης, περισσότερο χώρο, αποκλειστική IP και ούτω καθεξής, αλλά αυτά περιλαμβάνονται ήδη στον κεντρικό υπολογιστή VPS και είναι φθηνότερα εάν αγοράσετε το πακέτο VPS αντί να αγοράσετε ξεχωριστά λειτουργίες στο κοινόχρηστο πακέτο σας.

Πλήρης έλεγχος του εικονικού διακομιστή σας

Έχετε μεγαλύτερο έλεγχο στους εικονικούς διακομιστές σας επειδή είστε ο κάτοχος και δεν τους μοιράζεστε με άλλα άτομα, ώστε να έχετε πρόσβαση root, προσαρμοσμένες εγκαταστάσεις, αλλαγές υλικού κ.ο.κ..

Συνήθως, οι εταιρείες φιλοξενίας σάς παρέχουν έναν Πίνακα Ελέγχου όπως OVH, Bhost, Eezpal, Virtualizor, Web AppZ Live, Virtuozzo όπου συνδέεστε με όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης και στη συνέχεια μπορείτε εύκολα να τροποποιήσετε επιλογές χωρίς να χρειάζεστε τεχνικές γνώσεις και μπορείτε να ομαδοποιήσετε πόροι μαζί ανά έργο, διαχείριση δικαιωμάτων, εξουσιοδότηση, μεταφορά, κοινή χρήση εργασιών, εργαλεία προσαρμογής, στατιστικά στοιχεία, έναρξη, εκκίνηση, επανεκκίνηση, εγκατάσταση, επεξεργασία του ονόματος κεντρικού υπολογιστή, επεξεργασία DNS, ρυθμίσεις API και ούτω καθεξής.

Με το VPS μπορείτε να εγκαταστήσετε έναν πίνακα ελέγχου, αλλά και έναν πίνακα ελέγχου φιλοξενίας όπως το cPanel ή το Plesk όπου μπορείτε να διαχειριστείτε τους δικούς σας πελάτες που αγοράζουν κοινόχρηστη φιλοξενία από εσάς. Σε αυτήν την περίπτωση μπορείτε να διαχειριστείτε το περιεχόμενο των ιστότοπων, το DNS, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε διακομιστή που βασίζεται σε Linux ή σε διακομιστή που βασίζεται σε Windows.

Μπορείτε ακόμη και να αναβαθμίσετε, να υποβαθμίσετε και να ενημερώσετε λογισμικό, μπορείτε να εκτελέσετε αρχεία δέσμης, να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας και προσαρμοσμένες διαμορφώσεις τείχους προστασίας ή διαμέρισμα χρήστη.

Με έναν κατάλληλο Πίνακα Ελέγχου, μπορείτε να διαχειριστείτε όλες τις λύσεις εικονικοποίησης από μια ευέλικτη πλατφόρμα με μνήμη και IOPS deduplicatition, ενημερώσεις χωρίς επανεκκίνηση, αποθήκευση αρχείων μεμονωμένης εικόνας, προεγκατεστημένα πρότυπα εφαρμογών, αποθήκευση SSD και πολλά άλλα.

Υψηλή ασφάλεια και φιλτράρισμα κυκλοφορίας

Σε ένα VPS δημιουργείτε τη δική σας ασφάλεια μαζί με ήδη εφαρμοσμένα μέτρα ασφαλείας από την εταιρεία φιλοξενίας που έχετε επιλέξει, ώστε να έχετε αυτόματα ανάκτηση, προστασία δεδομένων και ούτω καθεξής.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τείχη προστασίας και μαύρες λίστες όπως UFW, IPTables και NFTables για να αποκλείσετε την ανεπιθύμητη πρόσβαση στον διακομιστή σας και μπορείτε να φιλτράρετε την κίνηση όπως θέλετε. Άλλες επιλογές ασφαλείας είναι η πρόσβαση με κωδικό πρόσβασης και όνομα χρήστη, SSH, Intrusion Detection System για την ανίχνευση μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης, όπως Tripwire, Bro ή Psad. Αυτόματη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, SFTP, δικαιώματα και ρυθμίσεις ρόλων χρήστη, anti-malware και anti-virus.

Εκτός από κακόβουλα προγράμματα και ιούς, θα πρέπει να ελέγχετε περιοδικά με τη βοήθεια των εργαλείων του Πίνακα Ελέγχου μετά από formmail, root kit και brute force. Επίσης, θα πρέπει να αποκρύψετε τις ευαίσθητες πληροφορίες όπως τον αριθμό εκδόσεων Apache, να απενεργοποιήσετε την περιήγηση στον κατάλογο, να μειώσετε την τιμή χρονικού ορίου, να περιορίσετε μεγάλα αιτήματα και να απενεργοποιήσετε τις περιττές ενότητες. Όλα αυτά θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε υψηλότερη ασφάλεια στο VPS σας.

Ποιος πρέπει να επιλέξει ένα πρόγραμμα φιλοξενίας VPS?

Μεσαίες έως μεγαλύτερες επιχειρήσεις που διαθέτουν ηλεκτρονικό κατάστημα, εταιρείες σχεδιασμού και ανάπτυξης ιστοσελίδων, φόρουμ, ιστολόγια υψηλής κυκλοφορίας και ιστότοποι δεν θα διαρκέσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε μια κοινόχρηστη φιλοξενία, θα χρειαστούν VPS αργά ή γρήγορα για τους προαναφερθέντες λόγους (καλύτερος έλεγχος , μεγαλύτερη ασφάλεια, μεγαλύτερη ευελιξία).

Για μικρά ιστολόγια ή ιστότοπους εταιρικής παρουσίασης θα είναι αρκετό ένα κοινόχρηστο σχέδιο, ενώ για μεγαλύτερους ιστότοπους (με χιλιάδες καθημερινούς επισκέπτες) θα χρειαστεί ένας αποκλειστικός διακομιστής ή ένα πρόγραμμα φιλοξενίας cloud.

Εάν αναζητάτε έναν αξιόπιστο πάροχο εικονικού ιδιωτικού διακομιστή, ελέγξτε τη συνδεδεμένη σελίδα σε αυτήν την παράγραφο.

Σχέδια VPS InMotionHosting

Virtual Private Servers ξεκινώντας από 29,99 $ / μήνα

Μάθε περισσότερα “

Εικονίδιο από https://www.iconfinder.com/iconsets/picol-vector

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map