Τα βασικά του SQL: Οδηγός για αρχάριους τρόπους χρήσης της βάσης δεδομένων SQL

βασικά τετραγωνικά


Το SQL είναι μια συντομογραφία για δομημένη γλώσσα ερωτημάτων και είναι μια πολύ γνωστή μέθοδος για την αναζήτηση βάσεων δεδομένων. Δεν έχει σημασία αν θέλετε να χειριστείτε μικρές ή μεγαλύτερες βάσεις δεδομένων. Αυτή η τυπική γλώσσα σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε όλες τις βάσεις δεδομένων. Υπάρχουν τόνοι επιχειρήσεων που αναζητούν καλούς προγραμματιστές SQL και διαχειριστές βάσεων δεδομένων που είναι θέσεις εργασίας με υψηλές αποδοχές αυτή τη στιγμή.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να πάτε σε ένα πανεπιστήμιο για να κατανοήσετε τις βασικές αρχές του SQL. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλοί απλοί τρόποι διαχείρισης των δεδομένων του ιστότοπού σας. Στον οδηγό μας, μπορείτε να μάθετε μερικές συμβουλές SQL που μπορεί να είναι χρήσιμες όταν εργάζεστε στον ιστότοπό σας ή στα δεδομένα πελατών.

Αυτό συνιστάται ιδιαίτερα για επιχειρηματίες, οικονομικούς αναλυτές και ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων. Φυσικά, μπορεί να είναι χρήσιμο για όσους ενδιαφέρονται για το θέμα.

SQL με λίγα λόγια

Το SQL είναι ιδανικό για τη διαχείριση δεδομένων χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε βάση δεδομένων. Μια βάση δεδομένων μπορεί να έχει μερικά σημεία δεδομένων ή εκατοντάδες χιλιάδες από αυτά, δεν έχει σημασία. Με το SQL, έχετε ένα ισχυρό εργαλείο στο χέρι που μπορεί να σας βοηθήσει να συλλέξετε δεδομένα ακόμη και από τεράστιες βάσεις δεδομένων. Είναι γρήγορο, αποτελεσματικό και πρέπει να γνωρίζετε μόνο μερικά κόλπα για να ξεκινήσετε.

Η SQL είναι αρκετά παλιά. βγήκε το 1974 και έγινε η πιο δημοφιλής γλώσσα για τη διαχείριση δεδομένων. Είχε τακτικές ενημερώσεις από τότε και η τελευταία κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2016. Αν θέλετε να ξεκινήσετε με SQL χωρίς εμπειρία στον προγραμματισμό, υπάρχουν δύο εκδόσεις που πρέπει να δείτε. Πρώτα απ ‘όλα, δοκιμάστε την κύρια έκδοση που μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά με άλλα προγράμματα βάσης δεδομένων.

Έχετε επίσης την Access SQL, η οποία μοιάζει πολύ με την κύρια έκδοση. Πρόκειται για μια γλώσσα που δημιουργήθηκε για τη Microsoft Access, η οποία είναι ένα πολύ δημοφιλές εργαλείο που βοηθάει πολλούς μικρές επιχειρήσεις να διαχειρίζονται τα δεδομένα τους. Αλλά από τη δεύτερη έκδοση, εννοούσαμε τη MySQL που είναι στην πραγματικότητα η πιο χρησιμοποιούμενη SQL στο Διαδίκτυο. Είναι ανοιχτού κώδικα και είναι λίγο διαφορετικό από το Access SQL και την κύρια έκδοση. Ωστόσο, θα είναι σχεδόν το ίδιο εάν θέλετε μόνο να δοκιμάσετε τις συμβουλές που θα σας δείξουμε σε αυτόν τον οδηγό.

Τα άτομα που κατέχουν έναν ιστότοπο WordPress και εκτελούν μια διεπαφή διαχειριστή με βάση το cPanel μπορούν εύκολα να έχουν πρόσβαση σε SQL. Εάν είστε ένας από αυτούς, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ανοίξετε την εφαρμογή phpMyAdmin για πρόσβαση στη βάση δεδομένων και να ξεκινήσετε την εκτέλεση ερωτημάτων SQL. Δεδομένου ότι οι εκδόσεις που αναφέραμε – MySQL και SQL – είναι και οι δύο πραγματικά ευέλικτες, έχετε πολλές διεπαφές και επιλογές για να ξεκινήσετε να λειτουργείτε μαζί τους.

Εξαρτάται μόνο από τον χρήστη πώς φαίνεται η διαδικασία. Τα ερωτήματα SQL μπορούν να γίνουν είτε σε γραφικές διεπαφές είτε σε απλό κείμενο, πληκτρολογώντας σε γραμμές εντολών με παλιομοδίτικο τρόπο. Αυτό που έχει σημασία είναι το τελικό αποτέλεσμα, το οποίο θα είναι το ίδιο και με τους δύο τρόπους αν το κάνετε σωστά. Αυτό ακριβώς θα σας δείξουμε τώρα: πώς να το κάνετε σωστά.

Τρόπος εκτέλεσης ερωτήματος SELECT?

Ξεκινάμε με το απλούστερο, το ΕΠΙΛΕΓΩ ερώτημα που είναι επίσης μια πολύ συχνά χρησιμοποιούμενη μέθοδος εάν θέλετε να συλλέξετε ορισμένα δεδομένα. Κάθε φορά που έχετε μια βάση δεδομένων με σημαντικά σημεία δεδομένων που πρέπει να συλλέγονται και να συνοψίζονται, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο. Ένα επιλεγμένο ερώτημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους, αλλά τώρα θα σας δείξουμε μόνο ορισμένα βασικά στοιχεία που θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε την έννοια.

Οποιοσδήποτε πίνακας με διαβαθμισμένα δεδομένα θα ήταν κατάλληλος. Ας πάρουμε έναν πίνακα βιβλίων τώρα. Έτσι, ο πίνακας θα ονομάζεται Βιβλία και ας υποθέσουμε ότι χωρίζεται σε πεδία όπως τίτλος, συγγραφέας, ποσό (το ποσό του βιβλίου σε απόθεμα) και τιμή. Από τώρα και στο εξής, θα χρησιμοποιήσουμε αυτά τα πεδία με όλα τα κεφαλαία γράμματα στον κώδικα SQL.

Τώρα, εάν θέλετε να συνοψίσετε τις προαναφερθείσες λεπτομέρειες σχετικά με κάθε διαθέσιμο βιβλίο στον πίνακα, πρέπει να κάνετε ένα επιλεγμένο ερώτημα. Αυτό θα σας δημιουργήσει μια ευνόητη λίστα με όλες τις πληροφορίες που συνοψίζονται. Το επόμενο βήμα είναι να δημιουργήσετε τον κωδικό που να λέει στον υπολογιστή τι θέλετε και πού βρίσκεται κάθε πεδίο. Ας δούμε πώς θα ήταν το παράδειγμά μας στον κώδικα SQL:

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΙΤΛΟ, ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ, ΠΟΣΟ, ΤΙΜΗ

ΑΠΟ Βιβλία

Όπως μπορείτε να δείτε, αυτό το ερώτημα δεν είναι πολύ συγκεκριμένο. Τι γίνεται αν θέλετε μόνο πληροφορίες για τα βιβλία Stephen King και Paulo Coelho στο κατάστημα; Φυσικά, υπάρχει πάντα το Microsoft Excel όπου μπορείτε να εισαγάγετε τον πίνακα, στη συνέχεια να φιλτράρετε τους Stephen King και Paulo Coelho και στη συνέχεια να κανονίσετε όλες τις πληροφορίες. Ωστόσο, θα χρειαστούν μερικά βήματα σε σύγκριση με το SQL όπου πρέπει απλώς να προσθέσετε μια σύντομη γραμμή κώδικα. Εάν θέλετε να φιλτράρετε τους δύο συγγραφείς, πρέπει να χρησιμοποιήσετε μόνο ΟΠΟΥ στον κώδικα SQL με τον ακόλουθο τρόπο:

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΙΤΛΟ, ΠΟΣΟ, ΤΙΜΗ

ΑΠΟ Βιβλία

ΠΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑ = “Stephen King”, “Paulo Coelho”;

Το ερωτηματικό βρίσκεται πάντα στο τέλος του κώδικα όπως φαίνεται και στα δύο παραδείγματα. Στη γλώσσα του υπολογιστή, το ερωτηματικό σημαίνει ότι είναι το τελικό σημείο της εντολής σας και δεν υπάρχει τίποτα άλλο να κάνετε. Μια άλλη σημαντική λεπτομέρεια είναι ότι πρέπει να πληκτρολογήσετε τις εντολές με κεφαλαία γράμματα: ΠΟΥ, ΕΠΙΛΕΞΤΕ, ΑΠΟ.

Χρησιμοποιήστε τις αποστροφές και τα κόμματα όπως φαίνεται. Μπορείτε επίσης να βρείτε τους κωδικούς για SQL στο Google όποτε το χρειάζεστε. Απλώς πείτε στην Αναζήτηση Google τι θέλετε να κάνετε στη SQL και υπάρχουν πολλοί ιστότοποι που μπορούν να σας δείξουν τον σωστό κωδικό για αυτό.

Τρόπος εκτέλεσης ενός ερωτήματος ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ?

Η εργασία με βάσεις δεδομένων περιλαμβάνει επίσης την ενημέρωση ορισμένων σημείων δεδομένων κάθε τόσο. Αυτό μπορεί να γίνει εύκολα με το SQL, απλά πρέπει πρώτα να λάβετε άδεια ή αλλιώς δεν θα μπορείτε να αλλάξετε τίποτα. Μόλις μπορείτε να διαβάσετε και να γράψετε στη συγκεκριμένη βάση δεδομένων, μπορείτε να ξεκινήσετε την κωδικοποίηση.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να πάνε στραβά κατά την αλλαγή μιας βάσης δεδομένων, οπότε είναι σημαντικό να είστε ακριβείς με τον κώδικα. Εάν χρησιμοποιείτε το ΕΠΙΛΕΓΩ εντολή με λάθος τρόπο, έχετε την ευκαιρία να υπερφορτώσετε τον διακομιστή. Ή ίσως θέλετε να συλλέξετε δεδομένα, αλλά κακό ΕΠΙΛΕΓΩ Η εντολή σας δίνει τα κακά αποτελέσματα και ίσως να μην το παρατηρήσετε.

Από την άλλη πλευρά, χρησιμοποιώντας το ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΖΩ εντολή με λάθος τρόπο, μπορείτε να καταλήξετε να τροποποιήσετε ολόκληρη τη βάση δεδομένων. Για να βεβαιωθείτε ότι η βάση δεδομένων σας δεν θα καταλήξει στον Κάδο Ανακύκλωσης, δημιουργήστε ένα αντίγραφο ασφαλείας προτού εφαρμόσετε τον κωδικό.

Τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς, ειδικά στις επιχειρήσεις. Εάν έχετε μια βάση δεδομένων και θέλετε να ενημερώσετε ορισμένα μέρη της, το ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΖΩ η εντολή μπορεί να σας βοηθήσει. Ας επιστρέψουμε για το παράδειγμα των Βιβλίων. Εάν έχετε μια διαβαθμισμένη βάση δεδομένων σχετικά με τα βιβλία στο κατάστημά σας, ίσως χρειαστεί να ενημερώνετε τις τιμές κάθε τόσο. Εάν η τιμή του βιβλίου σας Fifty Shades of Gray έχει αλλάξει και πρέπει να το ενημερώσετε, αυτός είναι ο κωδικός SQL που πρέπει να χρησιμοποιήσετε:

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Βιβλίων

Ορισμός τιμής = “9,99”

ΠΟΥ ΤΙΤΛΟΣ = “Πενήντα αποχρώσεις του γκρι”;

Ως αποτέλεσμα, το βιβλίο Fifty Shades of Grey θα έχει έναν νέο αριθμό στο πεδίο PRICE, σημειώνοντας ότι στο εξής θα κοστίζει 9,99 $. Τώρα εάν δεν είστε προσεκτικοί, ίσως ξεχάσετε να προσθέσετε το ΟΠΟΥ μέρος και ο κωδικός θα αλλάξει όλες τις τιμές στη βάση δεδομένων. Και τότε θα χρειαζόταν πολύς χρόνος για να βρούμε ξανά τη σωστή τιμή για κάθε βιβλίο.

Εργαστείτε στις δεξιότητές σας SQL

Με την άσκηση περισσότερων μεθόδων SQL, μπορείτε να γίνετε κύριος σε αυτήν τη γλώσσα. Μπορεί να είναι ένα εξαιρετικά ισχυρό εργαλείο για τη διαχείριση των δεδομένων της επιχείρησής σας, εξοικονομώντας πολύ χρόνο. Μετά από λίγες μέρες πρακτικής, θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλες τις βασικές εντολές χωρίς να κάνετε κανένα λάθος.

Εάν σας ενδιαφέρει να μάθετε SQL, υπάρχουν μερικά πραγματικά καλά διαδικτυακά μαθήματα που μπορούν να σας διδάξουν μερικές προηγμένες μεθόδους. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει κάποιες κριτικές πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε μάθημα και στη συνέχεια επιλέξτε αυτό που ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες σας. εκτός ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ και ΕΠΙΛΟΓΗ, Η SQL έχει πολλά περισσότερα να προσφέρει. Ακολουθεί μια σύντομη λίστα, απλώς για να σας δώσει μια ιδέα για μερικές από τις πιο απλές εντολές SQL:

 • ΔΙΑΓΡΑΦΗ – σας επιτρέπει να διαγράψετε συγκεκριμένα σημεία δεδομένων στη βάση δεδομένων
 • ΕΙΣΑΓΩΓΗ – Χρησιμοποιήστε αυτό όποτε θέλετε να προσθέσετε νέα δεδομένα στον πίνακα σας
 • ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ – αυτό μιλάει από μόνο του, δημιουργεί μια κενή βάση δεδομένων
 • ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ALTER – μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να τροποποιήσετε τη βάση δεδομένων
 • ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΕΙΚΤΗΣ – μπορείτε να δημιουργήσετε νέα κλειδιά αναζήτησης με αυτό
 • ΔΕΙΚΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ – απαλλάσσει ένα κλειδί αναζήτησης αν δεν το χρειάζεστε
 • ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΙΝΑΚΑ – προσθέτει έναν νέο πίνακα στη βάση δεδομένων
 • ΠΙΝΑΚΑΣ ALTER – χρησιμοποιήστε αυτό εάν θέλετε να τροποποιήσετε τον πίνακα

Εάν αποφασίσετε να μάθετε και να χρησιμοποιήσετε το SQL, μην περιμένετε να χρησιμοποιείτε όλες αυτές τις εντολές τακτικά. SELECT είναι η πιο δημοφιλής εντολή ακόμη και μεταξύ επαγγελματιών. Οι άλλες εντολές μπορεί να είναι χρήσιμες περιστασιακά, αλλά εξαρτάται επίσης από το είδος της βάσης δεδομένων που εργάζεστε.

Εάν χρησιμοποιείτε τακτικά βάσεις δεδομένων, σίγουρα θα χρειαστείτε SQL. Καθώς γίνεστε καλοί στη γλώσσα και στη διαχείριση των βάσεων δεδομένων συνολικά, θα μπορούσε επίσης να ανοίξει μια νέα πορεία σταδιοδρομίας για εσάς. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να συνεχίσετε να ασκείστε επειδή υπάρχουν τόνοι ευκαιριών σε μεγάλα δεδομένα, ειδικά για τις επιχειρήσεις.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map