Πώς να κάνετε τον ιστότοπό σας φιλικό προς το SEO;

Κάντε τον ιστότοπο seo φιλικό


Το να έχετε έναν όμορφο ιστότοπο δεν αρκεί για να προσελκύσετε πολλή κίνηση. Για να εμφανίζεται ο ιστότοπός σας στα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης, θα πρέπει να τηρείτε τους κανόνες SEO. Εάν ο ιστότοπός σας πληροί τα πρότυπα, θα τοποθετηθεί ψηλότερα σε μια λίστα αναζήτησης. Πράγματα όπως λέξεις-κλειδιά, ετικέτες και σχεδιασμός ιστότοπων μπορούν να έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην κατάταξη SEO του ιστότοπού σας.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε μερικά κόλπα που θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε περισσότερη επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας. Όχι ότι αυτά τα σημεία δεν ταξινομούνται κατά σημασία, δεδομένου ότι όλα αυτά είναι λίγο πολύ εξίσου σημαντικά.

Χρησιμοποιήστε τη λέξη-κλειδί SEO και τη χρήση στις εικόνες

Οι λέξεις-κλειδιά είναι η πηγή του ιστότοπού σας SEO. Είναι οι τρόποι σας να βοηθήσετε τη μηχανή αναζήτησης να καθορίσει ποιες είναι οι βασικές πληροφορίες στον ιστότοπό σας. Μία από τις λέξεις-κλειδιά σας πρέπει να αναφέρεται στην πρώτη πρόταση της ιστοσελίδας για να βοηθήσει τη μηχανή αναζήτησης να καθορίσει ποια θα είναι η σελίδα.

Οι λέξεις-κλειδιά πρέπει να χρησιμοποιούνται πολύ στον ιστότοπό σας. Από ετικέτες h1, χαρακτηριστικά τίτλου, πλοήγηση, εικόνες, έως μετα-περιγραφή, ακόμη και σε ονόματα φακέλων. Όλες αυτές οι πληροφορίες πρέπει να σχετίζονται με το συνολικό ιστότοπο. Αλλά μην γεμίζετε πάρα πολλές λέξεις-κλειδιά καθώς θα μπορούσαν να έχουν αντίθετο αποτέλεσμα.

Συνήθως, μόνο το κείμενο σε έναν ιστότοπο βελτιστοποιείται, αλλά και η βελτιστοποίηση εικόνας είναι σημαντική (ακόμα και αν δεν γίνεται τόσο συχνά). Οι εικόνες στον ιστότοπό σας δεν πρέπει να είναι πολύ μεγάλες και εκτός της γραμμής της σελίδας. Θα πρέπει να έχει μέγεθος περίπου 30 έως 100kb και με ανάλυση 72dpi. Εάν προχωρήσετε πολύ μεγαλύτερα από αυτό, η ιστοσελίδα θα φορτωθεί αργά και θα μειώσει την κατάταξη SEO σας.

Επίσης, το εναλλακτικό κείμενο στις εικόνες πρέπει να σχετίζεται με την εικόνα και δεν πρέπει να είναι πολύ μεγάλο. Όπως σημειώσαμε, η τοποθέτηση της εικόνας είναι επίσης πολύ σημαντική, καθώς και η σύνδεση της εικόνας με τον υπόλοιπο ιστότοπο.

Προσβάσιμο σχέδιο

Ο ιστότοπός σας πρέπει να είναι προσβάσιμος και εννοούμε ότι μπορεί να προβληθεί σε όλα τα προγράμματα περιήγησης και τις συσκευές. Θα πρέπει να έχει ειδικές ετικέτες για να το βοηθήσει να λειτουργεί σε νεότερες και παλαιότερες εκδόσεις προγραμμάτων περιήγησης, επειδή οι χρήστες χρησιμοποιούν αυτές τις δημοφιλείς (Mozzila Firefox, Google Chrome ή Opera), ακόμη και εκείνες που δεν είναι τόσο κοινές, αλλά εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται (Internet Explorer).

Η ταχύτητα του ιστότοπου περιλαμβάνεται επίσης σε αυτό το σημείο, καθώς ένας πιο αργός ιστότοπος θα έχει χαμηλότερη κατάταξη μηχανών αναζήτησης και θα επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από αυτόν. Εάν είναι δύσκολο να περιηγηθείτε στον ιστότοπό σας, θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην κίνηση και στη γενική κατάταξη. Εικόνες που αναφέραμε προηγουμένως μπορούν να προσθέσουν και αυτό το σημείο.

Η δομή των ιστοσελίδων σας είναι σημαντική, επειδή ένας καλά δομημένος ιστότοπος είναι πολύ πιο εύκολος. Επομένως, πρέπει να αποφύγετε να έχετε ορφανές σελίδες (εάν μια σελίδα δεν είναι σωστά προσαρτημένη στη δομή του ιστότοπου) με οποιοδήποτε κόστος.

Ο ιστότοπός σας θα πρέπει επίσης να ανταποκρίνεται, προκειμένου να έχει υψηλότερη βαθμολογία με τη μηχανή αναζήτησης. Εάν γίνει καλά, με αποκριτικές διατάξεις για τις κινητές συσκευές, δεν θα χρειαστεί να αντιγράψετε σελίδες και να έχετε πρόβλημα με τη χαμηλή βαθμολογία της μηχανής αναζήτησης.

Φιλικές προς το χρήστη διευθύνσεις URL

Οι διευθύνσεις URL σας δεν μπορούν να είναι τυχαίες και χαοτικές, καθώς δεν θα βοηθήσουν τον επισκέπτη ή τη μηχανή αναζήτησης να γνωρίζει ποια είναι η σελίδα. Εάν, για παράδειγμα, η διεύθυνση URL σας τελειώνει στο yoursite.com/id=243?64943, μια μηχανή αναζήτησης θα μπερδευτεί και ο ιστότοπός σας θα καταταχθεί χαμηλότερη από την κανονική.

Θα πρέπει να υπάρχει ένα σαφές όνομα για τους σκοπούς της τρέχουσας ιστοσελίδας, για παράδειγμα .com / ταινίες / δράση. Με αυτόν τον τρόπο η μηχανή αναζήτησης θα έχει έναν βιώσιμο τρόπο να κατηγοριοποιήσει την ιστοσελίδα σας και να διευκολύνει την εύρεση (που είναι το σημείο του SEO ούτως ή άλλως). Επίσης, η υπερβολική συμπεριφορά των πολλαπλών κατηγοριών μπορεί επίσης να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην αξιολόγηση της σελίδας, οπότε αποφύγετε να τις κάνετε πολύ περίπλοκες.

Χρησιμοποιήστε μία ή δύο λέξεις-κλειδιά στη διεύθυνση URL, ώστε η σελίδα να είναι φιλική προς τη μηχανή αναζήτησης. Εάν έχετε δύο λέξεις για το φάκελο στο όνομα της διαδρομής, είναι πάντα καλύτερο να χρησιμοποιείτε παύλες (-), παρά κάτω παύλες (_), καθώς είναι τυπικές για αυτού του είδους την ονομασία διαδρομής.

Επίσης, τυχόν παλιές και κακές διευθύνσεις URL θα πρέπει να ανακατευθυνθούν 301, έτσι ώστε να μην δημιουργούν σύγχυση και να δημιουργούν αυτά τα ενοχλητικά σφάλματα 404. Θα διατηρήσουν επίσης τις αξίες που κέρδισαν πριν πέσουν.

Ενσωμάτωση κοινωνικών μέσων

Επειδή τα κοινωνικά μέσα είναι παντού σήμερα και είναι εξαιρετικά δημοφιλή σε σχεδόν κάθε δημογραφικό τύπο, είναι σημαντικό να ενσωματωθούν σε αυτούς τους ιστότοπους για χάρη καλύτερων αποτελεσμάτων. Θα κάνουν την κατάταξή σας στον ιστότοπό σας πολύ καλύτερη, καθώς τα κοινωνικά μέσα κατατάσσονται σε υψηλό βαθμό από τις μηχανές αναζήτησης.

Αυτό όχι μόνο θα βοηθήσει στην υψηλή κατάταξη με τη μηχανή αναζήτησης, αλλά θα σας προσφέρει επίσης μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στον ιστότοπο. Βοηθά επίσης στην εμπειρία του ιστότοπου, επειδή εάν διατηρείτε τους επισκέπτες σας αφοσιωμένους, οι μηχανές αναζήτησης θα αυξήσουν την επισκεψιμότητά σας βελτιώνοντας την κατάταξή σας στα αποτελέσματα αναζήτησης.

 Περιορίστε τη χρήση του JavaScript

Δεδομένου ότι ορισμένοι ιστότοποι χρησιμοποιούν σχεδόν ολόκληρο τον κώδικα για JavaScript, θα κάνει τη δουλειά για τις μηχανές αναζήτησης πολύ πιο δύσκολη, καθώς θα έχει πρόβλημα με την ανάγνωση του ιστότοπού σας. Παρόλο που το JavaScript μπορεί να είναι οπτικά ελκυστικό για τον επισκέπτη του ιστότοπου, δεν θα βοηθήσει τις μηχανές αναζήτησης να καθορίσουν τη φύση της ιστοσελίδας σας. Επειδή αυτό το επιβραδύνει, οι μηχανές αναζήτησης δεν κατατάσσουν ιστότοπους σαν αυτούς τους υψηλούς.

Εκτός από αυτό το σημείο, η JavaScript δεν είναι καλά ενσωματωμένη σε κάθε κινητή συσκευή και γι ‘αυτό μπορεί να χάσετε ένα μεγάλο μέρος πιθανών επισκεπτών περιορίζοντας τον ιστότοπό σας σε ένα περίπλοκο και δύσκολο να διαβαστεί χάος. Θα πρέπει να βοηθήσετε τη μηχανή αναζήτησης, περιορίζοντας τη χρήση JavaScript σε ορισμένα κανονικά όρια.

Όχι πάρα πολλά στοιχεία Flash

Τα στοιχεία Flash μπορούν να είναι διασκεδαστικά και χρήσιμα για να έχετε στην ιστοσελίδα σας, αλλά να είστε προσεκτικοί, καθώς η υπερβολική χρήση μπορεί να αποσπάσει την προσοχή των επισκεπτών σας και επίσης να μειώσει την κατάταξη του ιστότοπού σας. Το φλας συνήθως αγνοείται από τις μηχανές αναζήτησης ή παραβιάζεται εάν γίνεται σε τεράστιες ποσότητες. Επομένως, εάν θέλετε η σελίδα σας να είναι φιλική προς το SEO, προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε στοιχεία Flash σε σπάνιες περιπτώσεις, όταν μπορούν πραγματικά να προσθέσουν κάτι υπέροχο στην ιστοσελίδα σας.

Χρήση HTML5 και σωστού CSS

HTML5 είναι η τελευταία έκδοση της γλώσσας και είναι πραγματικά φιλική προς τον χρήστη προς τις μηχανές αναζήτησης. Προσφέρει πολλές περιγραφικές ετικέτες που θα βοηθήσουν το SEO πολύ να καταλάβει τι είναι η σελίδα. Επίσης, τα στοιχεία του είναι ευανάγνωστα για μια μηχανή αναζήτησης, οπότε θα πάει πολύ πιο γρήγορα από το κανονικό. Έτσι, εάν χρησιμοποιείτε τον παλιό κώδικα HTML, το σωστό είναι να το ενημερώσετε και να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη.

Εάν είστε προγραμματιστής παλιού σχολείου, να γνωρίζετε ότι τα πλαίσια HTML δεν είναι ο τρόπος να πάτε και θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην αξιολόγηση του ιστότοπου. Το ίδιο ισχύει και με πίνακες που είναι πλέον ξεπερασμένοι με αυτόν τον τρόπο, καθώς το CSS μπορεί τώρα να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία διατάξεων σε στυλ πίνακα.

Ο μη έγκυρος κώδικας CSS δεν αλλάζει απαραίτητα την αξιολόγησή σας, αλλά μπορεί να είναι επιβλαβής εάν η ιστοσελίδα σπάσει για τον επισκέπτη. Επομένως, δεν θα επηρεάσει άμεσα την αξιολόγησή σας, αλλά θα μειώσει την επισκεψιμότητα, η οποία μπορεί να μειώσει την κατάταξή σας.

Επίσης, στη σημείωση του κώδικα: Ένα μεγάλο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να δημιουργήσετε Χάρτης ιστότοπου XML που θα προσφέρει τεράστια βοήθεια στους κινητήρες, βοηθώντας τους να κατανοήσουν τη δομή του ιστότοπου. Με αυτό μπορείτε να προσδιορίσετε ποιες σελίδες του ιστότοπού σας είναι σημαντικές και ποιες δεν είναι.

Μοναδικές ετικέτες τίτλου και μετα-περιγραφές

Κάθε σελίδα στον ιστότοπό σας πρέπει να έχει τη δική της μοναδική ετικέτα τίτλου. Θα βοηθήσει στη διαφοροποίηση κάθε σελίδας και θα αντιπροσωπεύει κάθε σελίδα. Προσπαθήστε να το κρατήσετε σύντομο με περίπου 30 έως 50 χαρακτήρες.

Η μετα-περιγραφή είναι παρόμοια με τον τίτλο και πρέπει να γράφεται με δικά σας λόγια για το καλύτερο αποτέλεσμα. Αυτό το κείμενο θα εμφανίζεται στη μικρή προεπισκόπηση σε μια σελίδα αναζήτησης Google. Δεν πρέπει να είναι πολύ μεγάλο, 160 χαρακτήρες το πολύ είναι αρκετοί για να λάβετε το μήνυμά σας σχετικά με τον ιστότοπο.

Χρήση κρυπτογράφησης HTTPS

Πριν από λίγο καιρό, η κρυπτογράφηση HTTPS χρησιμοποιήθηκε μόνο για καταστήματα ιστού και ιστότοπους όπου χρειάζονταν για την προστασία ευαίσθητων δεδομένων (π.χ. αριθμοί πιστωτικών καρτών). Αλλά αυτήν τη στιγμή, καθώς οι απειλές στο Διαδίκτυο αυξάνονται, το ίδιο ισχύει και για την ανάγκη προστασίας των προσωπικών στοιχείων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Google πιέζει ότι το HTTPS πρέπει να χρησιμοποιείται παντού, ως ένα επιπλέον επίπεδο άμυνας. Επίσης, δεν θα πρέπει να μειώνει την ταχύτητα του ιστότοπου, αξιοποιώντας στο έπακρο. Σχεδόν όλοι οι σημαντικοί ιστότοποι έχουν ήδη εφαρμόσει αυτό το βήμα, καθώς οι πληροφορίες γίνονται όλο και πιο πολύτιμες από μέρα σε μέρα.

Επίσης, παρόμοιο με αυτό, θα πρέπει να ανανεώσετε τα πιστοποιητικά ασφαλείας σας, έτσι ώστε να μην εμφανίζουν προειδοποιήσεις στους επισκέπτες του ιστότοπού σας.

Δήλωση DOCTYPE

Αυτό μπορεί να φαίνεται σαν ένα πενιχρό πράγμα που πρέπει να προειδοποιήσετε, αλλά αν έχει γίνει λάθος, μπορεί να μειώσει λίγο την κατάταξή σας. Το Doctype είναι χρήσιμο καθώς βοηθά το πρόγραμμα περιήγησης να μεταφράζει ιστοσελίδες στον ιστότοπό σας. Εάν δεν υπάρχει δήλωση, το πρόγραμμα περιήγησης πρέπει να μαντέψει και αυτό απαιτεί χρόνο και μερικές φορές μπορεί να χάσει ή να κάνει κάτι λάθος. Είναι ένα μικρό κομμάτι κώδικα που εξοικονομεί πολύ χρόνο και κόπο.

Δεν είναι πλέον φιλικό προς τον εκτυπωτή

Αυτό είναι ένα από τα πράγματα του παλιού σχολείου που δεν είναι πλέον απαραίτητα. Δεν χρειάζεστε ένα κουμπί “φιλικό προς τον εκτυπωτή” στον ιστότοπό σας, καθώς τώρα γίνεται σε CSS ως καθαρότερη και ταχύτερη λύση σε αυτό το πρόβλημα. Έτσι, οποιοδήποτε κουμπί όπως αυτό θα προκαλέσει κόκκινες σημαίες κατά την αναζήτηση μηχανών.

Σωστή σύνδεση σελίδας

Επειδή η σύνδεση σε ιστότοπους χρησιμοποιείται σχεδόν σε κάθε σελίδα, θα πρέπει να κάνετε τους συνδέσμους σας ευδιάκριτους. Εκτός από την τακτική υπογράμμιση, οι σύνδεσμοι πρέπει να είναι διαφορετικοί με έναν άλλο τρόπο, δεδομένου ότι το ποντίκι για να καταλάβει εάν το κείμενο είναι σύνδεσμος δεν είναι αποτελεσματικό.

Αυτοί οι σύνδεσμοι πρέπει πάντα να είναι απόλυτοι, ακόμα κι αν οι σχετικοί σύνδεσμοι είναι ευκολότεροι. Όμως, οι σχετικοί σύνδεσμοι μπορούν να ερμηνευθούν λανθασμένοι ή ακόμη και να διαγραφούν. Οι απόλυτοι σύνδεσμοι είναι μεγαλύτεροι, ειδικά όταν κάνετε πλοήγηση στον ιστότοπο.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι μια σελίδα δεν πρέπει να περιέχει περισσότερους από 100 συνδέσμους σε αυτήν. Ελέγξτε τη χρήση του συνδέσμου σας και δημιουργήστε τους μόνο όταν είναι απαραίτητο.

Επισημάνετε τις σελίδες που δεν πρέπει να ελέγχονται

Δημιουργώντας το robots.txt, μπορείτε να ελέγξετε ποια μέρη της σελίδας σας δεν πρέπει να έχουν πρόσβαση από ρομπότ μηχανών αναζήτησης.

Αυτό είναι χρήσιμο όταν είστε κάτοχος ενός διαδικτυακού καταστήματος και δεν θέλετε τα ρομπότ Google να προσθέτουν προϊόντα στο καλάθι σας, επειδή ακολούθησαν έναν σύνδεσμο. Συνήθως αυτές οι σελίδες δεν θα εμφανίζονται στο αποτέλεσμα αναζήτησης, εκτός εάν υπάρχουν σήματα κάπου που τους λένε για την αξία της σελίδας.

Αύξηση ταχύτητας φόρτωσης σελίδας

Αρκετά λογικό είναι να βελτιώσετε την ταχύτητα φόρτωσης για τις σελίδες σας. Προσπαθήστε να συντομεύσετε και να επεξεργαστείτε τον κώδικά σας, ώστε να είναι πρακτικό στη χρήση. Εν πάση περιπτώσει, ο στόχος κάθε προγραμματιστή είναι ήδη να κάνει τον ιστότοπό του γρηγορότερο, αλλά με την επίτευξη αυτού, θα έχετε επίσης πολύ υψηλότερη κατάταξη με τις μηχανές αναζήτησης. Άρα είναι δύο για ένα είδος συμφωνίας.

Εστίαση στη δομή

Η δομή του ιστότοπού σας πρέπει να είναι σαφής και κατανοητή, καθώς θα διευκολύνει τη δουλειά των μηχανών αναζήτησης που ανιχνεύουν τις σελίδες σας. Προσπαθήστε να εφαρμόσετε δομημένα δεδομένα γύρω από βασικά στοιχεία. Αυτό θα επηρεάσει επίσης την εμφάνιση του ιστότοπού σας όταν εμφανίζεται σε μια σελίδα αποτελεσμάτων αναζήτησης και ποιες πληροφορίες είναι διαθέσιμες για προβολή.

Αναγνωσιμότητα κειμένου

Μπορεί να ακούγεται ασήμαντο, αλλά τα κείμενα στη σελίδα σας πρέπει να είναι ευανάγνωστα. Μερικά πράγματα που πρέπει να προσέχετε είναι: μήκος πρότασης, συχνότητα παθητικής φωνής και αριθμός συλλαβών ανά λέξη.

Το περιεχόμενο που βάζετε πρέπει να είναι κατανοητό, χωρίς συντακτικά ή γραμματικά λάθη και με σωστή δομή προτάσεων. Ανάλογα με τα στοχευμένα δημογραφικά στοιχεία, αυτοί οι κανόνες θα πρέπει να εφαρμόζονται αναλόγως.

Περίληψη

Όπως ίσως έχετε ήδη παρατηρήσει, το SEO θα σας ευχαριστήσει καθώς αυξάνεται η ποιότητα του ιστότοπού σας. Παράγοντες όπως ο σχεδιασμός και η ευκολία πρόσβασης είναι σημαντικοί για τη μηχανή αναζήτησης και μόνο οι ιστότοποι που έχουν γίνει καλά θα αποκομίσουν τις ανταμοιβές που έχει να προσφέρει. Ελπίζουμε λοιπόν ότι αυτό το άρθρο ήταν χρήσιμο και ότι παρείχε κάποια εικόνα για τον κόσμο των μηχανών αναζήτησης.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map