Η αλήθεια για την απεριόριστη φιλοξενία Ιστού – Πώς λειτουργεί πραγματικά;

για απεριόριστη φιλοξενία ιστοσελίδων


Πριν από λίγα χρόνια, όλα τα σχέδια φιλοξενίας ιστοσελίδων ήταν περιορισμένα. Οι χρήστες γνώριζαν ακριβώς πόσο χώρο στο δίσκο έπαιρναν, πόσο εύρος ζώνης, RAM, CPU και άλλες μετρήσιμες πτυχές ενός σχεδίου φιλοξενίας ιστοσελίδων. Σήμερα, πολλές εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων προσφέρουν αυτό που ονομάζεται απεριόριστα κοινόχρηστα προγράμματα φιλοξενίας. Όσοι είναι πεπειραμένοι με την φιλοξενία ιστοσελίδων ζουν στην σκέψη της ιδέας των απεριόριστων σχεδίων που γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει απεριόριστο πραγματικά στο πλαίσιο της φιλοξενίας Ιστού. Ωστόσο, οι μη γνώστες ενδέχεται να πιστεύουν ότι η απεριόριστη φιλοξενία σημαίνει ακριβώς αυτό: φιλοξενία που προσφέρει απεριόριστους πόρους. Δυστυχώς, ο όρος απεριόριστο έχει μια εντελώς διαφορετική έννοια στη βιομηχανία φιλοξενίας ιστοσελίδων.

Οι εταιρείες φιλοξενίας προσφέρουν απεριόριστα προγράμματα μόνο με τα κοινόχρηστα πακέτα φιλοξενίας τους, τα οποία θα πρέπει να αυξήσουν αμέσως κάποιες κόκκινες σημαίες, καθώς η κοινή φιλοξενία σημαίνει ότι οι πόροι διακομιστή μοιράζονται μεταξύ πολλών χρηστών του ίδιου φυσικού διακομιστή – ενός διακομιστή που δεν θα μπορούσε πιθανώς να έχει άπειρους πόρους. Δεν θα βρείτε απεριόριστο VPS ή αποκλειστική φιλοξενία οπουδήποτε στον κλάδο φιλοξενίας ιστού, παρόλο που τόσο το VPS όσο και οι αποκλειστικοί διακομιστές θεωρούνται ανώτεροι από τα κοινά σχέδια φιλοξενίας όσον αφορά τους πόρους που προσφέρουν. Έτσι, εάν η απεριόριστη φιλοξενία δεν σημαίνει απεριόριστους πόρους, τότε τι σημαίνει πραγματικά?

Η Αλήθεια Πίσω από την Απεριόριστη Φιλοξενία Ιστού – Μην παραλείψετε τη λεπτή εκτύπωση!

Ο διάβολος είναι στις λεπτομέρειες, λέει το ρητό και, πράγματι, διαβάζοντας τη λεπτή εκτύπωση των Όρων Παροχής Υπηρεσιών της εταιρείας φιλοξενίας ρίχνει λίγο φως στο θέμα.

Η απεριόριστη φιλοξενία είναι μια φράση που δημιουργείται από εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων που φαίνεται να έχουν διαφορετικό νόημα σε αυτόν τον κλάδο από ό, τι σε άλλους κλάδους. Η λέξη απεριόριστη είναι εσφαλμένη, ένας ακριβέστερος όρος που θα μπορούσε να περιγράψει τον τύπο των διαφημίσεων που διαφημίζονται ως απεριόριστες δεν είναι μετρημένος και ορισμένοι πάροχοι φιλοξενίας όπως το BlueHost χρησιμοποιούν πραγματικά αυτόν τον όρο αντί για απεριόριστο για να περιγράψουν τα κοινόχρηστα προγράμματα φιλοξενίας τους. Στην πραγματικότητα, η BlueHost ορίζει στους Όρους Παροχής Υπηρεσιών τους ότι δεν έχουν καθορισμένους περιορισμούς για αυτά τα μη μετρημένα προγράμματα και ότι δεν χρεώνεστε ανάλογα με το μέγεθος του εύρους ζώνης ή του χώρου στο δίσκο που χρησιμοποιείτε, διευκρινίζοντας περαιτέρω ότι «… φυσικά αυτοί οι πόροι είναι όχι άπειρο “.

Από τη φύση τους, τα κοινά σχέδια φιλοξενίας έχουν σχεδιαστεί για να ικανοποιούν τις ανάγκες των στατικών και ιστολογίων μικρού έως μεσαίου μεγέθους στατικού ιστότοπου και ιστολογίων, δηλαδή, ο ιστότοπός σας πρέπει να εμπίπτει στο εύρος της κανονικής χρήσης, όπως ορίζεται από την εταιρεία φιλοξενίας. Επομένως, οι δραστηριότητες που εντείνονται περισσότερο σε πόρους, όπως αποθήκευση αρχείων πολυμέσων ή δραστηριότητες κοινής χρήσης αρχείων δεν υποστηρίζονται σε αυτά τα σχέδια. Εάν συμμετέχετε σε δραστηριότητες αυτού του είδους ή σε δραστηριότητες που παραβιάζουν την πολιτική ορθής χρήσης της εταιρείας φιλοξενίας, ο λογαριασμός σας μπορεί να τεθεί σε αναστολή ή / και να τερματιστεί.

Η απεριόριστη φιλοξενία είναι επίσης μια χρήσιμη στρατηγική μάρκετινγκ για εταιρείες φιλοξενίας που ασχολούνται με τη φιλοξενία υπερπώλησης, η οποία, με λίγα λόγια, είναι η πρακτική της μεγιστοποίησης της απόδοσης της επένδυσης με την πώληση πόρων που προκύπτουν από το χάσμα μεταξύ της μέσης χρήσης των πόρων και των μέγιστων διαθέσιμων πόρων . Αυτό επιτυγχάνεται εύκολα από τους παρόχους φιλοξενίας μέσω καλυμμένων σχεδίων φιλοξενίας στην ασάφεια του «απεριόριστου», αλλά είναι επίσης ο τρόπος με τον οποίο οι εταιρείες φιλοξενίας μπορούν να διατηρήσουν τις τιμές χαμηλές για τους καταναλωτές.

Τι σημαίνει η απεριόριστη αποθήκευση και εύρος ζώνης?

Εάν οι πόροι δεν είναι απεριόριστοι, πώς ξέρετε πόσα χρήματα έχετε όσον αφορά τον αποθηκευτικό χώρο και το εύρος ζώνης; Δυστυχώς, δεν ξέρετε μέχρι να φτάσετε στο ανώτατο όριο της τι θεωρείται κανονική χρήση από την εταιρεία φιλοξενίας σας και ακόμη και αυτό μπορεί να αλλάξει από μήνα σε μήνα. Οι εταιρείες φιλοξενίας παρακολουθούν συνεχώς την αποθήκευση και τη χρήση εύρους ζώνης των πελατών τους και χρησιμοποιούν τα αποτελέσματα των αναλύσεών τους για να καθορίσουν τι εμπίπτει στο κανονικό εύρος.

Η αποθήκευση και το εύρος ζώνης είναι τα δύο βασικά στοιχεία που διαφημίζονται ως απεριόριστα από εταιρείες φιλοξενίας, αλλά θέτουν πολλούς περιορισμούς σε αυτά τα σχέδια που κυμαίνονται από περιορισμούς τύπου αρχείου και μεγέθους έως CPU, RAM, inodes, Οι βάσεις δεδομένων MySQL και οι περιορισμοί συνδέσεων, κ.λπ. στην ουσία σας καθορίζουν να κάνετε αναβάθμιση σε πακέτα υψηλότερης βαθμίδας, εάν δεν εμπίπτουν στα όρια της φυσικής ή κανονικής χρήσης.

Εάν ο ιστότοπός σας λαμβάνει πολλή κίνηση, ο διακομιστής καταναλώνει την ισχύ επεξεργασίας για να επεξεργαστεί όλα αυτά τα αιτήματα. Εάν η εταιρεία φιλοξενίας περιορίζει τη χρήση της CPU για κάθε λογαριασμό, ο ιστότοπός σας θα επιβραδυνθεί και θα δημιουργήσει σφάλματα. Το ίδιο ισχύει και για τη χρήση της μνήμης, μια άλλη πτυχή του προγράμματος φιλοξενίας που δεν γνωρίζετε από πού έχει περιοριστεί. Ένας διακομιστής έχει σταθερή μνήμη RAM και όταν εκτελούνται πολλές διαδικασίες από τις εκατοντάδες ιστοσελίδες στον ίδιο διακομιστή, θα πρέπει να αντιμετωπίσετε προβλήματα RAM και οι επισκέπτες σας θα συναντηθούν με μηνύματα σφάλματος ή έναν κουραστικά αργό ιστότοπο. Ένας εξίσου απογοητευτικός περιορισμός που μπορεί να επιβληθεί από τον πάροχο φιλοξενίας είναι οι συνδέσεις βάσης δεδομένων και όταν υπάρχουν πιο ταυτόχρονα αιτήματα σύνδεσης βάσης δεδομένων από αυτά που μπορεί να χειριστεί ο διακομιστής βάσης δεδομένων, ενδέχεται να προκύψουν τύποι σφαλμάτων “Δεν είναι δυνατή η σύνδεση με διακομιστή MySQL”.

Τα απεριόριστα προγράμματα συνήθως περιλαμβάνουν επίσης απεριόριστους λογαριασμούς email, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να δημιουργήσετε όσες διευθύνσεις email θέλετε, ωστόσο, αυτές συσχετίζονται τελικά με τον αποθηκευτικό χώρο του λογαριασμού φιλοξενίας σας.

Απεριόριστα κοινόχρηστα σχέδια – θα πρέπει να τα αποφύγετε?

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αποφύγετε απεριόριστα κοινόχρηστα προγράμματα φιλοξενίας όπως η πανούκλα; Όχι, δεν χρειάζεται να τα αποφύγετε, απλά πρέπει να καταλάβετε τι πραγματικά εννοούν – το απεριόριστο έχει διαφορετική σημασία στο web hosting από αυτό που μπορεί να σας οδηγήσει να σκεφτείτε. Υπάρχουν πολλές φιλικές προς τον προϋπολογισμό και αξιόπιστες εταιρείες φιλοξενίας που έχουν μεγάλα απεριόριστα κοινόχρηστα προγράμματα φιλοξενίας (π.χ. InMotion Hosting των οποίων τα απεριόριστα προγράμματα είναι μερικά από τα πιο περίπλοκα και διαθέτουν άφθονα κοινά σχέδια στον κλάδο) που θα ικανοποιήσουν τις ανάγκες του μικρού προσωπικού σας ιστολογίου ή επιχειρηματικό ιστότοπο που δεν προσελκύει πολλή κίνηση. Ορισμένες εταιρείες όπως το BlueHost και το HostGator αποφεύγουν να ονομάσουν τα σχέδιά τους απεριόριστα και προτιμούν να χρησιμοποιούν τον όρο unmetered για να περιγράψουν το ισοδύναμο των απεριόριστων προγραμμάτων φιλοξενίας που καυχιέται από άλλες εταιρείες. Άλλοι πάροχοι φιλοξενίας όπως το A Small Orange έχουν περιορισμένα σχέδια με σαφώς καθορισμένες κατανομές αποθήκευσης και εύρους ζώνης.

Εάν γνωρίζετε εκ των προτέρων ότι ο ιστότοπός σας θα αναπτυχθεί γρήγορα και θα λάβετε πολλή εισερχόμενη επισκεψιμότητα, θα πρέπει να αναλύσετε εάν ένα απεριόριστο κοινόχρηστο πρόγραμμα, όσο φθηνό και αν είναι, θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις σας ή εάν θα πρέπει να επιλέξετε ένα VPS φιλοξενία αντ ‘αυτού.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map