Πρέπει να εξετάσω το Cloud Hosting για τον ιστότοπό μου – είναι ασφαλές;

είναι η φιλοξενία cloud ασφαλής για φιλοξενία ιστότοπων;


Η ζήτηση για φιλοξενία Ιστού αυξάνεται ολοένα και περισσότερο και οι εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων προσφέρουν διαφορετικά πακέτα με διαφορετικές δυνατότητες και επιλογές, ωστόσο, σε μια επισκόπηση, μπορείτε να δείτε ότι οι προσφερόμενοι πόροι είναι πολύ άθλιοι ή πολύ πλούσιοι. Αυτή τη στιγμή, είναι δύσκολο να αποκτήσετε ένα τέλειο πακέτο φιλοξενίας προσαρμοσμένο στις ανάγκες σας. Οι εταιρείες και οι πελάτες θεωρούν αυτό ένα μεγάλο μειονέκτημα που φέρνει οικονομικό έλλειμμα.

Τι είναι το Cloud Hosting?

τι είναι το cloud hostingΤο Cloud Hosting είναι η τέλεια λύση για πελάτες που θέλουν έναν ακριβή αριθμό πόρων, όπως χώρο, κυκλοφορία, εύρος ζώνης, επεξεργαστής, RAM για βελτιστοποίηση ενός ή περισσότερων ιστότοπων, αλλά και για εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων που θέλουν να χρησιμοποιούν τις δικές τους τεχνολογίες και διακομιστές το μέγιστο εκτέλεση.

Προς το παρόν, η έννοια του cloud computing καλύπτει όλα όσα σχετίζονται με την παροχή υπηρεσιών web host. Οι υπηρεσίες αυτές εμπίπτουν σε τρεις κατηγορίες: υπηρεσίες υποδομής (IaaS), πλατφόρμες (PaaS) και λογισμικό (SaaS).

Εάν εξετάζουμε το cloud hosting λιγότερο τεχνικό, καθώς ο ουρανός έχει περισσότερα σύννεφα, έτσι σε ένα κέντρο δεδομένων υπάρχουν περισσότεροι διακομιστές. Κάθε cloud (διακομιστής στην περίπτωσή μας) έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και την αρχή σύμφωνα με την οποία πολλοί διακομιστές ενεργούν ως ένας ονομάζεται Cloud Hosting. Λόγω ενός λογισμικού Cloud και δεκάδων διακομιστών που έχουν στη διάθεσή τους, κάθε κέντρο δεδομένων μπορεί να βελτιστοποιήσει την υπολογιστική του δύναμη, αλλά και το εισόδημά του και οι πελάτες μπορούν να λάβουν πόρους που πραγματικά θέλουν.

Ο όρος «σύννεφο» χρησιμοποιήθηκε για τη φιλοξενία του Cloud, επειδή το σύμβολο έχει σχήμα σύννεφου, που χρησιμοποιείται συχνά για την απεικόνιση διαγραμμάτων ροής και άλλων στατιστικών στοιχείων στο Διαδίκτυο.

Το “Clouds” μπορεί να είναι δημόσιο ή ιδιωτικό. Οι υπηρεσίες Public Cloud μπορούν να πωληθούν σε όλους στο Διαδίκτυο, για παράδειγμα EBay, Amazon, Facebook, Steam και ούτω καθεξής.

Αντίθετα, οι ιδιωτικές υπηρεσίες είναι κέντρα δεδομένων ή δίκτυα που χρησιμοποιούνται μόνο από μικρό αριθμό πελατών, όπως το προσωπικό μιας εταιρείας.

Οι υπηρεσίες Cloud που παρέχουν υποδομή (IaaS) είναι οι ίδιες με τις υπηρεσίες που επιτρέπουν την αγορά πρόσβασης σε διακομιστές ή χώρους αποθήκευσης δεδομένων. Έχουν επίσης το όνομα των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας και συμπεριφέρονται όπως άλλες υπηρεσίες κοινής ωφελείας όπως ηλεκτρικό ρεύμα ή φυσικό αέριο. Το IaaS επιτρέπει τις περισσότερες φορές, εικονικοποίηση, που σημαίνει ότι οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν τον δικό τους εικονικό υπολογιστή όπου μπορούν να επιλέξουν λειτουργικά συστήματα και λογισμικό που θέλουν.

Οι υπηρεσίες Cloud έχουν τρεις βασικές δυνατότητες που τις κάνουν να διαφέρουν από την παραδοσιακή φιλοξενία ιστοσελίδων: πωλούνται μόνο κατόπιν αιτήματος των πελατών, είναι ευέλικτες (ο χρήστης μπορεί να το χρησιμοποιήσει οποιαδήποτε στιγμή στο επίπεδο των πόρων που απαιτείται) και διαχειρίζεται πλήρως από την υπηρεσία προμηθευτής.

Πλεονεκτήματα της χρήσης Cloud Hosting

Το κύριο πλεονέκτημα του Cloud Hosting είναι ότι οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν μια σταθερή τιμή για περιορισμένους πόρους ή μια προσαρμοσμένη τιμή προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις του ιστότοπού τους. Ο χρόνος που όλοι πληρώνουν τις ίδιες τιμές για web hosting τελείωσε. Τώρα όλοι μπορούν να επιλέξουν να πληρώσουν όσο χρησιμοποιούν με τη χρήση φιλοξενίας cloud. Αυτό συμβαίνει επειδή όλοι μπορούν εύκολα να υποβάλουν ένα αίτημα με αυτό που θέλουν και μπορούν επίσης να τροποποιήσουν την παραγγελία όπως θέλουν με λίγα κλικ, σε σύντομο χρονικό διάστημα χωρίς πονοκεφάλους, που σημαίνει ευελιξία σε επίπεδο πόρων.

Με το cloud hosting μπορείτε να επιτύχετε έναν καλύτερο χρόνο λειτουργίας! Εάν σε κανονικούς διακομιστές, όλες οι υπηρεσίες (apache, mysql, imap) εκτελούνται στον ίδιο υπολογιστή, η Cloud Hosting εκχωρεί αυτές τις υπηρεσίες ξεχωριστά σε κάθε διακομιστή, ανάλογα με την ανάγκη των πελατών. Σε αυτήν την περίπτωση, η ταχύτητα των υπηρεσιών αυξάνεται. Για παράδειγμα, εάν υπάρχουν 50 διακομιστές συνδεδεμένοι στο Cloud, αυτοί θα προγραμματιστούν για την εκτέλεση συγκεκριμένων υπηρεσιών. 2-3 διακομιστές θα εκτελούν την υπηρεσία e-mail, 30 διακομιστές θα εκτελούν την υπηρεσία apache, οπότε κάθε διακομιστής θα έχει καλά καθορισμένες εργασίες και σε περίπτωση εσωτερικών προβλημάτων δεν θα κλείσουν μαζί, διατηρώντας τις υπηρεσίες ενεργές. Η συνδεσιμότητα γίνεται καλά στη φιλοξενία Cloud.

Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι ο υπολογισμός ισχύος είναι δεσμευμένος και εγγυημένος. Οι περισσότερες από τις εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων προσφέρουν ειδικά πακέτα για cloud hosting και οι τιμές ξεκινούν από 3 $ μηνιαίως εάν πληρώνετε εκ των προτέρων σε ένα χρόνο. Ένα παράδειγμα ενός καλού πακέτου για φιλοξενία cloud είναι το ακόλουθο: 5 GB SSD, 3 GB RAM, dedicate IP, CloudLinux, CageFS, Cpanel, Softaculous, PHP Selector, RV Site Builder Pro, SEO Attracta Tools, CloudFlare CDN, Railgun, Antivirus, Antispam, Backup, APC, Memcache, απεριόριστη κυκλοφορία, ένας φιλοξενούμενος τομέας, απεριόριστη βάση δεδομένων, απεριόριστες διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου .

ασφάλεια της φιλοξενίας cloudΤα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα είναι η ασφάλεια και η ενισχυμένη ασφάλεια. Μια καλή εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων σας προσφέρει σαρωτή eXploit, ModSecurity, Τείχος προστασίας εφαρμογών ιστού, Antivirus, Antispam, Backup, ConfigServer Security & Firewall, CloudLinux, CageFs Hacker Protection για το πακέτο Cloud Hosting. Εδώ μπορώ να υπενθυμίσω για τα στοιχεία ελέγχου ασφάλειας στο cloud. Αυτοί είναι οι ακόλουθοι αποτρεπτικοί έλεγχοι που αποσκοπούν στη μείωση των επιθέσεων σε ένα σύστημα cloud, προληπτικοί έλεγχοι που ενισχύουν το σύστημα ενάντια σε περιστατικά, γενικά μειώνοντας ή ακόμη και εξαλείφοντας τις ευπάθειες, ελέγχους ντετέκτιβ που προορίζονται να ανιχνεύσουν και να αντιδράσουν κατάλληλα σε τυχόν συμβάντα που συμβαίνουν και διορθωτικοί έλεγχοι που μειώνουν τις συνέπειες ενός συμβάντος, περιορίζοντας τη ζημιά. Επίσης, λαμβάνονται διάφορα μέτρα ασφαλείας για ένα cloud hosting, όπως η διαχείριση ταυτότητας που ελέγχουν την πρόσβαση σε πληροφορίες και πόρους υπολογιστών. φυσική ασφάλεια που εξασφαλίζει υλικό πληροφορικής, όπως δρομολογητές, διακομιστές και καλώδια από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, πυρκαγιές, πλημμύρες, παρεμβολές. ασφάλεια προσωπικού που παρέχει δραστηριότητες παρα- και μετά την έξοδο από την απασχόληση, όπως έλεγχο ασφαλείας πιθανών προσλήψεων, ευαισθητοποίηση σχετικά με την ασφάλεια και προγράμματα κατάρτισης · διαθεσιμότητα που προσφέρει πρόσβαση στο cloud κάθε φορά, ασφάλεια εφαρμογών που διασφαλίζει ότι οι διαθέσιμες εφαρμογές ως υπηρεσία μέσω του cloud (SaaS) είναι ασφαλείς και απόρρητο που διασφαλίζει ότι όλα τα κρίσιμα δεδομένα (αριθμός κοινωνικής ταυτότητας, αριθμός ταυτότητας, αριθμοί πιστωτικών καρτών) καλύπτονται ή κρυπτογραφημένο για μη εξουσιοδοτημένους χρήστες.

Το Cloud Hosting είναι ασφαλές?

Και για να απαντήσετε στην ερώτηση: Είναι ασφαλής η φιλοξενία cloud, οι απαντήσεις είναι ναι. Μπορείτε να δείτε μόνοι σας τις παραπάνω λίστες διαφορετικών στοιχείων ελέγχου ασφάλειας και μέτρων ασφαλείας για να διατηρήσετε τα δεδομένα σας ασφαλή και απόρρητα.

Στο τέλος, σας υπενθυμίζω για την BlueHost που πρόσφατα κυκλοφόρησε μερικά φθηνά πακέτα φιλοξενίας cloud και περίπου CloudFlare που παρέχει υπηρεσίες διανομής περιεχομένου (CDN) και κατανεμημένες υπηρεσίες διακομιστών ονομάτων τομέα χρησιμοποιώντας σύννεφα για να επιταχύνει ακόμη περισσότερο τον ιστότοπό σας.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map