Ποια είναι η καλύτερη πλατφόρμα Blogging; WordPress εναντίον Ghost.org

αναθεώρηση σύγκρισης wordpress vs Ghost


Το WordPress είναι μια πλατφόρμα συστήματος διαχείρισης περιεχομένου (CMS) που δημιουργήθηκε για οποιονδήποτε τύπο ιστότοπων από ιστολόγια, διαδικτυακά καταστήματα, φόρουμ, έως σελίδες προορισμού, ενώ το Ghost.org είναι μια πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα αφιερωμένη στη δημοσίευση άρθρων σε ιστολόγια.

Σε αυτό το άρθρο θα συγκρίνω την πιο δημοφιλή πλατφόρμα δημιουργίας ιστολογίων και ιστοτόπων: WordPress, σε ένα λογισμικό ανάπτυξης blogging που ξεκινά Φάντασμα.

Εγγραφή

Εάν στο WordPress.org δεν χρειάζεστε εγγραφή για λήψη και εγκατάσταση του CMS στον διακομιστή σας, στο Ghost.org χρειάζεστε εγγραφή και πρέπει να πληκτρολογήσετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας και αυτό μπορεί να είναι λίγο απογοητευτικό γιατί θα λάβετε ανεπιθύμητα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και εάν θέλετε να κάνετε πολλαπλούς λογαριασμούς για το σπίτι, για εργασία, για έναν φίλο να διατηρήσει τα πράγματα χωριστά, αυτό μπορεί να διαρκέσει λίγη ώρα.

Τιμή

Το σύστημα διαχείρισης WordPress.org είναι εντελώς δωρεάν και διαθέτει ακόμη και δωρεάν θέματα και προσθήκες σε σύγκριση με το Ghost.org που προσφέρει πολλαπλά πακέτα: το δωρεάν που ονομάζεται Source Code, Προσωπικά κόστη 8 $ ανά μήνα, Advanced κόστος 24 $ ανά μήνα, Η ομάδα κοστίζει 80 $ ανά μήνα και η επιχείρηση κοστίζει $ 200 ανά μήνα.

τιμολόγηση φιλοξενίας ιστοσελίδων φαντασμάτων

Φιλοξενία

Υπάρχουν στο Διαδίκτυο αρκετές εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων που προσφέρουν ειδικά πακέτα φιλοξενίας για WordPress όπως το BlueHost, οι τιμές ξεκινούν από 3,95 $ το μήνα, ενώ το Ghost.org προσφέρει το δικό του οικοδεσπότη μαζί με την πλατφόρμα με τις παραπάνω τιμές.

Εγκατάσταση

Το WordPress είναι εύκολο να εγκατασταθεί από το Cpanel του κεντρικού υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας το Fantastico που ολοκληρώνει τη διαδικασία με λίγα κλικ, αλλά το Ghost έρχεται εγκατεστημένο εάν αγοράσετε ένα από τα πακέτα φιλοξενίας τους ή σε περίπτωση που θέλετε να φιλοξενήσετε αυτόματα, πρέπει να εγκαταστήσετε χειροκίνητα το Ghost και αυτό δεν είναι εύκολο.

Κατάσταση

Το WordPress δεν έχει μια σελίδα κατάστασης της οποίας τα συστήματα είναι λειτουργικά, επειδή εκτελείται απευθείας στον δικό σας διακομιστή και δεν συνδέεται με την επίσημη ιστοσελίδα από όπου το κατεβάσατε σε σύγκριση με το Ghost που έχει την κατάσταση όλων των λειτουργικών συστημάτων επειδή η πλατφόρμα εκτελείται στους επίσημους διακομιστές τους, ώστε να μπορείτε να δείτε την κατάσταση για τους διακομιστές Ghost.org, Ghost (PRO), Marketplace και CloudFlare μαζί με τις μετρήσεις συστήματος για το Ghost.org Uptime και το Ghost (Pro) Time Response.

Κοινότητα

Γύρω από κάθε δημοφιλές πράγμα ή άτομο, εμφανίζεται μια μεγάλη κοινότητα και είναι το ίδιο για το WordPress που έχει μια υπέροχη κοινότητα που περιέχει εκατοντάδες ιστότοπους με σεμινάρια, συμβουλές, κόλπα, hacks, premium και δωρεάν θέματα και προσθήκες και έχουν ακόμη και τα δικά τους Υποστήριξη ενότητας φόρουμ και σχολίων για προσθήκες και θέματα σε σύγκριση με το Ghost που έχει μόνο ομάδα υποστήριξης.

Σχεδιασμός Back-End

Τόσο το WordPress όσο και το Ghost έχουν ένα ελάχιστο, καθαρό ταμπλό, η διαφορά είναι ότι το WordPress έρχεται με ένα σκοτεινό θέμα, ενώ το Ghost με ελαφρύ σχεδιασμό.

Απλότητα

Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που δεν χρησιμοποιούνται με το WordPress πιστεύουν ότι δεν είναι μια εύχρηστη πλατφόρμα εν τω μεταξύ, το Ghost είναι ευκολότερο και απλούστερο έχοντας μόνο 8 κουμπιά απευθείας για ενέργειες όπως νέα ανάρτηση ή οπτικοποίηση περιεχομένου σε σύγκριση με το WordPress που έχει πολλά περίπλοκες επιλογές και αν εγκαταστήσετε θέματα και προσθήκες θα είναι ακόμη περισσότερες.

Θεματικά σχέδια

Ακόμα κι αν το WordPress Dashboard είναι πιο περίπλοκο στη χρήση και έχει βασικό σχεδιασμό, η πλειονότητα των θεμάτων που έχουν δημιουργηθεί για front-end είναι πολύ καλά σχεδιασμένα με πολλές δυνατότητες σε σύγκριση με αυτά του Ghost.

Ευκαμψία

Επειδή το WordPress διαθέτει εκατοντάδες θέματα και προσθήκες, μπορείτε να μετατρέψετε μια απλή σελίδα προορισμού ή ιστολόγιο με 4 σελίδες σε φόρουμ ή ακόμη και διαδικτυακό κατάστημα με τόνους χαρακτηριστικών, εν τω μεταξύ το Ghost δεν επιτρέπει τέτοιου είδους μετασχηματισμούς, επειδή έχει δημιουργηθεί μόνο για ιστολόγια.

Διαχείριση περιεχομένου

Με το WordPress μπορείτε να δημιουργήσετε πολλούς τύπους άρθρων από τα τυπικά σε προσαρμοσμένα, όπως χαρτοφυλάκιο, προϊόν, μαρτυρία, προσωπικό και ούτω καθεξής, ενώ το Ghost δεν προσφέρει αυτήν την πολύ χρήσιμη λειτουργία.

Προεπισκόπηση περιεχομένου

Τόσο το WordPress όσο και το Ghost προσφέρουν τη δυνατότητα προεπισκόπησης όσων γράφετε πριν από τη δημοσίευση, το πρόβλημα είναι ότι στο WordPress πρέπει να αλλάξετε συντάκτες από πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου σε οπτικό πρόγραμμα επεξεργασίας και το τελευταίο δεν είναι πολύ ακριβές σε σύγκριση με το Ghost που έχει δύο σύστημα παραθύρου και σας δείχνει ζωντανά τις αλλαγές που έχετε κάνει.

Μεταφόρτωση εικόνας

Για να ανεβάσετε μια εικόνα στο WordPress πρέπει να κάνετε κλικ στο σημείο που θέλετε να είναι η εικόνα και στη συνέχεια να κάνετε κλικ στο κουμπί για εικόνα, για να επιλέξετε αν θέλετε να την ανεβάσετε από τον υπολογιστή σας, από έναν σύνδεσμο ή από μια βιβλιοθήκη πολυμέσων και στη συνέχεια να επιλέξετε την εικόνα, ενώ στο Ghost χρειάζεται μόνο να κάνετε ένα στοιχείο εικόνας με Markdown και με drag and drop μπορείτε να ρίξετε την επιθυμητή εικόνα απευθείας στο δημιουργημένο στοιχείο.

Προηγμένη επεξεργασία περιεχομένου

Το WordPress διαθέτει πολλές προηγμένες επιλογές επεξεργασίας περιεχομένου και μαζί με πρόσθετα πρόσθετα, ο αριθμός τους μπορεί να είναι πολύ μεγάλος, προσφέροντας ειδικά κουμπιά, συντομεύσεις και άλλες λειτουργίες σε σύγκριση με το Ghost που δεν διαθέτει αυτήν τη δυνατότητα καθόλου.

Διαχείριση χρηστών

Το WordPress προσφέρει τη δυνατότητα δημιουργίας λογαριασμών χρηστών και διαφορετικών ρόλων χρηστών που μπορούν να διασφαλίσουν την ορθή λειτουργία του ιστότοπου και, χρησιμοποιώντας πρόσθετα, μπορείτε να βελτιώσετε τη διαχείριση των χρηστών, αλλά το Ghost έχει τις ίδιες δυνατότητες εγγενώς χωρίς πρόσθετα.

Συμβατότητα με κινητά

Υπάρχουν διαφορετικές προσθήκες που μπορούν να κάνουν ένα blog WordPress να φαίνεται πολύ ωραίο σε λειτουργικά συστήματα για κινητά και ακόμη και το WordPress έχει μια εφαρμογή που έχει δημιουργηθεί ειδικά για τους χρήστες να εισέρχονται στον πίνακα ελέγχου του από λειτουργικά συστήματα για κινητά όπως το Android, το Windows Phone και το iOS, αλλά το Ghost προσφέρει πρόσβαση σε τον ταμπλό του μόνο μέσω του προγράμματος περιήγησης Διαδικτύου για κινητά του τηλεφώνου ή του tablet σας.

Εφαρμογές τρίτων

Όλοι μπορούν να δημιουργήσουν εφαρμογές, ειδικά προσθήκες για το WordPress και μπορούν να τις δημοσιεύσουν στον επίσημο ιστότοπο, ώστε άλλοι χρήστες να τις κατεβάσουν και να τις εγκαταστήσουν, εν τω μεταξύ στο Ghost αυτό δεν είναι δυνατό, αλλά λένε ότι αυτή η λειτουργία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ανάλυση

Στο WordPress μπορείτε να δείτε στατιστικά στοιχεία και γραφήματα για κάθε μέρα, εβδομάδα, μήνα και έτος σχετικά με κάθε άρθρο στο ιστολόγιό σας, ενώ στο Ghost δεν έχετε αυτήν τη δυνατότητα, επειδή αυτό είναι επίσης σε εξέλιξη.

Όριο προβολής

Τα τελευταία χρόνια, σχεδόν κάθε εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων προσφέρει απεριόριστο εύρος ζώνης για τους επισκέπτες, έτσι ένα blog WordPress που φιλοξενείται σε μια καλή εταιρεία δεν θα έχει προβλήματα σχετικά με το όριο προβολής, αλλά το Ghost έχει προβλήματα σχετικά με το όριο προβολής, αυτό αυξάνεται ανάλογα με το πακέτο που επιλέξατε και είναι όχι απεριόριστο, οπότε αν έχετε περισσότερες προβολές από το όριο προβολής, πρέπει να αναβαθμίσετε το πακέτο σας και να πληρώσετε περισσότερα.

Σταθερότητα

Οι δημιουργοί του WordPress προσφέρουν συνεχώς νέες ενημερώσεις με βελτιωμένες και νέες δυνατότητες, καθώς και λύσεις για παλιά σφάλματα, ενώ εν τω μεταξύ οι προγραμματιστές Ghost έχουν μόνο μια σημείωση όπου γράφουν τι θα αναπτύξουν και τι πρόκειται σύντομα και δεν ενημερώνουν συχνά την πλατφόρμα.

Ασφάλεια

Το WordPress είναι μια πλατφόρμα που εγκαθιστάτε στον δικό σας διακομιστή που ανάλογα με τον κεντρικό υπολογιστή μπορεί να έχει κάποια προβλήματα και η πρόσβαση μπορεί να είναι ανεξέλεγκτη σε σύγκριση με το Ghost που φιλοξενεί τους περισσότερους ιστότοπους στον δικό του διακομιστή και παρέχει επίσης παγκόσμιο CDN & προστασία ασφαλείας.

Δυνητικός

Οι ιδρυτές του WordPress θέλουν να δημιουργήσουν ένα λειτουργικό σύστημα Ιστού από αυτό και λόγω του αριθμού των δυνατοτήτων, το WordPress έχει αυτό το δυναμικό εν τω μεταξύ, η ομάδα Ghost θέλει να βελτιώσει την πλατφόρμα μόνο για blogging.

Συμπέρασμα – Ποιο πρέπει να επιλέξω?

Συμπερασματικά, το WordPress είναι πολύ πιο δημοφιλές επειδή είναι παλιό, επειδή είναι μια ολόκληρη κοινότητα, αλλά και επειδή ο αριθμός των προσθηκών και των θεμάτων που προσφέρει εκατοντάδες δυνατότητες και το καθιστά ευέλικτο και τέλειο για κάθε τύπο ιστότοπου, αλλά είναι λίγο δύσκολο στη χρήση από αρχάριους, έχοντας ένα άσχημο σχέδιο και χρειάζεται πρόσθετα για κάποια εγγενή χαρακτηριστικά Το Ghost με το λευκό και απλό σχεδιασμό του έχει ήδη.

Εάν θέλετε μόνο να έχετε ένα blog, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Ghost, αλλά μπορεί να ξυπνήσετε κάποια μέρα θέλετε να προσθέσετε περισσότερες δυνατότητες στον ιστότοπό σας και τότε θα συνειδητοποιήσετε ότι πιθανώς μια καλύτερη επιλογή θα ήταν το WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map