5 λάθη που κάνουν οι άνθρωποι κατά τη δημιουργία της ιστοσελίδας τους

λάθη κατά τη δημιουργία ιστότοπου


Όταν δημιουργείτε έναν ιστότοπο για την εταιρεία σας, το ηλεκτρονικό κατάστημα ή ως αυτοαπασχολούμενο άτομο, είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να δημιουργήσετε μια διαδικτυακή παρουσία και να προωθήσετε την επωνυμία σας. Τα πάντα στον ιστότοπό σας θα πρέπει να ρυθμιστούν ώστε να μεταφέρουν τις κύριες ιδέες πίσω από την επωνυμία σας και τα προβλήματα που μπορείτε να επιλύσετε παρέχοντας τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας.

Ωστόσο, υπάρχει ένα ακόμη πράγμα. Πρέπει πάντα να έχετε κατά νου ότι ο ιστότοπός σας είναι ο προορισμός των ατόμων αφού ανακαλύψουν την επιχείρησή σας μέσω Google, κοινωνικών μέσων, διαφημίσεων και άλλων ιστότοπων. Είναι βασικά η βιτρίνα σας, το βασικό σημείο της επιχείρησής σας. Επομένως, η πρώτη εντύπωση που αφήνει ο ιστότοπός σας στους επισκέπτες θα είναι ένας από τους κύριους παράγοντες που καθορίζουν εάν παραμένουν ή όχι.

Βελτιώστε όσο το δυνατόν περισσότερο το σχεδιασμό, τη διάταξη, την ταχύτητα φόρτωσης και το SEO του ιστότοπού σας, προτού αρχίσετε να προωθείτε. Είναι ακόμα πιο εύκολο να επενδύσετε περισσότερο χρόνο και προσπάθεια σε αυτό από το να επιστρέψετε την επισκεψιμότητα που χάσατε με έναν ελαττωματικό ιστότοπο. Δεν είναι εύκολο να δημιουργήσετε μια ισχυρή παρουσία στο διαδίκτυο, ειδικά αν δεν έχετε ελάχιστη ή καθόλου εμπειρία σε στρατηγικές μάρκετινγκ και σχεδιασμό ιστοσελίδων.

Μπορούμε να σας δείξουμε τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι επιχειρήσεις κατά τη δημιουργία του ιστότοπού τους, ώστε να μπορείτε να μάθετε πιο εύκολα εάν όλα είναι εντάξει με τον ιστότοπό σας ή όχι. Μόλις αποκτήσετε ευθεία αυτά τα 5 πράγματα, θα έχετε έναν ισχυρό ιστότοπο στον οποίο η επιχείρησή σας μπορεί πραγματικά να βασιστεί.

1. Η έλλειψη στρατηγικής μάρκετινγκ και επιχειρηματικού σχεδίου

Όταν ανοίγετε ένα κατάστημα, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι οι άνθρωποι θα περιμένουν σε μεγάλες γραμμές μπροστά του την πρώτη ημέρα. Πολλοί άνθρωποι δημιούργησαν τον ιστότοπό τους και περιμένουν το ίδιο πράγμα, τόνους επισκεπτών που κατά κάποιο τρόπο καταλήγουν στον ιστότοπό τους. Δυστυχώς, ένα ελκυστικό όνομα τομέα δεν σημαίνει ότι θα σας οδηγήσει σε πολλή κίνηση.

Υπάρχουν εκατομμύρια δημοφιλείς ιστότοποι στο Διαδίκτυο, οπότε αν δεν καταβάλλετε προσπάθεια, οι χρήστες δεν θα βρουν ποτέ τον ιστότοπό σας. Εάν ο ιστότοπός σας είναι η μόνη πηγή εσόδων σας, τότε αυτό μπορεί να είναι ένα δύσκολο χάπι να καταπιείτε, αλλά η επεξεργασία της στρατηγικής μάρκετινγκ σας αποδίδει πάντα. Πρέπει να ξυπνήσετε το ενδιαφέρον των ανθρώπων και να τους κάνετε να βρουν σκόπιμα τον ιστότοπό σας και υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το κάνετε αυτό.

Η ύπαρξη αυστηρού επιχειρηματικού σχεδίου και η εφαρμογή στρατηγικών μάρκετινγκ είναι απαραίτητες εάν θέλετε να διευθύνετε μια επιτυχημένη επιχείρηση. Είναι σημαντικό να τα έχετε σχεδιάσει όλα πριν ξεκινήσετε να επενδύετε χρόνο και χρήμα σε αυτό. Το να σπεύσετε απλώς για να ενεργοποιήσετε τον ιστότοπό σας το συντομότερο δυνατό συνήθως δεν οδηγεί πουθενά.

Ελάτε με ένα επιχειρηματικό σχέδιο

Ένα πλήρες επιχειρηματικό σχέδιο δεν είναι τόσο περίπλοκο όσο νομίζετε. Σίγουρα δεν είναι ένα δοκίμιο που καλύπτει κάθε μικρό βήμα που πρέπει να κάνετε στην επιχείρησή σας. Ωστόσο, είναι ένας καλός οδηγός που μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να λάβετε τη σωστή απόφαση όποτε το απαιτούν οι περιστάσεις.

Ένα επιχειρηματικό σχέδιο έχει να κάνει με την καλύτερη απάντηση στις ακόλουθες ερωτήσεις:

 • Ποιο είναι το κοινό-στόχος σας και ποιες τάσεις θέλετε να ακολουθήσετε?
 • Ποια προϊόντα και υπηρεσίες θέλετε να πουλήσετε?
 • Ποια είναι τα κύρια προβλήματα του κοινού-στόχου που θέλετε να λύσετε με τα προϊόντα σας?
 • Υπάρχουν άλλες παρόμοιες επιχειρήσεις; Εάν ναι, ποιες είναι οι αδυναμίες τους?
 • Σε τι θέλετε να εστιάσετε ενώ ενισχύετε την παρουσία σας στο διαδίκτυο?

Μια ασυναγώνιστη στρατηγική μάρκετινγκ

Μια ισχυρή στρατηγική μάρκετινγκ αποτελείται από μερικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε και μερικά χρήσιμα εργαλεία που πρέπει να χρησιμοποιήσετε στην εργασία σας. Ο κύριος στόχος είναι να προσελκύσετε περισσότερους πιθανούς πελάτες στον ιστότοπό σας. Ας σας δείξουμε τις ακόλουθες αποδεδειγμένες μεθόδους που μπορούν να σας βοηθήσουν να επιτύχετε τον στόχο σας:

 • Χρησιμοποιήστε ένα δημοφιλές εργαλείο ανάλυσης ηλεκτρονικού εμπορίου. Ένα από τα καλύτερα εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι το Google Analytics
 • Κάντε λίγη έρευνα για να κατανοήσετε τις κύριες διαφορές μεταξύ της ΔΕΗ (πληρωμή ανά κλικ) και του SEO
 • Όσο περισσότερα προφίλ κοινωνικών μέσων έχετε για την επιχείρησή σας, τόσο το καλύτερο. Αυτές είναι οι πλατφόρμες όπου μπορείτε να προσεγγίσετε τα περισσότερα άτομα
 • Εξετάστε το ενδεχόμενο να συμμετάσχετε σε ένα πρόγραμμα μάρκετινγκ θυγατρικών και ξεκινήστε να πουλάτε μέσω της προτιμότερης εταιρείας τρίτων

Ενώ εργάζεστε για τη στρατηγική μάρκετινγκ και το επιχειρηματικό σας σχέδιο μπορεί να απαιτούν πολλή έρευνα και σκληρή δουλειά, τελικά θα σας οδηγήσουν σε έναν ισχυρό ιστότοπο ως τελικό αποτέλεσμα. Σας ενθαρρύνουμε να αναζητήσετε διαδικτυακά φόρουμ, οδηγούς και βίντεο σχετικά με τις στρατηγικές μάρκετινγκ, επειδή οι άνθρωποι λατρεύουν να μοιράζονται τις ιδέες τους σχετικά με αυτό το θέμα.

Δοκιμάζοντας μερικές από τις πιο δημοφιλείς στρατηγικές σε δράση, θα δείτε πώς λειτουργούν και θα σας βοηθήσει να επιλέξετε την τέλεια για την επιχείρησή σας. Επίσης, εάν δεν είστε έμπειροι στη ΔΕΗ και το SEO, τότε μην διστάσετε να βρείτε έναν επαγγελματία που είναι έτοιμος να σας βοηθήσει, καθώς απαιτούν περισσότερες σε βάθος γνώσεις.

2. Είναι πιο δύσκολο από ό, τι σκεφτήκατε

Όταν οι άπειροι επιχειρηματίες βλέπουν μερικούς δημοφιλείς ιστότοπους που δημιουργούν τεράστιο ποσό εσόδων, αυτό είναι το πρώτο πράγμα που βγαίνει στο μυαλό τους: Εύκολα χρήματα! Στη συνέχεια σκέφτονται να δημιουργήσουν γρήγορα τη δική τους ιστοσελίδα και πώς θα γεμίσουν τις τσέπες τους. Δυστυχώς, έτσι δεν λειτουργεί.

Ένας ιστότοπος δεν αφορά μόνο τη λήψη παραγγελιών από τους πελάτες και την αποστολή των προϊόντων σε αυτούς. Υπάρχουν πολλά μικρά πράγματα που πρέπει να βελτιωθούν. Θα χρειαστεί να αφιερώσετε πολύ χρόνο για να πειραματιστείτε έως ότου βρείτε τις τεχνικές που πραγματικά οδηγούν πιθανούς πελάτες στον ιστότοπό σας και τους κάνουν να αγοράσουν το προϊόν σας. Φυσικά, θα υπάρχουν και δυσαρεστημένοι πελάτες στη διαδικασία μέχρι να διορθώσετε τα ελαττώματα του ιστότοπού σας.

Ακριβώς όπως μια τοπική επιχείρηση, ένας ιστότοπος επιχειρήσεων απαιτεί επίσης να διατηρείτε τα πάντα σε τάξη μέρα με τη μέρα. Μια επιχείρηση είναι σαν ένα μηχάνημα, χρειάζεται όλα τα εξαρτήματα να είναι στη θέση τους και να συντηρούνται σωστά, αλλιώς θα προκαλέσει μόνο προβλήματα. Ένας ιστότοπος μπορεί να φαίνεται σαν κάτι που παραμένει όπως είναι όταν το δημιουργήσετε, αλλά θα πρέπει να το αλλάζετε και να το βελτιώνετε τακτικά για να διασφαλίσετε την επιτυχία του.

Μπορείτε να συγκεντρώσετε μια λίστα με όλα τα πράγματα που πρέπει να εργαστείτε κάθε μέρα και στη συνέχεια να πάτε ένα προς ένα μέχρι να τελειώσετε. Αυτό θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τη συντήρηση της ιστοσελίδας σας συνεπή και σε τάξη.

3. Δωρεάν πάροχοι φιλοξενίας και πλατφόρμες κακού ηλεκτρονικού εμπορίου

Υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός δωρεάν παροχέων φιλοξενίας στον Ιστό ή παροχέων φιλοξενίας premium που παρέχουν δωρεάν υπηρεσία. Εάν υπάρχουν τόσα πολλά δωρεάν πακέτα φιλοξενίας ιστοσελίδων, γιατί θα πληρώνατε ακόμη και για έναν διακομιστή; Αυτές οι δωρεάν υπηρεσίες είναι επίσης γρηγορότερες από ποτέ και μπορείτε να τις ρυθμίσετε σε λίγα λεπτά.

Οι πάροχοι δωρεάν φιλοξενίας μπορεί να φαίνονται σαν μια καλή ιδέα στην επιφάνεια, αλλά στην πραγματικότητα υπάρχουν πολλά προβλήματα που μπορείτε να αντιμετωπίσετε επιλέγοντάς τα. Για παράδειγμα, αυτές οι δωρεάν επιλογές δεν θα σας επιτρέψουν να έχετε ένα όνομα τομέα που είναι πλήρως δικό σας. Ως αποτέλεσμα, τα άτομα που επισκέπτονται τον ιστότοπό σας δεν θα λαμβάνουν σοβαρά υπόψη την επιχείρησή σας και θα αναζητούν έναν άλλο ιστότοπο.

Ενώ οι πάροχοι web hosting υψηλής ποιότητας σας προσφέρουν πολλές επιπλέον δυνατότητες, οι δωρεάν υπηρεσίες φιλοξενίας συνήθως περιορίζουν τον ιστότοπό σας με πολλούς τρόπους. Δεν θα μπορείτε να επισυνάψετε προφίλ κοινωνικών μέσων στον ιστότοπό σας, ο οποίος ήδη σας αποκόπτει από έναν τεράστιο αριθμό πιθανών επισκεπτών. Το χειρότερο είναι ότι δεν έχετε κανένα μέρος του ιστότοπού σας.

Το περιεχόμενο που ανεβάζετε ανήκει επίσης στην εταιρεία που διαθέτει τον διακομιστή. Λοιπόν, λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά τα μειονεκτήματα, είναι πραγματικά τόσο πολύ να ξοδεύετε περίπου $ 10 το μήνα σε ένα premium πακέτο φιλοξενίας ιστοσελίδων χωρίς όρια, μόνο έξτρα; Όχι πραγματικά γιατί υπάρχουν τεράστιες διαφορές.

Τι γίνεται με το λογισμικό ηλεκτρονικού εμπορίου?

Όσον αφορά τις πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου, θα πρέπει να εστιάσετε μόνο στην επιλογή μιας από τις πιο δημοφιλείς επιλογές. Υπάρχουν πολλά μεγάλα ονόματα στο ηλεκτρονικό εμπόριο και μπορείτε επίσης να διαβάσετε αμέτρητες κριτικές σχετικά με αυτά από ιστότοπους κριτικής, ιστολόγια και χρήστες.

Εάν χιλιάδες άτομα χρησιμοποιούν συγκεκριμένο λογισμικό ηλεκτρονικού εμπορίου, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι ενημερώνεται τακτικά και είναι αποτελεσματικό. Υπάρχουν δύο διαφορετικοί τύποι πλατφορμών ηλεκτρονικού εμπορίου:

 • Υπάρχουν φιλοξενούμενες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου, όπως το Big Commerce, το 3dcart και το Shopify
 • Άλλες, προσαρμοσμένες λύσεις, όπως προσθήκες και άλλο λογισμικό που πρέπει να εγκαταστήσετε και να εφαρμόσετε στον ιστότοπό σας. Τα δύο πιο δημοφιλή είναι το WooCommerce και το Magento

4. Μετατροπή του ιστοτόπου σας σε ιστολόγιο

Το WordPress είναι κυρίως γνωστό ως το καλύτερο CMS για bloggers, ωστόσο δεν συνιστάται για όλους όσους θέλουν να ξεκινήσουν έναν επιχειρηματικό ιστότοπο. Συνήθως, το WordPress είναι η μόνη επιλογή που μπορούν να σκεφτούν οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων πριν δημιουργήσουν τον ιστότοπό τους. Ο λόγος για τον οποίο αυτό είναι κακό είναι ότι η πλατφόρμα μπορεί να απαιτεί πολλή επιπλέον προσπάθεια εάν θέλετε να δημιουργήσετε έναν διαφορετικό τύπο ιστότοπου.

Μην με παρεξηγείτε, το WordPress είναι πράγματι ένα από τα καλύτερα και πιο ευπροσάρμοστα CMS εκεί έξω. Απλώς, ορισμένοι ιστότοποι πρέπει να κατηγοριοποιηθούν και να δομηθούν με συγκεκριμένο τρόπο και αυτή η πλατφόρμα δεν μπορεί πάντα να παρέχει τους απαραίτητους πόρους. Ωστόσο, κάθε ιστότοπος επιχείρησης πρέπει να έχει μια ενότητα ιστολογίου όπου παρέχεται νέο περιεχόμενο. Είναι υπέροχο για το SEO του ιστότοπου και έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει πολλή οργανική επισκεψιμότητα.

Αλλά η δημιουργία του πλήρους ιστότοπου σε μια πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί για bloggers είναι σίγουρα μια αμφισβητήσιμη ιδέα. Επίσης, ένα ιστολόγιο μπορεί να είναι ένας ισχυρός πόρος, αλλά δεν πρέπει να εστιάζετε μόνο στην παροχή περιεχομένου εκεί. Σίγουρα μπορεί να προσελκύσει πολλούς επισκέπτες, αλλά πρέπει επίσης να εργαστείτε και στα άλλα μέρη του ιστότοπού σας για να αυξήσετε τη μετατροπή.

5. Μεγάλη σχεδίαση με κακό μήνυμα μάρκετινγκ

Εάν ο σχεδιασμός του ιστότοπού σας είναι φρέσκος και καθαρός με μια ωραία επιλογή χρωμάτων, γραμματοσειρών και καλής διάταξης, είστε ήδη στη μέση της επιτυχίας. Οι επισκέπτες σας θα είναι σίγουρα ικανοποιημένοι με την εμφάνιση, αλλά πρέπει να προσθέσετε κάτι που τους κρατά απασχολημένους και προκαλεί ενδιαφέρον. Ένα ελκυστικό σχέδιο μπορεί να τους κρατήσει για λίγο, αλλά αν δεν αδράξετε την ευκαιρία, τελικά θα φύγουν και δεν θα επιστρέψουν ποτέ.

Η σελίδα προορισμού σας είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να καλωσορίσετε τους επισκέπτες σας με ένα μήνυμα που συνοψίζει τον κύριο στόχο της επιχείρησής σας και τους δίνει μια ιδέα για τα προβλήματα που θέλετε να επιλύσετε με τα προϊόντα σας. Μπορεί επίσης να είναι ένα ελκυστικό κείμενο που δημιουργεί εμπιστοσύνη στους πιθανούς πελάτες σας και τους κάνει να κάνουν κύλιση στην πρώτη σελίδα σας.

Μια άλλη μέθοδος που πρέπει να δοκιμάσετε είναι να προσθέσετε συνδέσμους παρότρυνσης για δράση και κουμπιά σε συγκεκριμένα τμήματα του περιεχομένου σας, έτσι ώστε οι επισκέπτες να έχουν πάντα κάτι νέο για να το ελέγξουν. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να ρυθμίσετε μια πλήρη διαδρομή που οδηγεί τους επισκέπτες σας σε έναν τεράστιο αριθμό σελίδων στον ιστότοπό σας.

Βρείτε την ισορροπία μεταξύ του σχεδιασμού και των μηνυμάτων που θέλετε να μεταφέρετε. Άλλωστε, οι χρήστες επισκέφτηκαν τον ιστότοπό σας επειδή το μήνυμα μάρκετινγκ τους έκανε να ενδιαφέρονται. Τους καλωσορίζοντας με ένα σχέδιο που είναι πιο ενδιαφέρον από το μήνυμά σας οδηγεί μόνο στην απόρριψη.

Φυσικά, μπορείτε να κάνετε πολύ περισσότερα λάθη κατά τη δημιουργία και τη συντήρηση του ιστότοπού σας. Αυτά ήταν μόνο τα 5 πιο δημοφιλή που θέλαμε να σας δείξουμε. Βεβαιωθείτε ότι εργάζεστε σε αυτά πριν από την προβολή του ιστότοπού σας, επειδή καθένας από αυτούς ενδέχεται να μειώσει την επισκεψιμότητά σας.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map