Κορυφαίοι 10 λόγοι για τους οποίους πρέπει να επιλέξετε ένα CMS για τον ιστότοπό σας

Γιατί πρέπει να επιλέξετε cms για την κατασκευή ιστότοπου


Τα συστήματα διαχείρισης περιεχομένου (CMS) αρχίζουν να κυριαρχούν στον τρόπο που οι άνθρωποι δημιουργούν ιστότοπους σήμερα. Ο παραδοσιακός τρόπος μεταφόρτωσης στατικών σελίδων σε διακομιστές καθίσταται ξεπερασμένος και παρόλο που ορισμένες επιχειρήσεις εξακολουθούν να βασίζονται σε αυτήν τη μέθοδο, η πλειοψηφία των ανθρώπων αναγνωρίζει τους περιορισμούς της και επιλέγει ένα CMS. Ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου είναι μια σειρά εργαλείων, εφαρμογών και λογισμικού που υποστηρίζουν τη δημιουργία και διαχείριση ψηφιακού περιεχομένου. Η δημιουργία περιεχομένου, η τροποποίηση και η διαχείριση ιστότοπων μπορούν εύκολα να επιτευχθούν ακόμη και από χρήστες που δεν διαθέτουν την τεράστια τεχνική εξειδίκευση ενός webmaster για παράδειγμα. ΕΝΑ CMS είναι ένα λογισμικό από διακομιστή, προσβάσιμο μέσω ενός προγράμματος περιήγησης ιστού, επομένως, δεν υπάρχει ανάγκη εγκατάστασης λογισμικού πελάτη.

Εάν έχετε ήδη εμπειρία με τη δημιουργία ιστότοπων, πιθανότατα γνωρίζετε τα πολλά πλεονεκτήματα ενός CMS και το χρησιμοποιείτε ήδη. Ως αρχάριος, ωστόσο, αναρωτιέστε πιθανώς γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα CMS για τον ιστότοπό σας; Για να δείτε γιατί ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου είναι η καλύτερη επιλογή σας για τη δημιουργία ενός ιστότοπου, διαβάστε τους 10 πρώτους λόγους για τους οποίους πρέπει να επιλέξετε ένα CMS για τον ιστότοπό σας:

1. Πρότυπα εξοικονόμησης χρόνου & θέματα

Αντί να χτίζουμε πράγματα από το μηδέν, τα συστήματα διαχείρισης περιεχομένου όπως WordPress ή Drupal ελάτε με τα πρότυπα σελίδας που δεν μπορείτε να προσαρμόσετε και να προσθέσετε λειτουργικότητα για να δημιουργήσετε σελίδες όπως απαιτείται και να διατηρήσετε τη συνοχή καθώς αναπτύσσεται ο ιστότοπός σας. Οι χρόνοι ανάπτυξης και ανάπτυξης συντομεύονται, επιτρέποντας στον ιστότοπό σας, το ιστολόγιο, το φόρουμ ή τον ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου να λειτουργεί και να λειτουργεί σε χρόνο μηδέν. Τα θέματα αποτελούν επίσης πλεονέκτημα του CMSes καθώς σας εξοικονομούν χρόνο για να δημιουργήσετε ένα σχέδιο για τον ιστότοπό σας. Προσθέστε πρόσθετα στην εξίσωση και δεν θα θέλετε να επιστρέψετε ξανά στις παραδοσιακές μεθόδους δημιουργίας ιστότοπων.

2. Φιλικό προς τον χρήστη

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο θα πρέπει να επιλέξετε ένα CMS είναι επειδή δίνει σε άτομα χωρίς τεχνικό πνεύμα τη δυνατότητα να καλύψουν γρήγορα την τεχνογνωσία που σχετίζεται με τη χρήση ενός CMS. Ένα από τα πιο γνωστά συστήματα διαχείρισης περιεχομένου με δυνατότητα λειτουργίας και φιλικό προς το χρήστη είναι το WordPress, το οποίο χρησιμοποιείται από επαγγελματίες και μη επαγγελματίες, δεδομένου ότι μετατρέπει τη διαχείριση και τη συντήρηση του ιστότοπού σας σε μια προσπάθεια χωρίς κωδικοποίηση. Το WordPress είναι επίσης ένα ανοιχτού κώδικα και δωρεάν λογισμικό, οπότε ο καθένας μπορεί να το χρησιμοποιήσει ελεύθερα.

3. Προσανατολισμένο στο περιεχόμενο

Με την απομάκρυνση των τεχνικών δεξιοτήτων και της δημιουργίας σχεδίασης, μπορείτε να εστιάσετε στη δημιουργία και δημοσίευση περιεχομένου εν κινήσει. Αυτό σας επιτρέπει να εστιάσετε στη δημιουργία ποιοτικού περιεχομένου, στη βελτίωση του SEO, στην αύξηση της επισκεψιμότητας στον ιστότοπό σας και στην επίτευξη καλύτερων μετατροπών.

4. Υποστηρίζει πολλαπλούς συντάκτες

Εάν χρειάζεστε κάποιον για να διαχειριστεί το ιστολόγιό σας, ένα άλλο άτομο για να ανεβάσει προϊόντα και περιγραφές προϊόντων, ένα CMS θα σας επιτρέψει να δώσετε διαφορετικά δικαιώματα σε διαφορετικά άτομα για πρόσβαση σε συγκεκριμένες περιοχές του ιστότοπού σας με εστιασμένο και περιορισμένο τρόπο, χωρίς τον κίνδυνο να εκθέσετε ολόκληρο τον ιστότοπο σε αλλαγές που έγιναν από μη εξουσιοδοτημένους χρήστες.

5. Υποστηρίζει παγκόσμιες αλλαγές

Όταν χρησιμοποιείτε CMS, η πραγματοποίηση καθολικών αλλαγών στον ιστότοπό σας είναι δυνατή χωρίς να χρειάζεται να ενημερώσετε ή να αλλάξετε μεμονωμένα αρχεία. Είτε θέλετε να αλλάξετε κεφαλίδες, το λογότυπο ή άλλες παρόμοιες πτυχές, μπορείτε να το κάνετε σε ολόκληρο τον ιστότοπό σας, επομένως, επιταχύνοντας τη συντήρηση και την ενημέρωση του περιεχομένου σας. Σας δίνει επίσης μεγάλη ευελιξία στην εφαρμογή γρήγορων αλλαγών όπως η αντικατάσταση του σχεδιασμού μιας φόρμας επικοινωνίας ή η αλλαγή ορισμένων πτυχών ενός κουμπιού παρότρυνσης για δράση ή η προσθήκη μιας εντελώς νέας σχεδίασης στον ιστότοπό σας. Όλα αυτά σημαίνουν ότι μπορείτε να ανταποκριθείτε καλύτερα στις απαιτήσεις των πελατών σας, γεγονός που προσδίδει κάποια ρευστότητα στον ιστότοπό σας.

6. Υποστηρίζει προηγμένα χαρακτηριστικά

Μέσω της χρήσης πρόσθετων ή ενσωματωμένων στοιχείων, μπορείτε να προσθέσετε λειτουργίες στον ιστότοπό σας, όπως φόρμες ή ημερολόγια συμβάντων που θα ήταν δύσκολο να εφαρμοστούν εκτός των ορίων ενός CMS. Η δυνατότητα εφαρμογής αυτών των λειτουργιών σημαίνει ότι μπορείτε να επιτύχετε πράγματα στον ιστότοπό σας που διαφορετικά θα ήταν εξαιρετικά χρονοβόρα και ανέφικτα να δημιουργηθούν.

7. Αυξημένη ασφάλεια

Τα περιβάλλοντα CMS μπορούν να είναι αρκετά ασφαλή, ειδικά όταν χρησιμοποιούνται με αξιόπιστα πρόσθετα και ενημερώνονται τακτικά. Εάν επιλέξετε να εγκαταστήσετε πολλά πρόσθετα, η χρήση ενός WAF (Τείχος προστασίας εφαρμογών Ιστού) θα προστατεύσει από ευπάθειες που προκαλούνται από μη αξιόπιστα πρόσθετα.

8. Μειωμένο κόστος

Οι εξωγενείς λύσεις, όπως το ίδιο το CMS και οι επεκτάσεις του που διατίθενται με τη μορφή θεμάτων και προσθηκών, μειώνουν το κόστος δημιουργίας ενός προσαρμοσμένου CMS ή την κατασκευή ιστοτόπων με τον παλιό τρόπο. Με την πάροδο του χρόνου, καθώς οι κάτοχοι ιστότοπων γίνονται πιο έμπειροι στις εσωτερικές λειτουργίες ενός συστήματος διαχείρισης περιεχομένου, η ανάγκη για εξωτερική τεχνική βοήθεια μειώνεται επίσης και με αυτό το κόστος μειώνεται επίσης.

9. Εργαλεία ανάλυσης

Τα CMS επιτρέπουν την ενσωμάτωση εργαλείων SEO και αναλυτικών στοιχείων τρίτων, τα οποία μπορούν να σας δώσουν μια εικόνα για τον αντίκτυπο του περιεχομένου σας στους χρήστες σας. Αυτά τα εργαλεία σάς επιτρέπουν να παρακολουθείτε την απόδοση του περιεχομένου σας με βάση το κείμενο, των σελίδων προορισμού, των εντύπων επικοινωνίας, των κουμπιών παρότρυνσης για δράση, των βίντεο και άλλων πτυχών του ιστότοπού σας που προορίζονται να προσελκύσουν το κοινό σας και να δημιουργήσουν μια ισχυρή και ενεργή βάση πελατών . Αυτές οι πληροφορίες μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιστοποιήσετε πολλά από τα στοιχεία του ιστότοπού σας ή του διαδικτυακού καταστήματος, όπως υποστήριξη πελατών, διαδικασία αγοράς πελάτη, φόρμα επικοινωνίας κ.λπ. και να δείτε ποιες αλλαγές μετατρέπονται καλύτερα.

10. Πλήρης έλεγχος

Το γεγονός ότι μπορείτε να ελέγχετε κάθε πτυχή του ιστότοπού σας από το σχεδιασμό έως το περιεχόμενό του σε σύντομο χρονικό διάστημα είναι ίσως ο μεγαλύτερος λόγος για τον οποίο πρέπει να επιλέξετε ένα CMS για τον ιστότοπό σας. Το CMS είναι ένα επιχειρηματικό εργαλείο που σας δίνει τη δύναμη να αναθέσετε εργασίες, να επιβλέπετε, να ελέγχετε την πρόοδο και να σας παρέχει όλα τα απαραίτητα μέσα για να δημιουργήσετε και να διαχειριστείτε περιεχόμενο με τον πιο αποτελεσματικό και απλό τρόπο.

Υπάρχουν πολλοί άλλοι λόγοι για τους οποίους χρησιμοποιούνται CMSes για τη δημιουργία ιστοτόπων. Η επεκτασιμότητά τους, η προσαρμοστικότητα και η προσαρμοστικότητα και η άμεση προσαρμογή τους είναι όλα στοιχεία που μπορούν να σας βοηθήσουν να παρακολουθείτε τις σημερινές τάσεις σχεδιασμού ιστότοπων, τάσεις εμπειρίας χρήστη, οδηγίες ποιότητας μηχανών αναζήτησης και οδηγίες βιομηχανίας. Η δουλειά σας θα είναι πολύ πιο εύκολη με ένα CMS και ο χρόνος σας θα δαπανηθεί καλύτερα σε άλλες εργασίες που απαιτούνται για τη λειτουργία μιας πιο παραγωγικής επιχείρησης. Μπορείτε να εκτελέσετε έναν ιστότοπο χωρίς σύστημα διαχείρισης περιεχομένου, αλλά γιατί?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map