Ultimate Guide for Web Hosting, Verkkotunnukset ja verkkosivustot

opastaa verkkotunnusten verkkotunnusten verkkosivustoja


Suurin osa ihmisistä ei ole tietoinen siitä, mitä tapahtuu, kun he käyttävät Facebook-tiliään tai tekevät hakuja Googlessa tai vain katselevat Youtube-videota. Kaikki mitä teet Internetissä päivä päivältä, liittyy oikeastaan ​​verkkosivustoihin ja web-hosting-palveluihin. Tässä artikkelissa selitetään web-hosting-toiminnan perusteet, olemassa olevat erityypit, kuinka verkkosivusto toimii ja kuinka sen rakentaa ja kuinka ostaa hosting-palveluita.

Mikä on verkkosivusto?

Kun puhumme verkkosivustosta, tarkoitamme oikeastaan ​​kokoelmaa tiedostoja ja kansioita, jotka on kytketty ja toimivat yhdessä verkkosivun tuottamiseksi. Verkkosivuston monimutkaisuudesta ja toiminnallisuudesta riippuen tämä voidaan rakentaa yhdestä tuhanteen tiedostoon. HTML: llä rakennettu yksinkertainen verkkosivusto voidaan tehdä tietokoneellesi, mutta monimutkainen sivusto, joka on rakennettu PHP tai ASP voidaan tarkastella vain verkkopalvelimella tai käyttämällä ohjelmistoa, joka luo tarvittavan ympäristön tietokoneellesi. Jos olet uusi verkkosivustojen rakentamisessa, aluksi saatat löytää tämän monimutkaisen, mutta itse asiassa on erittäin helppo luoda oma verkkosivusto. jatka lukemista oppiaksesi kaikista osista, joita tarvitaan verkkosivuston julkaisemiseen verkossa.

Kuinka luoda verkkosivusto?

verkkosivujen rakentaminen

Verkkosivun tai verkkosovelluksen luominen edellyttää ohjelmointikielen käyttöä. Hyvin yksinkertaisella ja perustason verkkosivustolla yleisimmät käytetyt ohjelmointikielet ovat HTML ja CSS. Näitä kahta kieltä käytetään staattisen verkkosivuston luomiseen. Dynaamiselle verkkosivulle, joka käyttää myös tietokantaa, vaaditaan edistyneempi kieli, kuten PHP tai ASP.

Jos et ole perehtynyt näihin ohjelmointikieliin, on mahdollista käyttää ohjelmistoa, ns. Verkkosivujen rakentaja, jonka mukana tulee käyttäjäystävällinen käyttöliittymä, jonka avulla voit luoda verkkosivuston rakenteen, verkkosivuston suunnittelun, lataa kuvia, tekstiä ja jopa videoita verkkosivusto. Näillä ohjelmistoilla on kuitenkin tiettyjä rajoituksia, ja niitä voidaan käyttää vain yksinkertaisten, staattisten verkkosivustojen luomiseen, joiden toiminnallisuus on rajoitettu.

Verkkosivun luomiseen on kuitenkin myös muita tapoja, esimerkiksi sisällönhallintajärjestelmä (CMS) on yksi trendikkäimmistä tavoista rakentaa nykyään blogi, foorumi, uutisportaali tai melkein minkä tahansa tyyppinen verkkosivusto. Suosituin sisällönhallintajärjestelmä on WordPress. Täältä löydät lisätietoja WordPressistä, Joomlasta ja Drupalista, maailman kolmesta johtavasta CMS-ohjelmistosta.

Useimpien verkkopalveluntarjoajien avulla voit asentaa valitsemasi CMS-verkkotunnuksesi ja aloittaa verkkosivustosi rakentamisen heti.

Mikä on verkkotunnus?

domain-nimet

Verkkotunnus on oikeastaan ​​osoite, jonka kirjoitat selaimeen yrittäessäsi päästä tiettyyn verkkosivustoon. Verkkotunnuksen nimi koostuu 3 osasta: sana, piste, laajennus. Jos esimerkiksi haluat käyttää Googlen verkkosivustoa, sinun on kirjoitettava selaimeesi google.com. Voit myös käyttää Googlea kirjoittamalla verkkosivuston IP-osoitteen; IP-osoitteen sijasta on kuitenkin paljon helpompaa viitata verkkotunnukseen.

Verkkotunnuksen voi rekisteröidä vain yksi henkilö tai yritys kerrallaan. Joten jos ostamasi verkkotunnus on jo rekisteröity, voit joko odottaa, kunnes nykyinen omistaja jättää sen voimassaolon päättymään (tämä todennäköisesti vie vuosia tai sitä ei tapahdu koskaan), tai voit ottaa yhteyttä nykyiseen omistajaan ja hankkia kyseisen omistajan tietty nimi. Muista, että verkkotunnusmarkkinat ovat erittäin valtava liiketoiminta ja yritykset ovat valmiita käyttämään miljoonia hyvään verkkotunnukseen. Joten luultavasti paras valinta on vain jatkaa hyvän verkkotunnuksen etsimistä ja rekisteröidä käytettävissä oleva verkkotunnus. Rekisteröityjen verkkotunnusten määrää ei ole rajoitettu, mutta rekisteröinnin jälkeen on olemassa vuosi, joka on maksettava, koska muuten menetät omistajuuden.

Joten miten tietokoneesi tietää minkä verkkosivuston tuottaa, kun kirjoitat tietyn verkkotunnuksen? Kun käytät verkkotunnusta tietokoneeltasi verkkoselaimen kautta, tämä muodostaa yhteyden verkkopalvelimeen (web hosting server) IP-osoitteen kautta, joka julkaistaan ​​DNS: ssä (Domain Name Servers – nämä pitävät kaikki tiedot verkkotunnuksista, kuten IP-osoitteina). Verkkotunnuksen omistaja voi muokata DNS-tietoja ja se voi päivittää IP-osoitteen, johon selaimen tulisi muodostaa yhteys. Joten jos vaihdat palveluntarjoajaasi (IP-osoite muuttuu myös), ja voit päivittää tiedot helposti.

Mistä etsiä käytettävissä olevia verkkotunnuksia ja miten niitä ostaa? Prosessi on helppo, suurin osa palveluntarjoajista tarjoaa myös verkkotunnusten rekisteröinnin, mutta jos haluat pitää verkkotunnuksesi erillään isäntäyrityksestäsi, voit tarkistaa GoDaddy ja NameCheap erittäin nopean verkkotunnuksen tarkistuksen ja halvat hinnat..

Mikä on Web-hosting?

Web-hosting-palvelin on huippuluokan tietokone, joka on erityisesti rakennettu ja optimoitu verkkosivustojen ja verkkosovellusten tallentamiseen. Nämä palvelimet sijaitsevat tietokeskuksessa, joka on itse asiassa rakennus, johon satoja palvelimia fyysisesti tallennetaan. Rakennus tarjoaa tarvittavan suojan palolta, palvelimien luvattomalta käytöltä, se on varustettu virrankatkaisijoilla, jotka estävät virrankatkokset, ja se on myös kytketty nopeaan Internetiin yhden tai useamman kaistanleveyden tarjoajan kautta.

Mitä oikeasti saat ostaessasi web-hosting-palveluita? Kun ostat jaetun hosting-tilin, pääset palvelimen osaan, jossa voit lähettää ja tallentaa verkkosivustosi tiedostoja ja tietokantoja. Tämän lisäksi saat tukea myös isäntäyritykseltä, jonka palvelun olet ostanut. Muista, että jotkut yritykset eivät omista tietokeskustaan, mutta ne vuokraavat joitain palvelimia ja jälleenmyyvät hosting-tilejä omille asiakkailleen. Tämä on hyvin yleinen käytäntö; kuitenkin on osoitettu epäonnistuneen hyvin usein. Pidä verkkosivustosi turvassa käymällä aina yrityksen kanssa, jolla on oma tietokeskus.

Mitkä ovat eri isännöintityypit?

eri isäntätyypit

Voit hukkua nopeasti, kun aloitat etsimään hosting-suunnitelmaa. On selvää, että on satoja hosting-yrityksiä, jotka tarjoavat erilaisia ​​hosting-suunnitelmia eri hinnoilla. Eri suunnitelmien ominaisuuksien vertailun sijasta sinun tulisi keskittyä mieluummin selvittämään, mitä hosting-suunnitelmaa tarvitset. Seuraavassa esitän sinulle viisi erilaista hosting-tyyppiä ja mihin niitä käytetään:

 • Jaettu hosting
 • VPS-hosting
 • Dedicated hosting
 • Pilvipalvelu
 • Ylläpito

Jaettu hosting: on alkeellisinta isännöintityyppiä, jota suurin osa asiakkaista käyttää. Tämäntyyppinen isännöinti on erittäin edullinen, tarjoaa kaikki perusominaisuudet, joita tarvitaan yksinkertaisen verkkosivuston perustamiseen ja voi tukea satoja ainutlaatuisia kävijöitä päivässä. Sillä on kuitenkin joitain rajoituksia, kuten rajoitettu määrä verkkosivustoja, joita voit lisätä, rajoitetut sähköpostitilit, käytön ja kaistanleveyden rajoitukset, ja se on vähemmän turvallinen. Jaettu hosting-tili luodaan jakamalla web-palvelin satoihin tai tuhansiin pieniin tiliin, jotka jakavat palvelimen resurssit, kaistanleveyden ja tallennustilan.

VPS-hosting: virtuaalinen yksityinen palvelin on samanlainen kuin jaettu tili, mutta siinä on paljon lisäominaisuuksia. VPS: n tapauksessa web-palvelin on osioitu vain pariin tiliin, joissa nämä tilit jakavat saman palvelimen, mutta niillä on omat allokoidut resurssinsa. Jokaisella VPS-tilillä voi olla erilainen ohjelmisto, ja se voidaan konfiguroida riippumattomasti muista samassa palvelimessa ylläpidetyistä tileistä.

Dedicated hosting: Jos kyseessä on omistettu isäntätili, puhumme tosiasiassa koko web-palvelimen vuokraamisesta kaikilla resursseilla, kaistanleveydellä ja tallennustilalla. Omistetun palvelimen hinta voi alkaa 120 dollarista kuukaudessa, ja tämä ei sisällä asennus- ja muita ohjelmistojen lisenssimaksuja. Vaikka erillisen palvelimen kustannukset ovat erittäin kalliita, se antaa käyttäjilleen räätälöidä ja optimoida palvelimen täysin omiin tarpeisiinsa. Se tarjoaa myös korkeimman mahdollisen turvallisuuden, suorituskyvyn ja joustavuuden.

Pilvipalvelu: on eräänlainen ”uusi” hosting-tyyppi, josta on tullut erittäin suosittua viime vuosina. Kun lataamme verkkosivustomme tai tiedostojamme pilveen, ryhmittelemme ne todella eri puolilla maailmaa sijaitseville palvelimille. Emme voi kuin käyttää näitä tiedostoja mistä tahansa yhdistämällä pilvipalveluiden tilillemme. Tämän tyyppistä majoitusta käytetään enimmäkseen arkaluontoisten tietojen tallentamiseen.

Ylläpito hosting: valitaan usein verkkovastaavien kautta, joilla ei ole aikaa tai teknistä tietämystä järjestelmän tai palvelimen hallinnasta. Hallittujen web-isännöintien yhteydessä saat palvelimen vuokraamisen lisäksi tukea myös isännöintipalveluntarjoajalta, ja he huolehtivat myös ohjelmistopäivityksistä sekä web-palvelimen turvallisuudesta. Suurinta osaa esiasennettujen ohjelmistojen, kuten cPanelin, mukana olevista web-hosting-tileistä hallitaan, joten sinun ei tarvitse etsiä erityisesti tällaista palvelua, kun etsit hosting-suunnitelmaa.

Kuinka valita oikea hosting-suunnitelma?

Tässä vaiheessa luultavasti olet jo yllättynyt kaikista yllä lukemistasi tiedoista. Saatat ajatella, että hosting-suunnitelman valitseminen on vaikeaa, mutta itse asiassa se on erittäin helppoa, jos tiedät mitä etsit. Tässä on joitain erittäin helppoja vastauskysymyksiä, jotka opastavat sinua oikeaan hosting-suunnitelmaan:

Kun tarvitsen jaettua hosting-palvelua?

Useimmissa tapauksissa, jos rakennat yksinkertaista henkilökohtaista tai kaupallista verkkosivustoa, yksinkertaista blogia tai pientä verkkokauppasivustoa, tarvitset vain jaetun tilin. Jaettu hosting pystyy tukemaan vähäliikenteistä verkkosivustoa ja voi myös tarjota sinulle suuren turvallisuuden, mutta jaetun suunnitelman vakaus ei ole kuitenkaan niin hyvä, ja voi tapahtua, että verkkosivustosi hidastuu ajoittain. Aluksi mielestäni jaettu tili riittää jokaiselle aloittelijalle.

Kun tarvitsen VPS: n?

Kun verkkosivustosi liikenne ylittää tietyn määrän päivittäisiä käyntejä, sinun on todennäköisesti päivitettävä VPS-isännöintiin. Jos sinulla on verkkokauppasivusto ja yrityksesi luottaa kokonaan tähän verkkosivustoon, sinun kannattaa ehkä harkita VPS: n valitsemista alusta alkaen ja välttää jaettua hosting-palvelua. Verkkoyhteisön verkkosivustoissa, kuten foorumeissa, on myös suositeltavaa käyttää VPS-tiliä.

Kun tarvitsen erillisen palvelimen?

Jos olet pieni tai keskisuuri yritys, palkkaat pari ihmistä ja käytät kiireistä verkkosivustoa, et todennäköisesti tarvitse erillistä palvelinta, mutta jos aiot investoida verkkosivustojen liikenteeseen ja odotat saavasi paljon sivukuormituksia seuraavana ajanjaksona VPS ei todennäköisesti seiso ja sinun on päivitettävä omaan palvelimeen. Tätä hosting-tyyppiä käytetään myös verkkosivustoissa tai verkkosovelluksissa, jotka vaativat paljon palvelinresursseja, käyttävät suurta kaistanleveyttä ja tarvitsevat suurta suojausta (luottokorttien käsittelyyn ja asiakastietojen tallentamiseen).

Tarvitsenko pilvipalvelua?

Jos verkkosivustollasi on maailmanlaajuinen yleisö ja haluat tarjota käyttökokemuksen niille asiakkaille, jotka käyttävät verkkosivustoasi palvelimen sijaintimaan ulkopuolella, sinun kannattaa ehkä harkita pilvipalvelupalveluiden käyttöä. Kun lähetät verkkosivustosi pilveen, ryhmität pohjimmiltaan tiedostot palvelinverkon kautta ympäri maailmaa, ja kun käyttäjä käyttää sivustoasi, hän muodostaa yhteyden lähimpään palvelimeen sijaintiinsa. Joten tällä tavalla sivustosi toimii paljon nopeammin myös ulkomaisille käyttäjille. Ota huomioon, että pilvipalvelu ei ole tarkoitettu arkaluontoisten tietojen tallentamiseen, joten luultavasti et halua tallentaa asiakkaasi henkilökohtaisia ​​tietoja pilveen.

Tarvitsenko hallittua isännöintiä?

Kuten edellä mainitsin, ostaessasi isäntätiliä, johon on jo asennettu jonkinlainen ohjauspaneeli tai käyttöjärjestelmä, se on hallittu isännöinti. Joten jos ostat jaetun tai vps-tilin cPanelilla, ostat hallittua hosting-palvelua. Tarvitsetko sitä? Mielestäni on helpompaa ja nopeampaa työskennellä hallitun isäntätilin kanssa ja saat tarvittavan lisätuen.

Valmiina aloittamaan oma verkkosivusto?

aloita verkkosivustosi

Jos olet valmis aloittamaan ensimmäisellä verkkosivustollasi, tässä on nopea ja helppo tapa valita verkkotunnus, kirjautua hosting-tilille ja julkaista verkkosivustosi vain muutamalla napsautuksella:

 1. Käy BlueHost.com-sivustossa ja saat erityisen alennuksen linkkimme kautta
 2. Valitse hosting-paketti ja ilmainen verkkotunnus
 3. Anna laskutus- ja maksutietosi ja osta hosting-suunnitelma
 4. Odota vahvistusviestiä ja kirjaudu sisään hosting-tiliisi
 5. Kirjaudu sisään BlueHostin ohjauspaneeliin ja asenna WordPress verkkosivustollesi (Kuinka luoda WordPress-verkkosivusto)
 6. Kirjaudu WordPress-sivustollesi ja muokkaa sitä haluamallasi tavalla
 7. Kirjoita ja julkaise sisältöä ja aloita verkkosivustosi mainostaminen

Täältä löydät koko vaiheittaisen prosessin kuvakaappauksilla.

Kuten huomaat, on erittäin helppoa luoda oma verkkosivusto ja hankkia ammattimainen sähköpostiosoite. Edellä mainittu opetusohjelma antaa sinulle lisätietoja verkkosivun luomisesta BlueHostin ja WordPressin avulla. BlueHost on loistava isännöintipalveluntarjoaja, jolla pääset alkuun nopeasti, mutta jos etsit kehittyneempää ja ominaisuuksiltaan täydellistä hosting-suunnitelmaa, sinun kannattaa tutustua hosting-arvosteluiden osioon.

Toivottavasti tämä artikkeli on auttanut sinua ymmärtämään verkkosivustojen toimintaa, mitä verkkotunnus on ja kuinka nämä kaikki muodostavat yhteyden web-hosting-tiliin. Jos sinulla on vielä kysymyksiä, älä epäröi jättää kommenttia alla, yritämme vastata kaikkiin huolenaiheisiisi.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map