Kuinka luoda verkkosivusto WordPressillä?

kuinka rakentaa verkkosivusto WordPressin avulla


Verkkosivun rakentaminen ei ole koskaan ollut näin helppoa. Koska Internetissä on saatavilla niin paljon verkkosivustojen työkaluja, kuka tahansa voi luoda sivuston muutamassa minuutissa. Tässä opetusohjelmassa esitän sinulle kuinka rakentaa pieni ja ammattimainen sivusto käyttämällä suurta sisällönhallintajärjestelmää, WordPressiä.

WordPress on suosituin avoimen lähdekoodin CMS, jota yli 75 miljoonaa verkkosivustoa käyttää. Jotkut johtavista mediasivustoista, kuten TechCrunch, TheNewYorker, MTV News; yritykset, kuten Time Inc, Fortune, Google ventures meille WordPress verkkosivustolleen. Tämän ohjelmiston käyttö on niin monipuolista; sitä voidaan käyttää mihin tahansa ajateltuihin blogeihin ja verkkokauppoihin.

Tässä opetusohjelmassa kerrotaan sinusta koko prosessista WordPressin asentamisesta ensimmäisen viestin julkaisemiseen itse isännöimällä verkkosivustolla. Samalla saat myös vinkkejä ja auttaa sinua löytämään ammattimaisen WordPress-teeman sivustollesi. Aloitetaan!

1. Valitse hyvä WordPress-hosting-suunnitelma

Minkä ohjelmiston avulla valitsetkin verkkosivustosi luomiseen, haluat ostaa isäntäpalveluntarjoajan, joka tarjoaa sinulle hyvää tukea, upeita ominaisuuksia, hyvää suorituskykyä ja palvelimen käytettävyyttä kohtuuhintaan. Kun valitset WordPress-palvelupalvelupalvelua, tarvitaan erityistä huomiota: jos olet uusi WordPress-palvelu, tarvitset yrityksen, joka tukee ohjelmistoa suuresti, joten voit luottaa jokuin, kun sinulla on kysyttävää. Tukipalvelun lisäksi palvelimen suorituskyky on myös tärkeä. Hyvin optimoitu palvelin voi muuttaa verkkosivustosi latausaikaa.

1.1 Millaista isäntäpakettia tarvitset WordPress-verkkosivustoon?

Ensinnäkin, kun olet vasta aloittamassa verkkosivustolla, riittää, kun hankit jaetun isännöintisuunnitelman sellaiselta hosting-yrityksestä, kuten BlueHost tai InMotion Hosting, joka tukee WordPressiä ja jolla on myös WP: lle optimoituja hosting-suunnitelmia. Verkkosivustosi kehittyessä ja vastaanottavan yhä enemmän liikennettä, sinun pitäisi siirtyä VPS-suunnitelmaan. Joten valitseminen isäntäyritys, jolla on laaja valikoima suunnitelmia, on myös hyvä päätös.

Jos rakennat verkkokauppaa, foorumia tai muunlaista verkkosivustoa, joka käyttää paljon palvelinresursseja, luultavasti paras veto on VPS-suunnitelma alusta alkaen, kuitenkin blogi tai yksinkertainen yritysesittelysivusto, joka saa 300- 500 kävijää päivässä, voi elää jaetulla suunnitelmalla.

2. Kuinka asentaa WordPress?

On olemassa kaksi vaihtoehtoa asenna WordPress Web-tilille: manuaalinen ja automaattinen asennus. Manuaalinen asennus sisältää enemmän vaiheita ja vaatii jonkin verran kokemusta, kun taas automaattinen asennus luo automaattisesti tietokannan, lähettää tiedostoja ja muodostaa yhteyden; käyttäjän vuorovaikutusta vaaditaan edelleen ns. yhden napsautuksen asennuksen yhteydessä, mutta vain sivuston nimen ja järjestelmänvalvojan sisäänkirjautumistietojen määrittämiseen.

Vaikka suurin osa web-hosting-yrityksistä tarjoaa WordPress-asennuksen yhdellä napsautuksella, jotkut saattavat silti unohtaa tämän ominaisuuden ohjauspaneelistaan. Jos olet aloittelija web-isännöinnissä ja sivuston rakentamisessa, sinun tulisi valita WordPress-hosting, kuten BlueHost, joka tarjoaa asennuksen yhdellä napsautuksella.

2.1 Asenna WordPress manuaalisesti

Luodessasi uutta verkkosivustoa WordPressillä, sinun tulee aina käyttää uusinta versiota. Koska WP on avoimen lähdekoodin ohjelmisto, voit ladata sen ilmaiseksi WordPress.org; Kun lataus on valmis, lähetä arkistoitu tiedosto verkkopalvelimellesi FTP-asiakasohjelman avulla tai ohjauspaneelin FileManager-sovelluksen kautta. Jos sinulla ei ole FTP-tiliä, luo se vain isännän ohjauspaneelissa.

lataa uusin WordPress-versio

Kun WordPress-tiedostojärjestelmän lataus on valmis, purkaa se FileManager-työkalun Pura-toiminnon avulla. Varmista, että tiedostot sijaitsevat verkkosivustosi juurihakemistossa, äläkä asenna tiedostoja alikansioon, kuten yourwebsite.com/wordpress; tämä toimii edelleen hyvin, mutta URL näyttää sivuston käyttäjälle ruma.

Luo välin MySQL tietokantaa ja käyttäjää käyttämällä isäntän ohjauspaneelin tarjoamaa ohjattua tietokantatoimintoa. Luo vahva salasana ja tallenna se jonnekin (muistilappuun), koska sitä tarvitaan myöhemmin. Aseta tietokannan käyttäjäksi ”Kaikki oikeudet”, muuten asennus ei ole mahdollista.

luoda WordPress-tietokanta ja käyttäjä

Kun tietokanta on luotu ja tiedostot ovat paikoillaan, siirry verkkotunnuksellesi ja aloita asennus. Valitse kieli, aseta tietokannan nimi, käyttäjä ja salasana, aseta verkkosivuston nimi, järjestelmänvalvojan käyttäjä ja salasana (tätä käytetään kirjautumiseen ohjauspaneeliin, joten valitse vahva, mutta helppo muistaa salasana) ja viimeistele asennus.

kuinka WordPress asennetaan manuaalisesti

Kun asennus on valmis, siirry WordPress-hallinta-alueelle verkkosivustossasi.com/wp-admin käyttämällä aiemmin asennuksen aikana luomia järjestelmänvalvojan kirjautumistietoja. Nyt olet valmis luomaan uusia viestejä, lähettämään kuvia, muuttamaan mallia ja lisäämään laajennuksia (näytän nämä yksityiskohdat vähän myöhemmin).

2.2 Asenna WordPress automaattisesti

WordPressin automaattinen asennus ei tarkoita, että se olisi handsfree. Joudut vielä määrittämään pari asiaa, mutta tiedostojen lähettäminen, tietokantojen luominen ja yhdistäminen tapahtuu käyttämäsi työkalun avulla. Sinun on edelleen asetettava sivuston nimi, järjestelmänvalvojan sisäänkirjautumistiedot ja sähköpostiosoite. Eri palveluntarjoajat käyttävät yleensä samaa työkalusarjaa WP-asennukseen, esimerkiksi tässä on lyhyt video, joka osoittaa, kuinka helppo on asentaa WordPress BlueHost-jaettuun suunnitelmaan käyttämällä heidän yhden napsautuksen asennusohjelmistoaan.

3. Asenna WordPress-sivustosi

WordPress ei ole mukana laatikossa, mikä tarkoittaa, että voit käyttää sitä heti asennuksen jälkeen ilman mukautuksia tai asetusten muuttamista. Jos kuitenkin rakennat ammatillista verkkosivustoa WordPressin kanssa ja haluat verkkosivustosi näyttävän hyvältä ja sijoituksiltasi hyvältä hakukoneissa, sinun on tehtävä joitain muutoksia oletusasetuksiin. Oletusasennuksen asetusten muuttaminen on yksinkertaista, samoin kuin suunnittelun muuttaminen ja sisällön lisääminen. Seuraavassa osiossa esitän askel askeleelta kuinka tehdä oikeat toimivat muutokset.

3.1 Yleiset asetukset, keskustelu, media ja pysyvät linkit

Wordpressin yleiset asetukset -sivu

Aloita “Yleiset” -asetuksista, joissa voit määrittää verkkosivuston otsikon, muuttaa tunnisteen, asettaa päivämäärän ja ajan muodon. “Kirjoittaminen” -asetussivulla voit määrittää artikkeleillesi oletusluokan ja postimuodon. On myös mahdollista perustaa postipalvelin, jos haluat lähettää uuden viestin sivustoosi sähköpostitse.

”Lukeminen” -asetussivulla voit tehdä staattisen etusivun ja valita, mikä sivu tulee verkkosivustosi aloitussivuksi. Täällä voit myös asettaa, kuinka monta viestiä näytetään luokka- tai blogisivulla, sekä asettaa hakukoneiden indeksointivaihtoehto. Oletuksena hakukoneet indeksoivat jokaisen WordPress-asennuksen; Jos haluat estää hakukoneiden indeksoivan verkkosivustosi käynnissä olevan työn tai muun syyn takia, sinä ajanjaksona voit estää hakukoneita ajamaan verkkosivustosi hakutuloksissa.

“Keskustelu” -asetussivulla voit asettaa kommentointijärjestelmän. Jos et halua, että ihmiset kommentoivat viestejäsi, poista vain kommentit ja pingbacks käytöstä. On myös mahdollista sulkea automaattisesti kommentointimahdollisuus tietystä viestistä tietyn ajan kuluttua. Aina kun joku kommentoi yhtä viestiäsi, sinulle ilmoitetaan siitä sähköpostitse; luultavasti et halua, että postilaatikkosi olisi täynnä kommentti-ilmoitusta, joten suosittelen, että poistat tämän vaihtoehdon käytöstä alusta alkaen.

Poista kommentit sähköpostitse ilmoitus WordPress

”Media” -sivulla voit asettaa ladattujen kuvien pikkukuvien koon ja järjestää nämä valokuvat kansioihin.

Permalinks-sivu on mielestäni tärkein asetussivu; Täältä voit määrittää, miltä verkkosivustosi linkkirakenne näyttää. On tärkeää asettaa linkit olemaan hakukoneystävällisiä, koska tällä on valtava vaikutus verkkosivustosi sijoituksiin ja haun näkyvyyteen. Hyvä pysyvän linkin rakenne helpottaa hakukoneiden indeksointia ja luokittelua verkkosivustollesi.

aseta pysyvän linkin rakenne WordPressiin

3.2 Muuta mallia, aseta mukautettu teema

Wordpress-ulkoasuteemat ja widgetit

Oletuksena WordPress on varustettu yksinkertaisella, mukavalla suunnittelulla. Tätä teemaa voidaan mukauttaa: se voi muuttaa värejä, asettaa sivuston otsikon ja tunnisteen, asettaa otsikon ja taustakuvan, lisätä ja poistaa widgettejä tai asettaa staattisen etusivun. Tämä teema on herkkä, joten verkkosivustosi näyttää hyvältä myös älypuhelimissa ja pöydissä.

vaihda WordPressin oletusteema

Oletusteema on hieno, mutta sen vaihtoehdot ovat erittäin rajalliset. Se näyttää myös erittäin selkeältä. Jos haluat erottua joukosta, luultavasti räätälöity teema voi auttaa sinua luomaan ammattimaisen ja ainutlaatuisen suunnittelun sivustollesi. Uuden teeman lisääminen on erittäin helppoa WordPressissä: ”Ulkonäkö > Teemat-osio, napsauta Lisää uusi -painiketta ja valitse teema WordPress-teemahakemistosta. Nämä teemat ovat saatavilla virallisella WordPress.org-verkkosivustolla ja niitä voidaan käyttää ilmaiseksi. On suositeltavaa käyttää vain ilmaisia ​​teemoja WordPress-hakemistosta, koska nämä mallit tarkistetaan ja tarkistetaan haittaohjelmien varalta.

Jos haluat verkkosivustosi olevan ainutlaatuinen etkä halua käyttää teemaa, jota miljoonat verkkosivustot ovat jo käyttäneet, voit valita premium-teeman. Osta aina WordPress-teemoja luotettavista lähteistä, kuten ThemeForest tai ElegantThemes. A: n käytön edut palkkio WordPress-teema yli ilmainen WordPress-teema on, että kehittäjä tukee maksettua suunnittelua, sitä päivitetään usein ja siinä on paljon enemmän räätälöintivaihtoehtoja. Tässä on kuvakaappaus premium-teemasta, jolla on mukautettu etusivun asettelu, jossa on sisäänrakennettu diaesitys, kirjautumislomake, interaktiivinen tuotenäyttö, mukautetut widgetit ja integrointi WooCommerce-palvelun kanssa (WordPressin suosituin ostoskorin laajennus):

esikatselu ammattimaisesta premium WordPress-teemasta

3.3 Lisää widgetit teemaasi

WordPressin widgetit antavat sinulle mahdollisuuden lisätä erilaisia ​​toimintoja ja sisältöä teeman tietyille alueille. WordPressiin on asennettu joitain oletuswidgettejä, ja uusien teemojen ja laajennusten asentaminen voi lisätä uusia widgettejä. Voit hallita niitä sinun on käytettävä ”Ulkonäkö > Widgetit ”-sivu. Täältä näet kaikki käytettävissä olevat widgetit ja alueet. Vedä ja pudota -toiminnolla voit helposti aktivoida ja deaktivoida widgettejä. Widget-alueet on ennalta määritetty teemaasi, yleensä function.php-tiedostoon.

setup WordPress-widgetit

3.4 Asenna laajennukset WordPress-sivustoosi

Monet sekoittavat laajennukset widgetteihin. Ero näiden kahden välillä on se, että vaikka widgettejä käytetään sivupalkeissa tai muilla alueilla, tukididgetit ja niitä käytetään enimmäkseen “ulkoasuun”, laajennuksia käytetään laajentamaan koko verkkosivuston toimivuutta. Jotkin laajennukset voivat lisätä järjestelmään uusia widgettejä, jotka voidaan julkaista tietyille alueille.

Plugins voidaan asentaa ja hallita kojetaulun “Plugins” -osiossa.

Asenna plugins WordPressiin

WordPress-laajennushakemistossa on yli 40 000 ilmaista laajennusta. Jos haluat rakentaa verkkokaupan, lisätä diaesityksen sivustoosi, luoda arviointijärjestelmän, optimoida yksittäisiä sivuja hakukoneille, luoda mukautettuja yhteyslomakkeita, tilauslomakkeita tai varauslomakkeita tai nimetä sen, on saatavilla plugin se. Jotkut monimutkaisemmat laajennukset voivat olla saatavana vain maksullisina lisäosina.

3.5 Lisää viestejä ja sivuja

Viimeinkin olemme kohdassa, jossa voimme julkaista ensimmäisen artikkelin. Kohdassa ”Viestit > Lisää uusi ”-osiossa voit lisätä uuden viestin ja luokitella sen. Oletuksena jokainen viesti luokitellaan luokittelemattomaan luokkaan. Todennäköisesti haluat muuttaa nimeä tai lisätä ylimääräisiä luokkia Viesteihin > Luokat ”-sivu.

Lisää uusia viestejä WordPressiin

Viestejä käytetään tietyn luokan asuttamiseen, kun taas sivuja käytetään yhden sivun luomiseen, kuten yhteystiedot, tiedot, käyttöehdot tai muut sivut, jotka eivät todellakaan sovi luokkaan, mutta jotka ovat silti tärkeä osa verkkosivustoa. Luo uusia sivuja siirtymällä kohtaan Sivut > Lisää uusi ”-osa WordPress-hallintapaneelissa.

lisätä uusia sivuja WordPressiin

3.6 Aseta viesti tai sivu

Viestin ja sivun asetukset ovat hyvin samankaltaiset, joten yhdistän ne yhdessä. Kun luot uutta viestiä tai sivua WordPressissä, sinun on työskenneltävä editorin kanssa. Editor on hyvin yksinkertainen, jos tunnet tekstieditoriohjelmistot, kuten OpenOffice tai Microsoft Office, pystyt myös käyttämään tätä. Tässä editorissa voit asettaa otsikon, URL-osoitteen, ladata esitellyn kuvan, luoda gallerian ja lisätä sisältöön. Jos mallilla voi olla useita sivun asetteluja, voit luokitella viestit tai lisätä tunnisteita teemaan. On myös mahdollista asettaa artikkeleidesi julkaisupäivä, esimerkiksi jos olet lomalla, ja olet jo luonut sisällön, sinun ei tarvitse julkaista kaikkea sitä ennen lähtöä, vaan voit asettaa mukautettu julkaisupäivä jokaiselle artikkelille. Tällä tavalla lukijat nauttivat kirjoituksistasi, kun juot cocktailiasi jossain rannalla.

lisää esitelty kuva WordPress-viestiin ja sivuille

Oletko valmis aloittamaan WordPressin käytön?

Toivon todella, että tämä opetusohjelma on auttanut sinua luomaan ensimmäisen vaikutelman WordPressistä ja päättämään, onko tämä oikea verkkosivustojen rakennusalusta sinulle ja projektillesi. Jos luulet WordPressin olevan hyvä valinta ja olet valmis aloittamaan, hanki isännöintisuunnitelma BlueHostilta, rekisteröi ilmainen verkkotunnus, asenna WordPress verkkotunnuksellesi, tee tarvittavat muutokset ydinasennukseen ja aloita sisällön lisääminen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map