Útmutató a tökéletes domain név kiválasztásához és regisztrálásához

válassza a legjobb domain nevet


Az interneten való navigálás során nem igazán gondolkodunk azon, hogy hogyan kerülünk a weboldalakba. Alapvetően egy weboldalhoz IP-cím vagy domain név segítségével lehet hozzáférni. Mivel az IP-címeket nem könnyű megjegyezni, domainneveket használunk bizonyos webhelyekre, például a Google, a facebook vagy a Twitter elérésére. A domain névnek három összetevője van: a név, a pont és a kiterjesztés. A domain nevet magánszemélynek vagy társaságnak kell regisztrálnia, és általában egy éves regisztráció vagy egy egyszeri díj fizetendő. Nem lehet domain név többször regisztrálni, vagy már létező név is regisztrálható. Lehet, hogy bonyolultnak hangzik, de az alábbiakban elmagyarázom, hogyan működik a domain regisztráció, és hogyan kell kiválasztania a megfelelő nevet és kiterjesztést webhelye számára.

Jó domain név és kiterjesztés kiválasztása

A domain név üzlet hatalmas! Minden nap domainek ezreit regisztrálják, vásárolják és továbbítják. A legnépszerűbb felső szintű domain kiterjesztés a COM, amelyet a NET, ORG és BIZ követ. Ezeket a kiterjesztéseket leginkább a nemzetközi weboldalakon használják, de vannak más országspecifikus kiterjesztések, például az Egyesült Államok, a CO.UK, DE, ES és még sok más.

A domain kiterjesztés kiválasztása előtt jó tudni, hogy mi lesz a webhely célközönsége. Ha webhelye információt szolgáltat, szolgáltatást nyújt vagy árut értékesít egy adott országban, akkor valószínűleg arra kell összpontosítania, hogy országspecifikus kiterjesztést szerezzen, ha globálissá szeretne válni; a COM-domain lenne a legjobb választás.

Miután döntött a kiterjesztésről, megpróbálhat jó domainnevet találni. Vagy regisztrálhatja a nevét, ha személyes blogot kíván futtatni, vagy a cég nevét, ha webhelyet készít vállalkozása számára. Ha webhelye egy adott témáról szól, regisztrálhat kulcsszavakat vagy a témához kapcsolódó kifejezéseket domain névként. Ez valóban a képzeletétől és a domain név elérhetőségétől függ.

A rendelkezésre álló domainnevek lekérdezésének legegyszerűbb módja egy domain név regisztráló cég, például a Name.com vagy a Namecheap használata. Nagyon jó regisztrációs és megújítási arányokat kínálnak, és a kiterjesztések széles skáláját is regisztrálják.

Jó üzleti domain név kiválasztása

Ha üzleti vállalkozást működtet, szolgáltatásokat vagy termékeket árusít online, valószínűleg gondolkodnia kell egy márkaépítésről. Egy olyan márka, amely könnyen megjegyezhető, kiemelkedik, képviseli az Ön vállalkozását és jól hangzik.

Próbálja meg elkerülni a számokat és kötőjeleket, mivel ezek a felhasználók számára a legtöbb felhasználó számára nem szakszerűek, és könnyen összekeverhetők, így potenciális ügyfeleit átirányíthatja egy másik, hasonló névvel rendelkező céghez, de szám vagy kötőjel nélkül.

Ne használjon már regisztrált márkaneveket, mert ez rossz üzleti gyakorlat, másodszor inkább elveszíti a védjegytartományt, vagy peres eljárást indíthat a védjegytulajdonos ellen..

Próbáljon meg egy .COM domaint szerezni, és ha valóban komolyan veszi vállalkozását, akkor esetleg szeretné regisztrálni az összes legfelső szintű domaint (TLD) a márka védelme érdekében. Nem kell regisztrálnia az összes kiterjesztést, csak azokat, amelyeket fontosnak tart.

Ne felejtse el időben megújítani domainneveit, különben elveszítheti őket, és soha nem lesz képes helyreállítani. A domain regisztrátorok e-mailben mindig többször értesítik Önt, amikor a domain lejár.

Már létező domain regisztrálása?

Kétféle módon lehet hozzáférni egy olyan domain névhez, amelyet egy másik személy már regisztrált. Mehet nagy utat, és megvárhatja, amíg a domain lejár, remélve, hogy az előző tulajdonos nem fogja megújítani. Valószínűleg nem fogja megkapni a kívánt domaint ilyen módon. A másik lehetőség az, hogy felveszi a kapcsolatot a domain tulajdonosával, és meggyőzi őt arról, hogy eladja a domain neked egy jó üzlet ajánlatával. A domain megvásárlása valakitől valóban drága lehet, és a legtöbb esetben nem éri meg, de mindig érdemes kipróbálni, ha valóban megszállottja vagy az adott név.

Privát domain regisztráció

A domain név regisztrálásakor valós adatokat kell megadnia: nevét, címét, telefonszámát, e-mail címét, cégnevét stb. A nyilvánosság számára elérhető lesz, kivéve, ha adatvédelmi szolgáltatást használ. Pótdíj ellenében védheti magánéletét, és elrejtheti személyes adatait a nyilvánosság előtt. Ez azért előnyös, mert nem kap spam üzenetet az e-mail címére, vagy késő este nem fog telefonhívást külföldiektől, akik csak felveszik a telefonszámát a whois adatbázisból.

Szakértői tanácsok a domain regisztrációval kapcsolatban

Mint már említettük, a legjobb a .COM regisztrálása, ha elérhető, ha nem, akkor más felső szintű kiterjesztésekkel együtt. Mindig használjon megbízható regisztrátorokat, és ne válassza azokat a vállalatokat, amelyeket az ICANN nem akkreditált.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map