Ingyenes webtárhely előnyei és hátrányai – fontolja meg az ingyenes tárhely-tervet?

profi-cons-free-web-tárhely


A webtárhely elkerülhetetlenül egy olyan téma, amelyet figyelembe kell vennie egy új webhely elindításakor, függetlenül annak típusától vagy tárgyától. A legjobb hosting szolgáltatást ott nem könnyű megtalálni. Végül is, a világ minden tájáról több száz szolgáltatás található különböző cégektől.

Számos lehetőség közül választhat: megosztott tárhely, VPS-tárhely, dedikált tárhely és akár e-kereskedelem-tárhely (és még sokan mások). De ebben a cikkben áttekintjük egy tárhelyszolgáltatást, amelyet gyakran kihagyunk az egyenletből: ingyenes web hosting.

INGYENES WEB-HASZNÁLATOK alatt teljesen ingyenes webhely tárolását értem. Alapvetően a vállalkozás által kínált teljes csomag ingyenesen használható, anélkül, hogy egy fillért kellene fizetnie.

De felteheti magának a kérdést, miért lenne jó ötlet a cégek számára ingyenes tárhelyet biztosítani az emberek számára, amikor felszámíthatják azért? Végül is túl jónak tűnik, hogy igaz legyen.

Legalább 2 nagy oka van annak, hogy a cégek miért kínálnak ingyenes tárhelyet, majd később meglátjuk, miért lehet ez Önnek is jó.

Ingyenes tárhely marketing módszere

Ez könnyen az első és legnépszerűbb ok, amiért sok vállalat ingyenes hosting szolgáltatásokat kínál. De mit jelent pontosan??

Számos házigazda ingyenes tárhelyet kínál próbaidőszakként vagy ingyenes csomagként, amely lehetővé teszi ügyfelei számára, hogy megszokják az általuk kínált szolgáltatásokat. Sok esetben a próbacsomag nem teljes értékű tárhelyszolgáltatás. Ez csak annyira elérhető, hogy a felhasználók elég magabiztosak legyenek, hogy versenyképes áron megvásárolják a rendes tervet.

Mivel ilyen, nagyon sok ingyenes tárhelyszolgáltatás működik korlátozott ideig. A próbaidőszak lejártakor azonban a szolgáltatás használatáért fizetni kell.

Egy másik marketing módszer, amelyet a cégek használnak az ingyenes webtárhelyre támaszkodva, az a stratégia, amellyel hirdetéseket helyeznek el a weboldal elrendezésében anélkül, hogy lehetősége lenne azokat eltávolítani az ingyenes tervből.

Ha webhelye egyre nagyobb és népszerűbb, akkor ez nagyon bosszantóvá válhat. Tehát a legjobb, ha prémium hosting csomagot keres.

Ingyenes tárhelyszolgáltatás tesztelése

A tesztelés a második ok, amiért oly sok vállalat kínál ingyenes tárhelyszolgáltatást. Sokan ingyenes webtárhely-szolgáltatásokat kínálnak, amikor új szolgáltatást akarnak kipróbálni, amelyet később rendszeresen nyújtanak..

Mivel ingyenesen kínálják, több száz és valószínűleg több ezer ember jelentkezik fel, és így a vállalat kipróbálhatja ezt az új szolgáltatást a való világban a valódi felhasználókkal.

Mivel a tesztelésről beszélünk, az ilyen módon nyújtott tárhely hónapok alatt eltűnik az internetről. A másik helyzet, amely nagyon gyakran előfordul, hogy a vállalatok díjat számítanak fel egy szolgáltatásért, amelyet korábban ingyenesen nyújtottak, mert még mindig tesztelési szakaszban volt..

Mindenesetre továbbra is feliratkozhat ingyenes tárhelyszolgáltatásra. Nem minden társaság kéri fizetni egy bizonyos időszak lejártát követően. Tehát ezt szem előtt tartva nézzük meg néhány pozitív szempontot egy webhely ingyenes tervtárolásában. Ezt követően felsorolunk néhány hátrányt is ehhez a módszerhez.

Az ingyenes tárhely előnyei

Az első és legfontosabb pozitív (teljesen nyilvánvaló), amelyet meg kell említenem, az árképzés: ami nem létezik. Igen, elvégre sok ember számára a szolgáltatás teljes egészében ingyenes. De miért ez különösen jó az Ön konkrét esetben?

Nos, gondolj csak bele! Amikor elindít egy új weboldalt, nem lesz több ezer látogatója a get-go szolgáltatásból. Az odaérkezés időt és energiát igényel. Mivel ez a helyzet, a webhelyről történő pénzkeresés nem lesz valóság, amíg nem növekszik olyan nagyra és népszerűvé, hogy ez megtörténjen. .

Tehát a lényeg az, hogy sok pénzt egy új weboldalra helyezni nem túl bölcs. Ehelyett jobb ötlet lehet egy ingyenes webtárhely-fiók megszerzése mindaddig, amíg el nem indul és állandó látogatói jövedelemmel rendelkezik.

Természetesen, ha a webhely népszerűsége túlságosan növekszik, akkor a legjobb, ha keres egy fizetett, speciális tárhelyi tervet, amely megfelel az Ön webhelyének minden igényének, hogy megfelelően működjön..

A következő profi, amely az ingyenes tárhelyhez tartozik, csak akkor igaz, ha Ön bizonyos típusú magánszemély. Ez furcsának tűnhet, de valójában igaz. Miről beszélek? Hadd mondjam el!

Ön olyan típusú ember, aki szereti mindent megoldani egyedül? Vagy szeretsz új technológiákat kísérletezni, és egyedül szokni? Ha ilyen típusú srác vagy lány, akkor az ingyenes tárhely jó ötlet lehet neked.

Ingyenes hostolási szolgáltatással nem lesz sok prémium szolgáltatás. És amikor azt mondom, hogy „prémium szolgáltatások”, akkor elsősorban az ügyfélszolgálatot értem. A legkiválóbb ügyfélszolgálat többnyire prémium lehetőség, szinte minden hosting cégnél.

De ha olyan személy vagy, mint amilyet fentebb leírtam, akkor nincs szüksége gyors és megbízható támogatásra a vállalattól. Az igazság az, hogy mindent megtanulhat egyedül, a támogató csoport segítség nélkül. Az egyetlen különbség: több időt vesz igénybe (az összeg 1 főtől a másikhoz viszonyítva relatív).

Ha így dolgozik, később, amikor valószínűleg feliratkozik egy fizetett tárhely-tervre, pontosan tudni fogja, hogy mit kell nyújtania a cégnek, és hogyan működik az egész tárhelykezelés.

Itt van az utolsó profi, amelyet megemlítek ebben a cikkben: amikor feliratkozik egy ingyenes tárhelyszolgáltatásra, akkor semmilyen szerződés nem köti Önt. Mivel a terv szabadon használható, ez azt jelenti, hogy bármikor befejezheti azt, amikor megfelelőnek látja.

A fizetett tárhelyszolgáltatással ellentétben, ahol meg kell szüntetnie egy bizonyos időszakot, amelyre feliratkozott, az ingyenes terv lehetőséget ad arra, hogy távozzon, amikor csak akarja..

Most menjünk a negatívokhoz.

Hátrányai ingyenes tárhely

Itt sok negatív aspektusról beszélhetünk (az internet tele van velük), de csak az igazán fontosokat említem, tehát pontosan tudja, mit várhat el egy ingyenes hosting tervtől.

Az első említésre méltó eset lehet maga a szolgáltatás, vagy legalábbis az, amit kínál Önnek. Széles körben beszélik arról, hogy egy ingyenes szolgáltatás, függetlenül annak típusától (hosting vagy sem) nem biztosítja ugyanolyan számú szolgáltatást, mint amit a fizetett nyújt. És sajnos, a webtárhelyen ez teljesen igaz.

A fizetett terv nagyjából mindent megtesz a webhely kezeléséhez. Csak néhányat sorolunk fel: SSD tárolóhely (akár korlátlan is) a gyors betöltéshez, ingyenes SSL tanúsítvány egy biztonságos webhelyhez (manapság kiemelkedően fontos), ingyenes professzionális e-mail fiókok, dedikált ügyfélszolgálat, 1 kattintásos telepítés sok ingyeneshez programok, weboldalkészítő platform, ingyenes domain név (ezt nem minden vállalat kínálja), és a lista tovább folytatódhat.

Tehát, ha azt szeretné, hogy ezeket a szolgáltatásokat a jelen szolgáltatás biztosítsa, akkor legjobb választani egy olcsó tárhely-tervet, amely ezeket a csomagban kínálja. Ingyenes szolgáltatással nem tudhatja (igen, megtörténik) biztosan, hogy mit fog belefoglalni.

A másik fontos negatív szempont a szolgáltatás minősége. Ne érts téged! Vannak minőségi ingyenes tárhelyszolgáltatások odakint. De valóban mélyre kell ásni, hogy megtaláld őket.

Sajnos sok esetben az ingyenes csomag nem minőségi szolgáltatás. Például a webhelye összeomolhat, miközben valaki használja. Vagy az alacsony üzemidőszám is a legtöbb ingyenes tárhely-terveknél gyakori probléma.

És az uptime nagyon fontos minden webhely számára, még akkor is, ha éppen elindította. A kiszolgálók rendelkezésre állásának ipari szabványa általában 99,9% / év. Ingyenes hostolási szolgáltatással a százalék jelentősen csökkenhet. Tehát tartsa ezt szem előtt, amikor ingyenes tárhelyet keres.

Következtetés

Most azt hiszem, nagyon jó ötlettel kell rendelkeznie arról, hogy mi az ingyenes tárhely, és miért választják a cégek ezt a szolgáltatást.

A legfontosabb: tudja, hogy miért lehet az ingyenes tárhely megfelelő választás bizonyos típusú emberek számára, és miért lehet rossz döntés másoknak.

A helyes döntés meghozatala érdekében elsősorban azon kell gondolkodnia, hogy mit vár el a tárhelyszolgáltatástól. Ha nem szeret túl sok funkciót, csak egy alapcsomagot, amely elegendő egy weboldal birtoklásához, és ön ugyanakkor nem is nagyon zavarja a rendelkezésre álló adatokat, az ingyenes tárhely rendben lehet az Ön számára..

Valamit, amelyet szintén figyelembe kell vennie, az kell, hogy a webhely zökkenőmentesen működjön. Kisebb, egyszerűbb webhelyek nagyon jól működhetnek egy ingyenes tárhely platformon. De a nagyobb és összetettebbeknek fizetett szolgáltatásra van szükségük a biztonsági mentésükhöz. Ha jó webhelyet keres üzleti vállalkozásának webhelyén, azt javaslom, hogy nézd meg a 20 legfontosabb tárhely-szolgáltató listáját, amelyek jó szolgáltatást kínálnak megfizethető áron..

Egyszerűen fogalmazva: az ingyenes tárhely nagyszerű kezdőknek, akik online vállalkozásukat 0 dolláros költségvetéssel szeretnék kezdeni. A vállalkozások számára az ingyenes webtárhely nem választható.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map