Hogyan lehet elindítani egy fotós portfólió webhelyet?

Start-operatőr-portfolió-honlap


Három alapvető összetevőre van szükség a jó fotózási vállalkozás indításához: a fotózás, a felszerelés és a marketing ismeretek. A marketing szempontjából az első lépés egy erős online jelenlét létrehozása annak érdekében, hogy több ember érje el szolgáltatásait.

Manapság minden vállalkozásnak létre kell hoznia saját webhelyét. Amikor az embereknek szükségük van valamire, általában megkeresi az interneten, felkeresnek egy adott weboldalt, vagy elkezdenek termékek megrendelését, vagy kapcsolatba lépnek az üzleti vállalkozással a szolgáltatással kapcsolatos további információkkal.

Az Ön üzleti vállalkozásának szüksége van egy fényképészeti portfólió webhelyre, és ebben a cikkben megmutatjuk Önnek, hogyan kell létrehozni. A fotósnak egyszerűen nem jobb módja a munkájának a közönség számára történő bemutatása, mint a portfólióval foglalkozó webhely. Ez nem csak hatékony módja az ügyfelek bővítésének, hanem nagyon egyszerűen beállítható. Nem számít, ha profi fotós vagy kezdő; a portfólióval foglalkozó webhely nagyszerű módja annak, hogy mindkét esetben népszerűsítse munkáját.

Meglepően sok fotós úgy dönt, hogy szolgáltatásait csak a közösségi média körüli köré fordítja. Facebook, Instagram vagy 500px oldalt hoznak létre, és ott töltik fel munkájukat. Ez az egyik módja az üzleti vállalkozás felépítésének, de biztosan nem a leghatékonyabb. Először meg fogjuk magyarázni, hogy miért kell minden független fotósnak létrehoznia egy portfólió-weboldalt. Ezután megmutatjuk neked az egyik legegyszerűbb módját annak elkészítéséhez.

Miért kellene elindítania a Photo Portfolio webhelyet??

fredrikclement-operatőr-portfolió-honlap

Forrás: fredrikclement.com

Sok fotós számára a nyilvánosság először látja fényképeit, amikor feltölti azt egy portfólióoldalon. Ha van egy szép fotógyűjteménye, akkor töltse fel őket a webhelyére, hogy a potenciális ügyfelek láthassák, mit várhatnak el szolgáltatásaitól. Az emberek kedves üzlethelyiségének bemutatása már jó marketing gyakorlat.

A helyzet az, hogy sokféle módon megmutathatja munkáját az interneten, így lehet, hogy nem egyértelmű egyértelmű, hogy miért kellene ezt megtenni egy weboldal létrehozásával. A következőkben a legnépszerűbb platformokról beszélünk, amelyeket a fotós a webhelyek helyett használ, és arról, hogy miként akadályozzák a sikerüket. Ezután sokkal könnyebb megérteni, hogy miért jobb a portfólióval foglalkozó webhely.

Fotós számlák a közösségi médián

Mint már említettük, a fotósok általában szeretnék feltölteni képeiket olyan webhelyekre, mint a Facebook, Instagram és 500px. Ezek a platformok meglehetősen népszerűek, de mindegyiknek ugyanaz a hátránya. Ön képes lesz arra, hogy elküldje munkáját az Önt követõ emberek köréhez, és talán még néhány csatlakozni fog, de továbbra is azokra az emberekre leszel korlátozva, akik ugyanazt a platformot használják.

Másrészről, a fotós vállalkozás fő célja az emberek vonzása, akiket egyáltalán nem érdekli a fotózás, hanem a fotós készségein alapuló szolgáltatások. A fent említett platformokon megoszthatja munkáját más fotósokkal, de a potenciális ügyfelek ritkán érdekelnek.

Nagyszerű dolog, ha fényképeit más fotósok is értékelik, de ha azt akarja, hogy vállalkozása növekedjen, akkor véletlenszerű embereket kell vonzania, akiknek szüksége van a szolgáltatásodra.

Fotók feltöltése az online piacra

istcokphoto

Forrás: istockphoto.com

Portfóliás webhely felállítása helyett jó ötletnek tűnhet, ha márkáját közzéteszi a címtárak és az online piacokon. Rengeteg esküvői piac van elérhető azok számára, akiknek fotósra van szükségük az esküvőre. Csak annyit kell tennie, hogy hozzáadja a hirdetését ezekre az oldalakra, és várja meg az ügyfeleket. Mint kiderült, ez meglehetősen hatástalan gyakorlat.

Amikor a fotósok felveszik a kapcsolatot a potenciális ügyfelekkel, megmutathatják a portfóliót, ha megosztják a linket a könyvtárat tartalmazó oldalukkal. Az ilyen kapcsolatok megosztását minden módon el kell kerülni. Noha a szolgáltatás iránt érdeklődő emberek képeket tudnak nézni néhány mintára, a fotósok mindenki számára megnehezítik a bérbeadást. Három különféle tényező befolyásolja döntéshozatali folyamatát:

 • Döntési fáradtság – Az ismételt döntéshozatal egy bizonyos pont után csak frusztrációt és fáradtságot okoz. Amikor az emberek fotósot vagy más szolgáltatást keresnek, inkább kerülnék a hosszú nap utáni döntéseket. Amit látni akarnak, az egyetlen, de vonzó megoldás a problémájukra. Már munkájuk során elegendő döntést kényszerítenek őket. Egy könyvtár összekapcsolásával nem igazán old meg egy problémát, hanem összezavarod őket, és a végeredmény az, hogy rossz döntést hoznak.
 • Nincs márkázási lehetőség – Mielőtt bármilyen vállalkozást indítana, kitalálnia kell a márkanevet, a logót és néhány ötletet egy adott stílusra vonatkozóan, amely a munka fémjele lesz. Mindezekre szükség van, ha erős márkát akarunk létrehozni. A szomorú tény az, hogy egy könyvtár nem lesz képes a márkáját megfelelően bemutatni a közönség számára.
 • Túl sok választás – Amikor az emberek felkeresik a fotósokat kereső könyvtárat tartalmazó oldalakat, örömmel veszi őket a rendelkezésre álló szakemberek hosszú listája. Senkinek nem tetszik, ha a választások végtelen listájával szembesül, mert gyakran képessé teszik őket, hogy döntést hozzanak. Ez egyszerűen lenyűgöző, ezért a legtöbb ember azonnal elhagyja ezeket a webhelyeket anélkül, hogy megnézte volna a kínálatot.

Összességében a címtárakat tartalmazó oldalak és az online piacok inkább hátrányok, mint jó platformok, amikor a fényképészeti vállalkozás népszerűsítésére kerül sor. Ezzel összefüggésben nézzük meg, hogyan készíthet bármilyen fotós professzionális portfólió-helyet!

Kezdő útmutató a portfólió-webhely létrehozásához

Annak érdekében, hogy a márkáját megfelelő módon felépíthesse, létre kell hoznia saját portfóliójának webhelyét. A portfólióoldal tervezésének minimalistanak kell lennie, hangsúlyozva az oldalai képeit. Gyorsnak kell lennie, és olyan témával kell dolgoznia, amely fantasztikus diavetítéssel vagy galéria funkcióval rendelkezik. A látogatóknak képesnek kell lenniük arra, hogy egyetlen kattintással megtalálják a képeit.

Ezután az Ön stílusa, munkája minősége és esetleg néhány hozzáadott vásárlói értékelés alapján eldönthetik, hogy felvesznek-e téged vagy távoznak-e. A legtöbb fotós csak szórakozásból hozza létre személyes weboldalát, de ha azt akarja, hogy üzleti webhely legyen, néhány fontos dologra kell összpontosítania. Először is, a weboldal létrehozásának fő oka az, hogy az ügyfelekkel kapcsolatba lépjen.

Azokat az embereket, akik felkeresik az Ön weboldalát, látványos dizájnnal kell üdvözölni. Ezenkívül a témát és a tartalmat optimalizálni kell a SEO szempontjából, biztosítva, hogy az emberek még fényképezéssel kapcsolatos lekérdezések gépelésével megtalálja az Ön vállalkozását. Ha jó platformra van szüksége az új webhely felépítéséhez, akkor választhatja a WordPress-t vagy a házigazda webhely-készítőt.

A WordPress kétségkívül a legnépszerűbb platform blogok, e-kereskedelmi webhelyek és alapvetően bármilyen professzionális vagy személyes weboldal készítéséhez. Miután bemutattuk Önt a WordPress-nek, beszélünk egy kicsit a tárolt webhely-építési platformokról is.

Portfólióhely létrehozása a WordPress segítségével

operatőr-portfolió-website-wordpress

A WordPress az elmúlt években annyira népszerűvé vált, hogy amikor az emberek weboldalt akarnak létrehozni, ez a platform azonnal felmerül a fejükben. Ezt tekintik a legjobb megoldásnak a bloggerek és a kis személyes weboldalak számára, de sok vállalkozás is használja. Több ezer téma közül lehet választani, köztük az ingyenes és a prémium témákat, amelyek az összes lehetséges kategóriát lefedik. Ezen felül számtalan bővítmény érhető el, mind ingyenes, mind prémium bővítményekkel, amelyek új funkciókat kínálnak az Ön webhelyére.

Miután megszerezte a domain nevet és feliratkozott egy megbízható web hosting szolgáltatásra, megkezdheti az új webhely felépítését. Mivel profi fotósként kíván belépni a piacra, szüksége lesz egy jól megtervezett témára a portfólió kategóriájából. A WordPress eleinte kissé zavarodónak tűnhet, de rengeteg lépésről lépésre talál útmutatót az internetes platformhoz, amely segít bármilyen típusú professzionális webhely felállításában a semmiből..

Alapvető WordPress plugins a fotósok számára

Envira Galéria

Az Envira Galéria egy nagyon hatékony WordPress plugin jelenleg a fotósok és minden más szakma számára, ahol a képalkotás fontos. Ez lehetővé teszi a teljesen reagáló képgalériák hozzáadását, amelyeket könnyűablak-felugró ablakokkal is lehet megnyitni. Ráadásul számos olyan funkcióval rendelkezik, amelyek hiányoznak az alapértelmezett WordPress médiakönyvtárból.

A drag and drop galériaépítő gondoskodik arról, hogy fényképeit rendezetten jelenítsék meg, és az egyes galériák készítése csak néhány percet igényel. Mivel az Envira egy bővíthető bővítmény, rengeteg különféle kiegészítőt adhat hozzá, így még jobb eszközzé válik. Ha a Instagram-on vagy a Dropbox-on fényképeket szeretne hozzáadni, akkor egyetlen kattintással importálhatja azokat.

Az Envira Galéria letöltése nagyon kedvező a SEO számára, garantálva, hogy weboldalai nagy sebességgel töltődnek be.

Soloquy WP

A Soliloquy kifejezetten ajánlott, ha elegáns és teljes mértékben reagáló csúszkákat szeretne hozzáadni portfóliójának oldalához. A csúszkák kompatibilisek a képekkel és a videotartalmakkal is. Számos fantasztikus funkció található a beépülő modulban, amelyek lehetővé teszik a csúszka témájának megváltoztatását és animációk hozzáadását, amelyek vonzóbbá teszik a látogatókat.

Számos WordPress csúszó plugin bonyolult és sok időt igényel a megszokáshoz. A monológia viszont zökkenőmentesen integrálódik az irányítópultba, és minden opció meglehetősen magától értetődő. Nagyon függ attól, hogy egy csúszó plugin hogyan kódolódik. Biztosan nem akarja bántani webhelye SEO-ját egy rosszul kódolt plugin letöltésével, amely webhelyére több kárt okoz, mint hasznot. A Soliloquy garantálja a zökkenőmentes felhasználói élményt azáltal, hogy biztosítja, hogy a csúszkák gyorsan feltöltsék az összes hozzáadott képet.

A beépülő modult a háttér- és az előtag-lekérdezések mind a leghatékonyabb kezelésére tervezték, így az oldalakat nem érinti késés a betöltéskor. Ha összeadja, a Soliloquy tökéletesen optimalizálódik a gyors oldalbetöltési sebességhez, függetlenül attól, hogy testreszabta a csúszkát, vagy hány fotót adott hozzá..

Imsanity

A Imsanity valóban jó fényképeket optimalizál a gyorsabb oldalbetöltési sebesség érdekében. A tartalom optimalizálásával mindig biztosíthatja a jobb felhasználói élményt a látogatók számára. Ha egy oldalon rengeteg tartalom halmozódik fel, frusztráló lehet, ha az emberek várnak, amíg az összes letöltődik. Fotósként fotói azok a tartalomtípusok, amelyek leginkább lelassíthatják webhelyét.

Ez a probléma a legtöbb weboldal esetében, mivel rengeteg képeket tölthet fel az oldalain, még akkor is, ha valójában nem egy fényképészeti portfóliót üzemeltet. Ez az oka annak, hogy az emberek sok különböző webhelyen használják az Imsanity-t. Ez a tökéletes eszköz a képek optimalizálásához, garantálva a nagy oldalbetöltési sebességet, és biztosítva, hogy az emberek időben böngészjenek az Ön webhelyén..

Természetesen bármilyen tipikus képtömörítő bővítményt letölthet, ha akar, de ez nem lesz olyan hatékony, mint az Imsanity. Miért javasoljuk, azért van, mert sok idő alatt képes átméretezni a rengeteg képet. Az összes kép kisebb lesz, de még mindig elég nagy ahhoz, hogy hangsúlyozza fotóinak fontos árnyalatait, általános minőségét és stílusát, amelyet professzionális fotósként mutat meg ügyfeleinek.

Divi – A legnépszerűbb WordPress téma

divi-wordpress-theme-operatőr-honlap

A Divi egy WordPress téma, amelyet az Elegáns Témák csapata fejlesztett ki. Mind a csapat, mind az adott téma jelenleg nagyon népszerű a piacon, olyan emberek ezreit vonzza, akik jó minõségû sablonokat akarnak webhelyükhöz. Divi-ban mindent megtalál, amire egy jó fotósnak szüksége lehet egy fantasztikus weboldalra. Rengeteg előre definiált elrendezés, egyéni CSS doboz, drag-and-drop felület és rengeteg testreszabási lehetőség van.

Ha modulokat szeretne hozzáadni a webhelyéhez, akkor ezt a Divi használatával könnyen megteheti. 40 különféle tartalommodul közül választhat, és ízlése szerint hozzáadhatja azokat az oldal elrendezéséhez. Nagyon sok mindent meg lehet tenni ezzel a bővítménnyel, miközben azt villámgyorsan tervezték. A plugin élő előnézeti funkcióval rendelkezik, így nyomon követheti az eredményt, amíg meg nem találja a weboldal tökéletes színeit, betűkészletét és általános kialakítását..

A Divi használatával vonzó, modern dizájnnal rendelkezik webhelye számára. Amint elkezdi hozzáadni a fényképeit, rájön, hogy a téma nemcsak önmagában gyönyörű, hanem tartalmának is kiválóan néz ki. Csak elrendezést kell alkalmaznia, hozzá kell adnia a tartalmat és néhány modult, és néhány változtatást végre kell hajtania a végső érintésnél, és a webhely készen áll.

Portfóliójának létrehozása egy tárolt webhely-készítővel

A tárolt weboldalépítő platformok egy újabb nagyszerű módja annak, hogy a modern laikus fotós portfólióval rendelkező weboldalt készítsen. Számos weboldal-készítő van, amelyeket érdemes kipróbálni. Ezek általában fizetett, mégis megfizethető szolgáltatások, amelyek megkövetelik, hogy regisztráljon egy havi tervet. Lesz saját egyéni domain névvel és rengeteg fantasztikus funkcióval, amelyeket alkalmazhat webhelyén.

Gondolhatja, hogy ezek az olcsó, vagy akár ingyenes webhely-készítők meglehetősen korlátozottak és szakszerűtlenek. Ez egyáltalán nem így van, mivel manapság névleges díj ellenében kaphat magas színvonalú szolgáltatásokat. A weboldal-készítőket – különösen a népszerűbbeket – a tapasztalatlan felhasználó szem előtt tartásával tervezték, ám professzionális megjelenésű témák széles választékát kínálják.

Néhány platform kizárólag az e-kereskedelemmel foglalkozó vállalkozások számára szolgál, míg mások teljesen tele vannak kreatív szakemberek funkcióival. Világosan megmondhatja az adott weboldal-készítő célközönségét, csak azáltal, hogy meglátogatja a saját honlapját. Fotósként meg kell találnia egy weboldal-készítőt, amely a képek és a helyi SEO optimalizálásával javíthatja webhelye tartalmát.

BlueHost – Erőteljes gazda- és domainregisztrátor

Bluehost-start-operatőr-portfolió-honlap

Fotósként feltétlenül nem akar bonyolult tárhelyszolgáltatást. Olyan webtárhely-tervet szeretne, amely könnyen kezelhető és elegendő forrást biztosít a webhelye számára, miközben nagyszerű tartalom biztosítására összpontosít. A Bluehost segítségével a webtárhely nem csak egyszerű, de megbízhat a szakmai támogatásban is. Az ok, amiért az iparág legnagyobb nevei közé tartoznak, meglehetősen egyszerű: keményen dolgoznak, nincs üres ígéretük.

Terveik a WordPress-re vannak optimalizálva, ami azt jelenti, hogy a CMS egyetlen kattintással elkészíthető és futtatható. Nem csak, hogy szolgáltatásaik versenyképesek, hanem sikerült az árakat a lehető legalacsonyabban tartani, ezáltal a kisvállalkozások és magánszemélyek számára is elérhetővé. Ugyanazon csomagban webhelyet, e-mail tárolást és gyors beállítást szerezhet WordPress webhelyére, így sok időt takaríthat meg.

Ráadásul nincs szükség harmadik fél domain regisztrátorára. Minden egyes hostcsomaggal a Bluehost egy egész évig ingyenes domain nevet ad neked. A legfontosabb ezekben a szolgáltatásokban az, hogy minden számlázás ugyanazon a szolgáltatón megy keresztül. Ahogy a fotós portfóliója növekedni kezd, sok embert vonzhat, de nem kell aggódnia. Mindaddig, amíg nincs havonta 500 ezernél több látogató, rendben lesz az alaptervükkel.

Mi teszi kiemelkedővé a portfólió webhelyét??

Manapság a weboldal-készítõket és a CMS-t úgy tervezték meg, hogy az emberek professzionális weboldalt hozzanak létre tapasztalat nélkül. Könnyedén és viszonylag rövid idő alatt elkészíthet egy weboldalt; az a kérdés, hogy teheti vonzóvá a látogatói számára. És ha hozzáadja az üzletemberek gondolkodásmódját az egyenlethez, akkor ezt meg kell tennie ahhoz, hogy a látogatók ügyfelekké válhassanak.

Ki kell kitalálnia, hogyan lehet arra ösztönözni a látogatókat, hogy a szokásosnál több időt töltsenek a webhelyen. Ez azt is jelenti, hogy böngészés közben több ideje van arra, hogy meggyőzze őket, hogy fotósként nagyszerű szolgáltatást nyújtanak. Az interneten rengeteg erőforrás áll rendelkezésre az átváltási árfolyam-optimalizálásról (CRO).

Ha elolvasta néhány, a témáról szóló cikket, akkor képes lesz megvalósítani a webhely legfontosabb marketing gyakorlatait. Ezek magukban foglalhatnak kisebb változtatásokat a weboldal kialakításában, vagy egy blogrész hozzáadását a webhelyéhez, és néhány cikk elküldését. Számos gyakorlat segíthet javítani az átváltási arányt, és ezek közül sok kiváló eredményeket hoz a fotósok számára.

Képméret optimalizálása

A feldolgozott fénykép ideális esetben 12-15 MB memóriahelyet foglal el. Ha azt szeretné, hogy weboldalai gyorsan betölődjenek, akkor a képeknek kisebbnek kell lenniük az említett méretnél. Minél több képet tölt fel tömörítés nélkül, annál lassabb lesz a webhelye. A fényképek tömörítésével sokkal könnyebben kezelhetők a kiszolgáló számára, mivel előző méretüknek csak töredékét fogják elfoglalni.

Ezenkívül a Google-nak észre kell vennie fényképeit. A keresőmotor csak azokat a képeket tudja értelmezni, amelyekhez alternatív szöveg van hozzáadva. Jobb lenne, ha a Google csak egy pillantással határozhat meg egy képet, de még nem vagyunk ott. Addig be kell nyújtania néhány további információt a fényképeiről. Ez az információ lehetővé teszi, hogy az emberek fotókereséssel keressék meg fényképeit.

Tegye webhelyét érzékenyé

Manapság az emberek inkább az okostelefonjukat használják, ha az internetet szeretnék böngészni. Az asztali géphez való ülés egyre kevésbé népszerű. Ezért ha az embereknek szükségük van egy adott termékre vagy szolgáltatásra, nagy valószínűséggel megvizsgálják azt okostelefonjukon. Webhelyének minden eszközön elérhetőnek kell lennie, ha azt akarja, hogy szélesebb közönséget elérjen.

A legtöbb weboldalépítő és CMS-platform a mobil eszközökre van optimalizálva. Ez azonban nem azt jelenti, hogy a webhelyén nem lesznek váratlan hibák. Ezek általában torz képpontok, rosszul elhelyezett képkeretek és más megjelenéssel kapcsolatos problémák, amelyek furcsavá teszik az Ön webhelyét. Ezeket a hibákat meglehetősen gyorsan meg lehet javítani. Csak annyit kell tennie, hogy felveszi a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal, és néhány perc alatt beállítja az Ön webhelyét.

Használja az ügyfelek véleményét az Ön előnyei érdekében

Az emberek sokkal nagyobb valószínűséggel vesznek fel fotósot, ha egyik barátjuk vagy más hiteles oldal hivatkozta rájuk. Ha nemrég találtak weboldaladat az interneten, és még soha nem hallottak rólad fotósként, akkor az esélyek valószínűleg nem az Ön oldalán vannak.

A látogatókba vetett bizalom kiépítéséhez mindig becsületes vásárlói véleményeket szerepeltethet webhelyén. Kell hozzá egy szép listát ezekről az ajánlásokról a webhely egy részére, ahol könnyen megtalálhatják. Ahelyett, hogy megvárná az ajánlásokat, felkérheti a közelmúltbeli ügyfeleit, hogy írjanak egyet a munka elvégzése után.

A legtöbb ember számára ez nem túl sok erőfeszítés, főleg, ha elégedettek voltak a szolgáltatással. Addig gyűjtsön visszajelzést mindaddig, amíg jelentős összege nem lesz, majd töltse fel őket webhelyére társadalmi bizonyítékként. Ha mások elégedettek voltak a fényképezési képességeiddel, akkor a leendő ügyfeleinek nem lesz oka arra, hogy ne béreljen fel téged.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map