Hogyan lehet áthelyezni blogját a WordPress.com webhelyről az önálló webhelyre

hogyan lehet átvinni a wordpress com blog önálló webhelyét


Az egyik legnépszerűbb blogplatform a WordPress. Ha a WordPress.com webhelyen indította el blogját, az rendben van, mert sokan kipróbálták ezt a nagyszerű szoftvert. A személyes vagy hobbi blogjával való kezdés egy ingyenes tárhely platformon kiváló módszer az első lépések megtanulására. Ha azonban hosszú távon tervez, akkor helyezze át blogját a WordPress.com webhelyről egy fizetett tárhelyfiókra.

Ebben a cikkben bemutatom a blog áthelyezésének folyamatát WordPress.com egy saját üzemeltetett webhelyre.

De miért kellene egyébként átadnia a WordPress.com blogját? Mielőtt elkezdenem ezt az útmutatót, el akarom magyarázni, miért érdemes fontolóra venni a blog áthelyezését egy fizetett tárhely-tervre. A WordPress.com nagyszerű és megbízható platformot nyújt a bloghoz, de van néhány óriási korlátozása a saját üzemeltetett WordPress webhelyhez viszonyítva:

 • Telepítheti és testreszabhatja a WordPress témákat egy saját üzemeltetésű WordPress webhelyen, míg a WordPress.com webhelyen korlátozott számú téma közül választhat (ingyenes és kereskedelmi is)
 • A WordPress.com webhelyen nem engedélyezett beépülő modul (hacsak nem vásárolja meg a VIP tervet, amely havonta 2500 dollárba kerül, és teljes ellenőrzést ad a CSS, PHP, pluginok és témák felett), míg egy megosztott tárhelyen (havonta körülbelül 5 dollárba kerül) telepíthet. milyen bővítményeket szeretne.
 • Az ingyenes WordPress.com webhelyen tárolt blog nagyon nehéz, és korlátozott lehetősége van a bevételszerzésre; miután elfogadta, meg kell osztania a bevételt az Automatic Inc.-vel, aki a WordPress.com tulajdonosa és üzemeltetője. Egy saját üzemeltetésű WordPress webhelyen bármilyen bevételszerzési csatornát felvehet webhelyére, és nem kell megosztania nyereségét senkivel.

A WordPress webhelynek a saját hostfiókján történő futtatásának hátránya, hogy kezeli. A felelőssége, hogy webhelye naprakész legyen, frissítse a rendszert, a pluginokat és a témákat.

Felkészülés az átvitel elindítására

Most már tudja, hogy mi az előnye és hátránya annak, hogy a WordPress a kezedben és irányítás alatt áll. Az átvitel elindításához azonban meg kell vásárolnia egy domain nevet és egy megbízható tárhely tervet a WordPress számára. Erre a célra erősen ajánljuk a BlueHost-ot, több okból: kapsz egy ingyenes .com domaint, 50% -os engedményt a megosztott tervükhöz, rengeteg ingyenes extrát és garanciát, valamint egy nagyszerű technikai támogatást, amelyet képzettekkel segítenek azok számára, akik a webhelyek futtatása a WordPress segítségével.

1. lépés: Adatok exportálása a WordPress.com webhelyről

A WordPress.com blogjának exportálásához be kell jelentkeznie az irányítópultba, és kattintson az „Exportálás” elemre, amelyet az „Eszközök” menüben talál. Az irányítópult eléréséhez menjen a következőkre:

yourblog.wordpress.com/wp-admin

Az Exportáló eszköz új oldalra viheti Önt, ahol választhat az Ingyenes vagy az Irányított átvitel közül (az írás idején 129 dollárba kerül). Válassza a Ingyenes exportálás lehetőséget, míg ez az oktatóprogram végigvezeti az összes lépést.

export wordpress com honlapon

Az ingyenes exportálás kiválasztásához kattintson az Exportálás indítása gombra. Ezzel eljut az utolsó lépéshez, ahol kiválaszthatja az exportálni kívánt adattípust. Alapértelmezés szerint az „Összes tartalom” opció van kiválasztva. Tartsa ezt a lehetőséget, ha át akarja vinni a teljes blogját, beleértve a hozzászólásokat, oldalakat, egyéni mezőket, megjegyzéseket, navigációs menüket, egyéni hozzászólásokat stb..

indítsa el az ingyenes wordpress com exportálást

Kattintson a „Download File File” gombra, és mentse el számítógépére. A fájl .xml formátumban kerül mentésre. Ezt bármilyen szövegszerkesztővel megnyithatjuk, ha át akarjuk nézni a kódot.

az összes tartalom exportálása a wordpress com-ba

2. lépés: Telepítse a WordPress-t a tárhely-fiókjára

Ha úgy dönt, hogy feliratkozik a BlueHost szolgáltatással a WordPress webhely tárolására, akkor lehetősége van automatikusan telepíteni a rendszert. Ehhez a lépéshez nincs szükség programozási ismeretekre, csupán néhány perc alatt áll rendelkezésre. Nem megyek részletesebben a WordPress telepítéséhez a BlueHosthoz vagy más tárhelyszolgáltatókhoz, mert a kapcsolódó cikkben a WordPress webhely elindításának teljes folyamatát ismertettem.

Itt két módszer található a WordPress webhely beállításához: manuálisan vagy automatikusan. A videó bemutató is benne van.

3. lépés: A WordPress.com Blog importálása a saját üzemeltetett WordPress webhelyre

Amint az ön által üzemeltetett webhely készen áll, jelentkezzen be az irányítópultra a következő URL elérésével:

yourwebsite.com/wp-admin

Az „Eszközök” menüben kattintson az „Importálás” opcióra, miközben a korábban exportált adatokat importálja.

WordPress adatok importálása

Ki kell választania a rendszert, ahonnan importál. Ebben az esetben válassza a WordPress lehetőséget.

adatok importálása a WordPress-ből

Az adatok importálásához a WordPress.com webhelyről gyorsan telepítenie kell a WordPress Importőr bővítmény. A felbukkanó ablakban kattintson a „Telepítés most” gombra, és aktiválja a plugint.

telepítse a WordPress importőrét

Miután a plugin aktiválva volt, lépjen ismét az „Eszközök -> Importálás ”menü. Keresse meg és válassza ki az importálni kívánt fájlokat (a korábban már mentett .xml fájl), majd kattintson a „Feltöltés és importálás” gombra..

feltöltheti és importálhatja a WordPress blogot

A következő lépésben megkérjük, hogy válasszon egy felhasználót, akinek a tartalmat hozzárendelni. Importálhatja a WordPress.com webhelyen használt felhasználót, létrehozhat egy új felhasználót, vagy hozzárendelheti az új webhely jelenlegi felhasználójához. Válassza ki a mellékletek importálását is. Ez az opció letölti az összes képet a régi blogodból, és feltölti őket az új webhelyre. Ezt a lehetőséget választhatatlanul hagyhatja; Ebben az esetben a képeket a WordPress.com szerverről tölti le. Ez azonban nem jó ötlet, mert törölni szeretné saját blogját (később elmagyarázza).

hozzárendelni a szerzőket, hogy töltsék le az importált fájl mellékleteit

A „Küldés” gombra kattintva importálja az adatokat, és automatikusan közzéteszi az új webhelyen. Sajnos a régi mintát nem tudja importálni, de rengeteg ingyenes és prémium WordPress-téma használható.

4. lépés: A WordPress.com Blog eltávolítása és átirányítása

Ha teljes egészében a WordPress.com webhelyet importálta az új webhelyre, nagyon ajánlom eltávolítani vagy a magántulajdonossá tenni. Az is javasolt, hogy átirányítsa az új domainre.

A blog privát módba állításához be kell lépnie a „Beállítások -> Olvasás ”menü a WordPress.com Irányítópulton, és állítsa be a„ Szeretném, ha a blogom privát legyen, csak az általam választott felhasználók számára látható ”lehetőséget. választási lehetőség.

a wordpress com privát beállítása

Ha egy ideje már blogol, és nagy közönsége van, akkor értesítheti őket, mielőtt áthelyezi a blogját. Az összes tartalmat törölheti a régi blogból, és létrehozhat egy bejegyzésbejegyzést, amelyben a látogatók elmondják, hogy blogod átkerült egy új domainbe. Törölnie kell, vagy magántulajdonba kell hoznia a régi bejegyzéseket, mivel a keresőmotorok nem szeretik a tartalom másolatát.

Dönthet úgy is, hogy átirányítja a régi blogját az új webhelyre. Nyissa meg az irányítópult „Store” menüjét. Most nyissa meg az áruház „Domains” menüjét, és kattintson az „Domain hozzáadása” gombra.

add domain wordpress com

Ez néhány domainnel kapcsolatos javaslatot kínál, amelyeket megvásárolhat, valamint a webhely átirányításának lehetőségét. Kattintson a „Mat it” gombra, ha folytatni akarja az átirányítást. Helyeznie kell az új domainjét, és évente 13 dollárt kell fizetnie a frissítésért. Ez az opció átirányítja (a 301-es átirányítás használatával, amely azt mondja a keresőmotoroknak, hogy a webhelyet véglegesen áthelyezték) a régi blogját az új, ön által üzemeltetett webhelyre. Amint valaki belép a WordPress.com blogjába, automatikusan leszáll az új domainre és webhelyre. Így nem veszíti el a nehezen megszerzett olvasóit, és a keresőmotorok is értékelni fogják ezt a lépést.

átirányítás a wordpress com domainbe

Befejezem!

Ha követte a fenti lépésről lépésre mutatott útmutatást, és mindent helyesen tett, most egy domain név büszke tulajdonosának és egy új, saját üzemeltetésű WordPress webhelynek kell lennie..

Nagyon remélem, hogy ez az oktatóprogram segített a WordPress.com blog áthelyezésében egy új domainbe. Ha még vannak kérdése vagy segítségre van szüksége, kérjük, tegye meg az alábbi kommentárt.

Tegye át a WordPress.com Blogot!

Vigye át a WordPress.com webhelyet a BlueHost webhelyre, és INGYENES domain nevet és 50% kedvezményt kap a webtárhelyen.

Indítás most! – 3,95 USD / hónap »

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map