Koji je HostGator plan najbolji za vas?

Hostgator-web-hosting-planova


HostGator moćan je web domaćin, čije usluge uključuju planove za hosting za sve vrste web stranica od malih poduzeća do poduzeća. HostGator planovi su pristupačni i jednostavni za upotrebu, što ih čini odličnim izborom za novajlije i profesionalne korisnike. U ovom pregledu HostGator-ovih planova napravimo sveobuhvatnu analizu značajki hostinga, konfiguracije, cijena i slučajeva upotrebe usluga hostinga web hostinga HostGator-a..

Kratki pregled tvrtke

HostGator postoji od 2002. godine, kada ga je osnovao Brent Oxley u sobi za spavanje na Floridi. Do 2009. godine HostGator je imao 200.000 kupaca i prerastao je u hosting tvrtku s međunarodnim uredima koji opslužuju kupce širom svijeta. HostGator je 2012. godine kupio Endurance International Group, matičnu tvrtku ostalih proračunskih domaćina poput BlueHost ili iPage.

Iako se HostGator plasirao uglavnom kao kućni proračun za pojedince i mala poduzeća, njihovi planovi hostinga pogodni su i za veće web stranice s velikim prometom..

Pregled HostGator hosting planova

Usluge web hostinga usluge HostGator sastoje se od sljedećih vrsta hostinga:

 • Zajedničko gostovanje;
 • Cloud hosting;
 • WordPress hosting;
 • VPS hosting;
 • Namjenski hosting;
 • Hosting prodavača.

Windows i Linux koji se nalaze zajedno u planovima HostGatora, s cPanel / WHM & Licence WHMCS i Plesk upravljačke ploče uključene su besplatno. Za razliku od mnogih svojih konkurenata, HostGator ne nudi besplatna imena domena ni s jednim svojim paketom.

HostGator dijeli planove hostinga

Linux dijeljeni planovi hostinga na HostGatoru dolaze u tri konfiguracije:

 • Hatchling plan koji počinje od 2,78 USD mjesečno;
 • Plan za bebe od 3,98 USD mjesečno;
 • Poslovni plan počevši od 5,98 USD mjesečno.

Hatchling plan je pogodan za hostiranje jedne web stranice i dolazi s nepromjerenom propusnošću, nesmjerenim diskovnim prostorom, neograničenim bazama podataka MySQL, neograničenim hostingom e-pošte i cPanelom. Ako želite neograničen hosting web mjesta, trebali biste se baviti Baby planom koji dolazi s nesmjerenim diskovnim prostorom, propusnom širinom i neograničenim hostingom domena ili za poslovni plan koji dolazi sa svim tim značajkama plus besplatni namjenski IP i besplatni SSL.

Svi planovi dijeljenja hostinga podržani su 45-dnevnim jamstvom povrata novca i 99,9% jamstva za produženje vremena. Osim navedenog, ovi planovi uključuju i besplatne marketinške kredite za Google AdWords i Bing, trenutne sigurnosne kopije, podršku 24/7, neograničenu FTP račune, podržavaju mnoge programske jezike (Ruby on Rails, Python, Perl itd.), SSH pristup, streaming audio / video zapisa, ubojica od neželjene pošte, zaštita od vruće veze, upravitelj uskraćivanja IP adrese i mnoge druge značajke.

HostGator-ovi dijeljeni hosting planovi za Windows dostupni su u dvije konfiguracije:

 • Osobni plan počevši od 4,76 USD mjesečno;
 • Poduzetnički plan počevši od 14,36 USD mjesečno;

Osobni plan sadržavat će jednu domenu, nudi nesmereni prostor na disku i propusnost te zajednički SSL certifikat, dok Enterprise plan nudi hosting za 5 domena, uključuje neograničenu propusnost i prostor na disku te besplatni privatni SSL i IP.

Oba plana imaju Plesk kao svoju upravljačku ploču, a uključuju i besplatne alate za izradu web stranica, 4.000+ besplatnih predložaka web stranica, instaliranje popularnih skripti u jednom kliku i razne druge programske alate, alate za baze podataka itd..

Osim propusne širine i prostora na disku, ostale neograničene značajke uključene u oba plana su neograničeni računi e-pošte, poddomene i FTP računi.

Poput Linux dijeljenih hosting hosting planova, Windows dijeljeni hosting programi također su podržani 45-dnevnim jamstvom povrata novca i 99,9% jamstva za produženo vrijeme.

Cloud Hosting HostGator

Ako vam je potreban fleksibilan i skalabilan hosting za vaše mrežne projekte, HostGator cloud hosting pruža 2x brže vrijeme učitavanja zahvaljujući svojim serverima male gustoće, više slojeva keširanja i vrhunskim hardverom. Planovi hostinga u oblaku dostupni su u tri konfiguracije:

 • Hatchling Cloud od $ 3,58 mjesečno;
 • Baby Cloud počevši od 4,78 USD mjesečno;
 • Poslovni oblak od 7,18 USD mjesečno.

HostGator cloud hosting automatski distribuira tri zrcalne kopije podataka kako bi se osigurala suvišnost i sigurnost. Štoviše, zahvaljujući zaštitnoj pogrešci i integriranom predmemoriranju vaša web stranica može uživati ​​u povećanoj izvedbi i bez zastoja.

Plan Hatchling Cloud dizajniran je za hosting jedne domene, a uključuje procesor s 2 jezgre, 2 GB memorije, nesmjernu propusnost i neizmjeran diskovni prostor. Baby Cloud plan može se koristiti za hostiranje neograničenih domena, dolazi s 4 jezgre CPU-om, 4 GB memorije, nesmjerenim diskovnim prostorom i nesmjernom širinom pojasa..

Poslovni plan je također prikladan za hosting neograničenih domena, dolazi sa 6 jezgara CPU-om, 6 GB memorije i posvećenim IP i privatnim SSL-om besplatno. Iako namjenski IP nije dostupan za Hatchling plan, on se može kupiti za 2 USD mjesečno za Baby plan.

Sa svakim planom hostinga u oblaku možete lako nadzirati i raspoređivati ​​resurse. Također, nekoliko je dodataka dostupno za kupnju s tim planovima, kao što je CodeGuard, koji nudi dnevne automatske sigurnosne kopije, pohranu od 1 GB, neograničene baze podataka; SiteLock, koji skenira vašu web lokaciju na temelju zlonamjernosti, napada botova i ranjivosti; G Suite, koji integrira popularne Googleove aplikacije; i privatnost domene koja štiti od krađe identiteta i neželjene pošte.

HostGator WordPress hosting

WordPress planovi HostGator-a izgrađeni su na cloud arhitekturi koji nude iste prednosti u pogledu brzine, performansi i sigurnosti kao HostGator-ovi planovi hostinga u oblaku. I u ovoj kategoriji postoje tri plana kako slijedi:

 • Početni plan s početkom u iznosu od 3,98 USD mjesečno;
 • Standardni plan s početkom od 6,38 USD mjesečno;
 • Poslovni plan počevši od 9,18 USD mjesečno.

Starter plan sadržavat će 1 web mjesto, baviti se 100.000 prosječnog mjesečnog prometa na web lokaciji, uključuje 1 GB automatizirane dnevne sigurnosne kopije baze podataka, automatsko uklanjanje zlonamjernog softvera, neograničeni računi e-pošte, neograničeni prostor za pohranu i 100 USD Google AdWords kredita.

Standardnim planom možete ugostiti 2 web lokacije, može podnijeti 200.000 prosječnih mjesečnih prometa na web lokaciji, uključuje 2 GB automatizirane dnevne sigurnosne kopije baze podataka, uklanjanje zlonamjernog softvera, neograničeni računi e-pošte, neometeno skladištenje i 100 USD Google AdWords kredita.

Poslovni plan može smjestiti 3 web mjesta, do 500 000 prosječnog mjesečnog prometa, nudi WPPro programere za pomoć (30-minutna jednosatna savjetodavna sesija u programu WordPress u vrijednosti od 100 USD), 5 GB automatizirane dnevne sigurnosne kopije baze podataka, automatsko uklanjanje zlonamjernog softvera, nesmereni prostor za pohranu, i 100 USD Google AdWords kredita.

Uz svaki WordPress plan kupnje CodeGuard, SiteLock, SSL certifikat i privatnost domene uključuju se besplatno.

WordPress planovi HostGatora optimizirani su za brzinu i sigurnost. Možete pratiti i dodijeliti dodatne resurse, uživati ​​u nevjerojatno velikim brzinama bez potrebe za konfiguriranjem predmemoriranja ili CDN-a.

Besplatni prijenosi web mjesta uključeni su u svaki plan, a stručna podrška za WordPress dostupna je svakodnevno.

HostGator VPS hosting

HostGator VPS planovi nude potpuni korijenski pristup, tako da možete uživati ​​u potpunoj kontroli nad svojim hosting okruženjem. VPS planovi dolaze s autonomnim virtualnim poslužiteljem koji je u potpunosti posvećen vašoj web lokaciji, na taj način omogućavajući vam uživanje u prednostima namjenskog poslužitelja, ali bez većih troškova koji su s tim povezani..

HostGator nudi tri VPS plana:

 • Snappy 2000 s početkom u 19,95 USD mjesečno;
 • Snappy 4000 od 29,95 USD mjesečno;
 • Snappy 8000, počevši od 39,95 USD mjesečno.

Snappy 2000 konfiguriran je da uključuje 2 jezgre CPU, 2 GB RAM-a, 120 GB prostora na disku, 1,5 TB propusnosti i 2 IP adrese. Snappy 4000 dolazi s 2 jezgre CPU-om, 4 GB RAM-a, 165 GB diskovnog prostora, 2 TB propusnosti i 2 IP adrese. Snappy 8000 uključuje 4 jezgre CPU, 8 GB RAM-a, 240 GB diskovnog prostora, 3 TB propusnosti i 2 IP adrese.

cPanel se nudi opciono sa svim Snappy VPS planovima, kao i tjedne sigurnosne kopije na licu mjesta kako bi se osigurali vaši podaci. Cijeli paket alata za razvoj web mjesta, tisuće besplatnih predložaka web mjesta, instalacijski skripti također su uključeni u svaki paket. Podrška je dostupna putem chata uživo, telefona i e-pošte 24/7 kako bi se pomoglo u bilo kakvim problemima.

Namjenski poslužitelji HostGator

Ako želite vrhunsku izvedbu, kontrolu i sigurnost, HostGator-ovi namjenski poslužitelji izgrađeni su za napredno upravljanje, maksimalne performanse i trenutnu skalabilnost. Možete odabrati Windows s Pleskom ili Linux s cPanel poslužiteljima, kao i upravljane i polu-upravljane opcije. Korisnici HostGator-a mogu birati između tri posvećena poslužitelja:

 • Poslužitelj vrijednosti od $ 119 / month;
 • Poslužitelj napajanja od 139 USD mjesečno;
 • Enterprise Server počevši od 149 USD mjesečno.

Svi namjenski poslužitelji uključuju 4 IPv4 IP adrese, RAID-1 konfiguraciju, potpuni pristup korijenu, DDoS zaštitu, neograničene baze podataka, potpuno suvišnu mrežu i podršku 24/7 uživo.

Vrijednosni poslužitelji odlikuju se Intel Xeon-D procesorom s 4 jezgre / 8 navoja, 8 GB RAM-a, 1 TB HDD-om, nesmjernom propusnošću, Linuxom ili Windows OS-om. Power Server ima 8 Core / 16 Thread Intel Xeon-D CPU, 16 GB RAM-a, 2 TB HDD ili SSD od 512 GB, neograničenu propusnost i izbor Linuxa ili Windows OS-a. Enterprise Server ima 8 Core / 16 Thread Intel Xeon-D CPU, 32 GB RAM-a, 1 TB SSD, neograničenu propusnost, Linux ili Windows OS.

Planovi resetora HostGator-a

Ako želite pokrenuti vlastiti mali posao s web hostingom ili dodati usluge kao pomoćne usluge uslugama web dizajna, HostGator ima tri razine preprodavača:

 • Aluminij od 19,95 USD mjesečno;
 • Bakar od 24,95 USD / mjesečno;
 • Srebro počevši od 24,95 USD mjesečno.

Svi planovi imaju neograničeno hosting domena, neograničene poddomene, račune e-pošte, MySQL baze podataka, FTP račune. Aluminijski plan sadrži 60 GB prostora na disku, propusnost od 600 GB. Copper plan ima 90 GB prostora na disku i 900 GB propusnosti. Silver plan ima diskovni prostor od 140 GB i propusnost od 1400 GB.

Ostale značajke hosting hostinga uključuju:

 • Fleksibilan, jednostavan za korištenje cPanel;
 • Privatni poslužitelji imena temeljeni na vašoj domeni;
 • 99,9% produženog jamstva;
 • 45-dnevno jamstvo povrata novca;
 • Besplatni prijenosi web stranica za do 30 web stranica;
 • Besplatni klupski račun prodavača;
 • Automatske tjedne sigurnosne kopije izvan terena;
 • WHM & WHMCS;
 • SSH pristup;
 • Sprječavanje neželjene pošte i još mnogo toga.

Planovi distributera HostGator-a pružaju vam fleksibilnost vođenja vašeg hosting poduzeća na bilo koji način od raspoređivanja resursa do prilagođavanja cPanela i nudeći dodatne usluge (naziv domene, SSL certifikati itd.).

Koji plan HostGator odabrati?

Ako pokrećete svoju prvu web stranicu ili osobni projekt, malo je vjerojatno da biste stekli toliko prometa da bi vam trebali resursi čitavog poslužitelja posvećenog vašem projektu. Obično je za početak dovoljan zajednički plan hostinga. Uvijek možete nadograditi kada se i ako se vaši zahtjevi za hosting promijene.

Počevši s HostGatorovim planom za bebe omogućit će vam hostiranje više od jedne domene i uživat ćete u cPanelu, alatu za izgradnju web lokacije HostGator i alatu QuickInstaller. Možete stvoriti gotovo bilo koju vrstu web mjesta (blog, forum, galerija fotografija itd.) I pristupiti širokom izboru tema i predložaka.

Planovi HostGatora su skalabilni. Možete jednostavno dodati više resursa ili se prebaciti na više planove hosting planova ako postane potrebno..

Ako ste profesionalac koji pokreće web projekt i trebate potpunu kontrolu nad svojim hosting okruženjem, zajedno s mogućnošću instaliranja prilagođenog softvera ili pokretanja prilagođenih aplikacija, HostGator-ovi VPS planovi nude vam slobodu da to učinite.

Samo ako performanse vaše web lokacije padnu na VPS, trebali biste razmotriti prelazak na namjenski poslužitelj. Potreba za posebnim poslužiteljem češća je za web stranice e-trgovine s velikim prometom, tvrtke koje obrađuju plaćanja i pohranjuju osjetljive podatke itd..

Ako imate WordPress web mjesto, možda biste trebali razmotriti upravljani WordPress hosting račun prije nadogradnje na VPS. Ovi planovi optimizirani za WordPress dolaze s više resursa nego zajednički planovi hostinga i uzimaju u obzir posebnosti WordPress web mjesta poput performansi, sigurnosti i ažuriranja.

HostGator nudi mjesečne naplate za većinu svojih hosting hosting planova, ali da biste iskoristili njihove promotivne cijene, možda ćete se morati prijaviti najmanje 12 mjeseci. Na primjer, plan za bebu košta 11,95 dolara mjesečno ako se prijavite na samo mjesec dana, ali ako se odlučite za obvezu za godinu dana, mjesečna cijena pada sa 60% na samo 4,78 dolara mjesečno.

Povrat novca koji nudi 45 dana nudi HostGator jamči da možete odustati od bilo kojeg dugoročnog plana ako niste zadovoljni njihovim uslugama. Ovo je izdašno jamstvo povrata novca iznad industrijskog standarda.

Zaključak

HostGator popularan je izbor u konkurentnoj industriji hostinga. Oni su pouzdan hosting partner bilo da vam treba Linux ili Windows hosting, cloud ili VPS ili želite li postati hosting prodavač. Ovaj web domaćin može zadovoljiti potrebe pojedinaca, IT stručnjaka, malih i srednjih poduzeća, a njihov izbor namjenskih poslužitelja može čak udovoljiti zahtjevima za domaćinstvom u poduzećima..

Nadamo se da će vam pregled pregleda HostGatorovih planova pomoći da odlučite može li HostGator za vas odgovarati i koje HostGator hosting planove bi trebali odabrati za vaše web mjesto.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map