Je li BlueHost dobar izbor za WooCommerce?

BlueHost-woocommerce


WooCommerce je najkorištenija platforma eCommerce koja se široko koristi na Internetu. Njegova je najveća prednost u tome što svoju e-trgovinu možete napraviti samo u nekoliko klikova na temelju sjajnog internetskog softvera zvanog WordPress.

Prva verzija WooCommerce pokrenuta je 2011. godine, a proizvod je kupio Automattic, vlasnik WordPress.com 2015. godine. Od tada WooCommerce dobiva više razvoja i drugih resursa kako bi bio još korisniji.

Ako se pitate je li WooCommerce dobar ili ne u vaše svrhe, evo tri broja koja će vam pomoći da odlučite:

 • WooCommerce prema Bultwith.com pokreće preko 3,3 milijuna web stranica
 • 4,9% od prvih milijun web stranica koristi ovaj softver
 • Do sada je WooCommerce preuzet više od 51 milijuna puta

To može biti vaš softver ako želite lansirati novu trgovinu. Ako su vam potrebne dodatne činjenice o WooCommerceu, pročitajte naš povezani vodič.

Ključne značajke WooCommercea

woocommerce-logo-BlueHostWooCommerce ima mnogo sjajnih značajki ili, da budem iskrena, sve su njegove značajke sjajne. Nisu u paketu slaba imovina, međutim, najvjerovatnije ih nećete koristiti. Postoje ključne značajke koje bismo trebali spomenuti na WooCommerce-u, oni su najveća snaga i gotovo svi korisnici mogu imati koristi od njih.

Brza instalacija i postavljanje

Budući da je WooCommerce WordPress dodatak, može se instalirati samo s nekoliko klikova. Aktiviranjem drugog klika dodatak ćete oživjeti.

Postupak postavljanja čarobnjaka je koji vas vodi prema postavljanju osnovnih postavki i postavljanju vaše internetske trgovine. Budući da u samom softveru postoji mnogo opcija za prilagođavanje, Čarobnjak za postavljanje je sjajan alat koji će vam pomoći tijekom prvih koraka.

Napredno korištenje valuta, poreza i ulazaka plaćanja

Ako ste se ikada bavili načinima plaćanja internetske trgovine, to je jedan od najtežih zadataka u životu e-trgovine. Govorimo o plaćanju i ljudskom novcu, tako da nema mjesta da se napravi nešto pogrešno. S druge strane, davatelji plaćanja zahtijevaju standardizirane metode za rad s vašom web stranicom i trebali biste slijediti kriterije.

WooCommerce vam pomaže znatno dodavati pristupnike i rješenja plaćanja i možete biti sigurni da će oni funkcionirati. Plaćanja vaših klijenata bit će u sigurnom, a cijeli proces automatiziran.

Ako govorimo o novcu, trebali bismo spomenuti i poreze i valute. U WooCommerceu imate mogućnost postavljanja neograničenog broja poreza, slučajeva upotrebe i valute. Možete prodavati domaće ili međunarodne cijene, cijene će biti precizne i nećete morati brinuti o točnim cijenama različitih kupaca.

Zaštita podataka

Zaštita vlastitih podataka, podataka vaših trgovina i podataka kupaca danas je još važnija. Nova pravila GDPR-a u EU, nacionalni zakoni o zaštiti podataka u svim zemljama prisiljavaju vas da pažljivo postupate sa svojim podacima i pohranjujete ih na sigurno.

WooCommerce koristi standardnu ​​zaštitu i mjerenja u industriji, tako da se nećete morati brinuti o curenju podataka. Također možete odlučiti trebaju li vaši kupci registrirati korisnički račun ili dopuštate gostu. U potonjem slučaju možda ćete dobiti više narudžbi; Međutim, pomoću registracije korisnika možete ostvariti kupone ili druge popuste za klijente koji se vraćaju. WooCommerce podržava i takve korisničke prednosti.

Rukovanje proizvodom

Ključ vaše internetske trgovine je rukovanje proizvodima jer biste trebali prenijeti svoje proizvode i pokazati ih svojim kupcima. WooCommerce ima sveobuhvatnu imovinu za podršku tim zadacima, uključujući vrlo detaljne stranice profila proizvoda, napredne metode prilagođavanja, korištenje različitih vrsta otpreme, marketinga i drugih alata za upravljanje itd..

Podrška stručnjaka i industrije

Kad je nešto tako veliko kao WooCommerce, na njemu se temelji kompletna industrija. Tako lako možete pronaći besplatne ili vrhunske WooCommerce predloške za WordPress, programere, marketinške guruse ili čak zaposlenike za unos podataka koji znaju ovaj softver.

WooCommerce ima svoju Trgovinu tema i Proširenja u kojoj možete dobiti službene dodatke besplatno ili nešto novca. Naravno, širom svijeta možete pronaći i desetke poznatih, ali neovisnih prodavaonica.

Prilog korisnika

Možete dopustiti korisnicima da ocjenjuju i pregledaju proizvode, a možete i odgovoriti na njih. Na taj će način vaša trgovina izgledati profesionalnije, a sadržaj koji je generirao korisnik znači besplatan sadržaj i više prodaje!

optimizacija pretraživača

SEO i web stranice mogu poboljšati sve sadržaje ili stranice proizvoda, a WooCommerce to apsolutno podržava. Ako uložite napore u pisanje SEO dijelova, vaša će trgovina biti uspješnija i razlikovat će se od desetak drugih trgovina na Internetu.

Timski rad

WooCommerce vam omogućuje dodavanje članova vašeg tima u vašu trgovinu. Ne morate ih učiniti administratorima, ali oni će moći rješavati izvještavanje ili kupovinu. Mnogo je alata za statistiku i analitiku bilo uključeno, tako da možete paziti na svoje ciljeve.

Zahtjevi poslužitelja WooCommerce

Ako namjeravate koristiti WooCommerce, trebali biste znati o njegovim zahtjevima poslužitelja da biste pronašli najboljeg domaćina. Budući da je riječ o dodatku WordPress-a, prvo biste trebali znati zahtjeve poslužitelja ovog CMS-a.

Što će vam trebati za WordPress:

 • PHP barem verzija 7.2 ili novija
 • MySQL najmanje verzija 5.6 ili novija; ILI MariaDB verzija 10.0 ili novija
 • podržavaju HTTPS
 • preporučuje se Apache ili Nginx, ali možete koristiti bilo koji web poslužitelj koji podržava gore navedene verzije

Što će vam trebati za WooCommerce:

 • gore navedeni resursi
 • ograničenje najmanje 128 MB memorije u WordPressu (wp-config.php)

Nekoliko dodatnih usluga, poput CURL ili fsockop podrške, može biti potrebno za posebne zadatke; o njima možete pročitati više službena web stranica WooCommerce.

Ali u osnovi su spomenuti resursi poslužitelja potrebni za nesmetano pokretanje WordPress-a i WooCommercea. Imajte na umu da većina pružatelja web hosting usluga i dalje koristi PHP 5 na svojim poslužiteljima koji nije aktivno podržan od 31. prosinca 2016, što znači veću ranjivost i mogućnosti hakiranja od PHP 7.

Za pouzdanog i dobro izvedenog pružatelja usluga web hostinga, preporučujemo vam BlueHost. Pročitajte dalje kako biste saznali više zašto preporučujemo ovu tvrtku i koje posebne usluge WooCommerce možete imati koristi.

Zašto odabrati BlueHost za WooCommerce

BlueHost je web hosting tvrtka osnovana je 2003. godine i nadaleko je poznata kao jedna od najpouzdanijih kompanija u industriji. Brojevi također pokazuju isto, BlueHost i njegove sestrinske tvrtke održavaju oko dva milijuna imena domena, što BlueHost čini jednim od najvećih web domaćina na svijetu. Pročitajte našu detaljnu recenziju BlueHost da biste saznali više o ovoj tvrtki.

Tvrtka ima različite vrste hosting paketa, uključujući dijeljenje hostinga na ulaznoj razini i napredniji VPS hosting ili Dedicated Server hosting. Također je napravila posebnu liniju proizvoda za pakete za hosting WooCommerce, koji su namijenjeni za pokretanje ovog eCommerce softvera.

BlueHost-woocommerce-Plan-obilježja

Ključne prednosti BlueHost WooCommerce paketa:

 • Besplatno ime domene: Naziv domene za svoju web stranicu možete dobiti besplatno.
 • Automatska instalacija WooCommercea: Softver se automatski instalira na takve planove, tako da odmah možete koristiti vlastiti primjerak.
 • Besplatno SSL enkripcija: Vaša će web lokacija automatski dobiti besplatnu SSL zaštitu, pa će podaci vašeg kupca i web stranice biti šifrirani na Internetu. Veliki je plus što će moderni preglednici poput Chromea, Firefoxa i više pokazati svojim kupcima da je vaša web lokacija sigurna.
 • Besplatna posvećena IP adresa: Suprotno dijeljenom IP-u gdje su vaši susjedi na poslužitelju i imate isti IP, imat ćete jedinstvenu IP adresu, namijenjenu samo vama. Dakle, ako jedan od vaših susjeda napravi ilegalne stvari na Internetu, neće vam nauditi.
 • PPC bodovi: Dobit ćete PPC bodove kao poklon koji možete besplatno koristiti za oglašavanje vaše web stranice.
 • 24/7 korisnička podrška: Ako ste već imali neispravnu web stranicu i morali ste čekati pomoć jer vaš bivši pružatelj usluga hostinga nije pružao večer i vikende, znate zašto je podrška 7/24 od vitalnog značaja. Podrška BlueHosta može se dobiti putem e-pošte, telefona, live chat-a i sustava prodaje karata. Na web mjestu se nalazi i iscrpna baza znanja koja pokriva sve moguće teme.
 • Neograničena propusnost: Svi posjeti web stranica ukazuju na korištenje propusne širine jer se vaši podaci prenose s poslužitelja vašeg davatelja hostinga u kuću posjetitelja. Nakon što se dosegne ograničenje propusnosti, vaša web stranica bit će nedostupna, osim ako ne platite više. WooCommerce planovi uključuju neograničenu upotrebu propusne širine, tako da vaša web stranica nikada neće biti isključena.
 • Prijateljska pravila povrata: BlueHost nudi 30-dnevno jamstvo povrata novca za WooCommerce hosting planove. Možete slobodno zatražiti povrat sredstava za svoj hosting paket u roku od 30 dana, a dodatne kupovine, poput imena domena, ne mogu se vratiti. Ako dobijete besplatno ime domene i tražite povrat sredstava za cijenu svog hosting hosting plana, naplatit će vam se 15,99 USD za ime domene, ali možete zadržati domenu. Možete ga i bez pitanja premjestiti u drugog registrara nakon 60 dana registracije.

Planovi BlueHost za WooCommerce

BlueHost ima 3 vrste WooCommerce planova, tako da možete koristiti najprikladniji za svoje potrebe. Svi su razvijeni za WooCommerce i pružaju vam različitu razinu resursa. Možete početi s prvim planom, ali napredniji planovi imaju snažnija sredstva.

BlueHost-woocommerce-hosting-planova-cijena

Starter plan

U ovom ćete planu dobiti 100 GB prostora za pohranu podataka. Možete dodati 1 parking domenu, 5 poddomena i stvoriti 5 računa e-pošte. PPC bodovi također su uključeni u vrijednosti od 50 USD.

Redovna cijena: 13,99 USD mjesečno, posebna snižena cijena kreće se od 6,95 USD mjesečno.

Kada to odlučite: za pokretanje trgovine po najboljoj cijeni.

Plus plan

U ovom hosting planu dobit ćete neograničenu količinu prostora za pohranu, a također nema ograničenja koliko parking domena, poddomena ili računa e-pošte dodate. Uključena je i zaštita od neželjene pošte za 1 ime domene i 100 USD PPC kredita.

Redovna cijena: 17,99 USD mjesečno, posebna snižena cijena počinje od 8,95 USD mjesečno.

Kada to odaberete: Kada želite koristiti veću količinu PPC kredita i vaša trgovina počinje rasti.

Pro plan

Najnapredniji hosting plan nudi vam sve značajke koje Plus plan radi, a dobit ćete i nekoliko dodataka. Uključuju dnevne sigurnosne kopije web stranica, alat za zaštitu privatnosti domene, zaštitu od neželjene pošte za 2 imena domena i 200 USD u PPC kreditima.

Redovna cijena: 31,99 USD mjesečno, posebna snižena cijena kreće se od 12,95 USD mjesečno.

Kada to odaberete: Ako vaša trgovina ima sjajan promet i / ili želite učiniti najviše kako biste izbjegli neželjenu poštu, hakere i druge dosadne stvari protiv vašeg poslovanja.

Uz gore nabrojane planove WooCommerce, BlueHost nudi i mnoštvo drugih planova za razne potrebe. Molimo pročitajte naš detaljni članak u kojem pregledavamo svaki hosting plan koji nudi BlueHost.

Kako pokrenuti WooCommerce trgovinu na BlueHostu

Nakon što odaberete željeni hosting plan gore navedenih, možete brzo pokrenuti vlastiti posao. Samo slijedite ove korake:

 1. Kliknite zeleni gumb SELECT na Hosting planu koji vam se najviše sviđa.
 2. Kao sljedeći korak dodajte svoje novo registrirano ili već postojeće ime domene.
 3. Kreirajte svoj korisnički račun i unesite svoje podatke o plaćanju.
 4. Pričekajte dok se WooCommerce automatski instalira.
 5. Odaberite temu svoje trgovine.
 6. Dodajte svoje proizvode, poreze i podatke o plaćanju.

To je sve. Vaša nova stranica može se učiniti lakše nego ikad prije. Također možete kupiti dodatne usluge, kao što su dodatna imena domena, vrhunsko SSL certificiranje, SpamExperts filtriranje e-pošte, dodatna privatnost domene, SEO alati i još mnogo toga.

Prije nego što zaključimo, pogledajte prednosti i nedostatke BlueHosta.

Zaključak

U naslovu ovog članka postavljeno je pitanje – Je li BlueHost dobar izbor za WooCommerce? Možemo reći: definitivno DA. Posebni WooCommerce hosting paketi određeni su za pokretanje WooCommercea, pa odaberite samo vama najprikladnije i slijedite gore navedene korake. Za samo nekoliko minuta oživjet ćete radno web mjesto e-trgovine!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map